Skocz do zawartości

Zdjęcie

BSG - plotki, ciekawostki, fakty.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
411 odpowiedzi w tym temacie

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.11.2006 - |11:14|

Z informacji zamieszczonych 8 listopada w portalu SyFy Portal zapowiadają się rewolucyjne zmiany odnośnie emisji serialu BSG w USA.
Pojawiły się dwie pogłoski.
- Jedna dotyczy prawdopodobnego przeniesienie serialu z SciFi Channel do NBC. :huh:
- A druga,że zostanie zmieniona pora emisji i BSG zostnie przeniesiony na środowy wieczór kiedy to więcej ludzi oglada telewizję.

Tym samym środowa ramówka była by mocno obsadzona.
W czterech stacjach mamy dosyć popularne tytuły - Jericho w CBS, Lost w ABC, Bones w FOX i oczywiście BSG.

BSG miałby wtedy większą konkurencję chociaż jego emisja zaczynałaby się o godz.20 akurat przed Lostem który zaczyna się o godz.21.
Tym samym widzowie po obejrzeniu BSG mogli by przełączać się i ogladać następnie Losta.

Oczywiście są to jeszcze informacje nie potwierdzone w 100%.
Ciekawe tylko jeśli się to potwierdzi jak BSG na tym wyjdzie.

Więcej o tym w SyFy Portal.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.11.2006 - |11:18|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 12.11.2006 - |12:00|

z SciFi Channel do NBC.

To chyba akurat dobra wiadomość, bo będzie zapewne więcej widzów. Nie sądzę jednak, że coś takiego zrobią w środku sezonu. Raczej dociągną do końca sezon 3, a później przesiadka na NBC.

Jericho w CBS, Lost w ABC, Bones w FOX i oczywiście BSG

To by była rzeczywiście mocna obsada :). Czemu ja nie mieszkam w USA i nie mam takich problemów, który z hitowych seriali oglądać? :huh:
W duecie z Lostem chyba zdominujemy ramówkę :D.
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.11.2006 - |14:12|

z SciFi Channel do NBC.

NBC nie chce BSG, puścili pilot, wynik był gorzej niż słaby, więc serialu na razie nie wzięli..

Ps. NBC maiła puszczać od początku, czyli od 1 sezonu, a nie nagle od środka...

co do zmiany dnia emisji i godziny, to jeszcze nie jest o pewne, a wybranie środy, to murowany gwóźdź do trumny :/

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.11.2006 - |14:36|

Ważna jest PRAKTYCZNOŚĆ, czyli dobra godzina.
Złą godziną został załatwiony FireFly, choć w tym przypadku mówimy nie o emisji a o reemisji czyli zdobyciu szerokiej publiczności.

I to właśnie jest najważniejsze by BSG zbijał kapustę i zdobywał widzów za oceanem, by stał się serialem POPULARNYCH bo ARCYDZIEŁEM to już jest.

Mam nadzieje że się uda i sukces w widowni ogólnej nie spowoduje obniżenia poprzeczki.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.11.2006 - |14:47|

NBC nie chce BSG, puścili pilot, wynik był gorzej niż słaby, więc serialu na razie nie wzięli..

Ps. NBC maiła puszczać od początku, czyli od 1 sezonu, a nie nagle od środka...

co do zmiany dnia emisji i godziny, to jeszcze nie jest o pewne, a wybranie środy, to murowany gwóźdź do trumny :/

Na Gateworld jest już od jakiegoś czasu informacja o tym, że NBC nie przejmie BSG od SCIFI. Co do zmian w emisji to faktycznie patrząc na słabnące wyniki przydałaby się jakas zmiana. Wg mnie powinni z powrotem przenieść BSG na godz. 10. Zmiana dnia emisji też w sumie może być tylko napewno nie na środę bo tam to zjedzą Galactice na śniadanie
  • 0

#6 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.11.2006 - |17:03|

No i wygląda na to, że zmiana będzie ale raczej na gorsze.

Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi druga część sezonu będzie szła w niedziele (grrr) o 10. Ale wymyślili :sam8:
  • 0

#7 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.11.2006 - |18:34|

A ja wogóle nie rozumiem dlaczego scifi chce się pozbyć BSG, przecież to jest jeden z najlepszych seriali scifi, dla mnie to jest nie zrozumiałe, już sg-1 skasowali, to co ino atlantis sobie zostawili. :unsure:
  • 0

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.11.2006 - |18:52|

a kto w ogóle mówi, że SCI-FI chce się pozbyć BSG? ja nigdzie nawet takiej plotki nie słyszałem....

#9 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.11.2006 - |19:31|

Z informacji zamieszczonych 8 listopada w portalu SyFy Portal zapowiadają się rewolucyjne zmiany odnośnie emisji serialu BSG w USA.
Pojawiły się dwie pogłoski.
- Jedna dotyczy prawdopodobnego przeniesienie serialu z SciFi Channel do NBC.

Ja odniosłem się tylko do tych przypuszczeń jakie znalazł biku1.
A tak wogóle to wszystkie seriale zaczynają się sypać, po co wogóle zmieniać emisję BSG i pakować go między inne bestie serialowe które mają ogromną oglądalnośc w środy, ta niedziela też mi się wtdaje jakaś taka ni jaka.
Młotki tak będą kombinować z emisją że wpakują serial na taki dzień i na taką godzinę że stwierdzą że jest mała oglądalnośc i go skasują (boże chroń nas tylko od kasacji BSG).
Tak szczerze to dzisiaj silne jest tylko kilka seriali min. smallville, 24, wszystkie kryminalne zagadki i jeszcze kilka, reszta ma bardzo nie pewną przyszłość.
To jest poprostu chore :(

Użytkownik waski edytował ten post 21.11.2006 - |19:37|

• 0

#10 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.11.2006 - |19:33|

ale to nie miały być przenosiny, tylko na NBC miał lecieć ten serial W OGÓLE...

ale NBC go nie chce, bo na NBC pilot miał za mała oglądalność

#11 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.11.2006 - |20:09|

Kasować to go chyba nie skasują (podobno 4 sezon jest już przyklepany, chociaż z 100% pewnością bym się wstrzymała do oficjalnego potwierdzenia) ale coś za bardzo kombinują. No i faktem jest, że im oglądalność spada (stale). Nie wiem czy ruch z niedzielą jest dobry - dla nas na pewno nie. Podobno w stanach to jest lepsza pora niż piątek - wiadomo ludzie w piątek się bawią - i w niektórych przypadkach powodowało to wzrost oglądalności. A jak będzie oglądalność to i będą kolejne sezony :), bo na jakieś nagrody to się nie zanosi (w sumie nie rozumiem dlaczego :D ).
  • 0

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.11.2006 - |20:41|

Ludzie przecież Sci-fi nie skasuje serialu, które obecnie ma u niej najwyższą oglądalność.. nie ma się czego obawiać :)

#13 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 21.11.2006 - |22:07|

Czy skasują to tego nikt nie wie. Ale pewnie nie, SGA zostało. Na razie pewne jest to:

"Battlestar Galactica", który widzowie za oceanem mogą oglądać na SCI FI Channel, odbędzie historyczną podróż. Nie do innej galaktyki, tylko na niedzielne wieczory. Począwszy od 21 stycznia 2007 serial będziemy mogli oglądać w każdą niedzielę o godzinie 10 p.m. czasu wschodniego, zaraz po odcinku nowego serialu SCI FI Channel - "The Dresden Files". Póki co serial nadawany jest w piątkowe wieczory o godzinie 9 p.m.

źródło: Grupa Hatak News

• 0

#14 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.11.2006 - |18:49|

Czy skasują to tego nikt nie wie. Ale pewnie nie, SGA zostało. Na razie pewne jest to:

"Battlestar Galactica", który widzowie za oceanem mogą oglądać na SCI FI Channel, odbędzie historyczną podróż. Nie do innej galaktyki, tylko na niedzielne wieczory. Począwszy od 21 stycznia 2007 serial będziemy mogli oglądać w każdą niedzielę o godzinie 10 p.m. czasu wschodniego, zaraz po odcinku nowego serialu SCI FI Channel - "The Dresden Files". Póki co serial nadawany jest w piątkowe wieczory o godzinie 9 p.m.

źródło: Grupa Hatak News

No wreszcie jakieś mądre posunięcie ze strony SCIFI. Dzień jest świetny, bo z tego co się orientuję, to jedyną poważną konkurencją w tym czasie jest chyba Dexter. Nie wiem jaki będzie ten nowy serial The Dresden Files, ale chyba wszystko jest lepsze niż Doctor Who. Tylko szkoda, że mają jakieś opory z przywróceniem SGA jako "lead in" BSG no ale cóż. Mam tylko pytanie: czy to oznacza przeniesienie całego SCIFI Friday na niedziele tzn. że SGA też będzie w ten dzień leciał??
  • 0

#15 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.12.2006 - |15:27|

Wiecie, naszła mnie dziś straszna myśl....

Pojawiły się dziś wyniki dla 3x08 Hero.... 1,3 - to jest straszny spadek, a do tego taki wynik u SG1 spowodował podjęcie decyzji o kasacji

Co prawda Sci-Fi Channel o niczym takim jeszcze nie mówi.. ale zaczynam się bać... a do tego ostatni odcinek (3x09), który w moim odczuciu na pewno spowoduje odpływ stałych widzów, chcących czegoś więcej od serialu, niż to co preferują seriale masowego rażenia (jak Lost)...

Zaczynam być przerażony, A wy?

(wyniki na bieżąco, wraz z pojawieniem się na zagranicznych serwisach umieszczam tu: BSG sezon 3 - wyniki oglądalności)

Użytkownik Toudi edytował ten post 04.12.2006 - |16:02|

#16 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 04.12.2006 - |16:21|

A można to porównać z oglądalnością innych ich programów (oczywiście tych najlepszych)?

Bo ja czytałam, że mimo tego BSG ma najlepszy wynik wsród seriali, a drugi bodajże po zapasacg (tych ichnich).

Niemniej spadli o prawie połowę w stosunku do 2 sezonu. Chyba stąd zmiana terminu emisji. 3 sezon jest chyba krytyczny - jak go przetrzymają to powinni dociągnąć tą historię do końca. Jeżeli nie - będzie przykro :), bo raczej jego koniec nie rozwiąże wielu spraw...
  • 0

#17 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.12.2006 - |16:33|

Wygląda na to, że amerykańscy widzowie BSG wreszcie zaczęli chodzić na imprezy, bo zawsze mnie zastanawiało jak można w piatkowy wieczór siedezieć w domu :P , a tak na poważnie, to nie ma co płakać jeszcze. 1.3 to faktycznie bardzo słaby wynik, ale w końcu dlatego przenoszą BSG na niedzielę wieczór. Wszystko się rozstrzygnie pewnie ok. odcinka 3x13 lub 3x14 czy nowa pora pomogła ( wg mnie jest świetna), a jeżeli i tak będzie kiepska oglądalność to kit tym durnym Amerykanom w oko :> nie wiedzą co tracą :P
  • 0

#18 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 04.12.2006 - |19:09|

a jeżeli i tak będzie kiepska oglądalność to kit tym durnym Amerykanom w oko sly.gif nie wiedzą co tracą jezor.gif

szczerze mówiąc to co stracą Amerykanie mnie :X obchodzi; o wiele bardziej martwię się tym co ja stracę, jeśli stacja podejmie decyzje o cancelu; IMHO jest to jednak mało prawdopodobne; niedawny cancel SG-1 i teraz kolejny flagowy serial sciągnięty, nie wydaje mi się B) ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#19 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.12.2006 - |19:24|

Wiecie co wyplujcie natychmiast te bluźnierstwa, tak będziecie krakać, że w końcu coś wykrakacie.
Cancel Sg-1 jakoś przebolałem, bo serial opowiedział kawał dobrej historii i zaczynał być pomału przynudnawy, ale BSG dopiero zaczyna swoją podróż, nie chcecie świętować 10-lecia BSG, bo ja chcę, chcę i to bardzo żeby bsg przeżyło ta długo jak SG-1.
  • 0

#20 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.12.2006 - |11:38|

Kasacja serialu? to poki co raczej pomysł ze scenerii SF :P Ale przeniesienie na inny dzień wskazuje, że raczej stacja przygotowuje się na nowe uderzenie.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych