Skocz do zawartości

Zdjęcie

[TEORIA] Położenie wyspy / Umarli ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 19.05.2006 - |20:45|

Dziwi mnie, że Kate widziała czarnego konia (Sawyer też) na wyspie, oraz jak jechała samochodem z tym policjantem.... po co dawać to do retrospekcji, że jechała samochodem i widziała konika, identycznego jak ten na wyspie, który uciekł w jakieś gąszcze?

Ten kto widział Truman Show, może także przypuszczać, że wszystko jest upozorowane... ale to mało prawdopodobne, ale jednak prawodopodobne...

Druga sprawda, poruszana na tym forum - "Czy ojciec Jacka(...)"

Hmm, jest możliwość, że czarny koń jest biologiczym ojcem Kate (nie zrozumcie mnie źle, dusza przybrała postać Konia :D)
Warto przypomnieć:
Sawyer: "Zabiłaś mnie..."

Co do ojca Jacka, jest możliwość, że żyje:
1) ciało nie zostało znalezione
2) nie umarł na wyspie
3) wyspa ma moc
4) wyspa mogła go ożywić

Co do ożywiana też nie jestem zbyt przekonany.... Co myślicie o tym koniu?
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#2 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 19.05.2006 - |21:15|

Co do ożywiana też nie jestem zbyt przekonany.... Co myślicie o tym koniu?

Koń jak koń, zwierze czterokopytne, może go tam zwyczajnie kto przywiózł. Przeciez na wyspie aż się roi od ludzi. Chyba nic w tym dziwnego, że Kate takiego widziała, a Sawyer niedźwiedzia zabił. Dla mnie to niedźwiedź jest zwierzakiem bardziej zagadkowym od konia.
  • 0

#3 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 19.05.2006 - |21:39|

Właśnie - misio rulez :D ale tak serio to przecież mogło to być jakieś fatum jak ojciec Jack'a i Dave (chociaż tutaj to jest lekkie nieporozumienie :P ) nic niezwykłego... koń mógł byc też przywieziony przez Dharmę jako pomoc do eksperymentu nad Kate - tak jak fatum ojca Jack'a ( potwierdza to teorię, że Lostowicze są częścią badań naukowych prowadzonych na wyspie... )
  • 0

Dołączona grafika

#4 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 19.05.2006 - |22:02|

Koń jak koń, zwierze czterokopytne, może go tam zwyczajnie kto przywiózł. Przeciez na wyspie aż się roi od ludzi. Chyba nic w tym dziwnego, że Kate takiego widziała, a Sawyer niedźwiedzia zabił. Dla mnie to niedźwiedź jest zwierzakiem bardziej zagadkowym od konia.

Myślisz, że to raczej miś jest biologicznym ojcem Kate?
  • 0

#5 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 19.05.2006 - |22:06|

Myślisz, że to raczej miś jest biologicznym ojcem Kate?

dokładnie to miałem na myśli. :]
  • 0

#6 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.05.2006 - |23:21|

Panowie, radze powstrzymac swoje zoofilskie instynkty. Kolejne takie posty poleca do kosza (te z reszta niedlugo tez).
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#7 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 20.05.2006 - |00:19|

Panowie, radze powstrzymac swoje zoofilskie instynkty. Kolejne takie posty poleca do kosza (te z reszta niedlugo tez).

Zostaw, przynajmniej są zabawne. Reszty nie da się czytać ze względu na brak umiejętności autorów w posługiwaniu się językiem polskim, albo ich kretynizm.
Kiedy pisałem z miesiąc temu, że jest źle, to nie było tak źle, jak teraz. A co gorsza, w większości wypadków nie chodzi o łamanie regulaminu - to można zgłosić. Na początku myślałem, ze forum opanowały jakieś boty, tak bezsensowne posty się pojawiły.
  • 0

#8 gruda1

gruda1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.05.2006 - |07:42|

ej, powaznie nie wiecie skad na wyspie byl mis?
to sprawka walta.. w pierwszym sezonie mial komiks, w ktorym byl i bunkier, i mis polarny, i ...
takze to wszystko kreci sie wokol tego chlopca
  • 0

#9 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 20.05.2006 - |07:58|

Więc wiadomo ,że niedżwiedzie polarne znalazły sie na wyspie z praadawnego kontynentu który się rozpadł.
Ten kontynent stanowiła Antarktyda i Australia i wyspy należące do Australii więc mozna wiedziec skąd są one lecz to jest wytłumaczenie naukowe ! A nie rozwiązanie zagadki wyspy
  • 0

#10 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 20.05.2006 - |08:29|

Tak tak, a koń pojawił się z jeszcze innego kontynentu, a dymek z jeszcze innego, to dopiero ciekawe wytłumaczenie :> . Ja jestem pewny, że ani misiaq ani koń nie mają nic wspólnego z eksperymentem. Wydaje mi się, że raczej reprezentują mistyczny wątek Lostów (przynajmniej koń) ale jaką pełnią funkcję to nie wiem. No bo gdyby to miała być część badań, to goście z Dharmy musieliby widzieć wypadek samochodowy, w którym brał udział koń, potem go znaleźć, złapać i przywieźć na wyspę. Bez sensu? Bez sensu!
  • 0

#11 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 20.05.2006 - |11:29|

Tak tak, a koń pojawił się z jeszcze innego kontynentu, a dymek z jeszcze innego, to dopiero ciekawe wytłumaczenie :> . Ja jestem pewny, że ani misiaq ani koń nie mają nic wspólnego z eksperymentem. Wydaje mi się, że raczej reprezentują mistyczny wątek Lostów (przynajmniej koń) ale jaką pełnią funkcję to nie wiem. No bo gdyby to miała być część badań, to goście z Dharmy musieliby widzieć wypadek samochodowy, w którym brał udział koń, potem go znaleźć, złapać i przywieźć na wyspę. Bez sensu? Bez sensu!

Chyba że dharma kontrolowała życie Lostowiczów. Teoria za którą nie jestem, ale wtedy byłby w tym sens. Dharma chcąc by Kate uciekła puszcza konia, potem znowu go puszcza na wyspie by zobaczyć jak Kate zareague. Chociaż wątek mistyczny którego nigdy nie wyjaśnią w tym przypadku mnie zadowala. Ewentualnie Kate miała zwidy(zbiorowe z Sawyerem)
  • 0

#12 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 20.05.2006 - |11:36|

Chyba że dharma kontrolowała życie Lostowiczów. Teoria za którą nie jestem, ale wtedy byłby w tym sens. Dharma chcąc by Kate uciekła puszcza konia, potem znowu go puszcza na wyspie by zobaczyć jak Kate zareague. Chociaż wątek mistyczny którego nigdy nie wyjaśnią w tym przypadku mnie zadowala. Ewentualnie Kate miała zwidy(zbiorowe z Sawyerem)

Koń , tak samo jak niedzwiedź polarny są produktem Dharmy i jej gałęzi badań dotyczących zwierząt , to chyba jasne ....... nie chodzi tu o żadne zbiorowe urojenia
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#13 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 20.05.2006 - |12:12|

No na pewno, Dharma wyprodukowała konia, potem go postawiła na ulicy, żeby Kate mogła uciec. Potem biorą go z powrotem na wyspę? Super wytłumaczenie, nie ma co :/ !
  • 0

#14 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 20.05.2006 - |13:22|

ej, powaznie nie wiecie skad na wyspie byl mis?
to sprawka walta.. w pierwszym sezonie mial komiks, w ktorym byl i bunkier, i mis polarny, i ...
takze to wszystko kreci sie wokol tego chlopca

A może to jakiś zabieg scenarzystów,już gdzieś tu pisałem że serial zrobił się interaktywny,te wszystkie Fora i pomysły a oni dalej nami kręcą ,a to wszystko napędza oglądalność może nie w Polsce bo dla polaka musi być wszystko jasne a jak staje się nudno to narzekamy :D ale Amerykanin dla niego to "woda na młyn" czekamy na ostatni odcinek drugiej serii...jak dla mnie to nic się nie wyjaśni dają tylko jakieś super zakonczenie(może rozbijający się samolot pasażerski)i TYLE !
  • 0

#15 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 20.05.2006 - |15:02|

Zobaczymy jak to będzie. Mi się jednak wydaje, że to coś ważnego, a jak macie mówić, że miś i bunkry są z innego kontynentu to proszę na innym forum bo sie denerwuje jak czytam takie wypowiedzi....
Bardzo dobrze znacie historię Ziemi -.- ....

Użytkownik Mivan edytował ten post 20.05.2006 - |15:03|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#16 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.05.2006 - |20:00|

Ej, Mivan, nie żebym coś do ciebie miał, ale chyba nie zrozumiałem cie za dobrze - założyłeś temat "[TEORIA]...." - tylko ja nie widze tam żadnej teorii tylko pytanie co do Ojca Jacka i konia. Gdzie ci 'umarli' i gdzie poruszyłeś "położenie wyspy"?
No a co do misia i konika, to raczej nie jest to przypadek że znalazły się ne wyspie (albo, że konik znalazł się w retrospekcjach Kate). Jak dla mnie to świadczy to tylko o tym, ze Dharma to nie jakaś tam instytucja od badań, ale coś duuuuuużo poważniejszego (chociaż fajnie będzie jeśli twórcy Losta w jakikolwiek sensowny sposób to wytłumaczą :D ).
No i jeszcze kwestia "umarłych" - jeśli chodzi o to, że bohaterowie zgineli a wyspa to jakiś czyściec to chyba ta plotka została oficjalnie przez Abramsa obalona.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#17 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 20.05.2006 - |21:28|

No cóż, powoli faktycznie pasowałby bardziej temat: koń.
Mimo wszystko ciągne dalej i uważam, że nie jest jasne że koń jest produktem dharmy. Do końca nie wiemy czy jest stacja zoologiczna. A jeśli koń powstał pod wpływem myśli Kate, w miś pod wpływem myśli Walta. Wracamy tu do teori "Kuli" i że tego wyspa ma właściwości materializacji. To by ładniej tłumaczyło że koń był na drodze w retrospekcjach Kate.

Użytkownik Wuszczur edytował ten post 20.05.2006 - |21:29|

• 0

#18 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |11:54|

Ej, Mivan, nie żebym coś do ciebie miał, ale chyba nie zrozumiałem cie za dobrze - założyłeś temat "[TEORIA]...." - tylko ja nie widze tam żadnej teorii tylko pytanie co do Ojca Jacka i konia. Gdzie ci 'umarli' i gdzie poruszyłeś "położenie wyspy"?
No a co do misia i konika, to raczej nie jest to przypadek że znalazły się ne wyspie (albo, że konik znalazł się w retrospekcjach Kate). Jak dla mnie to świadczy to tylko o tym, ze Dharma to nie jakaś tam instytucja od badań, ale coś duuuuuużo poważniejszego (chociaż fajnie będzie jeśli twórcy Losta w jakikolwiek sensowny sposób to wytłumaczą :D ).
No i jeszcze kwestia "umarłych" - jeśli chodzi o to, że bohaterowie zgineli a wyspa to jakiś czyściec to chyba ta plotka została oficjalnie przez Abramsa obalona.

Gdzie ja powiedziałem, że to czyściec :D Nie ma tam teorii? Oo nie wiezdiałem.
Ciekawe co to bedzie za eksperyment mam nadzieje, że w 2x23 sie wyjaśni XD
Btw: też nic do ciebie nie mam.

No cóż, powoli faktycznie pasowałby bardziej temat: koń.
Mimo wszystko ciągne dalej i uważam, że nie jest jasne że koń jest produktem dharmy. Do końca nie wiemy czy jest stacja zoologiczna. A jeśli koń powstał pod wpływem myśli Kate, w miś pod wpływem myśli Walta. Wracamy tu do teori "Kuli" i że tego wyspa ma właściwości materializacji. To by ładniej tłumaczyło że koń był na drodze w retrospekcjach Kate.

Hmm przecież tam miały być stacje do badania ludzi, meteorologiczne, zoologiczne i tak dalej.... na hanso fundation było ze przedłużają zycie np. orangutan który ma 105 lat i było zdjęcie. nie twierdzie ze dharma "zrobila" tego konia, tylko że eksperymenty na nim przeprowadzają, tak jak na rekinie ze znaczkeim Dharmy.

Użytkownik Mivan edytował ten post 21.05.2006 - |11:55|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#19 Faja

Faja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 21.05.2006 - |16:51|

a moze ktos zajrzal do mysli Kate(całkiem możliwe)i poszukali identycznego konia i przywieźli na wyspe
  • 0
"Everybody lies"

#20 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |17:12|

Jak mógłby ktos zajrzec jej do umysłu a wogóle ona tego konia widziała w wielkim stresie
1 raz widziała go gdy musiała uciekac przed policją
2 raz gdy byłą rozstrzęsiona po słowach Sawyera "Dlaczego mnie zabiłaś" może on pojawia się tylko w wyniku wielkiego stresu i nie zbyt dobrych wspomnien z przeszłości !
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych