Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy warto?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.09.2006 - |19:26|

Zbijcie jak to przoczyłam, ale nie mogłam znaleźć nigdzie tematu odnośnie tego, czy w ogóle warto zaopatrzyć się w Farscape'a.

Co wam się podoba w tym serialu, a co nie? Tylko bez spoilerków proszę - to psuje całą zabawę! No oczywiście można powiedzieć ogólnie, jak np. o SG-1: No jest sobie taka drużynka, która chodzi po planetkach przechodzącąc przez takie duże O zwane Gwiezdnymi Wrotami i walczy z takimi fajnymi gostkami z świecącymi oczkami i fajnym głosikiem :)

No i tyle maxymalnie, więcej wiedzieć nie chcę :)

Powtarzam jeszcze raz - bijcie, jak to już było, ale ja nie widziałam.

Pozdrawiam!

P.S. Tylko proszę o szczere recenzje, nie wiem, czy warto tracić kasę i czas na Farscape'a. Z góry thx!
  • 0

#2 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 25.09.2006 - |19:35|

mnie osobiście drażnią wątki "mistyczne" występujące w tym serialu; uważam, że łączenie Sci-Fi z Fantasy to kiepski pomysł;

ale jest to lekki serial z całym mnóstwem humoru; jeżeli podejdziesz z takim nastawieniem to na pewno będziesz się świetnie bawił/-a; w przypadku, gdy lubisz coś bardziej na serio to odradzam;

Użytkownik inwe edytował ten post 25.09.2006 - |19:37|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#3 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.09.2006 - |21:38|

osobiscie polecam...brac z zamknietymi oczami. jak powiedzial przemdmowca...serial z humorem, do ktorego trzeba podejsc z dystansem, w sumie jak do kazdego Sci-Fi. poza SG najlepszy serial SF, IMHO of course ;)
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#4 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.09.2006 - |22:20|

No to może ja się wypowiem.

Jak dla mnie jeden z serialów, które trzeba obejrzeć. Opowiada on o astronaucie, który poprzez tunel zostaje przeniesiony na drugi kraniec galaktyki, gdzie odkrywa okręt na pokłądzie którego są więźniowie rasy nazywanej Rozjemcy. W zasadzie tego dowiadujesz się w pierwzsym odcinku, więc spoilery to żadne ;)

Ogólnie jak dla mnie najlepiej rozwiązana sprawa shipu w jakimkolwiek serialu dotąd przezemnie oglądanym, do tego ciekawe historie, boski główny przeciwnik oraz brak strachu przed kontrowersyjnymi decyzjami.
  • 0

->1019<-

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.09.2006 - |07:05|

Pozycja obowiązkowa :)
  • 0

#6 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 26.09.2006 - |10:40|

NAwet sie nie wachaj, boski serial ;)
Tylko na poczatku sie nie zraź tak jak ja,obejrzalem 3 odcinki i dopiero po jakims czasie wrocilem z nudow do nastepnych i wciagnełoooooooooooo :D ...nie zrazaj sie 1 sezonem ;)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#7 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 26.09.2006 - |12:37|

Serialu nie widziałem, ale moim zdaniem od początku powinien zachęcać widza a nie go odpychać. Piszesz, żeby nie zrażać się 1 sezonem czyli wnioskuję, że jest on słaby. Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku Babylon 5 z tego co mi wiadomo. Oglądanie czegoś na siłę według mnie mija się z celem. Albo serial mnie wciąga od początku albo go sobie odpuszczam.

I żeby była jasność ja opieram się na Twoich słowach serialu nie ogladałem i nie mnie go oceniać dlatego tego nie robię.
  • 0

#8 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.09.2006 - |13:00|

chodzi o to, ze po obejrzeniu 3, 4 odcinkow serial zaczyna wciagac. sezon pierwszy jest poza tym bardzo dobry ;)
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#9 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.09.2006 - |17:01|

Czyli powiadacie, że warto? Hm... Jeszcze się trza zastanowić, poza tym czasy nie te (tzn. nie wakacje :P ) i nie mam już tyle czasu na oglądanie seriali, ew. dwa odcineczki tygodniowo w sobotę, nie więcej... To już nie to, kiedy dziennie "strawiałam" od 3 do 7 (!) odcinków SG-1 i SGA :).

Niestety :(

Ale już blisko do wakacji! :D :D (przynajmniej tych świątecznych, a później zimowych) Więc nie tracę nadziei na to, że będę miała kiedyś (kiedyś...) czas na oglądanie seriali mojego ulubionego gatunku, czyli science fiction.

Póki co proszę jeszcze o więcej recenzji, bo do końca mnie nie przekonaliście. Nie proszę o porównania do innych seriali, bo oglądałam na razie z wymienionych tylko SG-1 i jestem przy końcu 1 sezonu SGA ( :D ), tylko ogólnie. No, a przy okazji możecie oczywiście też mnie zachęcić do innych seriali (buhaha, oszczędność najważniejsza! :) )

I chciałam jeszcze potwierdzić bodajże dla Michała - jestem kobietą :)

Pozdrawiam!
  • 0

#10 tombarek

tombarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 26.09.2006 - |17:54|

Bierz w ciemno farek to serial rewelacja - ja sie tez za 1 razem od niego odbilem ale potem jak zaczolem ogladac (po jakichs 2 miesiacach) to stwierdzilem ze to jest jeden z najlepszych seriali sci-fi - poczatkiem sie po prostu nie przejmuj - po 3-4 odcinku sie wciagniesz a jak sie bedzie konczyl to ci dopiero bedzie zal - to jest troche inne sci-fi niz wiekszosc nastawiony raczej na "ludzi" niz efekty (chociaz te tez sa super). Tak przy okazji zobacz sobie tez Firefly - super serialik a malo znany (tylko obejrz najpierw serial a potem film Serenity)
  • 0

#11 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.09.2006 - |18:24|

Ja na razie obejrzałem jeden epizod i wbrew temu co ludzie często mówią, że pierwszy sezon nudzi, mi się bardzo podobał. Niedługo dostane kolejne epizody i umieram z ciekawości.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#12 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.09.2006 - |18:49|

Nie niewarto .
Jezeli niechce ci sie przejżec tych kilku topiców z reckami sezonów farka , to wedłog mnie nie warto byś poświęcała czas na oglądanie - bo nawet Ogrodnik , najwiekszy sceptyk farka na forum poświęcił te kilka minut aby zapoznac sie z naszymi pochwałąmi farka i uwazac ze nie mamy racji , stwierdził na koniec ze jednak farek jest ok (dająć mu 8,5 na 10 punktowej skali ) .
Do farka podchodzi sie wprost - podoba się lub nie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.09.2006 - |19:04|

Razem z Hansem obejrzałam tylko pilota, a dlaczego tylko pilota, a dlatego, że mój braciszek jest troche roztrzepany i nie patrzy ile jest u koleżanki miejsca na dysku, przy ściąganiu odcinków. Gdyby nie to, to założę się, że obejrzałabym pierwszy sezon za jednym zamachem. Pilot jest za*****ty i narobił mi ochoty na resztę. Więc chyba warto zająć się Farscapem, chociaż ja tu się jeszcze nie powinnam wypowiadać. Już pierwszy odcinek obfituje w doskonały humor, a mam nadzieję, że to się nie zmienia w dalszych odcinkach. Nie mogę się doczekać dalszego ciągu, więc jak dla mnie - warto.

PS: Ostatnio mam wrażenie, że niegramatyvcznie się wypowiadam, jeśli moje odczucie jest prawdziwe to z góry przepraszam za utrudnienia w czytaniu.

Użytkownik Wraith edytował ten post 26.09.2006 - |19:06|

• 0

#14 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 26.09.2006 - |21:52|

1. takiej chemii pomiędzy bohaterami, nie ma w żadnym innym serialu!
2. Czarne charaktery :clap: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#15 LLD

LLD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 03.10.2006 - |17:17|

coż mozge powiedzieć więcej. Seial jest naprawde super, dużo zwrotów akcji, niekonwencjonalne zachowania i humor to jest to czego w farku jest najwięcej. oglądałem juz go 2 razy i za każdym razem coraz bardziej mi sie podobał. Nie ma sie co zastanawiać tylko siadać i oglądać :)
  • 0

#16 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2006 - |13:41|

Jeśli przyjrzysz się avatarowi Michała to zobaczysz wizerunek jednej z postaci serialu. Już to powinno zachęcić do jego oglądania, bo swój udział w serialu ma człowiek Brian Henson - syn swojego sławnego ojca Jim'a twórcy Muppetów kontynuujący rodzinną tradycję. Na razie obejrzałem 4 odcinki 1 serii ale już przy 2 odcinku wymienioną przeze mnie postać zacząłem traktować jak żywą istotę.
Polecam.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#17 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 23.10.2006 - |20:08|

po naszpikowanym technologią sg niesamowicie miło było obejrzeć farscape - dzieło powstałe jakby na totalnie pozytywnym haju scenarzystów, wypełnione humorem który naprawdę nie robił się niesmaczny
muzyka, zwłaszcza w pierwszym sezonie, też niesamowicie nakręca atmosferę ;>

plus genialnie wykreowana postać scorpiusa
plus

Dołączona grafika

<3 ;D

jeżeli ktoś szuka niebanalnego sf z zupełnie świeżym spojrzeniem na wiele pozornie oczywistych spraw - oglądać z czystym sumieniem
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#18 mary

mary

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 03.11.2006 - |14:21|

Zaczelam ogladac w zeszlym miesiacu , poczatek fatalny drentwi bohaterowie , po ekranie biega jakis mupet akcja toczy sie glownie na statku kosmicznym i czterech bohaterow czyli powtorka Andromredy .

jestem w polowie 1 sezonu zaczyna mnie wciagac postanowilam sciagnac reszte chyba glownie zachecajacym
teksta w recenzjach ze dalsze sezony sa coraz lepsze.
  • 0

#19 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.11.2006 - |11:22|

Ja jestem po 16 odcinkach 1 sezonu i muszę powiedzieć że nawet ciekawy ten serial. Co prawda są słabsze odcinki ale jest też kilka bardzo fajnych. Jako że zostało mi jeszcze kilka odcinków 1 sezonu to już robię miejsce na dysku na kolejny sezon.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#20 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.11.2006 - |12:32|

Polecam
Jak większosc po obejrzeniu paru odcinkow pierwszego sezonu serial mnie nie pociagal, napisalem swoje przemyslenia na forum i o dziwo zamiast gromow od milosnikow, poradzono mi obejrzenie całosci i dopiero wtedy wypowiedzenie sie na temat serialu. Przyznalem im wtedy racje i przyznaje teraz ciezko jest ogladac na sile ale warto się zmusic, serial rozkreca się z odcinka na odcinek, akcja wartka i spojna. Wiadomo mozna sie przyczepic do paru odcinkow, ale procentowo tak zwanych "zapchaj dziur" w innych serialach jest wiecej.
O walorach nie bede się rozpisywał najwazniejsze podano wyzej.
Oglądaj.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych