Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.01.2007 - |21:38|

Aż dziw że nie ma jeszcze tematu o tym serialu a przecież to wielki przebój ostatnich lat.

Opowiada o młodości Supermana w rodzinnym mieście Smallville.

Oceniając serial zacząć trzeba od:

URODY głównych bohaterów bo to jest COŚ czym ten serial zmiata reszte:

Tom Welling czyli Clark Jerome Kent / Kal-El, 24 lata w s1
oraz
Kristin Kreuk czyli Lana Lang, 19 lat w s1

Faceta powinno się odlać dla potomnych i umieścić w Serw pod Paryżem obok wzorca metra.
Tak wygląda Superman jeśli istnieje. :D

Laskę można określić jednym słowem PRZEŚLICZNA :D . Ojciec holender matka chinka.
Mieszanka mordercza.

Wracając do serialu to jest to głównie o supermocach, mutantach meteorytowych i teraz innych super bohaterach.

Wygląda to tak że s1-4 to dzieje szkolne, a teraz czas tuż po.

Ocena 4.5

PLUSY:
Świetny dobór postaci Clark, Lana, Chloe, Lex i Lionel oraz Lois
Bardzo dobrze zrobiony i zagrany
Sensownie pokazane moce Supermana i innych.
Koszule w kratę które uwielbia Superman i JA :D
Przepowiednie, tajemnice itd

MINUSY:
Wlekący się niemiłosiernie wątek miłosny.

Użytkownik Quendi edytował ten post 06.01.2007 - |23:17|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.01.2007 - |21:43|

nie ma tego tematu, bo jest całe forum: smallville.gwrota.com kiedyś część OTG teraz już nie...

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.01.2007 - |21:51|

Nie mi wnikać dlaczego nie jesteście razem, ale należało by wybrać.
ALBO
Zakładamy temat o Smallville albo widoczny LINK do forum Smallivlla, bo nie tylko ja jestem pewnie zdziwiony nieobecnością tego serialu na Hataku/OT
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#4 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.01.2007 - |21:55|

Ten serial mógłby być tak samo dobry, bez tego, że to "niby" Supermen. Poza tym, samo mieszanie wszystkich postaci w jakiejś dziurze zabitej dechami..... średnio mi pasuje, jeśli chodzi o uniwersum Supermana..... Sporo ludzi to ogląda, bo to jest takie SF dla młodzieży jak np. "Rozłel" - w kręgu tajemnic. Oglądałem kilka odcinków, i w sumie nawet ujdą. Później już zapomina sie, ze to jest wogóle Superman :P (na szczęście). Poza tym, serial jest płytki, ale stanowiący rozrywkę. Jak chce się troszkę ktoś napatrzyć na problemy Amerykańskich nastolatków, to śmiało może oglądać. Ja to już tym pawiuje na sam widok kolejnego durnego serialu robionego na jedno kopyto. Ale widać jest zapotrzebowanie, skoro różne seriale ciągną się już pare sezonów. Smalville zbytnio od kanonu nie odbiega, ale jest raczej przeznaczony dla młodzieży, i temu nie można zaprzeczyć.

Użytkownik truskolodz edytował ten post 05.01.2007 - |22:06|

• 0
Dołączona grafika

#5 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.01.2007 - |21:56|

Oglądam ten serial na bieżąco i trzyma mnie przy nim jedynie ciekawosc jak sie skończy. Panny Lang juz dawno bym sie pozbyl i byly to moj ulubiony odcinek :) Tom pasuje idealnie do roli młodego eSa. Czekam na odcinki z treningiem w Twierdzy Samotności. Oceniam go na 3+ w skali szkolej.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.01.2007 - |22:01|

w Menu na gorze strony jeszcze przed dodaniem Menu rozijanego byl link do OTG Smallville. Teraz niewiedzac czemu jaks ie pojawilo Menu rozwijane to link zniknal.
Bym chetnie komentowal ten serial ale nie chcialo mi sie na jeszcze jedno kolejne forum wchodzic.

A serial w 1-3 dobry, potem spadek na 4-5 a teraz znowu lepiej :)
  • 0

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.01.2007 - |22:05|

Może dlatego że wziołem z rozpędu wszystkie sezony na raz i nie mam już NIC do oglądania, grudzień :> zmłuciłem go całego.

Odpoczywa się przy tym bardzo fajnie, zwłaszcza jeśli ktoś lubi super moce itd.
Mi się Blade też podobał, choć była to intelektualna pustynia a Smallville jest chociaż dobrze, zrobione, zagrane i obsadzone. Nie ma co ukrywać to młucka, bez większej głębi czy fabuły.

Nie samymi BSG, Shield i Deadwood oraz Dexterem człowiek żyje.

Osobiście bardziej podoba mi się Lois czy uśmiechnięta Chloe, ale niezaprzeczalnie Lana to unikalna uroda.
  • 0

#8 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.01.2007 - |23:20|

Lana jako dziewczyna chyba jest najładniejsza w serialu. Niestety scenarzyści zrobili z niej wieczna płaczkę co mocno irytuje.

ps. Quendi tego tematu mi na OT brakowało :piwo: . Mam nadzieje że będziemy komentować tutaj każdy nowy odcinek :)
  • 0

#9 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.01.2007 - |23:46|

Ja tez sie kiedys zastanawialem, czemu tu nie ma watku o Smallville, ale sam odszukalem odpowiednie forum.

Lubie ten serial ogladac, stanowi bardzo dobra lekka rozrywke, tzw. odmóżdżacz :)

Glowna wada serialu jest jego wielka schamatycznosc, czesto juz na poczatku wiemy jak sie odcinek zakonczy.
Bo niby jak - znowu Clark Kent pokona całe zło miasteczka. Motywy damsko-meskie (a raczej chłopieco-dziewczęce) przeciagane sa w nieskonczonosc, wszystko zawieszone w prozni... nijak to sie nie posuwa.

Ja koncze ogladac sezon 2 i jak na razie to przeciwnicy dla mlodego Supermana sa raczej nedzni.
Wszystko bardziej opiera sie na tym, ze Clarkowi nigdy nikt nie wierzy, jego najblizsi przyjaciele (jak Lana, Cloe) w kazdym odcinku uwazaja go za dziwaka i nie wierza w jego slowa... po czym on ratuje swoich ulubiencow, a oni go przepraszaja :) Troche to juz staje sie nudnawe, ale trudno, widac taki ten serial wlasnie jest.

Co do Lany, do w 2 sezonie jeszcze jej nie odbiło. To bardziej Clark nie wie o co mu chodzi, chcialby, ale sie wstydzi. Jesli chodzi o urode to mnie bardziej podobala ta Indianka z odcinka o "Wilku"... moze tez dlatego, ze byla bardziej zdecydowana i nie "rozmemłana"... przypominala Lare Croft :) Szkoda ze tak szybko sie z nia pozegnalismy.

Mimo ewidentnych wad, schemetów, naiwniactwa... lubie ten serial, milo i przyjemnie sie go oglada.
Polecam wszystkim fanom Supermana i nie tylko.
  • 0

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.01.2007 - |23:49|

DanielP: No indianka byla "mniam mniam", pozniej bede jeszcze jedna taka pieknosc w serialu, wiecej juz na takim poziomie nie ma :/

edit: no tak, no tak, no tak, oczywiscie, ta druga kobieta jest niebiansko piekna Sarah Carter.

Użytkownik Modes edytował ten post 05.01.2007 - |23:53|

• 0

#11 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.01.2007 - |23:51|

Modes rozumiem że mówimy tu dziewczynie z umiejetnością teleportacji ;)
  • 0

#12 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.01.2007 - |23:53|

DanielP: No indianka byla "mniam mniam", pozniej bede jeszcze jedna taka pieknosc w serialu, wiecej juz na takim poziomie nie ma :/

Masz na mysli Lois Lane czy kogos innego ?
Oczywiscie wiem troche wiecej o serialu, niz tyle co obejrzalem w 2 sezonach :D
Niedawno widzialem Efekt Motyla 2, gdzie mozna bylo sie napatrzec na Erice Durance, szczegolnie fajna byla jako brunetka (szkoda ze film slabiutki).
  • 0

#13 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.01.2007 - |23:57|

Wodzu: Tak, tak, istnie piekno, norlanie perfekcyjna. w encyklopedii PWN pod piekno powinna byc jej fotka.

Jej urode mozna w pelni podziwiac w filmie DOA: Dead or Alive, sami ocencie czy to nie wcielenie piekna?

Użytkownik Modes edytował ten post 05.01.2007 - |23:58|

• 0

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.01.2007 - |00:01|

pozniej bede jeszcze jedna taka pieknosc w serialu,
edit: no tak, no tak, no tak, oczywiscie, ta druga kobieta jest niebiansko piekna Sarah Carter.

Dokładnie dla mnie tez Alicia Baker [Sarah Carter] była :slina: , normalnie prawdziwa przyjemność dla oczu. ;)
I podobnie jak Kristin Kreuk jest kanadyjką. :)
A ostatni raz pojawiła się niestety jakoś tak chyba w S04E11/12.

Wodzu: Tak, tak, istnie piekno, norlanie perfekcyjna. w encyklopedii PWN pod piekno powinna byc jej fotka.

Jej urode mozna w pelni podziwiac w filmie DOA: Dead or Alive, sami ocencie czy to nie wcielenie piekna?

Jeszcze w kilku odcinkach "Numb3rs" [dokładnie 3] , "Shark" [dokładnie 11] , czy choćby początkowej jeździe po autostradzie w samochodzie z główna bohaterką w Final Destination 2.

gdzie mozna bylo sie napatrzec na Erice Durance, szczególnie fajna byla jako brunetka

Przecież Erica grała tez jako brunetka w jednym odcinku SG-1 kiedy Tealc postanowił zamieszkać poza bazą.
A E.D. była jego sąsiadką którą bronił przed jej natarczywym eks-chłopakiem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.01.2007 - |00:19|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#15 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.01.2007 - |00:08|

Dokładnie dla mnie tez Alicia Baker [Sarah Carter] była :slina: normalnie prawdziwa przyjemność dla oczu.

Zdaje sie że to laska Supernaturalnego Jensa Acklesa :)
  • 0

#16 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.01.2007 - |00:41|

biku1: wiem gdzie ona jeszcze grala :) myslisz ze dlaczego zainteresowalem sie Sharkiem? :P
  • 0

#17 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 06.01.2007 - |01:35|

6 Sezonów, a Clark cały czas w Liceum :P Heh. Coś sie zasiedział, albo wyjątkowo wolno się posuwa tam czas :P
  • 0
Dołączona grafika

#18 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.01.2007 - |02:18|

truskolodz: 5 sezon to byla juz uczelnia, 6 tak samo :)
  • 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.01.2007 - |14:19|

No tak Indianka była BOSKA i pani teleportacja też, tyle że ja w serialach nie oceniam postaci które pojawiają się na 1 odcinek.
W s6 wyrobiła się Chloe która zawsze miała piękny uśmiech.
  • 0

#20 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.01.2007 - |14:28|

No tak Indianka była BOSKA i pani teleportacja też, tyle że ja w serialach nie oceniam postaci które pojawiają się na 1 odcinek. W s6 wyrobiła się Chloe która zawsze miała piękny uśmiech.

Oceniac aktorsko takich postaci raczej nie mozna - ale zauwazyc super urode - jak najbardziej :)

A co powiesz o Lanie ?
Jak dla mnie aktorsko jest fatalna. Caly czas ma przyklejony sztuczny usmiech do twarzy.
Nawet jak ktos lezy w szpitalu, wydarza sie jakas tragedia, ktos umiera - Lana koniecznie glupio sie usmiecha (usmiech na całego od ucha do ucha). Kompletnie nie umie pokazac uczuc, wczuc sie w sytuacje. Jesli nawet w danej chwili widzimy ja smutna, to przy kolejnym ujeciu kamery - juz ma przyklejony usmiech nr 5.
Byc moze w pozniejszych sezonach sie wyrobila, ale w 2 poczatkowych aktorka z niej zadna.

Cloe jest aktorsko duzo lepsza.
Zreszta wystarczy spojrzec na jej role filmowe - ma powazne filmy na swoim koncie.
Nie podoba mi sie w tej "roztrzepanej" fryzurze, wole bardziej kobiece uczesania.
Natomiast usmiech ma bardzo fajny od zawsze :)

Użytkownik DanielP edytował ten post 06.01.2007 - |14:30|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych