Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 053 - S03E06 - I Do

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
280 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 02.11.2006 - |08:54|

3x06: I Do (Kate)

Scenariusz: Damon Lindelof & Carlton Cuse
Reżyseria: Tucker Gates

Dołączona grafika

Emisja ABC: 8.11.2006

Użytkownik wojtek edytował ten post 09.11.2006 - |10:06|

• 0

#2 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 09.11.2006 - |11:27|

No całkiem dobry odcinek. Niezłe zawieszenie fabuły, teraz trzeba czekać do lutego...
Jedno mnie tylko zastanowiło, przecież był monitoring klatek... Nie widzieli wcześniej, że Kate przyszła do Sawyera?
Jak Kate w retrospekcji otworzyła drzwi, myślałem że widzę Ethana ;)
  • 0

#3 Cylon33

Cylon33

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.11.2006 - |12:32|

Jack niestety nie wie ze sa na innej wyspie, no ale ok. Mam mieszane odczucia do co trzeciego sezonu LOSTA - ogladam go i traktuje jak dobra rozrywke i na szczescie nie mam juz takiego cisnienia jak w dwoch pierwszych sezonach aby dowiedziec sie PO KOLEI punkt po punkcie o co w tym wszsytkim chodzi
- czym jest dymek i czemu zabija a czasem nie zabija
- kim sa Inni i po co tam sa
- jakie moce ma wyspa
- czy mozna z niej sie wydostac i czemu do tej pory nikt nie odnalazl robitkow etc
Martwie sie zas jedna rzecza - jesli cos cisgnie sie przez dlugi czas to niektorym ludziom sie
a) nudzi
B) denerwuje
Oby tymi ludzmi nie stali sie Amerykanie (ogladalnosc caly czas spada - podobno juz jakis serial nadawany w tej samej porze przez inna stacje - przegonil Losta), poniewaz (OBYM NIE MIAL RACJI) wszystko moze sie potoczyc wg takiego scenariusza:
1) Sezon 3 dociagniety do konca - ogladalnosc utrzymuje sie na podobnym poziomie (oklo 15mln w USA) - niewiele wyjasni sie na koncu trzeciego sezonu a poznamy nowe zagadki jak zwykle :)
2) Sezon 4 bedzie mial spadajaca ogladalnosc na leb na szyje + niewiele sie znowu wyjasni w oczekiwaniu na 5 (i chyba finalowy) sezon
3) Producenti nie dostaja kasy i zielonego swiatla od ABC na nakrecenie 5 seoznu czyli KONIEC SERIALU (w domysle zostajemy z tym czego sie dowiedzielismy w 4 sezonach)

Przyklad serialu Invasion (ABC) na ktory nie dano kasy na 2 sezon pokazuje sie Biznes is Biznes i nie ma zmiluj

Mam jednak nadzieje ze sie tak nie stanie to raz a dwa ze moze skonczy sie wszystko jednak na 4 sezonach
  • 0

#4 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.11.2006 - |12:35|

Tym serialem jest bodaj Jericho, które też ma koło 15M.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.11.2006 - |12:52|

Oby tymi ludzmi nie stali sie Amerykanie (ogladalnosc caly czas spada - podobno juz jakis serial nadawany w tej samej porze przez inna stacje - przegonil Losta)

Tym serialem jest Criminal Minds CBSu znany w Polsce z AXN. Jest to można powiedzieć kolejna mutacja CSI a takie seriale w USA są bardzo popularne. Jak narazie i Lost i Criminal Minds idą zazwyczaj łeb w łeb (raz jeden ma ciut większą oglądalność, raz drugi) więc narazie wszystko jest OK.

Co do samego odcinka to był bardzo dobry. Faktycznie chyba najlepszy z tego "minisezonu". Co prawda po cliffhangerze spodziewałem się trochę więcej ale w sumie i tak jest bardzo dobrze. Na pewno warto czekać do lutego na ciąg dalszy.

Użytkownik Pawel edytował ten post 09.11.2006 - |12:52|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Mush Room

Mush Room

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 09.11.2006 - |13:03|

A ja, nareszcie, któremuś z odcinków z trzeciego sezonu mogę przyznać bez wahania 10/10. A więc to robię ;)

Bardzo trzymający w napięciu, no i zakończenie (NARESZCIE) które każe nam niecierpliwie czekać na dalsze odcinki. Boże jak mi tego brakowało w tym cholernym trzecim sezonie! Bije na głowę każdy pojedynczy odcinek z tego "mini-sezonu" zaraz za nim odcinek trzeci, później piąty, a reszta to taka z takim wewnętrznym fuj i ukrytym ple.

A więc ten odcinek odbudował, naprawdę znacznie odbudował, moje nadzieje względem sezonu trzeciego, bardzo dobrze napisany, bardzo dobrze poprowadzony, szybkie tempo (w szczególności w ostatnich, załóżmy 15 minutach) no i rewelacyjny cliffhanger. Nareszcie dostaliśmy na kolację Lost z prawdziwego zdarzenia. Gratulacje dla Twórców ;)

Piszę to zaraz po obejrzeniu odcinka, pełen emocji i za 10 minut pewnie opadną, więc sie nie wkurzajcie że aż tak się jaram. To po prostu pierwsze wrażenie.

A więc z niecierpliwości czekam do lutego.
  • 0

#7 Palkers

Palkers

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 09.11.2006 - |13:37|

Cliffhangery sa potrzebne, ale iscie irytujace. Obawiam sie, ze tych 3 miesiecy widownia nie wytrzyma i ogladalnosc powaznie spadnie (aczkolwiek na pewno postaraja sie o szeroko zakrojona akcje promocyjna przed odcinkiem 7, wiec moge sie mylic :P).
Ten odcinek jak i cala miniserie oceniam bardzo dobrze, w moim odczuciu ogladalo sie lepiej niz pierwsze 6 odcinkow 2 sezonu.
Ale... Ale nie odczuwam juz zupelnie tego przejcia, wyczekiwania na kazda kolejna emisje i mam szczera nadzieje, ze scenarzystom uda sie wszystko niewymuszenie (spadajaca ogladalnoscia) zakonczyc, powyjasniac w tym sezonie. And then we'll finally be able to 'let go' :)

Użytkownik Palkers edytował ten post 09.11.2006 - |13:43|

• 0

#8 M.K.

M.K.

Kapral

• Grupa Hatak
  • 192 postów

Napisano 09.11.2006 - |13:43|

Bez wątpienia odcinek jest dobry, szkoda tylko, że na następny trzeba czekać do lutego...
W końcu akcja i fabuła ruszyła i... przerwa w emisji :(
  • 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.11.2006 - |13:43|

Odcinek rewelacyjny, a przy tym zadnych rewelacji, tajemnic, zagadek. Czysty dramat. Jack genialnie rozgrywa partię. Po pierwsze wyeliminował z niej Juliett, który musi pzostać w tle mając nadzieje, że to jest cześcią jej planu (uśmiercenie Bena). Tom i Dany, jak się wydaje, bardzo lojalni wobec szefa, zrobią wszystko by go uratować. Sawyer, jeśli tylko uda mu się uspokoic rozhisteryzowaną Kate, wykorzysta sytuacje do maksimum - być może prócz wolności zdobędzie łódź i broń. Informacja obliczona na jego załamanie, tak niefrasobliwie podana mu przez Bena, ze z małej wyspy nie ucieczki, będzie teraz pracowac na jego korzyść. Zarząda transportu na dużą wyspę. Być moze Tom sam mu zaproponuje takie rozwiązanie, by nie tracic czasu.

Czy Jack się zdoła uratować. Jeśłi operacja skończy się sukcesem pójdzie do likwidacji, szczególnie po tym wydarzeniu. Danny, który nie mógł zabić Sawyera, z zdwojoną furią rzuci się na Jacka. Sądze jednak że ten ma plan. Być moze zakończy operacje połowicznie. Da Benowi jeszcze kilka tygodni życia oraz szanse na kolejna, tym razem juz pełną operacje. Zarząda jednak by odbyła się ona pod innymi warunkami. Szkoda, że nie wie o bunkrze medycznym, bo wtedy mógłby zarządać oparowania na swoim terenie. Nawet jedank w Hydrze operując, może zarządać zakądaników spośród Innych i obstawy ze swoich ludzi.

Z innych spraw jedynym istotnym wydaje się proroctwo z kostura Mr. Eko. "Zwróc swe oczy na północ" czy cos a tym rodzaju. Czy to wskazówka gdzie znaleść Jednookiego?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.11.2006 - |13:45|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#10 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 09.11.2006 - |13:44|

hahahahaaaa, taktaktak, WREEESZCIE, po 2 sezonach z hakiem ;DDD!

fajnie, że wreszcie przyspieszyli tempo, ale z drugiej strony bardziej zachwycił mnie poprzedni odcinek. to zakończenie nie wywarło na mnie spodziewanego wrażenia - tj. naprawdę super, że jack jednak wyjechał z własnym planem, ALE.. :P
jakoś mocniej wzruszył mnie jesus stick.

ktoś napisał na forum, że seks w zwiastunie = śmierć w odcinku
chyba się nie sprawdziło ;P

edit: kiedyś skrzywdzę te uśmieszki, byłam pewna, że je wyłączyłam, arghh

Użytkownik katja edytował ten post 09.11.2006 - |13:45|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#11 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.11.2006 - |13:58|

rzeczywiście dobry odcinek, ale nie najlepszy w te mini serii. Trzeba na nią spojrzeć jako całość i wtedy wrażenie jest zdecydowanie lepsze : D

właśnie... pan Doktor nie wie, że są na innej wyspie, ale to jest problem do przeskoczenia, bo mają łódź Desa. A swoje karty rozdał z pełnym profesjonalizmem : D

Bardzo mnie intrygują te słowa wyryte przez mr Eko - który już dzięki Bogu nie żyje. Może chodzi tu o 2 wyspe. Żeby poszli na północ i wtedy ją zobaczą...

Co do ilości sezonów... będą na 10000 % cztery, bo już zapowiedzieli, że 4 będzie tak samo podzielony jak 3...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.11.2006 - |14:18|

Jedno co mnie zaciekawiło a po seansie przy pisaniu postu było za dużo emocji i zapomniałem o tym wspomnieć to postać Alex. Ciekawe co dla tej postaci zaplanowali twórcy Losta.

Użytkownik Pawel edytował ten post 09.11.2006 - |14:18|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 09.11.2006 - |14:21|

Oby jej nie zatłukli w pierwszym odcinku po przerwie ;)
  • 0

#14 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.11.2006 - |14:25|

Jedno co mnie zaciekawiło a po seansie przy pisaniu postu było za dużo emocji i zapomniałem o tym wspomnieć to postać Alex. Ciekawe co dla tej postaci zaplanowali twórcy Losta.

Alex albo ejst prawdziwą buntowniczką albo odgrywa swoją role. Wyraźnie jest między nią a Benem jakiś związek. byc może jest jego przybrana córką. Ostatnim pytaniem pzred oparcja było o nią. Jeśli ben nei przeżyje, być może i ona stanie się ofiarą czystki.
  • 0
Genesis

#15 aalleexx

aalleexx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 09.11.2006 - |15:01|

No uffff :D właśnie skończyłem oglądać odcinek . Już po samym utrudnionym zdobyciu odcinka domyślałem się że będzie warto . Zakończenie było bardzo mocne :) i nie sądziłem że Jack może wywinąć taki numer . Tego picketa to już za sam wygląd a szczególnie w tym odcinku do lasu i jesień średniowiecza :D . Jest to chyba jeden z seriali w którym 42 minuty mijają jak z bicza szczelił.
Rzeczywiście Alex może być córką Bena . Dziwne że Ruso wyjechała w podróż bedąc w ciąży możliwe że sobie z Benem zrobili tiki/tak i owocem tego jest właśnie Alex . Nie wiem jak przetrzymam ten okres przerwy ale będzie trzeba zacisnąć zęby :evil: . Retrospekcje Kate mogły być krótsze troche je zbytno przeciągnęli można było wiecej akcji z wyspy no cóż tak to bywa . Kolejnym minusem jest to że dalej nic nie wiadomo o panu opaska na oku. W zapowiedziach mówiono że 2 ostatnie odcinki zmienią wszystko no nie wiem czemu tak uważali . Wniosły coś na pewno ale rewolucją nie były . Na razie tyle Odcinek jak dla mnie na 9,5/10 POZDRo
  • 0

#16 Duras

Duras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.11.2006 - |15:12|

heh odcinek zapewne jak wieksozsci podobal mi sie Mam male zarzuty do sceny milosnej Mozna bylo przez ten czas pociagnac inny watek :) Nic no pozostalo czkeac do lutego
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.11.2006 - |15:15|

heh odcinek zapewne jak wieksozsci podobal mi sie Mam male zarzuty do sceny milosnej Mozna bylo przez ten czas pociagnac inny watek :) Nic no pozostalo czkeac do lutego

Duras, opamiętaj się. Ten program w telewizji amerykanskiej ma rating PG a nie XXX. Nie ten gatunek, nie ta stacja telewizyjna, nie ta pora nadawania. "Ciągnąc wątek" tego w tym filmie nie zobaczysz.
  • 0
Genesis

#18 Iceeek

Iceeek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09.11.2006 - |15:21|

chciałbym zauwazyc, że kiedy laska Eko spadla na glowe Locke'a już miała wyryty ten cytat :-) kamera specjalnie zatrzymuje sie na tym momencie.
  • 0

#19 podolaczek

podolaczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.11.2006 - |16:01|

Omineliscie jedna, moim zdaniem najwazniejsza kwestie w tym odcinku.
Obejrzyjcie 42:11 to sie Wam wyjasni :)
  • 0

#20 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.11.2006 - |16:08|

Omineliscie jedna, moim zdaniem najwazniejsza kwestie w tym odcinku.
Obejrzyjcie 42:11 to sie Wam wyjasni :)

Czy mówisz o słaowach dannego skierowanego do swego towarzysza, że Sheparda nie było na liście? Wymienił jakies imie. Czy to chodziło o Ethana?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.11.2006 - |16:08|

• 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych