Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ciekawostki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 27.09.2006 - |15:30|

Jak myślicie :
1.Czemu trzeba co 108 min wpisywać 4 8 15 16 23 42 ??
2.Czemu kabel prowadzi do wody ??
3.Czemu Inni zabrali Walta ??
4.Czemu inni zabierają ludzi??
5.Czy zabiorą kogoś z Lostowiczów??
6. Jak lostowiczowie uciekną z wyspy??
7.Czy są jakieś szanse że Inni byli (lub są) pracownikami DHAMY??
8. Czy DHAMA ma coś związanego ze zwierzętami ??
9. Czy rekin z 2x02 (czy 2x01) może pilnować sekretów DHARMY??
10. Czy są jakieś szanse że Lostowiczowie pokonają Dymek??
11. Jak Lostowiczowie odnajdą Walta??
12. W 2x10 Michael rozmawiał chyba z waltem a przez to może nastąpić wypadek. Co sie stanie??
13. Ilu innych Zabiją rozbitkowie?? (Zabili już dwóch. W 1 sezonie ci z przodu a w 2 sezonie ci z tyłu).
14.Co się stanie z Desmondem który zwiał??(pomysł Corax).
Moje odpowiedzi :
1.Stanie sie nitka rosyjska.
2.Żeby na wyspie był prąd. Desmond dlatego właśnie wróci. Po prąd go podciągnie.
3.Bo chcieli zamienić Walta na córke Danielle.
Dodatkowe pytanie : Czy oddadzą dziecko Danielle?? Powiedzą "Będzie nas za mało". :]
4.Bo chcą mieć wielką grupke ludzi.
5.Uważam że nie. Tylko że jednego chcieli zabić.
6.DHARMA ich zabierze.
7.No jasne że tak.
8.Nie mam pojęcia.
9.Raczej nie.
10.Uważam że dymek pozostanie na wyspie..
11.Zaatakują Othersów i odbiorą Walta wraz z innymi osobami.
12.Nic. Możliwe że i to jest Eksperymentem.
13.Wszystkich.
14.Wróci.

Użytkownik Buzzek edytował ten post 18.11.2006 - |17:48|

• 0

#2 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 27.09.2006 - |18:55|

Jak myślicie :
9.NOWE PYTANIE. Czy rekin z 2x02 (czy 2x01) może pilnować sekretów DHAMY??
Moje odpowiedzi :
1.Bo inaczej będzie koniec świata. (Chce troche szerszą odpowiedz)
2.Żeby na wyspie Lostowiczów był prąd.
3.Bo chcieli zamienić Walta na Syna tej francuski.
Dodatkowe pytanie : Czy oddadzą dziecko francuzce?? Powiedzą "Będzie nas za mało"
6.Tratwą nową.
7.Uważam że nie.
8.Nie mam pojęcia.
9.Prawdopodobne. B)

Ad.3 Francuska czyli Danielle nie ma syna lecz ma córkę - Alex !
Ad.8 Raczej tak bo jedna ze stacje prawdopodobnie zajmowała się zoologią !
Ad.1 Świat dalej istnieje choc już nie wcisną klawisza !
  • 0

#3 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 28.09.2006 - |14:10|

Ale pytanie 1 Pyta Czemu a nie co sie stanie
  • 0

#4 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 28.09.2006 - |19:37|

Jak myślicie :
9.NOWE PYTANIE. Czy rekin z 2x02 (czy 2x01) może pilnować sekretów DHAMY??
10.NOWE PYTANIE. Czy są jakieś szanse że Lostowiczowie pokonają Dymek??
Moje odpowiedzi :
1.Bo inaczej będzie koniec świata. (Chce troche szerszą odpowiedz)
2.Żeby na wyspie Lostowiczów był prąd.
3.Bo chcieli zamienić Walta na Syna tej francuski.
Dodatkowe pytanie : Czy oddadzą dziecko francuzce?? Powiedzą "Będzie nas za mało"
6.Tratwą nową.
7.Uważam że nie.
8.Nie mam pojęcia.
9.Prawdopodobne. B)
10.Chyba nie.

1.Aby rozładować pole magnetyczne, które się gromadzi za betonową ścianą w bunkrze.
2.Ponieważ to jedyna rzecz, która fizycznie łączy wyspę z reszta świata oprócz radionadajnika znajdującego się na wyspie.
3. Ponieważ potrzebują dzieci. Niewiadomo, dlaczego
4.Potrzebują ich jako np. materiał genetyczny do eksperymentów lub po prostu, aby zasili ich szeregi lub chcą ich uchronić przed wirusem.
5. Już porwali Jacka, Sawyera oraz Kate.
6.Uratuje ich dziewczyna Desmonda.
7. Są bardzo duże szanse. Ja w sumie jestem tego prawie pewny.
8. Jak najbardziej. Jedna ze stacji była o takim profilu.
9.Wątpię, Dharma pewnie pracowała nad różnymi zwierzętami a rekin jest pozostałością po ich działalności jak i miś polarny.
10.Po co mają z nim walczyć?

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 28.09.2006 - |19:40|

• 0

#5 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 10.10.2006 - |17:46|

nuda na tym temacie. dodałem już 5 pytań a kiedy napisałem trzeci to przestali pisać.
  • 0

#6 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 31.10.2006 - |18:54|

No to podsumujmy : Inni są pracownikami DHARMY i porywają dzieci do eksperymentów.
Mają bazę pod wodą i nie pozwalają im odejść dopóki nie wezmą tego co chcą.
Dymek jest systemem obronnym.
Kiedy był dym za którym poszła Danielle to był dym który zapalili ci z tyłu samolotu.
  • 0

#7 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 01.11.2006 - |09:50|

No to podsumujmy : Inni są pracownikami DHARMY i porywają dzieci do eksperymentów.
Mają bazę pod wodą i nie pozwalają im odejść dopóki nie wezmą tego co chcą.
Dymek jest systemem obronnym.
Kiedy był dym za którym poszła Danielle to był dym który zapalili ci z tyłu samolotu.

eeee... chyba jednak nie :P ;D
  • 0

#8 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.11.2006 - |10:13|

Proponuję przenieść sie do zakręcone spostrzeżenia i nie robić więcej bajzlu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#9 Corax

Corax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05.11.2006 - |13:03|

Jak myślicie :
9. Czy rekin z 2x02 (czy 2x01) może pilnować sekretów DHAMY??
12. W 2x10 Michael rozmawiał chyba z waltem a przez to może nastąpić wypadek. Co sie stanie??
13. Ilu innych Zabiją rozbitkowie?? (Zabili już dwóch. W 1 sezonie ci z przodu a w 2 sezonie ci z tyłu).

1. 4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108 (trzeba wpisywać, bo to jest eksperyment, mający nacelu zbadanie ludzkiej psychiki, jeśli chodziło by tu o koniec świata siedziało by przy tym wojsko)
2. Jaki kabel?
3. Chcieli go byćmoże uratować, być może dostali takich schizów jak Charlie
4. Zabierają tylko dzieci, według mnie są dwa rodzaje innych. Mogą istnieć inni rozbitkowie i pracownicy DHARMY
5. nie
6. wszyscy zginą! Nie no tak na serio to nie wiem
7. look at Ad. 4
8. testowała na nich rózne wirusy, mogła też wypuszczać konie i niedźwiedzie bo znała przeszłosc rozbitków
9. jaki rekin?
10. dymek jest hologramem i wpędza tylko do rowów, sam jako tako nic nie moze zrobic
11. to Walt odnajdzie ich
12. już sie stało... zaczęło się odliczanie, zamknęły sie pzregrody, a Lookowi przycieło nogi
13. Nie mam pojęcia

I JESZCZe moje dodatkowe pytanie:
14. Co się stało (bądź stanie się) z tym co naciskał klawisz i zwiał?
  • 0

#10 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 05.11.2006 - |15:29|

1. 4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108 (trzeba wpisywać, bo to jest eksperyment, mający nacelu zbadanie ludzkiej psychiki, jeśli chodziło by tu o koniec świata siedziało by przy tym wojsko)
2. Jaki kabel?
3. Chcieli go byćmoże uratować, być może dostali takich schizów jak Charlie
4. Zabierają tylko dzieci, według mnie są dwa rodzaje innych. Mogą istnieć inni rozbitkowie i pracownicy DHARMY
5. nie
7. look at Ad. 4
8. testowała na nich rózne wirusy, mogła też wypuszczać konie i niedźwiedzie bo znała przeszłosc rozbitków
9. jaki rekin?
10. dymek jest hologramem i wpędza tylko do rowów, sam jako tako nic nie moze zrobic
11. to Walt odnajdzie ich
12. już sie stało... zaczęło się odliczanie, zamknęły sie pzregrody, a Lookowi przycieło nogi
13. Nie mam pojęcia

I JESZCZe moje dodatkowe pytanie:
14. Co się stało (bądź stanie się) z tym co naciskał klawisz i zwiał?

najpierw obejrzyj wszytkie dostepne odcinki- potem odpowiadaj na pytania ;]
  • 0

#11 Corax

Corax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05.11.2006 - |17:06|

Sorry, ale ja nie oglądam tych odcinków co są po za TVP 1 :P nikt nie pisał: Zakaz odpowiadania na pytania osobą, które nie oglądneły dostępnych odcinków :angry:
  • 0

#12 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.11.2006 - |18:16|

Sorry, ale ja nie oglądam tych odcinków co są po za TVP 1 :P nikt nie pisał: Zakaz odpowiadania na pytania osobą, które nie oglądneły dostępnych odcinków :angry:

Nawet nie wiesz ile jeszcze nie wiesz :P Co do kabla, to jednak się dziwię, bo to w pierwszym sezonie było. Widać też, że nie pamiętasz już rekina z 2x02. A praktycznie wszystkie inne pytania zostały już chyba wyjasnione, przynajmniej w dużym stopniu.
No i twoja odpowiedź na 4 pytanie. Dlaczego tylko dzieci? Przecież chcieli porwać Eko, z ogonowców porwali sporo dorosłych (w tym Cindy) a Claire to chyba też dzieckiem nie jest.
Pozdro.

P.S. Szkoda, że jesteście pół sezonu do tyłu, może czas skorzystać w pełni z dobrodziejstw internetu?
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#13 Corax

Corax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05.11.2006 - |20:29|

Nie będę uprzedzać czasu... Nie oglądałam dwóch odcinków z powodów technicznych :/ moze w tedy to było. Faktycznie porwali tamtych, ale chcieli chyba ich zabić...
  • 0

#14 agusia

agusia

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 09.11.2006 - |17:16|

Bo rozłąduje sie pole magnetyczne
Możliwe, że są tam źródła dzięki którym w bunkrze jest bieżąca woda
Bo ma zdolności paranolmalne
Zeby zwiększyć swoją armię i/lub inni to pracownicy Dharmy, którym brakuje króilików doświadczalnych
Ogląda siem:D:D 3 sezon czeka:P
Nie uciekną
Na ten temat pod linkiem http://forum.gwrota....?showtopic=8710
To pewne, bo skąd na wyspie koń, niedzwiedz polarny i rtekin?
Jasne
Raczej nie
Zabiją innych lub go nie odnajdą
Rozmawiał prawdopodobnie z othersami, a Bog wie co się może stać
Rozbiutków jest ok. 50 a othersów 20, więc nie wiem...
  • 0

#15 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.11.2006 - |20:06|

Ludzie, nie!!! Nie mogę, nie wyrobię dłużej!!! Zrobiłem to już kiedyś i teraz chyba przyszła pora, żebym napisał coś takiego jeszcze raz.
UWAGA! Poniższy post jest w 100% ironiczny, ma za zadanie "naśladować" bezmyślnych ludzi, którzy piszą tutaj różne rzeczy. Krótko mówiąc - jeśli nie śmieszy cię czysta głupota, to nie czytaj go wcale.

Bo rozłąduje sie pole magnetyczne

Tak, pole się rozładuje. A jak się rozładuje pole, to nie będzie prądu na wyspie. Wtedy Others nie dość, że nie mają łączności ze światem zewnętrznym, to do tego stracą jakiekolwiek nadzieje na odzyskanie tej łączności! To jest straszne! Do tego Jack będzie miał teraz cały czas ciemno w swojej celi w hydrze! Biedaczek jeszcze w jakąś depresję wpadnie i co wtedy? Aż strach się bać.

Możliwe, że są tam źródła dzięki którym w bunkrze jest bieżąca woda

Tak, racja. Kabel z prądem dostarcza wodę do bunkra! Brawo, nigdy bym na to nie wpadł! Może jeszcze spełniać drugą funckję - jak ktoś będzie chciał odpłynąć z wyspy wpław, to go prąd porazi, bo woda będzie pod prądem. No ale przecież pole magnetyczne sie rozładowało, więc prądu nie ma. Teraz Others nie będą mogli brać prysznica, bo nie mają bieżącej wody i do tego będzie można uciec wpław i połynąć na Fiji. Kryzys na wyspie!

Bo ma zdolności paranolmalne

Walt to wyjątkowe dziecko. Przecież o tym już chyba nie trzeba mówić. Haker z niego nieziemski, bo w końcu złamał zabezpieczenia kompów na wyspie i pogadał z tatusiem. Do tego teleportować się potrafi, a to jak na razie udawało się tylko Power Rangers'om. Być może w dzieciństwie dużo oglądał ten serial i dlatego się nauczył. To by też wyjaśniało dlaczego jest takim dobrym hakerem - nauczył się od tego robicika z serialu.

Zeby zwiększyć swoją armię i/lub inni to pracownicy Dharmy, którym brakuje króilików doświadczalnych

Armia na wyspie wciąż rośnie. Biorąc pod uwagę, że samoloty rozbijaja się na tej wyspie dość często i średnio w takiej katastrofie przeżywa około 1/3 pasażerów, to armia Othersów za kilkanaście lat będzie w stanie podbić cały świat! Jeśli tak dalej pójdzie i samolotów będzie spadało bardzo dużo, to Othersom spokojnie starczy też na króliki doświadczalne, więc nie ma się co martwić. Będzie się działo.

Ogląda siem:D:D 3 sezon czeka:P

Pewnie że zabiorą. Wszystkich!. Przecież ich armia musi byc silna i liczna. Kobiety wezmą jako króliki doświadczalne!

Nie uciekną

Pewnie, że nie. Będą tam żyli długo. Będą walczyć z Othersami cały czas. Będzie pełno walk, bitew, będzie się lała krew. Jack, jako przywódca dobrych rozbitków będzie toczył strategiczno-psychologiczny pojedynek z Benem. To będzie naprawdę emocjonujące. Będzie można w kolejnych 20 sezonach wyczuć klimat prawdziwej walki. Kule będa świszczały nad głowami, niebezpieczeństwo będzie się czaiło zza kazdego krzaka. Gdy skończy się amunicja na wyspie klimat się zupełnie zmieni. Ze współczesnego pola bitwy przeniesiemy we wczesne okresy antyku, gdzie walczono nakije, włócznie, procie, kamienie i proste łuki.

Na ten temat pod linkiem http://forum.gwrota....?showtopic=8710

Taka możliwośc oczywiście istnieje. Jednak nie łudziłbym się, ze tak będzie. Radzę zajrzeć do mojej teorii o 478 grupach, które w rzeczywistości mają duży wpływ na wydarzenia na wyspie (KGB, CIA, terroryści, kosmici....). Ta teoria znajduje się w tym linku. klik

To pewne, bo skąd na wyspie koń, niedzwiedz polarny i rtekin?

Jeśli ktoś czytał moją wielką teorię, to wie, że te wszystkie zwierzęta to szpiedzy wysłani przez jasnowidza, u którego była Claire i którego córka ożyła. Teraz jednak, gdy wiemy, że Dharma była w posiadaniu klatek na różne zwierzęta można przypuszczać, że jasnowidz przekupił Dharmę, żeby wzięli wszystko na siebie, albo zagroził im po prostu, że jak nie zrobią tego co chce, to sprawi, że wszyscy będa mieli guzy. Ben nie chciał słuchać i został ukarany dla przykładu.

Jasne

Przecież rekin jest wielkim strażnikiem wyspy. TO chyba jest tak oczywiste, że nie musiałem o tym pisać. Jest to wielki rekin, najwiekszy i najsilniejszy z pradawnego szczepu wielkich rekinów, z którego wywodza się te rekin, które grały w Szczękach. Od wieków sieje on grozę wśród wód otaczającyh wyspę, dlatego żaden statek nie zbliża się w tamte okolice. Te wszystkie średniowieczne legendy itd mają swoje źródło właśnie w tym rekinie.

Raczej nie

Trudno powiedzieć. Jedno jest pewnie - w ostatnim sezonie rozegra się wielka bitwa pomiędzy rozbitkami i Othersami. Będzie to ostatnia bitwa dobra ze złem. Dymek przejmie kontrolę nad Benem i w ten sposób również nad Othersami. Z pozoru rozbitkowie będą mieli mniejsze szanse, ale z pomocą Locke'a który znajdzie w końcu powód dlaczego wszystko się dzieje zyskają ogromną siłę. Do tego Jack z Sayidem i Charliem pójdą w głąb wyspy skąd wrócą z armią umarłych, wśród których będą duchy Eko, Boone'a, Yemiego i wielu innych (w tym nawrócone duchy Goodwina i Ethana). Do tego przeciw dymkowi zbuntują się potomkowie powalonych przez niego drzew. W końcu Dymek zostanie obalony a jego narzędzie zagłady - bunkier w centrum wyspy - zniszczony razem z fundamentami. Nastanie pokój aż po kres wszystkich dni.

Zabiją innych lub go nie odnajdą

Po ostatniej walce, gdy nastanie pokój zapomniany już dawno Walt i Michael wrócą z ekipą ratunkową. Michael będzie już w sędziwym wieku i przyzna się do swoich dawnych błędów. Walt jako już piękny i silny młodzieniec spłaci rozbitkom krzywdy jakie przez niego wycierpieli oddając im we władanie jedną ze sztucznie wybudowanych wysp, którą dostał od szejka Arabii Saudyjskiej po tym jak zhakował dla niego kody źródłowe Windowsa.

Rozmawiał prawdopodobnie z othersami, a Bog wie co się może stać

Przecież nic się nie stanie. Mówiłem, że Walt to dobry haker i bez problemu poradzi sobie ze wszystkimi zabezpieczeniami.

Rozbiutków jest ok. 50 a othersów 20, więc nie wiem...

Wielka bitwa ostateczna pociągnie za sobą setki tysięcy ofiar. Rozbitków zginie nie wielu, gdyż nie ma ich dużo, ale armia othersów zdąży do czasu tej bitwy osiągnąć ogromne rozmiary.

Użytkownik Silver edytował ten post 10.11.2006 - |20:10|

• 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#16 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 18.11.2006 - |17:42|

Hahahaha Wszyscy zginą. No nie ja nie moge. w każdym serialu jaki znam dobro zwycięża. SG-1 Niedługo pokonają Ori. Wszystko skączy się wspaniale. A on mówi że Lostowiczowie zginą.
Już mają 50 % szanse. Znaleźli nowy bunkier w 2x21 (chyba).
Wyślą DHARMIE książke z napisem : PRZEŻLIŚMY LOT 815. POMÓŻCIE.
Tyle tylko że.... rura może być zepsuta. Pokój DHARMY do którego lecą te książki może już nie istnieć.
Dlatego napisałem że mają 50 %.

Wielka bitwa ostateczna pociągnie za sobą setki tysięcy ofiar. Rozbitków zginie nie wielu, gdyż nie ma ich dużo, ale armia othersów zdąży do czasu tej bitwy osiągnąć ogromne rozmiary.

Znów bucham ze śmiechu.
Rozbitków jest z (50) a Innych (22) w 2x21 to powiedział Michael.
Nie miedziałem że Inni i Rozbitkowie się będą podwajać i potrajać.
Hahahahahahaha ^_^
Ciekawe rzeczy tu mówicie. ;P
To jest najnowszy "kawał świata".
To jeszcze powiedzcie że Anna , Libby , Boone , Shannon i inni zmartwychwstają.
I to : Dopłyną do Np. Japonii , polecą i znowu na tą głupią wyspe. :P

Rozmawiał prawdopodobnie z othersami, a Bog wie co się może stać.

Załóżmy że jesteś John Locke : Tylko Bóg wie co może się stać.
A Henry Gale powiedział : Bóg nie wie. Nie widzi tej wyspy tak jak cała cywilizacja. :D
P.S. Też oglądam na TV i nie pamiętam co on dokładnie powiedział ale to coś w tym stylu.

Do tego Jack z Sayidem i Charliem pójdą w głąb wyspy skąd wrócą z armią umarłych, wśród których będą duchy Eko, Boone'a, Yemiego i wielu innych (w tym nawrócone duchy Goodwina i Ethana).

Naprawde Eko zginie?? I skąd wiesz że będą duchy??
Dobra czyli nikt nie zginie tylko bedą duchami :D :P ;D.
Jack , Sayid i Charlie sprawiają że inni zmartchywstaną??
Oooo jak fajnie. Hurley spotka znowu Libby(i zrobią sobie znowu piknik ).
:D :D :D :D
O właśnie. Duch NP.Anny Lucii będzie niewidzialny wejdzie do bunkra Othersów i zapisze plany ataku :)
CO?? Goodwin i Ethan zostaną przyjaciółmi rozbitków skoro oni ich zabili??

Na stronie Zagubieni znalazłem obrazek ze "znakiem zapytania" który zauważył Locke.
Zwykłe : http://LOST/images/f...a/mapa1mini.jpg
I rozszyfrowana : http://LOST/images/f...harma/mapa2.jpg
(jak podam razem Zagubieni i .pl to zmienia mi się na Lost więc sami to poprawcie jak włączycie)
Może tak poszli by do innych Bunkrów co??
Nie potrzebowali by Michaela do pomocy żeby znaleźć bunkier Othersów bo któryś z tych jest właściwy.
Od "znaku zapytania" poszli by do innych bunkrów.
NP. Do szpitala DHARMY. :) :) ;) ;)
Krzyżyki w rozszyfrowanym oznaczają wejścia do bunkra. W łabędzi są dwa bo są schody i Drabinka :)

Stronka o Bunkrach http://LOST/dharma.p...726f0362226d4b0
(znowu trzeba poprawić).

Użytkownik Buzzek edytował ten post 09.12.2006 - |15:38|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych