Koniec Stargate?
Napisano 09.08.2006 - |18:50|
Stargate SG-1 10x04 Insiders - 1,3
Stargate SG-1 10x03 The Pegasus Project - 1,5
Stargate SG-1 10x02 Morpheus - 1,6
Stargate SG-1 10x01 Flesh and Blood - 1,4
Stargate Atlantis 03x04 Sateda - 1,4
Stargate Atlantis 03x03 Irresistible - 1,5
Stargate Atlantis 03x02 Misbegotten - 1,6
Stargate Atlantis 03x01 No Man's Land - 1,5
Moim zdaniem główna przyczyną jest zły czas antenowy.
Piątek wieczór, lato to zły czas na premierę nowych odcinków. Mam nadzieję ze druga połowa SG1/SGA (o ile będzie) będzie miała większe notowanie. Mam też nadzieję że nowe odcinki SG1/SGA dadzą w tygodniu, a nie w piątki wieczór. Szkoda że szefowie Scifi Channel jak na razie nie wyciągają wniosków :censored:
Napisano 09.08.2006 - |19:07|
TiVo na pewno nie pomaga, ale raczej nie da się ludzi przekonać do tego, żeby oglądali na żywo, jak mogą obejrzeć później, w dodatku bez reklam.
Może też po prostu nie podoba się już tak bardzo, SG-1 jest niewątpliwie inne, może jego czas już się kończy, a SG Atlantis po prostu traci na tym zjawisku, bo jest zaraz po.
Tak czy inaczej w najgorszym wypadku wywalą tylko jeden serial, a cały potenciał zgromadzą w drugim. Czyli SG-1 się skończy, a zostanie SGA, w którym gościnnie pojawi się ktoś z SG-1, no i pewnie będize znowu 22 odcinki, a nie tak jak teraz 2 razy 20.
Trzeba czekac, wszystko wyjaśni się do końca roku, a nawet chyba szybciej, bo nie może byc to później niż przełom październik/listopad jeśli premiera kolejnych sezonów znowu miałaby być latem.
Napisano 09.08.2006 - |19:26|
Napisano 09.08.2006 - |19:39|
Napisano 09.08.2006 - |19:42|
I dobrze ze mają w czym wybierać. Dla mnie Sg-1 siegnęło dna. Ogladam go tylko dlatego, bo przez wiele lat byłem jego fanem, ale teraz to sie zrobiła bajka dla dzieci z efektami specjalnymi. Atlantis to samo. Pewnie gdybym wpierw ogladał Babylon5 lub Battlestar Galactica to z sg-1 zrezygnowałbym juz pare lat temu po sezonie 5 bo wtedy był jako tako jakis poziom. Wyleci staruszek sg-1 to moze wejdzie cos dobrego na miare wspomnianych przez mnie seriali.Moim zdaniem to wina samych amerykańców i tego, że mają dobrych seriali za dużo. Mają w czym wybierać i wolą obejrzeć coś nowego niż 10 letni serial. Mogliby przestać kręcić te wszystkie Eureki itp, to oglądalność SG wzrosłaby do tych 3 mln. Swoją drogą: chyba nie przeżyję końca SG1, nawet jeśli miałoby się to stać dopiero za 5 lat.
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 09.08.2006 - |20:47|
Napisano 09.08.2006 - |20:53|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 09.08.2006 - |21:13|
Niech scenarzysci cos wymysla godnego uwagi bo narazie wszystko juz bylo.
Napisano 09.08.2006 - |22:01|
Przecież pisałem, że inne dają radę, np Monk, Psych w piątek.
Nie ma co winić dnia, dzień jak każdy inny, ogólnie w piątki troche mniej ludzi ogląda telewizję. Więc w sumie nie ma to znaczenia, jaki dzień pewnie np dla niedzieli, żeby reklamodawcy byli to i tak ogólnie musiałoby być więcej oglądających niż w piątek, bo resztę programów też ogląda więcej ludzi, powiedzmy, że teraz w piątek jest 1.5, w niedzielę byłoby 2.0, ale na tle innych to i tak wychodziłoby to samo co 1.5 w piątek.
Nie ma co gdybać i siać paniki, po prostu poczekajmy co powie Sci-Fi Channel za te mniej więcej 3 miesiące. My i tak nie mamy na to wpływu, możemy tylko bić pianę.
Napisano 09.08.2006 - |22:02|
Niestety, prawda jest taka, że zarówno SG-1 jak i SGA nie są serialami najwyższych lotów. Nie, jeśli porównać je z dzisiejszymi produkcjami serialowymi takimi jak Lost, Firefly czy już wspomniany wcześniej BSG.
Moim zdaniem nadszedł odpowiedni czas na zakończenie Stargate'a. Dziesięc sezonów oraz spinoff w postaci Atlantisa to wynik rewelacyjny. Żaden ze Star Treków nie doczekał się tylu sezonów co SG-1. Byłoby miło gdyby koniec uwieńczony został filmem pełnometrażowym. Czyli właściwie tak jak to wszystko zaczeło.
Napisano 09.08.2006 - |22:32|
Napisano 09.08.2006 - |22:45|
Ale, ale. To nie na temat. :-)
Napisano 09.08.2006 - |23:00|
Jak dla mnie maksymalnie bedzie 11 sez ale wole już 10 jeśli 11 miała by mieć cancel w polowie np
Tak naprawde 10 sez już nakrecono wiec albo 11 sez albo kinówka
Jeśli zostawia to rozgrzebane to ich zamrduje
Co do atl boje się ,ze też dostanie cancel
Ale my nie mamy tu nic do powiedzenia niestety wiec trzeba czekać
Napisano 09.08.2006 - |23:09|
Oj czy bije jakieś rekordy to bym nie powiedzial. W zeszłym sezonie oba SG jak i BSG biły go na łeb na szyję.Lost z całą pewnością jest innowacyjny, nie kopiuje już oklepanych do bólu motywów (o czym nie da się powiedzieć o Stargate niestety), jest dobrze nakręcony i bije wszelkie rekordy popularności. Cóż, podpada mi to pod definicję rewelacji. ;-)
Ale, ale. To nie na temat. :-)
Napisano 09.08.2006 - |23:34|
Co, gdzie jak kiedy, oglądalność Losta jest (i zawsze była) z 10 razy większa niż SG i BSG przy premierze.Oj czy bije jakieś rekordy to bym nie powiedzial. W zeszłym sezonie oba SG jak i BSG biły go na łeb na szyję.
Lost ponad 20 milionów na premierę, SG-1, SGA i BSG każdy koło 2 milionów telewidzów.
Już fakt, że to jest telewizja ogólnokrajowa a nie kablówka gwarantuje dużą przewagę, a w tym przypadku jest jak pisałem 10 razy więcej, tak jak innych mega hitów (chociażby CSIx3) ze stacji krajowych jak ABC, NBC, CBS itd
Napisano 10.08.2006 - |06:57|
Napisano 10.08.2006 - |07:01|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 10.08.2006 - |07:32|
SGA chyba jeszcze pociągną, bo serial ma szansę się rozwinąć.
zresztą co my biedne myszki możemy zrobić ??? najwyżej płakać w zaciszu domowym jak nam nasz serial zamkną
Napisano 10.08.2006 - |07:57|
No bez przesady.
Tyle czasu było ok a teraz co nagle jakiś LOST jest lepszy?
Obejrzałem kilka odcinków i nie podobało mi się.
SG znacznie lepsze. Serial ciągle się rozwija. Cała fabuła trzyma się jak należy. Ten serial ma dla mnie sens. Jest rewelacyjny. No nie powiem ma czasami słabsze odcinki, ale każdemu to się zdaża.
Może jakaś petycja żeby to na ogólnokrajową tv wrzucić ?
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »