Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona broń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czym chcemy walczyć podczas misji :> (213 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.01.2004 - |14:46|

Ankieta powiązana z tematem "Aspekt wojskowy"
Nasza drużyna SG do której należymy wyrusza przez wrota. Jesteśmy w zbrojowni i zaopatrujemy się w broń. Co jest najważniejsze dla nas:

Noże - Praktyczne urządzonke którym można rzucac w Goauldów mających tarcze osobiste
Granty - Rzuca się jak kulki ze śniegu i robią fajne BUM
M9 Beretta - normalny pistolet
MP5 - karabin maszynowy używany w serialu do odcinka 408
SPAS-12 - shotgun, replikatory z nim szans nie mają
P-90 - karabin maszynowy, ze snajperką, fajnym celownikiem, troche kosmiczny, ale coś takiego istnieje w realu na ziemi :>
M24 Sniper Rifle - snajperka (odcinek 704), wszystkich wrogów załatwimy z daleka
Zat - nie potrzebuje naboji, strzelasz raz człowiek mdleje, dwa ginie, trzy znika
TER - wykrywa niewidzialne osoby, a strzał z niego robi spore BUM
Staff weapon - długa broń, dobra do podpierania się.
Ribbon device - Urządzenie ręki, by go używać musisz mieć specjalne znaczniki białka i naquada we krwi, albo być nosicielem Goaulda lub Tok'Ra
C4 - wejść, zwiedzić baze, zostawić paczki, uciec i BUM
reaktor naquada - patrz C4, tylko że musisz szybciej uciekać.

Ja wybieram standardowe P-90 :]

Parę linków:
http://www.stargate....net/weapons.php
http://www.thegatero...pons_usaf.shtml
http://sgr.hl2files.com/weapons.htm
Log65: Happy camper

#2 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.01.2004 - |14:55|

MP5 chyba najlepsza bron (ziemska) z tych tu wymienionych.
P-90 jako snajperka, hmm z tak krotka lufa to to malo efektywna bron jest :]

PS. Szkoda ze nie dales Dragunov'a :rolleyes: ( SG1 go niei uzywa, a szkoda ;] )
  • www.gwrota.com

#3 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 18.01.2004 - |15:07|

Ja bym wybrał P-90 a potem Zata

MP5 chyba najlepsza bron (ziemska) z tych tu wymienionych.

Mnie sie wydaje ze P-90 jest lepszy,używany on jest przez siły specjalne między innymi przez chyba najlepsze sily specjalne w Usa 7 szwadron sił Powietrznych
,chyba strzela z predkoscia 900 kul na minute.
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#4 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 18.01.2004 - |15:20|

Ciekawe czego dotyczy ankieta? Najlepszej broni w serialu? Tego co nam się najbardziej podobać? Nie jestem pewien, czy to jednak nie pogaduszki.
Poza tym trudno na misje wybierać się tylko z jednym rodzajem broni, ankieta powinna być wielokrotnego wyboru.

gulus
  • 0

#5 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 18.01.2004 - |15:28|

W zależnosci od rodzaju misji każda broń przyda się do czegoś innego. Z jednym typem w koncu nie mamy szans walczyć, ale jeślibym miał wybrać ulubiony typ to stawiam na P-90.

Poza tym trudno na misje wybierać się tylko z jednym rodzajem broni, ankieta powinna być wielokrotnego wyboru.

Pytanie brzmi: Co jest najważniejsze dla nas, wiec nie koniecznie mamy tylko jedną broń przy sobie.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#6 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.01.2004 - |15:36|

Mnie sie wydaje ze P-90 jest lepszy,używany on jest przez siły specjalne między innymi przez chyba najlepsze sily specjalne w Usa 7 szwadron sił Powietrznych

Moze strzelac nawet z predkosca nadswietlna, ale czy bedzie lepsz chyba nie.
MP5 tez jest uzywany przez sily specjalne np GROM, SAS itp.
  • www.gwrota.com

#7 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 18.01.2004 - |16:07|

MP5 jest moze lżejszy ale ma zdecydowanie mniej naboi w magazynku i mniejszą szybkostrzelność
P-90: 50 naboi , 900 kul na minute(chyba)
MP5: 15 lub 30 , 600 kul na minute
Ja i tak wybrałbym P-90 ale każdy ma swoje zdanie,więc nie ma co sie kłucić na wyższoscia jednaego karabinu nad drugim :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#8 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.01.2004 - |16:16|

Wchodze do zbrojowni i jestem zachwycony . W pierwszym żędzie łapię za FN P-90 (głos ) , następnie chowam Zata za pasem , do chlebaka ze 3 granaty :D , w plecak kilka kostek C4 , nóż na noge i już mogę wybrać się na zwiad przez wrota .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.01.2004 - |16:28|

MP5 jest moze lżejszy ale ma zdecydowanie mniej naboi w magazynku i mniejszą szybkostrzelność
P-90: 50 naboi , 900 kul na minute(chyba)
MP5: 15 lub 30 , 600 kul na minute
Ja i tak wybrałbym P-90 ale każdy ma swoje zdanie,więc nie ma co sie kłucić na wyższoscia jednaego karabinu nad drugim :)

Mala korekta: 800 strz./min.
Naboi 20-30
MP5 ma wiekszy kaliber ;] dlatego mniej amunicji w magazynku :)
  • www.gwrota.com

#10 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 18.01.2004 - |18:21|

A ja się wyłamię i wezmę SPAS'a :) Wszystkie drzwi stoją wtedy przed tobą otworem ;) A jak się uprzesz to i przez ścianę możesz wejść :D

A Dragunovy (których niestety SG-1 nie używa jak powiedział już Grinch :)) można za to znaleźć w polskiej armii... Zresztą dzięki temu bardzo łatwo poznać polskiego snajpera :) Brat mojego kumpla służył w 6BDSz (Brygada Desantowo-Szturmowa) i opowiadał, że snajperzy z jego jednostki nie mieli łatwego życia, ponieważ żaden celownik optyczny przy Dragunovie nie miał gumowej osłonki na oko. :) A biorąc pod uwagę fakt, że Dragunov kopie niemiłosiernie, wszysycy jak jeden mąż chodzili z podbitymi oczami :D
  • 0

#11 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.01.2004 - |18:33|

Wchodze do zbrojowni i jestem zachwycony . W pierwszym żędzie łapię za FN P-90 (głos ) , następnie chowam Zata za pasem , do chlebaka ze 3 granaty  , w plecak kilka kostek C4 , nóż na noge i już mogę wybrać się na zwiad przez wrota .

Wow :) To się nazywa przeszkolenie wojskowe w SGC :D

Co do tego... Drugonov... z jednej ze stron do której link podałem była wspomniana ta broń... jednak była ona używana przez oddziały rosyjskie i pojawiła się zapewne raz w krótkiej scenie. Przypuszczam że to był początek Metamorphosis.

Inna ciekawstka której nie jestem pewien i nie wiem czy ktoś wie dokładnie jak to jest. Czy aktorzy dostają prawdziwą broń do ręki w serialu? Amanda kiedyś wspomniała że w siódmym sezonie Sam dostała nową broń (którą widzimy od odcinka 709 wzwyż) z takiego powody że większośc P-90 została wzięta do Iraku.
Log65: Happy camper

#12 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 18.01.2004 - |19:08|

"Brat mojego kumpla służył w 6BDSz (Brygada Desantowo-Szturmowa) i opowiadał, że snajperzy z jego jednostki nie mieli łatwego życia, ponieważ żaden celownik optyczny przy Dragunovie nie miał gumowej osłonki na oko"
OMG-co za głupoty-to bajery dla kolegów!!!
Ad rem- Dragunow to słaba broń, na misję lepiej wziąć Calico s-100 z amunicja prządną- Spas to zenada, S-90 jest b.zawodny-niestety/ strzelałem osobiście z broni b.podobnej- licha./
  • 0

#13 Tebulot

Tebulot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 18.01.2004 - |19:08|

Stosunkowo ciężko, tak jednoznacznie wybrać jakąś broń, każda misja jest inna, ale najbardziej przypadł mi do gustu P90, zastanawia mnie tylko jego niezawodność, czy jest chociaż zbliżona do tej znanej nam z niezawodności Kałasznikowa?
Pamiętam, kiedyś czytałem opisy walk we Wietnamie, jak Amerykanie często w trudnych warunkach chętnie zamieniali swoje M60 na zdobyczne Kałachy...
  • 0

#14 adwis

adwis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 18.01.2004 - |19:50|

Ja bym wybrał do walki P-90.Ale najchętniej używałbym Zata (zawsze bym strzelał 3 razy i nie byłoby żadnych dowodów i śladów). :)
  • 0

#15 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 18.01.2004 - |20:03|

Oczywiscie,że Staff!!!Ta broń jest niesamowicie fajna i efektowna.Fak,że długia i być moze ciężka,ale jak patrze na Teal'ca,czy Bra'taca to aż się chce polatać na miescie z czyms takim :D Jesli ceny spadną to może sobie zakupie w wirtualnym sklepie SG-1 ? :lol:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#16 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 18.01.2004 - |20:15|

Ja wybrałem Ribbon Device, bo jest najbardzie makabryczna haha, można męczyć wroga, a po za tym, każdy mógł by się pobawić w boga
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#17 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.01.2004 - |20:15|

Ad rem- Dragunow to słaba broń, na misję lepiej wziąć Calico s-100 z amunicja prządną- Spas to zenada, S-90 jest b.zawodny-niestety/ strzelałem osobiście z broni b.podobnej- licha./

Po pierwsze : dlaczego sądzisz że SWD Dragónow to słaba broń ? Zresztą niewiem czy kojażysz tą broń ,bo Calico jest karabinem innego zastosowania niż Dragónow .
Po drugie - twierdzisz że FN P 90 to słaba broń , bo stzrelałeś z podobnej , a to ozancza że dokładnie nie wiesz o czym mowisz :D . Bo jak możesz porównywać do podobnego .To tak samo jakby powiedzieć np. że walkman Sony jest kiepski bo miałeś walkmana Elty i tylko dlatego że są podobne .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 18.01.2004 - |20:51|

Tak jak czytam Wasze wypowiedzi, to zdaje mi się, że już o tym wszystkim gadaliśmy i to stosunkowo nie dawno, ale może się mylę, któż to wie?

gulus
  • 0

#19 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 18.01.2004 - |20:54|

Tak jak czytam Wasze wypowiedzi, to zdaje mi się, że już o tym wszystkim gadaliśmy i to stosunkowo nie dawno, ale może się mylę, któż to wie?

gulus

Mylić się nie mylisz.Takie coś już było.

LINK

I wiele podobnych,ale możemy zawsze kontynuować :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#20 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 18.01.2004 - |21:38|

"Po pierwsze : dlaczego sądzisz że SWD Dragónow to słaba broń ? Zresztą niewiem czy kojażysz tą broń ,bo Calico jest karabinem innego zastosowania niż Dragónow .
Po drugie - twierdzisz że FN P 90 to słaba broń , bo stzrelałeś z podobnej , a to ozancza że dokładnie nie wiesz o czym mowisz . Bo jak możesz porównywać do podobnego .To tak samo jakby powiedzieć np. że walkman Sony jest kiepski bo miałeś walkmana Elty i tylko dlatego że są podobne . "

Hm...........dragunow ma niezłą moc obalającą jednak jest b. słaba pod wzgledem oprzyrządowania+ kicha i tyle-gwoli scisłości w polskiej armii wchodzi TRG 21 /Sako/
Strzelałem z podobnych broni-niestety Belgów nie było na zgrupowaniu :o + P-90 jest zawodny tyle wiem, moc ma srednią, a gadźety na tak krótkiej broni to maskotki, Calico ma potężny magazynek, amunicję można inną niż standard NATO itp....sorki ale znam sie na broni bo to mój zawód- :rolleyes: Nie wierzcie w bajery filmowe tylko patrzcie na tabelki i opisy użytkowników
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych