Ulubiona broń
Napisano 18.01.2004 - |14:46|
Nasza drużyna SG do której należymy wyrusza przez wrota. Jesteśmy w zbrojowni i zaopatrujemy się w broń. Co jest najważniejsze dla nas:
Noże - Praktyczne urządzonke którym można rzucac w Goauldów mających tarcze osobiste
Granty - Rzuca się jak kulki ze śniegu i robią fajne BUM
M9 Beretta - normalny pistolet
MP5 - karabin maszynowy używany w serialu do odcinka 408
SPAS-12 - shotgun, replikatory z nim szans nie mają
P-90 - karabin maszynowy, ze snajperką, fajnym celownikiem, troche kosmiczny, ale coś takiego istnieje w realu na ziemi :>
M24 Sniper Rifle - snajperka (odcinek 704), wszystkich wrogów załatwimy z daleka
Zat - nie potrzebuje naboji, strzelasz raz człowiek mdleje, dwa ginie, trzy znika
TER - wykrywa niewidzialne osoby, a strzał z niego robi spore BUM
Staff weapon - długa broń, dobra do podpierania się.
Ribbon device - Urządzenie ręki, by go używać musisz mieć specjalne znaczniki białka i naquada we krwi, albo być nosicielem Goaulda lub Tok'Ra
C4 - wejść, zwiedzić baze, zostawić paczki, uciec i BUM
reaktor naquada - patrz C4, tylko że musisz szybciej uciekać.
Ja wybieram standardowe P-90 :]
Parę linków:
http://www.stargate....net/weapons.php
http://www.thegatero...pons_usaf.shtml
http://sgr.hl2files.com/weapons.htm
Napisano 18.01.2004 - |14:55|
P-90 jako snajperka, hmm z tak krotka lufa to to malo efektywna bron jest :]
PS. Szkoda ze nie dales Dragunov'a ( SG1 go niei uzywa, a szkoda ;] )
- www.gwrota.com
Napisano 18.01.2004 - |15:07|
Mnie sie wydaje ze P-90 jest lepszy,używany on jest przez siły specjalne między innymi przez chyba najlepsze sily specjalne w Usa 7 szwadron sił PowietrznychMP5 chyba najlepsza bron (ziemska) z tych tu wymienionych.
,chyba strzela z predkoscia 900 kul na minute.
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 18.01.2004 - |15:20|
Poza tym trudno na misje wybierać się tylko z jednym rodzajem broni, ankieta powinna być wielokrotnego wyboru.
gulus
Napisano 18.01.2004 - |15:28|
Pytanie brzmi: Co jest najważniejsze dla nas, wiec nie koniecznie mamy tylko jedną broń przy sobie.Poza tym trudno na misje wybierać się tylko z jednym rodzajem broni, ankieta powinna być wielokrotnego wyboru.
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 18.01.2004 - |15:36|
Moze strzelac nawet z predkosca nadswietlna, ale czy bedzie lepsz chyba nie.Ja bym wybrał P-90 a potem Zata
Mnie sie wydaje ze P-90 jest lepszy,używany on jest przez siły specjalne między innymi przez chyba najlepsze sily specjalne w Usa 7 szwadron sił Powietrznych
MP5 tez jest uzywany przez sily specjalne np GROM, SAS itp.
- www.gwrota.com
Napisano 18.01.2004 - |16:07|
MP5 jest moze lżejszy ale ma zdecydowanie mniej naboi w magazynku i mniejszą szybkostrzelnośćMoze strzelac nawet z predkosca nadswietlna, ale czy bedzie lepsz chyba nie.Ja bym wybrał P-90 a potem Zata
Mnie sie wydaje ze P-90 jest lepszy,używany on jest przez siły specjalne między innymi przez chyba najlepsze sily specjalne w Usa 7 szwadron sił Powietrznych
P-90: 50 naboi , 900 kul na minute(chyba)
MP5: 15 lub 30 , 600 kul na minute
Ja i tak wybrałbym P-90 ale każdy ma swoje zdanie,więc nie ma co sie kłucić na wyższoscia jednaego karabinu nad drugim
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 18.01.2004 - |16:28|
Mala korekta: 800 strz./min.MP5 jest moze lżejszy ale ma zdecydowanie mniej naboi w magazynku i mniejszą szybkostrzelność
Moze strzelac nawet z predkosca nadswietlna, ale czy bedzie lepsz chyba nie.Ja bym wybrał P-90 a potem Zata
P-90: 50 naboi , 900 kul na minute(chyba)
MP5: 15 lub 30 , 600 kul na minute
Ja i tak wybrałbym P-90 ale każdy ma swoje zdanie,więc nie ma co sie kłucić na wyższoscia jednaego karabinu nad drugim
Naboi 20-30
MP5 ma wiekszy kaliber ;] dlatego mniej amunicji w magazynku
- www.gwrota.com
Napisano 18.01.2004 - |18:21|
A Dragunovy (których niestety SG-1 nie używa jak powiedział już Grinch ) można za to znaleźć w polskiej armii... Zresztą dzięki temu bardzo łatwo poznać polskiego snajpera Brat mojego kumpla służył w 6BDSz (Brygada Desantowo-Szturmowa) i opowiadał, że snajperzy z jego jednostki nie mieli łatwego życia, ponieważ żaden celownik optyczny przy Dragunovie nie miał gumowej osłonki na oko. A biorąc pod uwagę fakt, że Dragunov kopie niemiłosiernie, wszysycy jak jeden mąż chodzili z podbitymi oczami
Napisano 18.01.2004 - |18:33|
Wow To się nazywa przeszkolenie wojskowe w SGCWchodze do zbrojowni i jestem zachwycony . W pierwszym żędzie łapię za FN P-90 (głos ) , następnie chowam Zata za pasem , do chlebaka ze 3 granaty , w plecak kilka kostek C4 , nóż na noge i już mogę wybrać się na zwiad przez wrota .
Co do tego... Drugonov... z jednej ze stron do której link podałem była wspomniana ta broń... jednak była ona używana przez oddziały rosyjskie i pojawiła się zapewne raz w krótkiej scenie. Przypuszczam że to był początek Metamorphosis.
Inna ciekawstka której nie jestem pewien i nie wiem czy ktoś wie dokładnie jak to jest. Czy aktorzy dostają prawdziwą broń do ręki w serialu? Amanda kiedyś wspomniała że w siódmym sezonie Sam dostała nową broń (którą widzimy od odcinka 709 wzwyż) z takiego powody że większośc P-90 została wzięta do Iraku.
Napisano 18.01.2004 - |19:08|
OMG-co za głupoty-to bajery dla kolegów!!!
Ad rem- Dragunow to słaba broń, na misję lepiej wziąć Calico s-100 z amunicja prządną- Spas to zenada, S-90 jest b.zawodny-niestety/ strzelałem osobiście z broni b.podobnej- licha./
Napisano 18.01.2004 - |19:08|
Pamiętam, kiedyś czytałem opisy walk we Wietnamie, jak Amerykanie często w trudnych warunkach chętnie zamieniali swoje M60 na zdobyczne Kałachy...
Napisano 18.01.2004 - |19:50|
Napisano 18.01.2004 - |20:03|
Napisano 18.01.2004 - |20:15|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 18.01.2004 - |20:15|
Po pierwsze : dlaczego sądzisz że SWD Dragónow to słaba broń ? Zresztą niewiem czy kojażysz tą broń ,bo Calico jest karabinem innego zastosowania niż Dragónow .Ad rem- Dragunow to słaba broń, na misję lepiej wziąć Calico s-100 z amunicja prządną- Spas to zenada, S-90 jest b.zawodny-niestety/ strzelałem osobiście z broni b.podobnej- licha./
Po drugie - twierdzisz że FN P 90 to słaba broń , bo stzrelałeś z podobnej , a to ozancza że dokładnie nie wiesz o czym mowisz . Bo jak możesz porównywać do podobnego .To tak samo jakby powiedzieć np. że walkman Sony jest kiepski bo miałeś walkmana Elty i tylko dlatego że są podobne .
Napisano 18.01.2004 - |20:51|
gulus
Napisano 18.01.2004 - |20:54|
Mylić się nie mylisz.Takie coś już było.Tak jak czytam Wasze wypowiedzi, to zdaje mi się, że już o tym wszystkim gadaliśmy i to stosunkowo nie dawno, ale może się mylę, któż to wie?
gulus
LINK
I wiele podobnych,ale możemy zawsze kontynuować
Napisano 18.01.2004 - |21:38|
Po drugie - twierdzisz że FN P 90 to słaba broń , bo stzrelałeś z podobnej , a to ozancza że dokładnie nie wiesz o czym mowisz . Bo jak możesz porównywać do podobnego .To tak samo jakby powiedzieć np. że walkman Sony jest kiepski bo miałeś walkmana Elty i tylko dlatego że są podobne . "
Hm...........dragunow ma niezłą moc obalającą jednak jest b. słaba pod wzgledem oprzyrządowania+ kicha i tyle-gwoli scisłości w polskiej armii wchodzi TRG 21 /Sako/
Strzelałem z podobnych broni-niestety Belgów nie było na zgrupowaniu + P-90 jest zawodny tyle wiem, moc ma srednią, a gadźety na tak krótkiej broni to maskotki, Calico ma potężny magazynek, amunicję można inną niż standard NATO itp....sorki ale znam sie na broni bo to mój zawód- Nie wierzcie w bajery filmowe tylko patrzcie na tabelki i opisy użytkowników
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych