Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnice LOST

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.05.2006 - |00:32|

Napewno duża część z was po obejrzeniu finałowego epizodu 2 sezonu (mimo iż producenci wyjaśnili to co obiecali) czuje pewien niedosyt. Tajemnice wyspy, które wreszcie się wyjaśniły to kropla w morzu w porównaniu z nowymi pytaniami bez odpowiedzi, które zafundowali nam twórcy serialu.

To kilka na rozgrzewkę :D

- Ile Micheal pociągnie i gdzie dopłynie z Waltem?

- Co się stało po tym jak Desmond przekręcił kluczyk?

- Dlaczego ukochana Desmonda tak pilnie szuka wyspy?

- Kim są ostatecznie Inni?(klasyczne)

- Kogo przedstawiał kolos o stopie z czterema palcami?

- Dlaczego puścili akurat Hugo a reszty nie?

LOST-owicze: CARY ON! :clap:

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 26.05.2006 - |00:35|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#2 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 26.05.2006 - |01:02|

Gdyby nie można było zadać przybajmniej części tych pytań znaczyłoby, że serial się skończył.

Gdzieś było powiedziane, że w miejscu gdzie jest wyspa zbiegają się jakieś magnetyczne siły, nie chcę pisac bzdur, bo dokładnie nie pamiętam, ale chyba ma to związek z tym elektromagnesem. Ona chyba szuka właśnie tego niezwykłego miejsca, a nie wyspy - o wyspie chyba nikt poza Dharmą nie wie.
  • 0

#3 DEBEK

DEBEK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26.05.2006 - |09:23|

PeaceMaker i po co ten topic??? Byłby on na właściwym miejscu jakby drugi sezon był ostatni. Jejku nie trawie takich osób napiszą zanim pomyślą :/
  • 0

#4 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.05.2006 - |10:36|

wróci znowu na wyspę ,tak jak Desmond swoim jachtem.
powstał prawdopodobnie silny rozbłysk elektromagnetyczny i nastepnie wyłączenie akceleratora.
niewiadomo :)
prawdopodobnie są ludzmi " pożuconymi " przez dharme, kontynułują jej ideologie i eksperymenty
wg. mnie to jest zagadka wyspy , moze jakas starożytna cywilizacja mutantów :D
  • 0

#5 miros

miros

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.05.2006 - |12:26|

ja cos czuje, ze micheal z waltem poplywa sobie troche i w koncu znowu trafi na wyspe do lostowiczow, tylko, ze tam bedzie czakala na niego niespodzianka - hugo, ktory opowie reszcie o wszystkim co sie wydarzylo u othersow (zdradzie micheala itd.)

tatus z synkiem nie beda mieli lekkiego zycia :]
  • 0

#6 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 27.05.2006 - |13:07|

moim zdaniem, inni dotrzymują słowa i wszystko to co powiedział Henry, się sprawdzi; Michaela i Walt'a ktoś odnajdzie w jakiś sposób zostaną uratowani ;]
  • 0

#7 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 27.05.2006 - |13:41|

No więc odpowiadam na pytania :)

:P Michael albo po prostu wróci na wyspe, jak wcześniej Desmond, albo dopłynie do cywilizowanego świata, i jego sprawa nie rozejdzie się tak cicho( bo przecież on jest jednym z pasażerów Oceanica 815) . Póxniej odnajdzie go Pen, Michael opowie jej o wyspie( tak pewnie będzie końcówka 3 sezonu) :)

:P Jest wg mnie jedna odpowiedź, wyłączyło się pole magnetyczne. Lepsze jest pytanie "Czy nasi buszmeni(eko i locke) i Des zyją??"

:P Ukochana Desmonda(Pen) szuka Desmonda :)(ciekawe mi się wydaje skąd zwykły człowiek taki jak Pen, wpda na pomysł elektromagnesu, i miejsca ukrytego polem) słowa listu i słowa jakie Pen wypowiada do Desa przed stadionem sa wg mnie jasne :Pi wyjśniają to czego ona go szuka.

:P Jedno z głownych pytan serialu :bag: pedko się tegonie dowiemy. Ale to raczej dharma lub pozostałości po niej :)(choć sam niewiem)

:P torczej ślepy zaułek i mi się wydaje że to tylko forma odstraszacza :)
wyobraźcie sobie sytuacje że podpływacie do wyspy i widzicie cos takiego, wywiera to n was ogromne wrażenie i strach? rodzą się pytanie "gdzie reszta posągu?" i " dlaczego to cos m 4 palce?" podpływacie do wyspy a tam w dzungli coś wielkiego przedziera się przez las. Chcecie iśc dalej czy wolicie spie[beeep}lać jak najdalej od teo miejsca?? myśle że wszystko już jasne :)

:P Może Hugo jest potrzebny im do czegoś innego, albo po prostu taka była jego rola ;)

PS Troche dużo emotów uzyłem w mojej wypowiedzi :bag: :bag: :P

Użytkownik Black Rock edytował ten post 27.05.2006 - |13:43|

• 0

#8 Kwaśny

Kwaśny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27.05.2006 - |15:42|

Ile Micheal pociągnie i gdzie dopłynie z Waltem?

Myśle, że Michael może zacznie umierać, zawróci na wyspę i wszczepia mu szczepionkę, która posiada Clair

Kogo przedstawiał kolos o stopie z czterema palcami?

mi nachodzi tylko jedna myśl...Atlantis
Może Inni sa potomkami mieszkańców atlantydy
Chociaż Abrams zapewniał, że historia nie będzie nawiązywać o fantasy i ufo
ale kto wie...

Kim są ostatecznie Inni?

Ten serial przyzwyczaił nas do tego, że oczywiste sprawy wcale nie sa takie oczywiste
Więc myśle, że Inni nie należa bezpośrednio do Dharmy

Co się stało po tym jak Desmond przekręcił kluczyk?

Według mnie Desmond przeżyl
Jeszcze nie mieliśmy jego retrospekcji opowiadających np. o tym, dlaczego wylądował w wiezieniu

Użytkownik Kwaśny edytował ten post 27.05.2006 - |15:45|

• 0

#9 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.05.2006 - |16:09|

heheee, fajnie masz :) Atlantyda na pacyfiku :)
  • 0

#10 Faja

Faja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 27.05.2006 - |16:21|

Michael napewno wróci!!!!!Wiecie dlaczego Walt na spokojnie mu wszystko powie że udają i te testy mu robią bedzie chciał sie podzielić tą wiedzą z "naszymi" i pokonać innych i jakoś sie zrekompensować
  • 0
"Everybody lies"

#11 Pro Killer

Pro Killer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27.05.2006 - |16:30|

Posąg Persefony ma cztery palce
http://www.slibe.com...persephone_gif/

Dziwne ze na http://www.thehansofoundation.org/ osoba ktora do nas "przemawia" nazywa siebie wlasnie Persefoną :))
http://www.slibe.com...persephona_bmp/

Moze to ma jakies znaczenie ? Moze to klucz :>
Pozdrawiam
  • 0

#12 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.05.2006 - |16:51|

heheee, fajnie masz :) Atlantyda na pacyfiku :)

Następny niedouczony w temacie Atlantydy.....

Ile razy mam powtarzać, że w/g badań cywilizacja Atlantydy miała w 99% charakter i zasięg globalny!!!! Ślady bytności pre-starożytnych Atlantów możemy znaleść na całym świecie. Chociaż rzeczywiscie serce imperium znajdowało się na Atlantyku kilkaset mil morskich od Wysp Kanaryjskich.

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 27.05.2006 - |16:53|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#13 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 27.05.2006 - |17:04|

A najbardziej się uśmieję kiedy scenarzyści powiedzą ze postawili tam tą nogę " dla picu " :P
Dziwny zabieg , co najmniej....nie rozumiem , czy ta wyspa robiła sie coraz większa wraz z upływem czasu ? To by tłumaczyło obecność Black Rock w puszczy
........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#14 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 27.05.2006 - |17:08|

mnie również się wydaje że michaelowi uda się odpłynąć z wyspy i w końcu spotka się z Pen, byc może wróci z nią na wyspę kto wie
  • 0

#15 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 27.05.2006 - |21:54|

Ja se zadaje pytanie czy ten wybuch magnetyczny nie zrzuci jakiegoś samolotu na tą wyspe tak jak to miało miejsce z lotem 815 :). W 3 sezonie mają dojść 3 nowi aktorzy więc gdyby spadła awionetka to by sie zgadzało :D.

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 27.05.2006 - |21:55|

• 0

#16 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:26|

prawdopodobnie będzie nowy pojazd na wyspie :D ale nie samolot , tylko statek albo helikopter(tak wyczytałem gdzieś), choć z tym drugim to raczej przesada, ponieważ co robi helikopter na środku oceanu :D

Edit: mOże jakiś jacht :)

Użytkownik Black Rock edytował ten post 28.05.2006 - |19:28|

• 0

#17 kamilouno

kamilouno

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.05.2006 - |21:20|

mnie również się wydaje że michaelowi uda się odpłynąć z wyspy i w końcu spotka się z Pen, byc może wróci z nią na wyspę kto wie

Fenry wyrażnie powiedział Michaelowi ze jak juz odpłynie z tej wyspy to nigdy tu nie wroci. Czy to tylko zmyłka czy może prawda na to musimy poczekać. Ja mysle że raczej prawda poniewaz w innym wypadku na wyspe mógłby sie dostać każdy
  • 0

#18 xabre

xabre

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 28.05.2006 - |22:21|

Biorąc pod uwage, że dotąd na wyspe ludzie trafiali przez wypadek (pomijajc załoge D.) co zwiazane było prawdopodobnie z anomalia magnetyczna i magicznymi 108 minutami co w jakis sposób sprawiało, że samoloty spadały,łodzie dopływały ect. ale gdy wszystko było w normie nie mozna było odpłynac (vide Des) to w sytuacji kiedy anomalia została zniszczona dostep do wyspy nie powinien stanowic problemu wiec Mike może uciec inna sprwa, że niezaleznie anomalia sama w sobie może bronic dostepu do wyspy (niezależnie od prób jej uzycia, a przecizanie systemu tylko poszerzało zasięg jej działania ) mozna przyjąc że pole w jakim odzdiaływuje nie jest jednolite tzn. sa wyrwy, nieszczelności które umozliwiają dotarcie do wyspy (zostały znalezione przez DHARME i przez nią wykorzystywane) i kur który FakeH. podał Mike'owi może prowadzic przez taki pseudo portal (?)

Zakładjąc że nie bedzie fizycznych przeszkód do opuszczenia wyspy M raczej to uczyni.
1. jest skreślony u wszytskich na wyspie
2. bardzo pragnie opuscić to 'piekło' dla Walta
i najprawdopodobniej z uwagi na złe wspomnaia z ia zwiazane nkomu o niej nie wspomni (o czym mow FHenry)
kto wie może scenarzyści nas zaskoczą ? i Miki bedzie szukał odkupienia

BTW mnie osobiście interesuje lokalizacja bazy OTHERS, skoro nie na wyspie (przybywali łódka) to czy jest szansa że gdzieś w ujej wybrzeży jest zacumowany statek (za tym przemawiałby kabel który znalazł Said - mógł on zaopatrywac okręt w prąd) - mozliwe, ze D. umiesciła gdzieś pozawyspa niezalezny team badawczy celem nadzowrowania eksperymentu (ów)
  • 0

#19 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 28.05.2006 - |22:32|

mi nachodzi tylko jedna myśl...Atlantis
Może Inni sa potomkami mieszkańców atlantydy
Chociaż Abrams zapewniał, że historia nie będzie nawiązywać o fantasy i ufo
ale kto wie...

a dlaczego Atlantyda ma być odrazu fantasy i ufo...odnalezienie pozostałości po kimś kto zamieszkiwał ziemię kilkanaście tysięcy lat temu nie jest fantasy mnie dziwi dlaczego stopa jest tak dobrze zachowana i widać starożytny sandał taki sam jaki nosili Rzymianie i Grecy...to chyba kolejny smaczek który tak jak maszyneria i czarny dymek nie znajdzie za szybko rozwiązania .
  • 0

#20 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 29.05.2006 - |07:37|

no wlasnie Atlantyda itp. to wcale nie fantasy i nie można tak o tym mówić. ja nie wierze żeby lost miło z takim czymś wspólnego, zabardzo sci-fi rozwiązanie. tu będzie rozwiązanie bardziej naukowe :)

i jeszcze jedno, myslicie że powrót Michala do cywilizowanego świata rozejdzie się bez echa??(jeśli tam wogule dopłynie)
przecież wyjdzie na to że wraz z synem są jednymi ocalałymi Lost 815, aż tu nagle przypływają sobie łudką nieznanego pochodzenia......
a Pen takia głupia nie jest jak wpadała na elektromagnetyzm, to związek pomiędzy815 a Desmondem i jego jachtem znajdzie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych