Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uniwersalne okładki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 wafcio

wafcio

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.11.2006 - |19:36|

Ostatnio przeglądają Weszą stronę zauważyłem pewną rzecz: kilku autorów robi okładki do jednego serialu. Rozumiem, różnica gustów itp. Ale nie o tym chciałem pisać. Chodzi o to, że zawsze jest tak, że w danej chwili nie została wyemitowana cała liczba odcinków, i tu nasuwa się pytanie skoro kilku jest autorów opracowujących grafike do serialu istnieje obawa, że ktoś inny zrobi grafe dla kolejnych serii. Grafika taka na pewno będzie się różnić stylowo. A według mnie to tak nieciekawie miec rozna grafe w jednym serialu.

Mój pomysł jest następujący (chociaż może nie spodobać się niektórym ludziom)

Wg mnie warto by było opracować uniwersalną grafike dla seriali w czasie emisji. Wtedy jeżeli autor projektu zrezygnowałby z dalszego robienia grafy do serialu nie byłoby dużym problemem kontunuacji tej grafiki dla kolejnych serii.
Zaraz pewnie ktoś powie, że własność prywatna i wogóle. Ma racje, ale czy w obecnej dobie nie powinniśmy zjednoczyć się z ruchem otwartego oprogramowania ? No tak ale jakie to oprogramowanie, masz racje. To jest kultura, która powinna być ogólnie dostępna.
  • 0

#2 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 05.11.2006 - |20:50|

jezeli jest np. grupa tauri graphics i jeden robi okładke załozmy do SGA sezonn 1 i 2 ale 3 juz nie moze zrobic(jakies tam przyczyny) to daje komus(z grupy) plik .psd(dla PS dla GIMPA nie wiem co ejst) i przerabia dla 3 sezonu.
  • 0

#3 wafcio

wafcio

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.11.2006 - |21:10|

A jak sprawa ma się do tego, że na jedna osoba tworzy etykiety a inna okladki na pudelka, czasami tak bywa, że grafika zupełnie nie pasuje.
Chciałem również podać przykłady niedokończonych projektów, tzn. że czegoś drakuje w grafie do danego serialu.
Więc to co zauważyłem:
Dark Angel - sa tylko etykiety na 2 plyty (1. sezon) a powinno być 2plyty na 1. sezon i 2 plyty na 2. sezon
Stargate SG-1 - wszystko zatrzymało się na 8 sezonie. Może to wina topów. Mu biorą górę uniwersalne topy dla nieskonczonych seriali
Stargate Atlantis - brak etykiety na 3. sezon

Chciałem powiedzieć również, że nie sposób coś rozpocząć ale sposób to kontynuować. Chodzi o to, że jak się już powzielo plany utworzenia grafy to warto pilnowac aby tworzyc nowa grafe do nowych sezonów, a nie zabierać się za robienie grafy do nowych seriali.

Użytkownik wafcio edytował ten post 06.11.2006 - |08:00|

• 0

#4 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.11.2006 - |10:22|

Nie obrazcie sie chlopaki ale... nie ma jak to rady ludzi, ktorzy w zytciu nie sprobowali zrobic ani okladeczki i maja genialne rozwiazania na kazdy problem.

1. Przeciez okladki do kazdego serialu maja jeden schemat w calosci serialu. prawda, brakuje gdzie nie gdzie kilku okladek do kompletu ale beda one zrobione.
2. Ta praca to dla nas nie praca (z zarobkowego punktu widzenia) tylko zabawa, ktora jesli bedziemy chcieli przerwiemy w dowolnym fragmencie naszego zycia.
3. Nie robimy z zalozenia okladek na sezony, ktore sie jeszcze nie skonczyly. PO JAKA CHOLERE drukowac cos 2 razy i kase wydawac dodatkowo?
4. Mnie nie ma teraz, BST tez, BrinX siedzi w UK, rexus pracuje, ColdmaNa gdzies wcielo, Gildor i Li Hor studiuja. Czyli jak widzicie czasu wiele nie ammy na to ale w miare mozliwosci cos sie rodzi.

A temat zamykam bo nie raz juz o tym bylo pisane.

TAURI GRAPHICS TO ZABAWA. TAK JĄ TRAKTUJEMY MY I TAK TRAKTUJCIE JĄ WY.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych