Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 17.05.2006 - |15:02|

2x23: Live Together, Die Alone (Desmond)

Scenariusz: Carlton Cuse & Damon Lindelof
Reżyseria: Jack Bender

Dołączona grafika

Emisja ABC: 24.05.2006

» Episode Promotional Photos

Użytkownik Arwen edytował ten post 25.05.2006 - |14:04|

• 0

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.05.2006 - |08:26|

Jeżeli napisy będą to pewnie tylko do Lost.S02E23.E24.HDTV.XviD.PROPER-LOL, bo co za [beeep] (czytaj XOR) dzieli na 2 cześci coś co ma tylko jedną, jak jest ładnie napisane w nfo do tego release'u "223 did not have end credits, nor did 224 have an intro, therefore other grp rls is incomplete. Suggest in future to split episodes also after each commercial break. :P" Czyli S02E23 nie miało napisów końcowych, a S02E24 intra, więc release XOR jest niekompletny. Następnym razem sugerują wydawać odcinek w kawałkach, co każdą przerwę reklamową :P
Z resztą to nie pierwszy raz, że grupy, żeby wygrać wyścig próbują sztucznie dzielić coś na 2 :]
Co do linków, to teraz odcinki te są już wszedzie, tj ed2k, torrent a o innych dużo szybszych źródłach nawet nie mówię ;)

PS
Ten temat to powinien być o samym odcinku, a nie o tym jaką wersję, jak i skąd ściągnąć ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 cwaniaq

cwaniaq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25.05.2006 - |08:55|

Ten serial już śmieszny zaczyna się robić.
Ostatnio czytałem wywiad gdzie było opisane, że bardzo dużo się wyjaśni, że to będzie świetny odcinek.
Prawde mówiąc to kiszka. Dosłownie nic się nie wyjaśniło, jak zwykle tylko więcej zagadek i więcej. Nie wiem co twórcy próbują zrobić z tym serialem, ale dla mnie to już porażka zaczyna się robić.
Co się stało z tym bunkrem ? Mr Eko ? Locke ? Sayid ? Co z John'em, Kate i Sawyer'em ? Nie wspominając ludzi na z lodowca na końcu. Same nowe pytania tylko nachodzą.
Teraz pewnie jeszcze będzie trzeba czekać na 3 sezon pół roku, jak dla mnie to już niewarte zachodu.
Serial już nie wnosi nic ciekawego, już nie ma tego samego klimatu co pierwszy sezon.
Twórcy zrobili sobie żarty szczególnie z tymi ostatnimi dwoma odcinkach.
Brak mi słów !!! :angry: :angry: :bag:
DNO !!!

Użytkownik cwaniaq edytował ten post 25.05.2006 - |08:56|

• 0

#4 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 25.05.2006 - |08:59|

No jak to? Przeciez ma sie wyjasnic co bedzie jak liczby dojda do konca,dlaczego samolot naprawde mial katastrofe,pozostale tajemnice rozbitkow.DLa Ciebie to malo czy moze odcinek ktory ogladales trwal 45 min :D
Przeczytalem,ze sie wyjasnilo:
- co się stanie jak nie nacisną guzika
- łódź i jej pochodzenie
- sprawa Walt'a i Micheal'a
- przeszłość Desmond'a
- dlaczego spadł samolot
Wiec chyba nie ten odcinek ogladales :P CHociaz ja tam nie wiem bo jeszcze nie ogladalem,ale skoro to sie wyjasnilo to czego nie wiemy ?:)

Użytkownik hydro2 edytował ten post 25.05.2006 - |09:07|

• 0

#5 cwaniaq

cwaniaq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25.05.2006 - |09:07|

No jak to? Przeciez ma sie wyjasnic co bedzie jak liczby dojda do konca,dlaczego samolot naprawde mial katastrofe,pozostale tajemnice rozbitkow.DLa Ciebie to malo czy moze odcinek ktory ogladales trwal 45 min :D

Tak ? To powiedz mi co się stało jak liczby doszły do końca ? Tak naprawdę niewiadomo, niby zaczęło się coś dziać, niby jakiś pisk itd, ale tak naprawdę to nic nie wiemy. A co z samolotem ? Że to niby ten elektromagnes go przyciągnął na wyspe ?
Tego też nie jesteśmy w 100% pewni, ja mógłbym powiedzieć, że Hurley go rozbił poprzez jego pecha. To tylko teoria, ale tak samo była teoria Desmond'a, niby trzyma się kupy ale patrząć na wydarzenia z Hurley'em to jego teoria też miała sens. ;)

Użytkownik cwaniaq edytował ten post 25.05.2006 - |09:07|

• 0

#6 Bolero

Bolero

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.05.2006 - |09:36|

Odcinek miał wiele wyjaśnić a nic prawie nie wyjaśnił.
- Efekty po odliczaniu do zera? Fajnie... zabuczało, zawiało, Desmont wetknął kluczyk w pełnej melancholii scenie i BUM... jakoś to do mnie nie przemawia.
- Inni? Znowu guzik wiadomo... No dobra znamy imię brodatego i tej murzynki oraz to że Fenry to ich "lider", a także (jeśli wierzyć Fenremu) to to że oni są tymi dobrymi)
- Micheal i Walt? Odpłyneli sobie nie wiadomo gdzie i nie wiadomo czy w ogóle inni ich nie wykiwali
- Samolot spadł od magnetyzmu? To dlaczego się rozleciał skoro źródło pola było jedno a nie trzy

Podsumowanie: Jestem zły, odcinek wcale nie był przełomowy, 4/10

Dziękuję

PS. Informacja do ludzi, którzy wysyłają mi PM'y w sprawie odcinków Losta. Nie ściągam ich z torrentów, mam je wcześniej prawie bezpośrednio od źródła. Dostęp mam na IP więc nie wysyłam linków / haseł / namiarów.

Użytkownik Bolero edytował ten post 25.05.2006 - |09:37|

• 0
"Oh yeah, there's my favourite leaf"

#7 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 25.05.2006 - |10:39|

ja was ludzie nie pojmuje ajk by bylo wszystko podane na talerzu to dalej byscie nie obejrzelli zadnego odcinka......... a moim zdaniem to jeden z lepszych i ciekawszych odcinkow i sadze ze jeden z najlepszych :) swietne watki i ta tajemnica - jesli cos by bylo jasne na 100% to jaki sens ogladania skoro wiesz co bedzie ? same ciekawastki np. ta noga i przystan, oraz lewy oboz wszystko bardzo ciekawe, a dowiadujemy sie chyba najwaniejszego - tego co przez 2 sezony bylo nie pojete - o co chodzi z bunkrem i jaka byla jego historia i czesciowo wiemy co moglo sprowadzic naszych rozbitkow na wyspe i ze to wszystko jest naprawde ostro pogmatwane :) a esli sie komus nie podoba tajemniczosc to powiem tyle ogladalem prison breakea ostatnio i smialo stwierdzam ze w momencie kiedy wszyscy byli w wiezieniu to ostro trzymalo w napieciu jak uciekali tez ale juz ostatni odcinek kiedy praktycznie wiekszosc tajemnic sie rozwiazala to poczulem ze serial stracil cos waznego - jego glowna spoine - tajemniczosc a co do losta to mysle ze wielu ludzi oglada go za ta tajemniczosc i ciekawa historie jak i powiazania i przez to tworzy wlasne teorie ktore wydaja sie im prawdziwe i wlasnie to wszystko ich w tym serialu bawi i zacheca do dalszej zabawy a jesli nie podobaja sie wam rozwiazania tworcow to proponuje samemu sprobowac napisac historie dajmy na to w 45 opowiadaniach i zobaczyc czy to takie proste by cos ciekawego i intrygujacego stworzyc ............ no i na koniec jeszcze jedna sprawa ktora mi sie przypomniala ze desmond mial racje co do perly :) i czemu niektorzy pisza Fenry a nie Henry ?

Użytkownik BrinX edytował ten post 25.05.2006 - |10:54|

• 0

#8 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 25.05.2006 - |11:11|

Fenry=Fake Henry

odcinek slaby, malo sie wyjsnilo, doszly nowe tajemnice :/ no moze byl efektowy ale za duzo sie czekalo na jakas akcje :/. Wyjasnilo sie jedynie z Desem co robil na wyspie jak sie dostal,itd a o reszcie niz :/ :(

Sprawa buttona i samolotu wydaje sie byc zla bo w perle dowiedzielismy sie ze oni sa obserwowani a pozatym te zeszyty ktore wysylali ladawaly na wyspie a nie w ich kwaterze.

ps. chyba ten ruski naukowiec czy cos to chyba Jack w innym wcieleniu :)
  • 0

#9 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 25.05.2006 - |11:25|

dzieki za wyjasnienie a co do LOSTa ogolnie to mozna wysnuc przypuszczenia ze wszystko kreci sie wokol Desmonda ..... moze ojczulek jego niedoszlej zony, multimiliarder, stoi na czele Dharmy ..... a Inni pracuja dla niego zas reszta ludu w pewien sposob jest powiazana z nim .... ktoz to moze wiedziec :P a mina Jacka pod koniec ... moze on wie cos wiecej o innych ? wiele pytan nasuwa sie po tym odcinku i sadze ze LOST nie raz nas jeszcze zaskoczy :) a co do fioletowego nieba to byc moze byla to swego rodzaju oslona ... sprawiala ze wyspa jest niewidzialna dla reszty swiata ? miejsce odosobnienia cos jak w osadzie .... widze tu pare powiazan ... mysle ze ten odcinek i oczekiwanie na kolejne wywolaja wiele dyskusji i ciekawszych niz dotad teorii :)

na koniec jeszcze wzna tajjemnica - poznalismy tozsamosci 2 innych ;) Tomek i Beatka :P
  • 0

#10 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 25.05.2006 - |12:24|

tak sobie myslalem

1. samolot spad poprzez nie nacisniecie przycisku kiedy Des wracal gdy zrobil kuku Calvinowi [tworcy mowili ze wyjasni sie dlaczego 815 spadl]
2. labedz i jak i perla sa to bunkty na ktorych przeprowadzano ekperytmenty, jedeni wpisywali liczby, a drudzi notowali co robili ale zeszyty niewracaly do naukowcow co mieli je czytac tylko ja na wyspe [widac ze tych tubek bylo b. duzo] wiec guzik niema wiekszego wplywu niz wlaczenie magnesu ktory moze niejest az tak silny by samolot przyciagnal bo dziwne ze przedmioty ktory byly na wyspie [napewnoe byly jakies metalowe] nie przyciagnelo
3. samolot spad z innego powodu [??] bo przezylo b. duzo osob

juz sam niewiem czasami teorie sie zaprzeczaja :/ :?
  • 0

#11 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 25.05.2006 - |12:25|

Doslownie przed chwilka obejrzalem final i powiem - wow :o Najwazniejsze,ze zbnamy juz ogolna tajemnice bunkra no i koncowka swiadczy o tym,ze jest spora szansa na to,ze trzeci bedzie juz ostatnim sezonem,dla mnie bomba,znakomity odcinek i swietnie mi sie go ogladalo od poczatku do konca a zapewne bedzie mi sie rownie swietnie ogladalo jak go obejrze poraz 2 z napisami,mam nadzieje,ze Wy zrobicie to samo bo zapewne niektorych rzeczy nie zrozumieliscie.10/10.Pozdrawiam
  • 0

#12 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.05.2006 - |12:45|

nie wystawiam narazie oceny... zrobie to jutro po obejrzeniu na spokojnie ;D nasuwa mi sie takie stwierdzenie, ze nie uda się zamkąc tego w 3 sezonach a szkoda...

Czy ktoś wie czy Locke i Eko mają podpisane umowy na następny sezon ?
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#13 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 25.05.2006 - |13:11|

Niby dlaczego ma im sie nie udac? W koncu juz na ich drodze jest ekipa ratunkowa,ktora co prawda ma problemy i jest ich tylko dwoch :P ale juz prawie ich namierzyli.Poza tym powiedzcie mi czego byscie chcieli sie dowiedziec?Wymiencie mi najwazniejsze informacje jakich Wam brakuje po tym sezonie/najwazniejsze pytania.A tak dla pociechy (albo i zmartwienia) - do Losta 3x1 pozostalo tylko (az :( ) 123 dni

Użytkownik hydro2 edytował ten post 25.05.2006 - |13:15|

• 0

#14 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.05.2006 - |13:29|

W Loście zawsze jest wiecej pytań niż odpowiedzi...
Kto powiedział, że elektromagnes w bunkrze to jest wszystko, może tylko początek, olbrzymi hałas i poswiata sugerują coś duzo wiekszego, może pod wyspą jest gigantyczny elektromagnes, a ten w bunkrze wpływa tylko na to co jest w okolicy.
Inni wiedzą jak się z wyspy wydostać, ale tego nie robią, więc pracują nad czymś na pewno. Fenry jest szefem, dużo wytrzymał, ale dalej nie wiadomo o co chodzi z przebierankami, może jak Jack, Kate i Sawyer zwitają do ich siedziby to zobaczą nowy sprzęt i super bazę :)
Czy Machael i Walt opuszczą wyspę, a może jeszcze ich zobaczymy?
Skąd była Desmond'a widziała, że trzeba szukać anomalii magnetycznych?
Pytań jest jeszcze dużo, co się stało z Locke'iem i Eko itd
Trzeba czekać po prostu do września albo i października, ale w końcu przydałoby się więcej jaśniejszych odpowiedzi, bo na razie to dalej chodzimy w ciemności po omacku.
  • 0
Master of possimpible ;)

#15 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.05.2006 - |14:13|

jego była wiedziała to stąd, że ma na nazwisko WIDMORE... które przewija się na wyspie nie przypadkowo imho...

taka mała sprawa... dlaczego Fenry mówił o sobie z takim uwielbieniem, wtedy podczas rozmowy z Locke'iem :D
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#16 Kabdul

Kabdul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 25.05.2006 - |15:11|

Jak dla mnie to 22-23 to powinny być odcinki 20-21. Strasznie rozwlekli wszystko. Jak na finał, który ma wszystko wyjśnić to za mało nam powiedzieli. Jakby to były cząstkowe odcinki to wow 10/10, ale na wielki finał to ja chce jakieś odpowiedzi czyli zostaje 7/10.
  • 0

#17 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 25.05.2006 - |15:50|

huh właśnie obejrzałem... Cóż...

Twórcy mówili dwie rzeczy: ze to będzie masakrycznie dobry finał, oraz ze do sieci wyciekło wiele fałszywych spoilerów... Dla mnie fałszywym spoilerem jest to, że to był masakrycznie dobry finał...

Flashbacki ciekawe - podobało mi się też to dlaczego rozbił się samolot. Wreszcie dowiedzieliśmy się co się dzieje jak się nie wciśnie przycisku. Tylko co się stało ze Swanem? Bo Charlie żyje, ale to wyglądało tak jakby wyleciał w powietrze... Za Chiny nie kapuje zakończenia z tą Mrs. Widmore... I co te ruski szukają na syberii? Wyspa jest CHYBA gdzieś bliżej równika... Co to był za pomnik który mijali Sun, Jin i Sayid? Fajne było to z tą wioską, gdzie Sayid otwiera drzwi, a tam skała xP

Spodziewałem się wielkiej bitwy, jakichś ofiar, wyjaśnienia czegoś o Innych, o Dharmie - zamiast tego dostalem zwyczajne "We are good people Michael"... Choć sceny w przystani bardzo mi się podobały :P No i oprócz tego dostałem też taką zajawkę następnego sezonu... Czekamy co się wtedy stanie, a po 3x01 znów będziemy czekać na 3x02 i tak w kółko... :/

Ogólnie 10/10, bo chociaż spodziewałem się czegoś lepszego, to w porównaniu do innych odcinków ten był najlepszy.
  • 0

#18 zkar1

zkar1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 25.05.2006 - |15:51|

Odcinek oglądało mi się bardzo przyjemnie. Rewelacja to to nie była ale fakt faktem - jest ciut lepsze od zeszłego finału. Twórcy pozostali przy schemacie z zeszłego sezonu - wtedy pyło pytanie co jest w bunkrze i teraz tez mamy pytanie co jest w bunkrze po niewielkim tornado + jakimś błysku. Jedno wiadomo - Eko i John raczej nie odbuduja juz bunkra. teraz to będzie tylko schronienie. Moze odpalą pralkę/suszarkę może będą mogli przygotowywać posiłki ale będą musieli włożyć sporo pracy zeby przywrócić bunkier do stanu używalnosci (pełno rur, kabli). Stracili niemal już całą swoja zbrojownię. Jak dobrze pójdzie to będą mieli jeszcze karabin Sayid'a, jakąś spluweczkę i troche amunicji (myslę że nie zabrali wszystkiego). Co do Innych to pytan jest jeszcze wiecej. Dlaczego oni udawali, mimo iż wiedzieli, że zagubieni wiedzą, że to podpucha. Fenry sie w sobie zakochał.
Bardzo podobały mi sie retrospekcje Desmonda. Widzieliśmy bunker za czasów świetnosci. Kolejna sprawa - co robi ta dziura i kluczyk? Nastąpiło wilekie rozświetlenie, a najprostsze odpowiedzi to:
- jonizacja cząsteczek powietrza
- chwilowy brak osłony magnetycznej ziemi spowodował, że docierało na nią zbyt wiele promieni słonecznych
- a jak wytłumaczyc hałas?
Czy nasi kochani bohaterzy (Locke i Eko) przeżyją? Skoro Desmond ma być w przyszłym roku stałym bywalcem podobnie jak Fenry to z logicznego rozumowania wynika jak będzie wyglądał trzeci sezon. Desmond i pozostałymi będą kombinowali jak odbić Kate, Sawyera i Jacka z rąk innych, a w międzyczasie bedziemy widzieć co oni robia w ich obozie.

Na razie tyle jak jeszczew cos spostrzege po obejrzeniu z napisam,i to dam znać.

Ocena: 68,7/100
  • 0

#19 Duras

Duras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25.05.2006 - |16:06|

15/10 odcinek wypas Dostarczono wiele odpowiedzi zarazem pojawily sie nowe pytania

Czekam jeszcze na dziewczyne ktora zajmuje sie tlumaczeniami bo nie wszystko dokladnie zrozumialem :P Ale jestem pelen podziwu

Niestety przera do pazdziernika :(

I co te ruski szukają na syberii? Wyspa jest CHYBA gdzieś bliżej równika...

a gdzie zbiegaja sie bieguny??

P.s. mnie najbardziej zastanowilo dlaczego desmond nie mogl wyplynac /oddalic sie od wyspy i o co chodzi z kierunkiem 325?? dlaczego tylko tamtedy mozna wyplynac i znalezc pomoc ??

Użytkownik Duras edytował ten post 25.05.2006 - |16:12|

• 0

#20 ir0n

ir0n

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 25.05.2006 - |16:13|

nie nie nie ... :/ jakiś taki nie smak pozostał liczylem na coś wielkiego na to co tak głosno zapowiadali producenci .. a tu nic takiego wielkiego się nie stał robi się wielkie romansidło no moze z małymi plusikami ... i odrazu takie skojarzenie mi przyszlo do głowy .. pamietacie jak hurley w pierwszym sezonie ostatniego odcinka zgadywał co jest w bunkrze .. trafił teraz sawer gdybał kim są inni .. powiedział coś w stylu UFO :P niby absurdalne ale wtedy co mowil hurley w 1 sezonie tez wydawało się niedorzeczne... no nic pozostaje czekac do pazdziernika

Użytkownik ir0n edytował ten post 25.05.2006 - |16:15|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych