Użytkownik SGTokar edytował ten post 07.05.2006 - |11:34|
Odcinek 50 - S03E10 - The Return - Part 1
Napisano 10.04.2006 - |17:50|
Napisano 23.09.2006 - |06:06|
Na dodatkowy minus zasluguje:
- to ze nie powiedzieli wyraznie Pradawnym ze Replikatorzy maja zmieniony kod.
- wywyzszanie sie Pradawnych
Na plus nalezy zaznaczyc
- "tylnie wejscie" w oslonie wrot,
- wykiwanie SGC
W ocenie pomine ta powtorke z poczatku i dam 8 (z ta powtorka byloby 5).
Napisano 23.09.2006 - |09:57|
McKay opracowuje "nowy" sposób podróży pomiędzy galaktyką Pegaza/Atlantyda a Drogą Mleczną/Ziemia.
Jeśli dobrze pamiętam podróż miałaby trwać ok pół godziny.
Sheppard w Skoczku sprawdza "nowy" sposób podróży a na środku drogi między naszymi galaktykami [przy specjalnych wrotach-coś a'la dopalacz"] ustawia sie Dedal. Sheppard skacze, wyskakuje tak jak planowano po środku i wskakuje w drugą częśc specjalnych wrót i pojawia się w SGC.
Wszystko się udało więc ponownie wraca i pojawia się przy Dedalu. Wtedy McKay zauważa dziwną anomalię wiec Sheppard nie skacze dalej tylko dokuje na Dedalu.
Po zbadaniu okazuje się ,że jest to zaginiony [nazwijmy to wypadnięty z czasu] okręt wojeny Pradawnych który potrzebuje pomocy. Oczwiście my im jej udzielamy i pomagamy dotrzeć do Atlantydy.
Po przybyciu na Atlantydę przywódczyni Pradawnych przejmuje panowanie nad Atlantydą i "dziękuje" nam za opiekowanie się miastem ale nalega abysmy się wyprowadzili. Po negocjacjach O'Neilla [ tak jest w Atlantydzie :clap: ] i Woolseya które nic nie dają cała nasza ekspedycja wraca na Ziemię.
Na Atlantydzie zostają za przyzwoleniem Pradawnych Jack i Woolsey.
Nasza ekipa na Ziemi wraca do "standartowego" życia ,Sheppard misje z SG , McKay nauka itd.
Niebawem otrzymujemy alarmowy przekaz z Atlantydy od O'Neilla ,że zostali zaatakowani przez replikatorów i przegrywają.
Niestety dowództwo SGC nie wyraża zgody na misję ratunkową m in z uwagi na niezbyt miłe rozstanie się z Pradawnymi i o ile pamiętam wyraźny rozkaz O'Neilla zakazujący misji ratunkowej.
Natomiast Dedal udaje sie z misją zniszczenia Atlantydy atomówkami.
Oczywiście nasza drużyna się tym nie przejmuje i wbrew rozkazom w tym samym czasie rusza na ratunek a tam...............
Tak to było w skrócie
+ "nowy"sposób Mckaya na podróże między galaktykami
+ O'Neill na Atlantydzie
+ fajnie zobaczyć skoczka w sali z wrotami na Ziemi
+ atak Replikatorów na Atlantydę - w końcu sobie o nich przypomnieli
+ jak Weir w SGC bajerowała Doktora by odwrócić uwagę od McKaya
-- podobnie jak powyżej @Modes niepodobało mi sie wywyższanie Pradawnych, choc byli z okrętu wojennego i być może dlatego mieli taką postawę.
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.09.2006 - |09:59|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.09.2006 - |11:44|
Poza tym nie mam innych uwag. Dałem 8 ale zgadzam się w pełni z Modes.
Napisano 23.09.2006 - |11:44|
Genai robią tak jak powinni, próbują zwerbować żołnierzy, też bym tak zrobił...
ps kto był w sali wrót? Pradawni, czy replikatory?
I ten skok w ciemno.. (znaczy się wiem, że nie ma osłon.. no ale) Myśle że z czystym sumieniem dam 8
(jak to dobrze że przestałem czytać spoilery, odcinki SGA stają się trochę bardziej nieprzwidywalne, w porównaniu z SG1, gdzie po pierwszych 2 minutach wiem co się będzie działo w odcinku)
Napisano 23.09.2006 - |14:36|
I wreszcie co? RDA :] zawitał do odcinka. Aż dziw, że nie było go na planie SG-1, a zawitał do SGA i to nie z taką znowu małą rolą. Jak zawsze miło go znowu ujrzeć.
Napisano 23.09.2006 - |14:44|
Napisano 23.09.2006 - |15:38|
Napisano 23.09.2006 - |18:21|
Ocena: 8
Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 23.09.2006 - |18:21|
Napisano 23.09.2006 - |18:27|
Jako ze odnalezieni Pradawni nie sa replikatorami
A skąd taka pewność ?
Jak dla mnie to ewidentnie są replikatory a nie Pradawni.
Właśnie poczatek odcinka, ta powtórka - dobitnie o tym świadczy.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 23.09.2006 - |19:04|
Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 23.09.2006 - |22:16|
Napisano 23.09.2006 - |20:08|
Użytkownik morman edytował ten post 23.09.2006 - |20:12|
Prawo Clarke'a
Napisano 23.09.2006 - |21:45|
@arogancja Pradawnych
wszystko co dotąd powiedziano o Pradawnych zdaje się wskazywać, że byli arogantcy;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.09.2006 - |23:21|
daję 8.0
super, że wróciły replikatory
super, że pojawił się o'neill
super, że pojawili sie genii
podoba mi się również sama idea podróży siecią wrót
..aaale wszystko jest strasznie rozwleczone, zwłaszcza to ich mozolne rozstawanie się z miastem i rozsypka na ziemi, dlatego właśnie nie dam 9.
ok, rozumiem, że ci ludzie poświęcili x lat temu miastu i tak dalej; po prostu pokazanie tego na ekranie jakoś mnie nie przekonało ;P.
przy okazji ciekawe, ilu jeszcze pradawnych znajdą w całym serialu, to już chyba drugi statek?
sg-1 miało lepsze zakończenie, zdecydowanie bardziej zastanawiają mnie losy superdrużyny baala [:PPP] niż weir i beckett [nie rozumiem, jak można było zabierać tego typa - naprawdę jest strasznie sympatyczną postacią, ale jakoś nie pasuje mi w niebezpiecznych akcjach, wkurza mnie, no] kontra replikatory. pewnie znowu spotkają niama i spróbują go przeprogramować, a potem załatwią równie miło jak poprzednim razem. hope, że scenarzyści wymyślą coś zaskakującego - bo jak już ktoś tu napisał - epsy atlantis stają się coraz bardziej nieprzewidywalne.
i na koniec pseudo-spoiler dla fanów pradawnych:
http://www.imdb.com/title/tt0837029/ - widzicie obsadę? może jacyś się uratują
btw. aaaa, wiedziałam, że skądś znam tę panią kapitan - ta sama aktorka zagrała w 3 sezonie sg-1 odmłodzoną lineę [?], tę od wytruwania światów ;>
i siostrę muldera;p
Użytkownik katja edytował ten post 23.09.2006 - |23:21|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 24.09.2006 - |09:04|
Odcinek naprawdę dobry, ale reminder na początku rozwalił napięcie...
Mimo to 9/10
Napisano 24.09.2006 - |11:10|
Pradawni nie są idealni, jeżeli przypomnimy sobie ich z odcinka 'Before I Sleep' byli inni niż Ci teraz, ja czasem myślę że oni mają jakiś kompleks - nie byli dość rozwinięci aby ascendować z całą resztą więc cierpią na niedowartościowanie.
Ja nie czytam spojlerów ani ich nie oglądam ale...
to nie są (nie byli) Pradawni to replikatory. Zobaczcie ostatnie kilka sekund w sali wrót na Atlantis.
Czy tak wygląda sala w której tocza się walki? I tacy spokojni ci "Pradawni".
Wg mnie nie było żadnego ataku na Atlantis.
O'Neill i Woolsey dobrowolnie oddali miasto replikatorom.
A teraz pozostaje nam tylko je odbić i uwolnić nieszczęsnych "negocjatorów" i przedstawicieli "całej" ludzkości.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 24.09.2006 - |11:21|
Użytkownik Toudi edytował ten post 24.09.2006 - |11:23|
Napisano 24.09.2006 - |11:24|
A mi się wydaje,że atak był a oni tacy spokojni bo zostali już po ataku poprostu podmienieni przez replikatory.Czy tak wygląda sala w której tocza się walki? I tacy spokojni ci "Pradawni".
Wg mnie nie było żadnego ataku na Atlantis.
O'Neill i Woolsey dobrowolnie oddali miasto replikatorom.
Zresztą w tym alarmowym przekazie były pokazane w tle jakieś walki więc replikatory mogły to zrobić w głowach O'Neilla & W. ale w przekazie po co ? Aby nas zwabić?
Chociaż jak się teraz zastanawiam to jakoś tak podejrzanie spokojnie bez problemów "odeszliśmy" z Atlantydy o ile w ogóle to zrobiliśmy?
A wszystko to co widzimy jest kolejną manipulacją i cała załoga Atlantydy leży w niej uśpiona.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.09.2006 - |13:41|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.09.2006 - |13:26|
Ale jednak dobrym momet wybrali na zrobienie przerwy teraz bede czekal do lutego na koncowke;/
Moim zdaniem jak nadawali transmisjeto jeszcze biedni pradawni ale pozniej podczas wybierania adresu przez shepparda
Mozna to poznac po strojach
Co do arogancji to Pradawni sie nie zmienili widac to po zachowaliu samych ascendentow, uwazaja siebie za wyzszych i nie potrzebuja nikogo;/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych