Babylon 5 - Crusade
Napisano 13.02.2004 - |21:19|
1x01 War Zone - ocenię po obejrzeniu całej serii - Gideon , dowódca jednego że statków klasy Explorer dostaje Exalibura i zadanie znalezienia leku na plagę pozostawioną przez Drakhów , niszczyciel ściągający jeden z statków Drakh zostaje zniszczony i Exalibur zamiast lecieć na poligon udaję się w rejon planety na której rozbił sie wrogi statek. Pojawia się technomag , 3 statki Drakh i rozpoczyna się bitwa (inna od tych które widzieliśmy w B5 ) . Zostaje złapany kapitan rozbitego statku Drakhów .
Ps. Nadal się zastanawiam czy pytania w openingu zadaję Galen czy też Kosh Naranek - według mnie głos jest prawie identyczny .
Napisano 14.02.2004 - |22:59|
1x03 The Well of Forever - Zycie w hiperprzestrzeni , pan "Jones" i jego chęć dowiedzenia się wiecej o Exaliburze , Studnia wieczności - pomnikiem i cmentażem Technomagów , pogrzeb , Odpowiedzi .
Napisano 15.02.2004 - |22:27|
1x05 Patterns of the Soul - Ostatni przectawiciele rasy Dureen - są zarażeni plagą Drakhów i mają tylko rok życia , oddział Cyborgów , dowództwo EA znowu coś kombinuje , mistyfikacja dla EA .
Napisano 16.02.2004 - |13:37|
A do serialu podchodzić najlepiej jak do innej serii opartej na tym samym wszechświecie. Twórcy robiący nowy serial na podstawie filmu czy innego serialu lubią wprowadzać różne zmiany. Szkoda że serial przestali kręcić. Miał parę słabych odcinków, ale zapowiadał się nieźle. Strasznie się rozłościłem na stację, która go w Polsce puszczała, że znowu czegoś nie chcą dokończyć. A tu się okazało, że to nie ich wina.
Użytkownik M.M edytował ten post 16.02.2004 - |23:23|
Napisano 16.02.2004 - |20:02|
Napisano 16.02.2004 - |23:28|
A to że Ziemia byłą w tedy cichym sojusznikiem Cieni to jeszcze nic nie znaczy. W końcu Cieniom zależało na wywołaniu ogólnego chaosu, więc niszczyli wszystko co się nawinęło.
Napisano 21.02.2004 - |11:08|
I czemu głos Joanny D`Arc miał niemiecki akcent ( a przynajmiej taki słyszałem).
1x07 Rulles of the Games - Exalibur odwiedza B5 , rozmowy z Brakiri , wycieczka p stacji , sposób na rozładowanie adrenaliny , Max i jego sposoby na załatwianie problemów - swoją drogą miał tam całkiem ciekawa kolekcje obcych przedmiotów .
1x08 Appearances nad Other Deceits- specjaliści od public relation na Exaliburze , wrak statku - duży i fajny , obcy i ich sposoby , plan Gideona , nieprzyjemny obowiązek - wiadomości dla rodzin zmarłych załogantów .
1x09 Racing The Night - Fajny skuter powietrzny , spacer Dureeny , sztuczka Galena , walka , rozmowa Galena z Durreną , inna rasa zarażona wirusem podobnym do tego którym Drakhowie zarazili ziemię .
Tak jak powiedziałem wcześniej , czytałem opis , ale nie wyglada ona jak statek Cieni . Prawdopodobnie jest to kolejny dodatek który powstał w czasie kręcenia Crusade i trzeba było jakoś go potem upchnąć , wiec stwierdzili że to bedzie Command Ship cieni - jeśli taki statem miałbyć wcześniej , to na pewno byśmy go zobaczyli w B5 (Into the Fire).Nie wiem czy to na pewno statek Cieni. Niestety nie znam ang. Ale SHADOW COMMAND SHIP przetłumaczył bym jako statek dowodzenia Cieni. A więc jest to jakaś szczególna jednostka.
Napisano 22.02.2004 - |22:58|
1x11 The Needs of Earth - kolejna informacja od Rangerów , bujka w barze , Obcy słuchający muzyki, negocjacje , dane to dziedzictwo kultury tamtej planety.
1x12 Visitors from Down the street - X-File na Exaliburze - najgorszy odcinek w serii .
1x13 Each Night I Dream Of Home - Podjecie Starfury , Franklin poza ziemią , wirus Drakhów to nanomaszyna , bitwa z Drakh .
I kolejny serial się zakończył w momecie kiedy zaczął się robić ciekawy .
Napisano 23.02.2004 - |22:37|
A widziałeś wcześniej przy tym statku opis :EARTH BLACK OPS - SHADOW HYBRID - prawdopodobnie był to jeden z pierwszych statków modyfikowanych z wykorzystaniem technologi cieni i zapewne z rozpedu zamontowano system bojowy z krążownika cieni wraz z komputerem bojowym .Nie wiem czy to na pewno statek Cieni. Niestety nie znam ang. Ale SHADOW COMMAND SHIP przetłumaczył bym jako statek dowodzenia Cieni. A więc jest to jakaś szczególna jednostka.
Potwierdzają to te słowa :
Statek ten miałbyć jeszcze pokazany w 2 kolejnych odcinkach : To the Ends of the Earth i The End of the Line. Wtedy zapewne zostało by wyjaśnione jego pochodzenie .Interstellar Alliance intelligence now believes that this ship may not have been a true Shadow vessel, but rather a Shadow Hybrid created by rogue elements within Earthforce using captured Shadow technology.
Napisano 24.02.2004 - |21:07|
Szkoda że go już nie zobaczymy.
Napisano 24.02.2004 - |21:43|
Napisano 24.02.2004 - |23:14|
I jak te wydarzenia mają się do daty znalezienia statku Cieni i rozpoczęcia prac nad nim? Mnie się wydaje że to było trochę wcześniej, ale nie jestem pewien.
Napisano 08.08.2004 - |21:46|
Dlaczego nie ciągnęli tego dalej? Nie rozumiem....
Tyle razy już sobie obiecałem, że nie będę oglądał seriali o których wiem, że są przerwane w realizacji i zrobiłem to kolejny raz. Potem miałcze, że tak się cos urywa....
Napisano 11.08.2004 - |21:57|
Właśnie zakończyłem oglądanie Crusade i jestem bardzo, ale to bardzo niepocieszony....
Dlaczego nie ciągnęli tego dalej? Nie rozumiem....
Dlaczego ???
No coz odpowiedz na to chyba najlepiej okreslil w swoim tekscie kolega Vermi
A ja dorzuce tylko tyle ze Straczynski nie idzie na zadne ustepstwa przez to ostatnie jego projekty niestety nie ujrzaly swiatla dziennego lub byly niedokonczone !!!
Ale moim skromnym zdaniem to "wielki plus" ze nie robi pod publike (jak to np.: zrobil Lucas ze swoja nowa trylogia)
Żelazny
Użytkownik Żelazny edytował ten post 11.08.2004 - |23:02|
Napisano 26.08.2004 - |20:50|
Napisano 14.09.2004 - |06:20|
Szukajac czegos na ten temat trafilem na cos takiego:
http://www.tvshowson...cfm?NewsID=2177
wedlug tej informacji mialoby sie to zdazyc 7 grudnia.
Jesli jednak juz bylo o tym wczesniej a tylko ja to przegapilem to wybaczcie.
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 14.09.2004 - |08:37|
Ale ta wypowiedź była z marca i pytanie czy WB nie zmieni planów w związku z dużym, rynkowym popytem na B5 Movie Pack. Z pewnością zadecydują spece od marketingu.
Pozdrawiam
Napisano 29.10.2004 - |10:03|
dzis w nocy zapoznawalem sie z jednym z programow i zeby nie marnowac czasu to robilem proby na pierwszym polskim odcinku crusade o dosc nietypowych wielkosciach ?
Chcialby ktos go ? :hyhy:
Żelazny
Użytkownik Żelazny edytował ten post 29.10.2004 - |10:06|
Napisano 07.12.2004 - |21:19|
Dziś była premiera. Poszukałem, poszperałem i na nforce znalzłem że grupa MEDIEVAL zrobiła już ripy :clap:
#20 Gość_Saleme_*
Napisano 07.12.2004 - |22:36|
Crusade.S01E01.DVDRip.XviD-MEDiEVAL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych