Skocz do zawartości

Zdjęcie

Osoba widziana na monitorze w stacji perła w s3o5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#1 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 06.11.2006 - |15:23|

W piątym odcinku widzieliśmy tajemniczą postać na monitorach w stacji perła. Na myśl Przychodzą mi trzy możliwości o to pierwsza z nich. Osoba z opaską to główna osoba na wyspie nawet wyższa rangą od Bena. Drugą możliwością jest, że to była osoba na zmianie na obserwowaniu całej wyspy, zamiast Bena bo w tym czasie był u Jacka. A trzecia to osoba sterująca chmurką czarnego dymu, który buszuje po wyspie.
Tylko daje do myślenia pytanie, dlaczego miał zainstalowaną kamerę u siebie.

Jakie jest wasze zdanie ?
  • 0
4 8 15 16 23 42

#2 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.11.2006 - |18:20|

Myśle że wszystkie trzy odpadają i wydaje mi się że ten koleś to taki odpowiednik Desmonda w tej stacji, a tak na marginesie to co to za stacja ?
Wydaje mi się że jest to The Flame, ale jest to stacja nr. 1, ale w lostpedi piszą że stacją nr.1 jest arrow (strzała) więc sam już nie wiem.
  • 0

#3 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.11.2006 - |18:59|

Znowu niepotrzebnie utworzony temat :/
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#4 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 06.11.2006 - |20:44|

Nie chciałem tworzyć nowego tematu, do tej nowej terori o chmurce więc postanowiłem napisać to tu.
Jeśli ktoś czytał moje poprzednie teorie to ta może być sprzeczna z moimi poprzednimi teoriami ja porostu mam ich dużo i wybieram z nich najciekawsze i prawdopodobne.:)

Według mnie czarna chmurka to są dusze zamarłych na wyspie wyczytałem na forum, że Eko w chmurce widział twarze może był to twarze zmarłych?

Użytkownik kitket edytował ten post 06.11.2006 - |21:47|

• 0
4 8 15 16 23 42

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.11.2006 - |21:02|

Nie chciałem tworzyć nowego tematu, więc postanowiłem napisać to tu.
Jeśli ktoś czytał moje poprzednie teorie to ta może być sprzeczna z moimi poprzednimi teoriami ja porostu mam ich dużo i wybieram z nich najciekawsze i prawdopodobne.:)

Według mnie czarna chmurka to są dusze zamarłych na wyspie wyczytałem na forum, że Eko w chmurce widział twarze może był to twarze zmarłych?

Wytłumacz nam tylko, dla czego dusze zmarłych zbijają i w jaki sposoób kolektywnie tworzą "dymek"?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 06.11.2006 - |21:03|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#6 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 06.11.2006 - |21:18|

Nie wiem jak mam odpowiedzieć na to pytanie ale wydaje mi się że one nie muszą chcieć zabijać ktoś może nimi sterować
  • 0
4 8 15 16 23 42

#7 arctia

arctia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.11.2006 - |21:58|

Nie sadzę żeby czarny dymek miał być duszami zmarłych, może staruje im Ben.
Wydaje mi się ze Eko nie dał się złamać i dlatego zginął,
Może gdyby okazał skruchę to by żył
a może chcieli wystraszyć pozostałych, przecież Eko powiedział tuż przed śmiercią ze oni będą następni.
Mogło się komuś nie spodobać to co oni robią, pewnie te 2 nowe postacie zginą niebawem
(może i dlatego się pojawiły:)
Co do tematu czyli osoby w przepasce, może rzeczywiście to być ktoś w zastępstwie za Bena
  • 0

#8 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.11.2006 - |22:11|

Jak dla mnie dymek jest bytem niezależnym, nie stereowny przez nikogo.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#9 Sawyer_

Sawyer_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 07.11.2006 - |15:20|

Ten godc widziany w bunkrze to Radzinsky. Wszystko sie zgadza.
  • 0

#10 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 07.11.2006 - |16:47|

Nie wiem czemu tak sądzisz ale jeśli to był Razinsky to jakim cudem przecierz się zabił.
  • 0
4 8 15 16 23 42

#11 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 07.11.2006 - |16:50|

nie widać było jak sie zabija, wiec kto wie?
(Desmond też kłamał co do smierci Kelvina)
  • 0

#12 Ciapek

Ciapek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.11.2006 - |19:42|

@Kelvin sam poszedl zakopac cialo Razinskiego.. mowil o tym, gdy Desmond wyciagnal wreszcie od niego info co sie z nim stalo.
  • 0

#13 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 07.11.2006 - |22:28|

A moze Razinski Kelvina to byl ow tajemniczy dymek ........................ ktory w moim przekonaniu ma cos wspolnego z ta noga z finalu 2 sezonu ........... zas osoba na monitorze to moze byc ktos z jeszcze innej grupy bedacej na wyspie lub tez kolejny pustelnik jak Russo ..........
  • 0

#14 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.11.2006 - |22:55|

Ten człowiek z jednym okiem to może być Razinsky. Może strzelił sobie w łeb, ale się nie zabił tylko stracił oko, albo co bardziej prawdopodobnie wdał się w sprzeczkę z Kavinem zakończoną mordobiciem w wyniku, kórego stracił oko i został przeniesiony do innego porjektu.

Wszystko jest mozliwe, to jest LOST!
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#15 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.11.2006 - |07:29|

Jeśli wierzyć Lostpedii:
Initially, fans believed that "eyepatch-man" was Radzinsky, but producer Gregg Nations has confirmed that it is not, and that Radzinsky is indeed dead.

Prędzej to tajemniczy "ON", przed którym Othersi trzęsą gaciami :P
A moja teoria na jego temat jest w oddzielnym temacie :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#16 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 08.11.2006 - |14:32|

Mam kolejną teorie, co do tego jednookiego. To może być nagranie archiwalne, które zostało zarejestrowane w stacji perła chyba mają możliwość nagrywania. A jak tak zrobili to może z powodu, że nie wiedzieli, po co im to się włączyło i chcieli to później zobaczyć jeszcze raz żeby mogli to na spokojnie obejrzeć.

Użytkownik kitket edytował ten post 08.11.2006 - |14:39|

• 0
4 8 15 16 23 42

#17 Corranh

Corranh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 10.11.2006 - |08:47|

Obejzyj moment gdy eko patrzy na "dym" na stopklatce. W momencie gdy kamera przesowa sie przez srodek widac jakby blyski - tak naprawde to pojedyncze klatki przedstaiwajace... retrospekcje z zycia Eko. O ile pamietam to dokladnie te same ktore przewijaja sie przez caly odcinek. Widzial twarze. Miedzy innymi swojego brata.
  • 0

#18 BillyPielgrzym

BillyPielgrzym

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 10.11.2006 - |13:29|

Jednookiego zagrał dosyć znany aktor serialowy i filmów klasy B, pojawiał się w napisach początkowych i jest potwierdzone to przez twórców. Wynika z tego, jak i z tego, co mówią jakieś przecieki, że będzie to istotna postać w dalszej części sezonu 3. Aktor ten zawsze grał złych i teraz też raczej oczukuje się, że będzie złą postacią. Ponadto Locke powiedział, że teraz się nas spodziewa, czy coś takiego. W amerykańskich filmach/ serialach, a tym bardziej w Loscie, jest to wyraźna zapowiedź, że się z nim spotkają.

Jednooka postać narysowana była w łabędziu, na tych grafikach na ścianie, pewnie przez Kelvina lub Radzinskiego. Czyli się znali i spotykali, może nawet w Swanie. Oczywiście może to być zupełnie ktoś inny, ale trudno wierzyć w taki zbieg okoliczności. Możliwe też, że jednooki mieszkał wcześniej w Łabędziu, np przed Kelvinem razem z Radzinskim. To, że nie jest on Radzinskim zostało ogłoszone przez producentów.

To są fakty. Reszta to teorie. Większość skupia się wokół tego, że jest to Jacob Vanderfield z TLE. Ten pomysł pojawił się na forach jeszcze przed 6 odcinkiem i słynną już listą Jacoba! Po prostu gdzieś w TLE było zdjęcie tego Jacoba i raczej jest to zdjęcie aktora, który zagrał jednookiego. Jest on na tyle znany, że ludzie go rozpoznali. Istnieje więc szansa na to, że jednokoki to nie tylko Jacob z TLE, ale także Jacob od "listy Jacoba".

Oczywiście zastanawia to, że był on wyraźnie ubrany w taki sam kombinezon, jak Desmond i Kelvin. Sugeruje to wyraźnie, że to taki kolo jak oni, przecież Inni nie noszą takich ciuchów, choć... przecież w Hydrze, w czasie operacji, noszą ubrania z logami Dharmy.

Uczcie się angielskiego dzieci i czytajcie lostopedię ;).

http://www.lostpedia...mage:Mural3.jpg

EDIT:
Doczytałem jeszcze, że ta grafika w Swanie była na pewno zrobiona przez Desmonda, co potwierdzili producenci. Jest na niej zresztą kobieta, która może być Penny. Czyli, jeśli Desmond rysował jednookiego, to by go skojrzałym na monitorze. A może i skojarzył, ale siedzi cicho, jak i wszyscy w tym serialu, kiedy coś odkryją. Dodatkowo jednokoka postać na grafice jest czarna, co może odnosić się do charakteru i stałego motywu serialu (biały - czarny), niż do koloru skóry.

Użytkownik BillyPielgrzym edytował ten post 10.11.2006 - |13:41|

• 0

#19 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.11.2006 - |14:03|

---Jednookiego zagrał dosyć znany aktor serialowy i filmów klasy B, pojawiał się w napisach początkowych i jest potwierdzone to przez twórców. Wynika z tego, jak i z tego, co mówią jakieś przecieki, że będzie to istotna postać w dalszej części sezonu 3. Aktor ten zawsze grał złych i teraz też raczej oczukuje się, że będzie złą postacią. Ponadto Locke powiedział, że teraz się nas spodziewa, czy coś takiego. W amerykańskich filmach/ serialach, a tym bardziej w Loscie, jest to wyraźna zapowiedź, że się z nim spotkają. ---
Ameryki nie odkryłeś, od początku sezonu jest bębnione, że znajdą bunkier "Flame".
To czego się oczekuje, co do charakteru postaci - może okazać się nieprawdą. w końcu to LOST.
Jedyne co potwierdzili na podcaście, że będzie to ktoś ważny, nie określili jego charakteru.
Choć - byłoby ciekawie, gdyby to od niego zacząć układankę, prowadzącą do rozwiązania zagadki.

---To są fakty. Reszta to teorie. Większość skupia się wokół tego, że jest to Jacob Vanderfield z TLE. Ten pomysł pojawił się na forach jeszcze przed 6 odcinkiem i słynną już listą Jacoba! Po prostu gdzieś w TLE było zdjęcie tego Jacoba i raczej jest to zdjęcie aktora, który zagrał jednookiego. Jest on na tyle znany, że ludzie go rozpoznali. Istnieje więc szansa na to, że jednokoki to nie tylko Jacob z TLE, ale także Jacob od "listy Jacoba". ---
Otwórz sobie lostpedię, Jacob jest "na talerzu", oczywiście ze śliczną i wyraźną fotką :P A nie pisz, że "gdzies tam w TLE było zdjęcie" - padłam ze smiechu jak to przeczytałam.
To poniżej w charakterystyce "Patchy" pojawiło sie najprawdopodobniej wczoraj :P Bo przedwczoraj jeszcze tego nie widziałam :P
He is Jacob Vanderfield from the The Lost Experience. Jacob Vanderfield's image looks like actor Andrew Divoff who played Patchy.
I fotencje w załączeniu:
aktorzy:
http://en.lostpedia....vanderfield.jpg
http://en.lostpedia....ndrewdivoff.jpg
A tu macie Jednookiego:
http://en.lostpedia....:Patchyontv.jpg
Miłego porównywania... :afro:
Tylko, że Jacob z TLE ma dwoje oczu, a nie piracką opaskę. :P I TLE rozgrywa się PÓŹNIEJ niż wydarzenia w LOSTACH - tu jest główny problem.
No chyba, że mamy jakies "przeskoki w czasie" i cudowne operacje uzdrawiające - to wtedy sie zgodzę.

---Uczcie się angielskiego dzieci i czytajcie lostopedię ;).---
Chyba odkryłam ją wcześniej niż ty geniuszu :P I czytam dokładniej, bo ty nie znalazłes fotki Jacoba :P

---Doczytałem jeszcze, że ta grafika w Swanie była na pewno zrobiona przez Desmonda, co potwierdzili producenci. Jest na niej zresztą kobieta, która może być Penny. Czyli, jeśli Desmond rysował jednookiego, to by go skojrzałym na monitorze. A może i skojarzył, ale siedzi cicho, jak i wszyscy w tym serialu, kiedy coś odkryją. Dodatkowo jednokoka postać na grafice jest czarna, co może odnosić się do charakteru i stałego motywu serialu (biały - czarny), niż do koloru skóry.---
"Spojleropodobne" na sezon 3 podają, że we "Flame" może przebywać żona deGroota :P

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 10.11.2006 - |14:32|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#20 BillyPielgrzym

BillyPielgrzym

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 10.11.2006 - |14:30|

---Uczcie się angielskiego dzieci i czytajcie lostopedię ;).---
Chyba odkryłam ją wcześniej niż ty geniuszu :P I czytam dokładniej, bo ty nie znalazłes fotki Jacoba :P

Nie wiem skąd wywnioskowałaś, że nie znalazłem tej fotki. Gratuluję odkrycia!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych