Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Trek vs. Star Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Co jest bardziej ciekawa kontunuacją sagi (45 użytkowników oddało głos)

Co jest bardziej ciekawa kontunuacją sagi

1. Star Trek : Generations (10 głosów [23.81%])

Procent z głosów: 23.81%

2. Star Trek : First Contact (15 głosów [35.71%])

Procent z głosów: 35.71%

3. Star Wars : Phantom Menace (3 głosów [7.14%])

Procent z głosów: 7.14%

4. Star Trek : Insurection (1 głosów [2.38%])

Procent z głosów: 2.38%

5. Star Wars : Clone Attack (10 głosów [23.81%])

Procent z głosów: 23.81%

6. Star Trek : Nemesis (3 głosów [7.14%])

Procent z głosów: 7.14%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 21.01.2004 - |09:12|

Co według was jest lepsze jakościowo , kóre z filmów sa godna kontunuacją danej sagi .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.01.2004 - |10:16|

Najlepszym jest Star Trek Generation . Co prawda normalnie zagłosowałbym na którąś z nowych cześci Star Wars , ale pan Lucas troszeczkę przegioł prubując uczynić z nich filmy dal wszystkich . Z nowych Star Treków wszystkie są ciekawe i dobrze zrobione , ale najlepszym jest Generation , chociaż i First Contakt też jest znakomity .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 21.01.2004 - |10:29|

W pełni popieram poprzednika. Nowe filmy Star Wars nie podobają mi się całkowicie. Wolę te stare. Do Star Treków to nie mają szans.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#4 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.02.2004 - |23:07|

Tak jak poprzednicy i z tego samego powodu co poprzednicy.
  • 0

#5 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2004 - |00:29|

...indeed... :P
Nowe Gwiezdne Wojny nie dorownuja starszym epizodom. Co do Treka- to juz nie jest ten sam Trek, ale wcale nie gorszy :)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#6 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 03.02.2004 - |00:36|

Nie znosze korzystac z opinii innych - ale..... macie racje - zaglosowalem na First Contact - nie moglem sie zdecydowac na konkretny ST wiec zamknalem oczy i na chybil trafil :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#7 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 28.02.2004 - |17:55|

Ja wybrałam Star Trek: First Contact - jeden z najlepszych filmów trekowych w ogóle. Generations raczej traktuję jak "przekazanie pałeczki" nowej załodze niż pełnowartościowy film trekowy. Chociaż w porównaniu z nowymi epizodami SW i tak jest świetny.
Moim zdaniem nowe treki są utrzymane w klimacie serii i jest w nich coś więcej niż tylko efekty specjalne (jak w SW). A aktorstwa głównych postaci lepiej nawet nie porównywać. W końcu nie wypada się śmiać z czyjejś nieudolności. :P
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#8 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 28.02.2004 - |18:16|

Oczywiście ze Star Trek bije na głowę Star Wars, SW nigdy mi się nie podobał ani te stare epizody ani te nowe. Więc Star Trek góra.

ps. Star Trek: First Contact !!!
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 28.02.2004 - |18:28|

oczywiscie ST: FC - SW daleko do ST - taka jest moja opinia.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 karata4

karata4

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 22.03.2004 - |13:36|

SW jest the best :D a ST nigdy mi sie nie podobał
  • 0

#11 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 19.04.2004 - |22:26|

Dobra żeby nikomu niepodpaść napisze tak. SW przyciągneło mnie dlatego, że niebrakowało tu akci - walki w kosmosie, strzelaniny, miecz świetlny efekty ... wsumie czego chcieć więcej. Co do jakości nowych filmów to musze powiedzieć, że początkowo niezabardzo mi to pasowało do starych części ale z czasem no bądź co bądź mineło te pare lat. Szkoda tylko, że Sw niedoczekał sie wątku serialowego bo te pare tam bajek to raczej czymś takim nazwać niemożna. A byłoby co oglądać. A ST kojaży mi sie przedewszystkim z gadaniem no i od czasu do czasu jakąś tam walką. Akcja jest zepchnięta na dalszy plan. Wątek Klingonów, Borg to aż sie prosi o jakąś zadyme ale patrząc na bochaterów no cóż zbyt rozbrykana dróżynka to to niejest. No ale za całą tą gadaniną stoi całkiem pokaźny stosik pomysłów. No fanem ST to ja raczej niebęde ale ogląda sie przyjemnie niepowiem. Wsumie to DS9 zaczeło mnie przyciągać ale jakoś przestali to puszczać i żyje :). Same filmy jakoś mnie tak niwzafascynowały. Ps niewiem czemu ale właśnie przypomniał mi sie Robot Jox hmmm ciekawe czy jest tu gdzieś wątek na ten temat ...
  • 0

#12 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 20.04.2004 - |17:01|

Star trek, star wars ...hmm... może Was zaskoczę ale podobają mi się oba filmy. Może dlatego, że bardzo lubie sci fi. Każdy z nich ma coś w sobie, co mnie intryguje.
Ostatecznie głosuje na Phantom Menace. Podobał mi się i był pierwszym filmem sw jaki obejrzałem.
  • 0

#13 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 22.04.2004 - |22:53|

Głosowałem na Star Trek : First Contact :)
Chociaż nalezy przyznać ze kazdy z tych filmow ma cos w sobie i kazdy jest godny uwagi

Pozdrowionka :)

Użytkownik tom2407 edytował ten post 22.04.2004 - |22:53|

#14 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 30.04.2004 - |23:31|

Star Trek : First Contact. SW to bajka i w zasadzie porownywanie ST i SW mija sie z celem. To zupelnie inne podejscie do tematu sf. Poza tym nowe epizody sa tak samo dobre jak stare. Wszystkie obejrzalem jak milą bajeczke na dobranoc. :D
  • 0

#15 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.09.2004 - |20:28|

Zgadzam się z opinią, że nowe SW jest gorsze od starej sagi, ale nie jest też aż tak tragiczne jak niektórzy piszą. Zgadzam się też, że obu filmów nie można porównywać. To zupełnie inne gatunki filmów.
Nigdy nie byłem fanem StarTreka. Natomiast Fanem StarWars byłem od dnia gdy pierwszy raz zobaczyłem Ep. 4 w kinie 25 lat temu. Dlatego jeśli już miałbym wybierać, to na pewno wybiorę SW. Który lepszy ?? Chyba jednak Ep, 2
  • 0

#16 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.09.2004 - |20:51|

Nie jestem fanem treków ale ankieta nie daje zbyt dużego wyboru.
Tylko ST :First Contact.
SW to świetna zabawa i efekty specjalne, ale fabuła słabsza niż w ST:FC.
Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#17 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 14.09.2004 - |21:12|

Oczywiście ze Star Trek bije na głowę Star Wars, SW nigdy mi się nie podobał ani te stare epizody ani te nowe. Więc Star Trek góra.

Te słowa są najbliższe i mojemu zdaniu. Choć SW sobie od czasu do czasu obejrzę i nawet mogę się przy tym nienajgorzej bawić, to jak ktoś mówi, żeby je porównać to mi się na śmiech zbiera. Wybaczcie mi wszyscy fani SW, ale po prostu tak mam. Jak dla mnie to nie ta liga i nie ma z czym tego porównywać. ST i tylko ST! SW przy ST wygląda tak dobrze jak Wodnik Szuwarek przy pełnometrażowych bajkach Disneya lub jeszcze lepiej - przy Sąsiadach (moim zdaniem najlepszej bajce dla dzieci jaką kiedykolwiek zrobiono) :rolleyes:

Niestety jednak muszę przyznać, że jak SW do ST to tak samo się ma ST z Picardem do ST z Kirkiem. Pierwsze sześć filmów z serii ST to jedne z najlepszych filmów w historii kina w ogóle, moim skromnym zdaniem. A Picardowe Star Treki to tylko mocno już niestety nieudolne naśladownictwo, choć jako takie prezentują się na tle innych filmów Sci-Fi naprawdę nieźle.

A zagłosowałem na Nemesis jako jedyny właśnie dlatego, że w jego przypadku poczułem dopiero odrobinę klimatu z tych części z Kirkiem. A w scenie toastu i słów "Za nieobecnych przyjaciół" po prostu łza mi po policzku spłynęła. Zaraz jednak potem byłby Generations ze śmiercią Kirka, która mnie również wzruszyła ogromnie. Jest za Nemesis, gdyż ta śmierć jakaś taka nieuzasadniona trochę dla mnie była i miałem mimo wszystko mieszane uczucia po tej scenie.

Pozdrawiam :)
  • 0

#18 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 17.09.2004 - |18:21|

do rejma i iinnych .

W ankeicie nie próbuje porównać ST i SW , celem ankeity było zbadać co myślicie o nowych filamch w danej sadze w odniesieniu do tego co juz stworzono przed rokiem 90.
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#19 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 27.10.2004 - |08:51|

ST czekają w kolejce na obejrzenie :censored:
Ale powiem tak: fanką SW jestem od początku. Pomimo tego nie jestem w stanie wykrztusić, no nie przejdzie mi przez gardło, że TPM czy AOTC mi się podobają. Doprowadzają mnie do mdłości. Oczywiście, wyjątek stanowi klimatyczny pojedynek Qui-Gona i OB1 z Darthem Maulem, ale jest to jedyna scena, przed która chylę czoło - a właściwie to przed genialnymi umiejętnościami Raya Parka, jak również Nicka Gaillarda (czy Gallarda), który te pojedynki ustawiał. Landrynowata love story mnie nie pociąga, sorry.
Więc nie zagłosuję na SW.
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#20 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.10.2004 - |10:48|

ci co uważają ST za lepsze od Star Warsów to poprostu mocy nie czują jak i wiadomo ze wszyscy trekis to :censored: cytat za Frankim. Tak wiec niech moc będzie z wami ( :censored: też <_< )

Użytkownik Katharn edytował ten post 09.05.2005 - |08:46|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych