Czy warto?
Napisano 25.09.2006 - |19:26|
Co wam się podoba w tym serialu, a co nie? Tylko bez spoilerków proszę - to psuje całą zabawę! No oczywiście można powiedzieć ogólnie, jak np. o SG-1: No jest sobie taka drużynka, która chodzi po planetkach przechodzącąc przez takie duże O zwane Gwiezdnymi Wrotami i walczy z takimi fajnymi gostkami z świecącymi oczkami i fajnym głosikiem
No i tyle maxymalnie, więcej wiedzieć nie chcę
Powtarzam jeszcze raz - bijcie, jak to już było, ale ja nie widziałam.
Pozdrawiam!
P.S. Tylko proszę o szczere recenzje, nie wiem, czy warto tracić kasę i czas na Farscape'a. Z góry thx!
Napisano 25.09.2006 - |19:35|
ale jest to lekki serial z całym mnóstwem humoru; jeżeli podejdziesz z takim nastawieniem to na pewno będziesz się świetnie bawił/-a; w przypadku, gdy lubisz coś bardziej na serio to odradzam;
Użytkownik inwe edytował ten post 25.09.2006 - |19:37|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 25.09.2006 - |21:38|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 25.09.2006 - |22:20|
Jak dla mnie jeden z serialów, które trzeba obejrzeć. Opowiada on o astronaucie, który poprzez tunel zostaje przeniesiony na drugi kraniec galaktyki, gdzie odkrywa okręt na pokłądzie którego są więźniowie rasy nazywanej Rozjemcy. W zasadzie tego dowiadujesz się w pierwzsym odcinku, więc spoilery to żadne
Ogólnie jak dla mnie najlepiej rozwiązana sprawa shipu w jakimkolwiek serialu dotąd przezemnie oglądanym, do tego ciekawe historie, boski główny przeciwnik oraz brak strachu przed kontrowersyjnymi decyzjami.
->1019<-
Napisano 26.09.2006 - |07:05|
Napisano 26.09.2006 - |10:40|
Tylko na poczatku sie nie zraź tak jak ja,obejrzalem 3 odcinki i dopiero po jakims czasie wrocilem z nudow do nastepnych i wciagnełoooooooooooo ...nie zrazaj sie 1 sezonem
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 26.09.2006 - |12:37|
I żeby była jasność ja opieram się na Twoich słowach serialu nie ogladałem i nie mnie go oceniać dlatego tego nie robię.
Napisano 26.09.2006 - |13:00|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 26.09.2006 - |17:01|
Niestety
Ale już blisko do wakacji! (przynajmniej tych świątecznych, a później zimowych) Więc nie tracę nadziei na to, że będę miała kiedyś (kiedyś...) czas na oglądanie seriali mojego ulubionego gatunku, czyli science fiction.
Póki co proszę jeszcze o więcej recenzji, bo do końca mnie nie przekonaliście. Nie proszę o porównania do innych seriali, bo oglądałam na razie z wymienionych tylko SG-1 i jestem przy końcu 1 sezonu SGA ( ), tylko ogólnie. No, a przy okazji możecie oczywiście też mnie zachęcić do innych seriali (buhaha, oszczędność najważniejsza! )
I chciałam jeszcze potwierdzić bodajże dla Michała - jestem kobietą
Pozdrawiam!
Napisano 26.09.2006 - |17:54|
Napisano 26.09.2006 - |18:24|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 26.09.2006 - |18:49|
Jezeli niechce ci sie przejżec tych kilku topiców z reckami sezonów farka , to wedłog mnie nie warto byś poświęcała czas na oglądanie - bo nawet Ogrodnik , najwiekszy sceptyk farka na forum poświęcił te kilka minut aby zapoznac sie z naszymi pochwałąmi farka i uwazac ze nie mamy racji , stwierdził na koniec ze jednak farek jest ok (dająć mu 8,5 na 10 punktowej skali ) .
Do farka podchodzi sie wprost - podoba się lub nie .
Napisano 26.09.2006 - |19:04|
PS: Ostatnio mam wrażenie, że niegramatyvcznie się wypowiadam, jeśli moje odczucie jest prawdziwe to z góry przepraszam za utrudnienia w czytaniu.
Użytkownik Wraith edytował ten post 26.09.2006 - |19:06|
Napisano 26.09.2006 - |21:52|
2. Czarne charaktery :clap: :clap: :clap: :clap:
Napisano 03.10.2006 - |17:17|
Napisano 06.10.2006 - |13:41|
Polecam.
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 23.10.2006 - |20:08|
muzyka, zwłaszcza w pierwszym sezonie, też niesamowicie nakręca atmosferę ;>
plus genialnie wykreowana postać scorpiusa
plus
<3 ;D
jeżeli ktoś szuka niebanalnego sf z zupełnie świeżym spojrzeniem na wiele pozornie oczywistych spraw - oglądać z czystym sumieniem
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 03.11.2006 - |14:21|
jestem w polowie 1 sezonu zaczyna mnie wciagac postanowilam sciagnac reszte chyba glownie zachecajacym
teksta w recenzjach ze dalsze sezony sa coraz lepsze.
Napisano 24.11.2006 - |11:22|
Napisano 24.11.2006 - |12:32|
Jak większosc po obejrzeniu paru odcinkow pierwszego sezonu serial mnie nie pociagal, napisalem swoje przemyslenia na forum i o dziwo zamiast gromow od milosnikow, poradzono mi obejrzenie całosci i dopiero wtedy wypowiedzenie sie na temat serialu. Przyznalem im wtedy racje i przyznaje teraz ciezko jest ogladac na sile ale warto się zmusic, serial rozkreca się z odcinka na odcinek, akcja wartka i spojna. Wiadomo mozna sie przyczepic do paru odcinkow, ale procentowo tak zwanych "zapchaj dziur" w innych serialach jest wiecej.
O walorach nie bede się rozpisywał najwazniejsze podano wyzej.
Oglądaj.
Larry Linville
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych