Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy sezon?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy sezon? (48 użytkowników oddało głos)

Najlepszy sezon

1. Sezon 1 - Drażnienie Apofisa (5 głosów [12.20%])

Procent z głosów: 12.20%

2. Sezon 2 - Pierwsze Sojusze (3 głosów [7.32%])

Procent z głosów: 7.32%

3. Sezon 3 - Wzlot i upadek Sokara (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

4. Sezon 4 - Apofis na szczycie (11 głosów [26.83%])

Procent z głosów: 26.83%

5. Sezon 5 - Pojawienie się nowego gracza (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

6. Sezon 6 - Dominacja Anubisa (3 głosów [7.32%])

Procent z głosów: 7.32%

7. Sezon 7 - W poszukiwaniu Zagubionego Miasta (8 głosów [19.51%])

Procent z głosów: 19.51%

8. Sezon 8 - Replikatory i finałowa konfrontacja (7 głosów [17.07%])

Procent z głosów: 17.07%

9. Sezon 9 - Pojawienie się Ori (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. Sezon 10 - Walka z kapłanami (2 głosów [4.88%])

Procent z głosów: 4.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |18:44|

ktory sezon SG-1 uwazacie za najlepszy, i dlaczego?

ja bardzo lubie sezon 6ty, z Queenem, ale brak mi w nim troche dr Jacksona...
jak sie tak zastanawiam, to najlepszy wydaje mi sie sezon .... pierwszy :)

Użytkownik SGTokar edytował ten post 25.07.2008 - |13:37|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#2 The Doctor

The Doctor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.09.2006 - |21:09|

Najwięcej się działo w sezonie 7. Dużo akcji i niezapomniany finał: bitwa nad Antarktydą i odkrycie strażnicy Pradawnych

Użytkownik The Doctor edytował ten post 28.09.2006 - |21:09|

• 0

#3 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 06.10.2006 - |10:12|

Mi podoba się 10.Wielka wojna Sg-1 z ORI. Najlepszy sezon. Lepszy od 1,2,3,4,5,6,7,8 i 9 :)
  • 0

#4 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.10.2006 - |15:10|

Ja jestem na 10x02 i powiem, że najlepszy sezon to 8, zobaczyliśmy w nim to co twórcy wycisneli na maksa z Goauldów i Replikatorów. To prawda, że 7 sezon ma super końcówkę ale to nie powala 8 sezonu.
  • 0

Dołączona grafika

#5 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 08.10.2006 - |00:24|

mnie replikatory draznia. nie jestem w stanie przelknac ich istnienia, zdolnosci, itd. juz Ori sa bardziej prawdopodobni.
10ty sezon jest dobry. na pewno lepszy od 9go. ale osmy? hmmm... :)
  • 0

#6 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 08.10.2006 - |06:40|

Mi podoba się 10.Wielka wojna Sg-1 z ORI. Najlepszy sezon. Lepszy od 1,2,3,4,5,6,7,8 i 9 :)

:X

Sezon 10 w żadnym stopniu nie jest lepszy od sezonu powiedzmy 1 czy 2 :buu:
Które mi się najbardziej podobają.
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#7 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.10.2006 - |19:56|

mnie replikatory draznia. nie jestem w stanie przelknac ich istnienia, zdolnosci, itd. juz Ori sa bardziej prawdopodobni.
10ty sezon jest dobry. na pewno lepszy od 9go. ale osmy? hmmm... smile.gif

Ja lubię kiedy w filmach lub bardziej w franchise'ach pojawiają się roboty lub coś w tym rodzaju. Każdy świat wykreowany przez twórców próbuje wcisnąć w siebie maszyny inteligentne, np. Stargate - replikatory, Alien - androidy, Terminator - no sama nazwa za siebie mówi, cały Skynet, Matrix - ..:]... . Maszyny są jakby dodatkowym wrogiem w filmie, w Stargate pomysł na maszyny jest całkiem oryginalny i bardzo mi się podoba bomba w 8 sezonie, w pierwszym odcinku. Co tu wspominać, 8 sezon jest przeciągnięciem przeciągnięcia, tego twórcy w planach wczesniej nie mieli i może wyszło im "skulawienie" serialu względem tych pierwszych sezonów. Co do komentarzy chwalących 1 i 2 sezon to w części mozna się zgodzić, np. pierwszy sezon SG-1 zwijał, zawijał, przewijał i zakręcał ;) to co się działo po wielkim filmie Stargate: The Movie który rozwala cały serial SG-1. Oglądałem cały serial SG-1 do 10x02 tylko raz i stwierdzam, że w pewnym stopniu zależy mi na akcji i efektach specjalnych więc pozostawie 8 sezon na topie a zaraz pod nim 1 sezon, nie wiem jak do teraz (10x10) wygląda SG-1, chyba i tak by nie przebił 8 ani 1 sezon, co?
  • 0

Dołączona grafika

#8 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.10.2006 - |21:37|

Dla mnie wszystkie sezony są kapitalne i nie potrafie wskazać faworyta ale mogę powiedzieć że najlepsze odcinki to FIFTH RACE i LOST CITY wg mnie oczywiście
  • 0

#9 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 14.10.2006 - |12:42|

To chyba oglądasz inny serial. Jak to Lord Yu napisał - ostatnie dwa sezony pod żadnym względem nie są lepsze od początkowych(w domyśle 1 i 2, ewentualnie 3 i 4).

A wg mnie...tak jak mówiłem najlepsze będą pierwsze dwa. Wiadomo - klasyka. :D

Natomiast moimi ulubionymi są:
- Sezon drugi - ładnie to wszystko się wtedy rozwijało, mamy także zapoczątkowanie wątków z Asgard czy Tok'ra i w tym wszystkim kilka legendarnych odcinków do których mam olbrzymi sentyment - "The Fifht Race"(na marginesie mój ulubiony odcinek w ogóle), "1969", "The Matter Of Time", "Holiday", "Tok'ra"...dla mnie osobiście jeszcze "The Gamekeeper".
- Sezon czwarty - poczynając od świetnego odcinka pilotowego, dalszej częsci kapitalnego "Nemesis" poprzez mały, ale ciekawy przerywnik w postaci "The Other Side", następnie Wielka Czwórka - "Upgrades", "Crossroads" i "Divide & Conquer" poświęconym tylko i wyłącznie na pokazanie dogłębniej głównych postaci(niezapomniana scena z "Upgrades"/"Divide & Conquer") oraz zwieńczenie tego, czyli kompendium humoru Stargate - "Window of Opportunity" aka "A co ty o tym myślisz?" :D Potem mamy lekkie zwolnienie - zaczęcie wątku z Rosjanami, rozwinięcie tego z Unasami, środek sezonu - IMHO średnie te 3 odcinki, ale potem powrót w wielkim stylu - "The Tangent", "The Curse", "The Serpent's Venom", "Chain Reaction" <- każdy kolejny lepszy od poprzednika. :> Potem znów możemu ochłonąć przy nudnych Borenach i Mollenach z "2010", lecz zaraz po tym dostajemy kolejnego tytana - "Absolute Power". Odcinek miodzio. Kolejne 3 odcinki szybko zlatują, choć fakt, że nie są one wysokich lotów^^...na koniec wielka końcówka sezonu. ^_^

Sam w sumie nie wiem który z powyższych lubię bardziej.
Najmniej natomiast lubię 2 najnowsze, a z tych poprzednich(1-8) to pfff...chyba 6 lub 7. :) (co do 6 od razu mowię, że to nie przez Jonasa - lubię tę postać, choć nie tak jak Daniela :D) A jak na ironię te 2 sezony obejrzałem największą ilość razy. :P Ale kiedyś było tylko HBO i te sprawy. Nie to co teraz^^
  • 0
You are not even human fucking beings.

#10 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 14.10.2006 - |13:28|

Osobiście uwielbiam cały SG, ale jeśli mam wybierać, to wszytko poza skrajnymi sezonami. Poza pilotem nie zachwycały mnie się pierwsze odcinki a sezon 10-ty jak na razie miał najwięcej "słabych" . Chyba jednak nie będę oryginalna i też wybiorę jako mój ulubiony środek serialu z rewelacyjnym "Window of Opportunity" - odcinkiem the best of the best. Nie będę absolutnie wybrzydzać na sezony 8 i 9 - lubię Camerona i uwielbiam Ori, pasował mi też Jonas, nie miałam nic przeciwko temu, że Daniel był wtedy w innym wymiarze, tym bardziej, że sezon z nim trzymał równy, wysoki poziom.
Podsumowując cały serial jest niezwykle dobrą, wysokich lotów produkcją, nawet najgorsze momenty serii są genialne w porównaniu ze standardem telewizyjnym, szczególnie w polskiej TV
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 26.10.2006 - |23:28|

ja teraz ponownie ogladam serial od poczatku - a wlasciwie, duza czesc odcinkow widze po raz pierwszy, zwlaszcza z drugiej czesci 4go sezonu, ktory wlasnie zaliczam. i faktycznie, dobry jest !
... ale moze to tez dlatego, ze dotychczas nie ogladalam serialu po kolei i nie wszystko, jak juz mowilam.

w kazdym razie, jesli jest Baal, to jest dobrze :) Mam nadzieje, ze pogra jeszcze do konca serialu, bo jest bardzo barwna postacia.
  • 0

#12 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 27.10.2006 - |06:59|

Jak dla mnie sezon 2. Piękne SF. Właśnie takie powinno być SG.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#13 Mad Jack

Mad Jack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.10.2006 - |11:50|

Osobiscie uwazam ze sezon 1 byl najlepszy, a w zasadzie do 5 bylo calkiem, calkiem. Sezon 6 z Jonasem zdecydowanie NIE. Bez Daniela to nie bylo to samo, a Jonas najnormalniej w swiecie mnie irytowal. Tak samo po odmlodzeniu SG1 to nie jest juz ten sam serial :/ Ale i tak czekam na 10x11 i mnie ciekawosc skreca :D
  • 0

#14 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 16.06.2007 - |09:30|

Trudno powiedzieć, ale moja klasyfikacja wyglądać będzie chyba tak:
1. s5
2. s4
3. s8
4. s7
5. s9 i 10
7. s2
8. s3
9. s1
10. s6

:)
  • 0

#15 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 26.06.2007 - |00:43|

Dla mnie zaden z sezonów 6-10 nie dorównywał zadnemu z sezonow 1-5.
W sezonach 1-2 zdarzaly sie pozadne wpadki, na pewno wiec najlepszy znajduje sie w wielkiej trojce 3-5.
Dla mnie jednak najlepszy sezon to 4. Jest strasznie rowny, ma moze 2 slabsze odcinki, ktore w porownaniu z niektorami gniotami z 7 serii moga uchodzic za arcydziela.

moj ranking:

1. s4
2. s3
3. s5
4. s1
5. s2
6. s8
7. s6
8. s9
9. s10
10. s7
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#16 j.constans

j.constans

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10.09.2008 - |11:13|

zdecydowanie sezon 7 jest najlepszy. Człowiek nie wiedizał, jak lubil Jacksona, dopuki go w szóstym nie zabrakło, a kiedy wrócił... Ten sezon był zdecysowanie inny. Może najmniej stargateowski, ale chyba najciekawiej zrobiony. Znalazły się w nim odcinki zupełnie inne estetycznie od pozostąłych sezonów. Np. ten, który reżyserowała Tapping do scenariusza Shanksa. Niezwykły był też ten z kosmicznym wyścigiem. Widać było w tym sezonie, że nie tylko Goa'uld.
Każdy ma coś w sobie, jakieś wyjątkowe dla niego plusy, ale siódemka jest dla mnie bezkonkurencyjna.
  • 0

#17 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.09.2008 - |21:03|

Najlepsze sezony wg mnie: 8 i 7, w tej kolejności.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#18 maharet1092

maharet1092

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.10.2008 - |06:38|

Trudno wybrać, ja zagłosowałam na 4-ty.Jest równy,sporo nowych pomysłów i niezła akcja.Potem 8, upadek Goauldow i pokonanie replikatorow.
  • 0

#19 Jack O'Neill

Jack O'Neill

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.10.2008 - |14:58|

Wszystkie sezony są dobre ;P Ale jak mam wybierać to wydaję mi się że siódmy może nie tyle początek co brawurowy koniec :D Bitwa nad Antarktydą to było naprawdę mistrzostwo świata B)
  • 0

#20 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.10.2008 - |10:26|

Zagłosowałem na pierwszy, ale tak naprawdę sezony 1-4 trzymały równy poziom, psuć zaczęło się od piątego albo szóstego i w sumie cały serial trzymał się równo, tylko od 7 sezonu włącznie spadał powoli w dół, by trochę się odbić przy Ori. Moim zdaniem.

Użytkownik Magnes edytował ten post 20.10.2008 - |10:26|

• 0
http://magory.net - moja strona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych