Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wydanie filmu na QDVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#1 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.12.2003 - |01:24|

vision zapowiada wydanie z nowej serii QDVD (z ich strony: QDVD to nowa jakość na polskim rynku. Najbardziej poszukiwane filmy wydane z dbałością o najmniejsze nawet szczegóły.
I dalej: Dodatkową atrakcją płyt QDVD jest fakt, że zawarte na nich filmy mają poprawiony cyfrowo obraz i dźwięk, a ich wydania wzbogacone są o atrakcyjne dodatki często stworzone specjalnie na potrzeby wydania płytowego takie jak: reportaże o powstawaniu filmu, komentarze twórców, różne wersje zwiastunów filmowych, sylwetki aktorów i twórców, odnalezione w archiwach niepublikowane sceny. Wiele filmów wydanych na płytach QDVD będzie (podobnie jak Terminator 2) prezentowanych w wersjach reżyserskich. "

Hmm już jestem ciekawy czym zaskoczy nas Vision (co do jakjości to jescze: Dźwięk w formacie Dolby Digital 5.1 i DTS ES )
z tej seri z sf i fantasy ma jeszcze wyjśc parę innych tytułów
Terminator 2
Nieśmiertelny z Christopherem Lambertem,
Pamięć absolutna
Ucieczka z Nowego Jorku
Czerwona Sonja
Uniwersalny żołnierz (no to też jest w pewnym sensie sf ;-)

Ogólnie mabyć wydanych ok 160 filmów, więc pewnie jeszcze z sf coś się póżniej znajdzie.
Może być ciekawie, ale pożyjemy zobaczymy.
No jestem ciekaw
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#2 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 13.12.2003 - |11:34|

Będzie okazja przypomnieć sobie efektowne, ale mało ambitne Gwiezdne wrota (Star Gate) w reżyserii Rolanda Emmericha...

To cytat z gazetki "Komputer Świat - Film" z artykułu zapowiadającego nowości na dvd. Muszę przyznać, ze zbulwersowało mnie to zdanko. Ciekawe czy radaktorek piszący ten tekst zdaje sobie sprawę, że film ten to dopiero wierzchołek góry lodowej pt. Star Gate ? Wątpię... Zapewne autor gustuje w kinie "moralnego niepokoju". Ja osobiście nie mam nic przeciwko tzw. filmom ambitnym, ale nie rozumiem jak można obrażać fanów SF jednym nieprzemyślanym zdaniem. Bo osobiście czuję się urażony. Z drugiej strony także mnie to nieco ubawiło. "Mało ambitne" - dobre sobie :lol: ,
  • 0
"...something takes a part of me..."

#3 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 13.12.2003 - |12:46|

Będzie okazja przypomnieć sobie efektowne, ale mało ambitne Gwiezdne wrota (Star Gate) w reżyserii Rolanda Emmericha...

To cytat z gazetki "Komputer Świat - Film" z artykułu zapowiadającego nowości na dvd. Muszę przyznać, ze zbulwersowało mnie to zdanko. Ciekawe czy radaktorek piszący ten tekst zdaje sobie sprawę, że film ten to dopiero wierzchołek góry lodowej pt. Star Gate ? Wątpię... Zapewne autor gustuje w kinie "moralnego niepokoju". Ja osobiście nie mam nic przeciwko tzw. filmom ambitnym, ale nie rozumiem jak można obrażać fanów SF jednym nieprzemyślanym zdaniem. Bo osobiście czuję się urażony. Z drugiej strony także mnie to nieco ubawiło. "Mało ambitne" - dobre sobie :lol: ,

a masz namiary na tego .......... (<--- wstawic dowolnie wybrany epitet o wiedomym charakterze :rolleyes: ) dziennikarzyny? Przeciez mozemy do tej gazetki napisac maila - z zadaniem publicznych przeprosin - my jako fani sagi Stargate. Mnie takze ta wypowiedz urazila.

Użytkownik Katharn edytował ten post 13.12.2003 - |12:51|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#4 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 13.12.2003 - |12:59|

a masz namiary na tego .......... (<--- wstawic dowolnie wybrany epitet o wiedomym charakterze :rolleyes: ) dziennikarzyny? Przeciez mozemy do tej gazetki napisac maila - z zadaniem publicznych przeprosin - my jako fani sagi Stargate. Mnie takze ta wypowiedz urazila.

A wiesz, że klient nawet się nie podpisał ? Wypocił artykulik na temat dvd, które mają wkrótce ukazać się na rynku, a nie raczył nawet podać swoich inicjałów lub pseudo. Każdy może sprawdzić. Artykulik znajduje się w gazetce dołączonej do filmu "Das Boot" (znakomitego zresztą), strona 17. Podpisu autora niet!. Myślę, że zażalenia można słać na adres "Komputer Świata" :rolleyes: .
To co ? Żądamy publicznych przeprosin czy olewamy ignoranta ?
  • 0
"...something takes a part of me..."

#5 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 13.12.2003 - |16:42|

Olac go lepiej nie ma co sie wkurzac na dziennikarzyne z nimi juz tak jest pisza co sobie chca i uwazaja ze maja dotego swiete prawo :angry: :angry:
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#6 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.12.2003 - |17:48|

Nie czytam KS-Film, ale ja bym rządał przeprosin. Za taką zniewagę - Kek! :angry: I to nie przy pomocy Zat'a, ale raczej smażenie mózgu Ribbon Devicem.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#7 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 13.12.2003 - |22:48|

Olac go lepiej nie ma co sie wkurzac na dziennikarzyne z nimi juz tak jest pisza co sobie chca i uwazaja ze maja dotego swiete prawo  :angry:  :angry:

Pewnie nawet nie obejrzał jednego odcinka, tylko słyczał coś tam........IGNORANTA należy ignorować
  • 0
pozdrowienia Andrzej

#8 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 14.12.2003 - |12:17|

Olac go lepiej nie ma co sie wkurzac na dziennikarzyne z nimi juz tak jest pisza co sobie chca i uwazaja ze maja dotego swiete prawo  :angry:  :angry:

Pewnie nawet nie obejrzał jednego odcinka, tylko słyczał coś tam........IGNORANTA należy ignorować

...ale taką wypowiedzią gościu ma wpływ na rynek i maleją szanse na ukazanie się następnych tytułów...a i tak atmosfera wokół kina s-f nie jest w kraju nad Wisłą najlepsza... :angry:
  • 0

#9 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.12.2003 - |13:04|

Każdy ma prawo do swojego zdania, nawet jak jest dziennikarzem. Nawet na naszym forum każdy ma inne zdanie dotyczące poszczególnych filmów czy też seriali.
A tak poza tym to tego rodzaju czasopisma przeważnie kupuje się dla filmu a nie dla artykułów w nich zawartych :D :D
Tak więc niech sobie bazgrzą i tak ci co kupili te gazety w większości ich nie czytaja lub nie przywiązują do tego wagi :D :D

Użytkownik VADER edytował ten post 14.12.2003 - |13:06|

• 0

#10 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 14.12.2003 - |18:17|

Dla mnie super ze będzie wydane StarGate na DVD wersja poprawiona, może kiedyś się pokusza o wydanie naszego serialu na dvd. Nie mogę się doczekać tej wersji, na zachodnich serwisach jest bardzo zachwalana.
  • 0

#11 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.12.2003 - |18:43|

Dla mnie super ze będzie wydane StarGate na DVD wersja poprawiona, może kiedyś się pokusza o wydanie naszego serialu na dvd. Nie mogę się doczekać tej wersji, na zachodnich serwisach jest bardzo zachwalana.

Wyglada na to, ze będzie dostepne te wydanie, gdzieś luty/marzec, więc trzeba się troche uzbroić w cierpliwość (o ile nie będzie jakiś opóźnień, ale z naszymi dystrybutorami nic nie wiadomo). Sklep e-dvd.pl podaje datę 27.02.2004 link http://e-dvd.pl/?v=film&id=5213 .
  • 0
o poranku..."

#12 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.12.2003 - |19:30|

Też się cieszę z wydania SG na dvd, ale jeżeli chodzi o serial to wątpię żeby został wydany na nasz rynek, a to z jednego powodu, gdyby takie były zamiary wydawcy to 6 sezon miałby już polską wersję napisów. :angry:
  • 0

#13 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20.02.2004 - |19:07|

Czy ktoś zna dokładną specyfikację wydania "Gwiezdnych Wrót" z QDVD? Czy na pewno będzie to któraś wersja reżyserska i z DTS-em? Pytam, bo ten link do sklepu podany wyżej już nie działa, no i w takim razie czy ktoś zna jakąś realną datę ukazania się tytułu? - ja znalazłem 31.05.2004 w zapowiedziach OceanDVD.
Pozdrawiam
  • 0

#14 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.02.2004 - |00:05|

Hmm faktycznie QDVD z "Gwiezdnymi wrotami' znikł w zapowiedziach w sklepie e-dvd. widzę, ze trzeba się uzbroić w naprawdę anielską cierpliwość...
  • 0
o poranku..."

#15 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 21.02.2004 - |12:50|

Czy ktoś zna dokładną specyfikację wydania "Gwiezdnych Wrót" z QDVD? Czy na pewno będzie to któraś wersja reżyserska i z DTS-em? Pytam, bo ten link do sklepu podany wyżej już nie działa, no i w takim razie czy ktoś zna jakąś realną datę ukazania się tytułu? - ja znalazłem 31.05.2004 w zapowiedziach OceanDVD.
Pozdrawiam

Firma Vision jednocześnie chce wprowadzić filmy w wydaniu QDVD na rynek w Polsce, Czechach i na Węgrzech. Tym tłumaczą m.in. tak wielkie opóźnienie. Pierwsze wydanie filmu QDVD zapowiadano już kilka miesięcy temu, ale jak na razie nic się nie ukazało. Plany są ambitne - w krótkim czasie wydanie 150 tytułów w QDVD ( ale pewnie jak to zwykle bywa, życie dość znacznie zweryfikuje te plany ).
W pierwszym podejściu mówiono, iż jako pierwsze ukażą się : Nagi Instynkt, Na Krawędzi, Rambo I, II i III, Nieśmiertelny, Terminator II, Pamięć Absolutna, Uniwersalny Żołnierz, GWIEZDNE WROTA i Ucieczka z NY. Teraz jako pierwszy ukazuje się Terminator II a dalej VISION planuje wydać : Absolwenta, Autostopowicza, Martwe Zło 2, Nagi Instynkt, The Doors. Tak więc lista uległa dość radykalnej zmianie, co powoduje że STARGATE spada na coraz dalszą pozycję na liście wydań QDVD. Najnowsze wieści podają, iż nastąpi to prawdopodobnie na przełomie czerwca/lipca 2004 roku, ale znając naszych dystrybutorów pewne będzie jedno : jeżeli pójdę do sklepu i na półce będzie leżało QDVD z filmem STARGATE to wtedy można powiedzieć : wydano go na QDVD !!!
Szczegóły techniczne wydania STARGATE nie są jeszcze podane do publicznej wiadomości ( czyżby bali się konkurencji ? ).
Pan Piątkowski - Prezes Vision powiedział tylko, że każde wydanie ( czytaj tytuł ) będzie przygotowywany w sposób specjalny i niepowtarzalny.
Na przykład wydanie T2 ma zawierać : 4 zwiastuny, 3 filmy dokumentalne o powstawaniu T2 i powstawaniu Terminatora w wersji trójwymiarowej, komentarze twórców, pełny storyboard filmu, pełną wersję scenariusza filmu, sylwetki aktorów i twórców, 60 fragmentów filmowych odkrywających kulisy powstawania filmu, będzie to wersja reżyserska zawierająca 20 minut niepublikowanych dotąd scen i oczywiście wydanie 2 płytowe z certyfikatem THX dla dźwięku ( format DTS ES i DD 5.1. ).
Jeszcze jedną ciekawostką jest fakt, iż filmy QDVD mają kosztować w dniu premiery i przez kilka tygodni od jej daty 69,99 zł aby po pewnym czasie zdrożeć do poziomu około 100,00 zł.
Marketing firmy tłumaczy to tym, żeby klienci kupowali filmy od razu a nie czekali na przeceny po 12 lub więcej miesiącach od premiery dysku QDVD ( pewnie nie ma to nic wspólnego z szybkim zyskiem i próbą powstrzymania piractwa :D :D :D ).
  • 0

#16 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.02.2004 - |16:35|

Dzięki za info. Zamówiłem z QDVD T2, więc jeśli będzie tam jakaś ulotka nt. wydań kolejnych tytułów to dam znać. :rolleyes: Trochę teraz żałuję, że nie kupiłem angielskiego wydania "Stargate" - widziałem za 6 funtów, więc chyba polskie będzie trochę droższe... Ale z drugiej strony - tamto na pewno nie miało DTS-u.
  • 0

#17 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 23.02.2004 - |07:52|

a ktos wie kiedy premiera stargate ?

Dokładnej daty nie podano - patrz mój post wyżej.
Vision ma już ponad 4 miesiące opóźnienia w wydaniu pierwszej płyty QDVD, tak więc pozostaje tylko czekać. Wczoraj jeszcze raz odwiedziłem stronę Vision i tam znowu jest zmiana na liście wydań. Tak to jest gdy ktoś jest niezdecydowany <_<
  • 0

#18 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 06.03.2004 - |10:04|

I znów zmiana w datach wydań i w samych tytułach, ale to przecież już nikogo nie dziwi... chyba ?
W marcu wychodzą jako QDVD : The Door, Autostopowicz, Życzenie Śmierci, Absolwent i Emmanuelle.
W kwietniu zaś : Nagi Instynkt, Serpico, Martwe Zło II oraz Przystojniak ( to pewnie jeszcze się zmieni, do kwietnia jest tyle czasu :lol: ).
Naprawdę zaczyna mnie ciekawić czy chciaż raz dotrzymają słowa i wydadzą np. w kwietniu filmy już zapowiedziane czy też jeszcze zmienią wszystko w ostatniej chwili. Wygląda na to że w firmie Vision nie ma kogoś kto rządzi stale, lecz rządzi ten kto pierwszy przyjdzie do pracy B) .
Jeżeli tak dalej pójdzie to raczej nieprędko doczekam się QDVD ze STARGATE, a jeżeli inni dystrybutorzy biorą przykład z VISION to SG1 nie wyjdzie u nas nigdy nawet w formacie DVD, nawet nie marzę o QDVD.
  • 0

#19 Maciek

Maciek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 08.03.2004 - |16:50|

Miejmy nadzieję, że po pewnym czasie w UE wejdziemy na listę pierwszoplanowych krajów w edycji filmów jako 40 mln rynek. wtedy wielkopaństwo lokalnych dystrybutorów się skończy
  • 0

#20 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.03.2004 - |13:18|

Miejmy nadzieję, że po pewnym czasie w UE wejdziemy na listę pierwszoplanowych krajów w edycji filmów jako 40 mln rynek. wtedy wielkopaństwo lokalnych dystrybutorów się skończy

raczej nie w tym problem, wejście do UE na początku raczej nic nie zmieni. tylko wzrost zamożności społeczeństwa może to zmienić. siła nabywcza w Polsce w chwili obecnej jest mała i dlatego z nami się nie liczą.
a kiedy wzrośnie zamożność społeczeństwa to b. trudno określić (może to byc zarówno 10 jak i 100 lat....
  • 0
o poranku..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych