Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 43 - S03E03 – Irresistable

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (194 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (9 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

2. 9,5 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

3. 9 (12 głosów [7.41%])

Procent z głosów: 7.41%

4. 8,5 (7 głosów [4.32%])

Procent z głosów: 4.32%

5. 8 (9 głosów [5.56%])

6. 7,5 (11 głosów [6.79%])

Procent z głosów: 6.79%

7. 7 (15 głosów [9.26%])

Procent z głosów: 9.26%

8. 6,5 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

9. 6 (8 głosów [4.94%])

Procent z głosów: 4.94%

10. 5,5 (6 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

11. 5 (15 głosów [9.26%])

Procent z głosów: 9.26%

12. 4,5 (3 głosów [1.85%])

Procent z głosów: 1.85%

13. 4 (19 głosów [11.73%])

Procent z głosów: 11.73%

14. 3,5 (5 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

15. 3 (7 głosów [4.32%])

16. 2,5 (1 głosów [0.62%])

Procent z głosów: 0.62%

17. 2 (6 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

18. 1,5 (2 głosów [1.23%])

Procent z głosów: 1.23%

19. 1 (7 głosów [4.32%])

20. 0,5 (3 głosów [1.85%])

Procent z głosów: 1.85%

21. 0 (9 głosów [5.56%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.04.2006 - |17:42|

SPOILERY

Roboczy tytuł brzmiał „Delicious Fat Guy” i w domyśle ma być to bardzo śmieszny odcinek o grubym facecie o imieniu Lucius Lavin granego przez Richard Kind, aktora który grał też Dr. Gary Meyers w filmie „Stargate”. Postać ta waży około 130 kilo za którą to kobiety szaleją. Jest osobą której nie można się oprzeć, a zarazem przywódca jednej z planet z kilkoma pięknymi żonami i oddanymi ludźmi którzy go uwielbiają. Zawsze podróżuje wraz z dwiema żonami w tym jedna jest jego pierwszą żoną o imieniu Willa. Panie zaspokajają jego potrzeby. Lucius znany jest z wiedzy medycznej i ma nadzieje dobić targu z Ziemianami, którzy początkowo nie biorą jego słów na poważnie.
Martin Wood obiecuje że reżyseria odcinka będzie w zupełnie innym stylu niż dotychczas. Nie będzie bliskich ujęć danych osób, co może przypominać sitcom.
Log65: Happy camper

#2 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.07.2006 - |09:36|

Ocena 4.

Gdyby nie łatka SG to wyłączyłbym chyba po 15 minutach... Okropny odcinek, historia infantylna do granic możliwości, nawet humor przestaje być śmieszny, a staje się żałosny. Ja nie wiem co można dać na plus tego odcinka, chyba to że był, no i w sumei za to dałem to 4, chyba najniższą ocenę jaką kiedykolwiek wystawiłem.

PS. Musi mi się zachcieć kolejkować ściągania, bo widzę, że po raz kolejny jestem w SGA pierwszy... Wiem, że nie pierwszy to obejrzałem, ale jakby nie patrzeć pierwszy jadę po tym odcinku.
  • 0

->1019<-

#3 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 29.07.2006 - |10:24|

Po SG-1 nie spodziewałem się, że będzie jeszcez lepiej, bo niby w jaki sposób, ale to co zobaczyłem na prawdę nie porywało. W zeszłym sezonie mieliśmy S02E04 Duet, w tym sezonie miał być S03E03 Irresistable i był tylko co to było.
Jedyna dobrza rzecz to vhyba gra naszych aktorów, nie wszystkich, ale naprawdę świetnie udają entuzjaztyczne barany, oczywiście każdy tez chciałby mieć taki eliksirek :]
Nie ma co się oszykiwać, nie wyszło, na pewno dałoby się zrobić coś ciekawszego, bez całej tej akcji z opowieściami i innymi bzdetami jak niektóre pogawętki, czy też tłumaczenia.
W sumie dam 5, bo pomysł niezły tyle, że nie wyszedł, za eliksir, za żony i inne na planecie, za Sheppard'a zbawiciela oraz za grę aktorską.
Tak czy inaczej to chyba najgorszy odcinek z obejrzanych 43-ech.
  • 0
Master of possimpible ;)

#4 TroubleM@ker

TroubleM@ker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.07.2006 - |12:21|

Okcinek to straszna kicha... przebił nawet ten w którym McKay tonął i miał omamy... Zwykły filler serii, gdzie autorzy nie mieli zbyt wiele pomysłów na temat jego fabuły i wcisnęli tandetna historie luciusza... Uważam, że odcinek to strata czasu i odradzam jego oglądanie... Daje mu 3 :/
  • 0

#5 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 29.07.2006 - |12:31|

Odcinek z założenia miał być komediowy. I nic poza tym. Po tym, co zobaczyłem w SG-1 wiedziałem, że SGA nie będzie miało większych szans, ale to? Tak jak po SG-1 brakowało słów, żeby pozachwalać ten odcinek, tak po tym brakuje słów, żeby mu dokopać.

Muszę przyznać, że przez pierwsze 5 minut nawet mnie bawił. Ale po tym, to już była tylko narastająca irytacja...

Daruję sobie jazdę po tym odcinku, bo nie warto. Lepiej obejrzę sobie jeszcze raz SG-1.

Ocena 5,5 bo:
- przez pierwsze 5 min. było nawet zabawnie
- (jak już kwiatek napisał) za nawet dobrą grę aktorską
- za prawie brak wieśniaków
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#6 WiTT

WiTT

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 29.07.2006 - |15:57|

Sezon 3 odcinek 3 - tego powinni zabronić! :[ :bag:

Litości, totalne 0 i taka jest też moja ocena do ankiety.

Odcinek nic, ale to absolutnie nic do serialu. Nic nowego o mieście, o naszych bohaterach... głupka z siebie każdy robić może, jeden lepiej drugi gorzej. Jeszcze do tego mało by brakowało by się Wraith o nas dowiedzieli. I jeszcze puścili tego czuba-pseudo-piekarza wolnego, zastraszając go co mu zrobią jak zdradzi że wie gdzie jest Atlantis... ZONK!!

Szkoda na ten odcinek (już nie mówię że na takie jak ten, bo takie dno można osiągnąć tylko raz) czasu, ściągniętych bajtów i oczu, bo chyba te najbardziej mnie po tym bolą.

Ależ skrajności dziś - SG1 na 10, SG:A na 0.... ROTFL.
Never ever such an episode <_<
  • 0

#7 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 29.07.2006 - |16:06|

Mialo byc smiesznie, wyszlo tragicznie, oby tego wiecej nie zrobili
  • 0

#8 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 29.07.2006 - |17:08|

Wygląda na to że Atlantis jest krencony wedłóg jakiegoś schematu najpierw dobry początek (3 odcinki powiązane ze sobą) następnie odcinek który jest całkowitą porażką a następnie powolne ale to bardzo powolne podwyszanie poziomu do odcinków finałowych słabiutko dałem 5 z to że mogłem zobaczyć Mc Keya który zachowuje się jak niewolnik, no i ten wypad po zioła :>
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#9 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.07.2006 - |20:31|

Dałem 7 choć nie wiem czy to nie za dużo.
Film ogólnie przynudzał dobrocią i uprzejmością :/
Choć było pare fajnych momentów to jednak dno :/ za to odcinek z sg 10x03 nadrobił straty :) wkońcu też była atlantyda :)

Zakończenie do przewidzenia choć jak ujrzałem doktorka spowrotem płaszczącego się przed nim to troche się przestraszyłme :P
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#10 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 29.07.2006 - |21:33|

6 - tylko i wyłącznie za laski w wiosce :lol: .....
  • 0

#11 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 29.07.2006 - |21:52|

Laski w wiosce były [beeep]i..... ale reszta odcinka lipa straszna choć ostatnia scena gdzie Sheperd idzie przeszukać kwatere Mckaya była dobra :)

Ocena 4 :blink:
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.07.2006 - |23:19|

W końcu znalazłem czas i obejrzałem to ,,dzieło".

O mój Boże jak tylko zobaczyłem tego aktora- [Lucjusza] który gra w Spin City półgłówka odrazu wiedziałem ,że będzie to poooookręcony i niezbyt poważny odcinek.

Nie będę już komentował treści powyżej już to poprzednicy zrobili a ten odcinek nadaje się jedynie do puszczenia/oglądnięcia między sezonami kiedy człowiek czeka na konkretną treśc i fabułę. Mogli ten odcinek spokojnie wyemitować np na początku czerwca jako taki miły surprise dla fanów SG.
Ale tu w regularnym nurcie sezonu to ja nie wiem co on robi. :o Podsumowująć odcinek był beee i ciesze się ,że nie zmarnowałem sobie przed południa na niego jeno teraz trochę nocki przed snem.
Taka wpadka na początku sezonu .......szkoda. :( :( :( :(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#13 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.07.2006 - |00:02|

Hmmm
Zaczelo sie od o mojego gromkiego "yeaaaaahh" - sa wiesniaki :hyhy:
Generalnie w tym odcinku mieli szukac wrot zeby je ustawic i szybciej sie przemieszczac na Ziemie...spoko
Taka mala dygresja (nie czytam spoilerow ) nie bardzo wiem o co ma chodzic w tym sezonie...tzn walka z Wraith ale tak dokladniej :unsure:
Odcinek na 9 dla mnie ;P ....taki przerywnik lekki od 2 poprzednich bardzo dobrych odcinkow
Fajna gra aktorska...troszke smiechu...niektore ładne Panie :hyhy:
Ot takie lekkie
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#14 Działo

Działo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoPyrlandia

Napisano 30.07.2006 - |00:04|

Nawet mi się komentować "nie chce... ale musze..."

Mam dziwne wrażenie, że budżety obydwu seriali są wspólne… Z tego by wnikało, że cała kasa „w tym tygodniu” poszła na SG1… Przez co musianio zatrudniść scenarzystów z "Klanu", "Lolaktrów", "Srebrnoruskich" albo "Innej fali zbrodi"... Tylko śrubokręta brakowało...

Całość przypomianała stylem książki Masłowskiej... Na początku miłe, w środku nudne, a na końcu zatwardzenie...

Szkoda…

PS

Jedyny +… za grę…

Reszta to… WORMHOLE EXTREME! (czy jak to się pisze)

No dobra... Panie w wiosce też na +.. Choć na roku mam ładniejsze (Pozdrawiam).

Użytkownik Działo edytował ten post 30.07.2006 - |00:07|

• 0

#15 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 30.07.2006 - |00:10|

Dałem 5.... Ten odcinek wypadł w moich oczach słabo dlatego że oglądałem pierwszy, drugi i ten odcinek Atlantisa jednym ciągiem-w innych okolicznościach dałbym 7 bo był całkiem śmieszny i 'sympatyczny'....
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#16 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.07.2006 - |01:20|

powiem szczerze ze odcinek byl calkiem niezly, oczywiscie nie ma co porownywac SG-1.

Odcinek z zalozenia mial byc latwy i przyjemny i wg mnie taki byl. choc przyznam ze z utesknieniem czekalem na moment w ktorym sie okaze ze nasz kochas robi dla Wraith. Nic takiego sie nie stalo, ale i tak ogladalo sie milo. Mozna powiedziec ze cos na ksztalt "window of opportunity", tylko moze w biedniejszym wydaniu :)

Nie zgadzam sie natomiast z Waszymi argumentami, ze odcinek byl slaby bo nic nie wniosl do serialu. Po czesci to prawda, po czesci nie (dowiedzielismy sie ze szykuja droge na skroty na Ziemie), ale przeciez na tym polega tez caly urok SG-1 i SGA. Mielismy juz cala mase odcinkow niezwiazanych fabula z glownymi watkami (goa'uld, ori, wraith). Dlatego nie uwazam zeby byl to argument przeciwko serialowi.

P.S.
Nie sadzilem ze kiedys to powiem, ale PLUS za wiesniaczki :)
  • 0

#17 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 30.07.2006 - |07:23|

Dałem 7,5 odcinek taki lekki śmieszny z dobrą grą aktorską. Osobiście lubie takie odcinki które nie pchają fabuły do porzodu pod warunkiem że jest to jeden może dwa odcinki w sezonie taka miła i przyjemna odmiana :) od walki z wraith lub spotakń z wieśniakami (prawie że ) dał bym 8 gdyby nie ten aktor grający Lucjusza, jakoś mnie bardzo irytował mimo że był zabawny.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#18 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.07.2006 - |08:41|

Dałem 7 ale tylko za wieśniaczki

Odcinek ogólnie poniżej średniej nie ma co sie rozpisywac miało byc śmiesznie wyszło kiczowato oby jak najmniej takich odcinków
  • 0

#19 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 30.07.2006 - |09:51|

Moja ocena to 8.
Odcinek nie taki zly jak pisza inni. Mozna sie posmiac, dobra gra aktorska. Odcinke lekki , przyjemny, mam nadzieje ze pozniej beda leprze odcinki z duza dawka akcji, humoru.

PS. Mogli by zrobic jakis odcinek, ktory by przedstawial wojne Pradawnych z Wraith.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#20 dragonius

dragonius

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 30.07.2006 - |10:32|

Na wojnę z Wraith przyjdzie jeszcze czas, a mi się wydaje że nic w przyrodzie nie ginie i celem tego odcinka mógł być ten eliksir tzn. prawdopodobnie kiedyś w przyszłości będzie on potrzebny ekipie Atlantydy i tym odcinkiem musieli pokazac skąd się wział i jak działa ;) I tu bym się nie zgodził odnośnie tej gry aktorskiej, moim zdaniem było słabo, to udawanie "zakochanych" w tym gościu było nazbyt sztuczne. I oco chodziło z tym opowiadaniem historrii, ze dopiero po tym jak gość opowiadał swoją historię o "super wyczynach" ten eliksir zaczął działać to nie mam pojecia?

Użytkownik dragonius edytował ten post 30.07.2006 - |10:33|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych