Skocz do zawartości

Zdjęcie

100 odcinków "Gwiezdnych wojen" czyli Serial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.03.2006 - |10:55|

100 odcinków "Gwiezdnych wojen"

George Lucas zgodził się napisać scenariusz do 100-odcinkowego serialu nawiązującego do popularnej sagi "Gwiezdne wojny".

Akcja nowego serialu ma opowiadać o latach pomiędzy "Zemstą Sithów" i oryginalnym filmem "Gwiezdne wojny", który wszedł na ekrany kin w 1977 roku.

- Jesteśmy bardzo podekscytowani, ponieważ właśnie dostaliśmy potwierdzenie, że George Lucas zgodził się wziąć udział w pracach nad scenariuszem do serialu telewizyjnego "Gwiezdne wojny" - powiedział podczas poniedziałkowej uroczystości rozdania nagród Empire w Londynie producent Rick McCullun. - Jestem pewien, że tę wiadomość od dawna chciało usłyszeć wielu fanów - dodał.

Zdjęcia do serialu rozpoczną się prawdopodobnie już w przyszłym roku

Jeśli to prawda to będzie super.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#2 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 16.03.2006 - |14:40|

pomimo tego, że nie jestem wielkim fanem GW jak paru moich znajomych to jednak sie ciesze, że w końcu będzie można obejrzeć GW w formie serialu

teraz tylko jedna rzecz LUKAS NIE ZMARNUJ POTENCJAŁU TEGO PROJEKTU!!!!!!!!!1
  • 0

#3 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 16.03.2006 - |17:09|

Spodziewałem się tego.

I po co była ta cała gadka Lucasa "Nie będzie nic nowego poza oryginalna trylogią i nową"? Po co? Teraz tylko dorzucą jeszcze kilka seriali po Powrocie Jedi i mamy epopeję jak Star Trek.
  • 0

#4 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.03.2006 - |19:47|

Ten serial to był pewniak od dłuższego czasu, tylko potrzebne było potwierdzenie oficjalne. Mało tego. Pewne jest także powstaniekolejnego sezonu "Clone Wars" tym razem animowanego komputerowo. I raczej nie martwcie się o jakość, scenariusze Lucasa są świetne, tylko ktoś musi zadbać o dobrego reżysera. A jak nie wierzycie w ten projekt, to przypomnijcie sobie "przygody młodego Indiany Jonesa", który to był po prostu genialny. A tak wogóle, to Lucas nie zawsze był przeciwko kolejnym produkcjom. Dopiero po premierze Ep I zrezygnował z trzeciej trylogii, potem była masa protestów, przekomarzanie się z fanami i w końcu ustępstwa (patrz "Clone Wars").
Polecam http://starwars.wiki.../wiki/Main_Page będziecie na bieżąco

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 16.03.2006 - |19:50|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#5 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.03.2006 - |03:50|

I już wypowiadają się ludzie, któzy nie mają pojęcia o serialach, dla których serial = M jak Miłość. Projekt ma szansę wnieść trochę świeżości w świat GW, a że scenariusz napisany będzie z góry, to unikniemy nudnych "wypełniaczy".
  • 0

#6 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.03.2006 - |10:38|

Czy mógłbyś sprecyzować o kim piszesz? Bo zwątpiłem w swoją miłość do Star Wars i seriali sci fi.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 18.03.2006 - |10:39|

• 0

#7 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 18.03.2006 - |11:05|

Ciezko cos konkretnego o tym powiedziec, po 3 ostatnich wypadkach Lucasa mam mieszane uczucia, ale jest jedna rzecz przeciez Lucas tylko pisze scenariusz a nie bedzie rezyserem wiec moze nie bedzie tak zle (bylo nie bylo Lucas to marny rezyser no moze po za THX 1138 i czyms tam jeszcze).
Najgorsze jest to ze trzeba czekac :/
  • 0

Greed is eternal.

#8 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 18.03.2006 - |20:47|

Ta wieść wywołała, jak widzę wiele opinii. Zresztą po zapewnieniach Lukasa, że raczej nic więcej nie będzie kombinował z GW, to jest całkiem spora nowość i zmiana w jego zamierzeniach. W każdym razie nie ma sensu się gorączkować, bo to dopiero zapowiedź scenariusza, a do realizacji to jeszcze pare ładnych miesięcy, jeśli nie lat.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#9 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.03.2006 - |02:13|

No w sumie 100 odcinków daje jakieś 5 sezonów, więc myślę, że należy używać tutaj pojęcia "lata".
No i chciałbym dodać, że Zemsta Sithów pokazała, że Lucas ostatnio się wyrobił w sztuce reżyserii. Owszem - wolałbym reżyserię Spilberga, ale wyszło lepiej niż pesymiści nam grozili, więc można wnioskować, że serial bez względu na reżysera powinien być udany.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.03.2006 - |02:17|

• 0

#10 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |02:57|

mam mieszane uczucia - z jednej strony sie ciesze, bo wiadomo ze to nowy serial do ogladania i obowiazkowa pozycja do sciagniecia a z drugiej - uwazam ze gdy Lucas zapewnial ze juz nic nie zrobi w kierunku StarWars a teraz sie za cos bierze, to moze ten serial byc troszke naciagany i robiony na sile. 100 odcinkow to jest 5 sezonow (jak napisal Hans Olo), wiec musza wymyslec cos naprawde wielkiego aby mialo szanse odniesc sukces a nie zakonczyc sie po pierwszym sezonie jak np. Firefly :)

Użytkownik szymcio edytował ten post 19.03.2006 - |02:58|

• 0

#11 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |08:22|

mam mieszane uczucia - z jednej strony sie ciesze, bo wiadomo ze to nowy serial do ogladania i obowiazkowa pozycja do sciagniecia a z drugiej - uwazam ze gdy Lucas zapewnial ze juz nic nie zrobi w kierunku StarWars a teraz sie za cos bierze, to moze ten serial byc troszke naciagany i robiony na sile. 100 odcinkow to jest 5 sezonow (jak napisal Hans Olo), wiec musza wymyslec cos naprawde wielkiego aby mialo szanse odniesc sukces a nie zakonczyc sie po pierwszym sezonie jak np. Firefly :)

Medzy ROTS a ANH jest 18-19 lat przerwy i wiele sie wydarzyło więc jest o czym kręcić, nepewno będzie pacyfikacja Naboo i zabicie królowej, bunt klonów na Camino i parę innych które są w grze Battlefront II po rozkazie 66.
Myslę, że Jerzy stanie na wysokości zadania i ten serial będzie świetny. 5 sezonów to na 19 lat wystarczy jeśli sezony będą w dobrych odstępach.

A co do nie robienia nic w kierunku SW to Jerzy mówił że nie dokręci żadnego filmu po ROTJ, bo szły pogłoski o nakręceniu fimu o panowaniu i upadku SITHÓW czyli parę tysięcy lat przed TPM.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 20.03.2006 - |08:23|

• 0

#12 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.03.2006 - |09:55|

Sądząc po tym, co napisałeś, to nie tylko 5 sezonów powinno być, ale przynajmniej 10. Bo jednak jest co do opowiedzenia.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#13 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |10:36|

Sądząc po tym, co napisałeś, to nie tylko 5 sezonów powinno być, ale przynajmniej 10. Bo jednak jest co do opowiedzenia.

Wszystko zalezy od tego ile będzie trwał odcinek czy serialowo 40 minut czy jak naprzykład Kompania braci ponad 1 h odcinek.

A to co napisałem o Pacyfikacji Naboo i Buncie Klonów i paru innych zdrarzenia po rozkazie 66 zmieściło by sie w 2 sezonach jakby nie streszczać. Ale Jerzy widac ma inną wizję albo inną wizję mają ci co wymyslili 100 odcinków bo Lucas ma napisac tylko scenariusz. To będzie czas przekształcania starej republiki w galaktyczne imperium i rozpoczęcia rebelii. Może pokażą jak han wstąpi do akademi imperialnej, może zobaczymy Xizora, Thrawna, Laboratorium Otchłani, Ysannę Isard i wielu innych złych :).

Ale zobaczymy co czas przyniesie, ICO będzie spoilerować :).
  • 0

#14 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 22.03.2006 - |21:57|

Informacja o serialu z SW jest swietna lecz wolalbym nastepne 3 epizody majace miejsce po wydarzeniach z ostatniego 6 epizodu :D

100 odcinkow brzmi swietnie mniejmy nadzieje ze wszystko bedzie OK a serial nie bedzie nudny!

Zycze Lucasowi wspanialych pomyslow!!

JA CHCEM DUZO FETT'a
  • 0

#15 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 24.03.2006 - |15:11|

A co do nie robienia nic w kierunku SW to Jerzy mówił że nie dokręci żadnego filmu po ROTJ, bo szły pogłoski o nakręceniu fimu o panowaniu i upadku SITHÓW czyli parę tysięcy lat przed TPM.

Lucas faktycznie mówił o tym, że nie będzie kręcił trzeciej trylogii dziejącej się po ROTJ, choc pierwotnie miał taki pomysł. Pogłoski szły, że będzie to ekranizacja "Trylogii Thrawna" ale ile w tym prawdy - nigdy się nie dowiemy pewnie :unsure:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#16 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.03.2006 - |21:56|

Jestem zdeklarowanym Star-Wars-maniakiem, podstawową trylogię (IV-VI) oglądałem niezliczoną ilość razy w tym po kilka razy w językach obcych :D zawsze nie zmiennie mi się podobała ... jednak dróga trylogia tj ta od I do III była moim zdaniem prawie kompletną porażką ... . Dla tego wiadomość o serjalu Gwiezdne Wojny przyjmuję z dość mieszanymi uczuciami. Z jednej strony Nadzieja podszeptuje : może będzie to serjal godny protoplastycznego filmu i będziesz miał co oglądać a z drugiej zdrowy rozsądek : Lukas potrafił :censored: :censored: :censored: tak genialny temat jak czasy przed imperjalne ... oraz genezę imperjum. A teraz chce robić serjal o nich niestety. Nie chcę się rozczarować tak jak na filmach i dla tego wolę założyć , że serjal będzie kompletną porażką.

Co oczywiście nie zwalnia mnie z obowiązku obejżenia go lecz wątpię by więcej jak jeden raz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przepis na udaną imprezę ? Drinking Game :D

Przepis na Drinking Game : podstawowa trylogia Star Wars (IV-VI), tylu znajomych ilu zmieści się przed ekranem tak by sobie nie zasłaniali obrazu oraz kilka litrów dobrego alkocholu, alkochol sporzywamy w niewielkich ilościach podczas gdy padają słowa "Niech moc będzie z tobą / wami" każdy kto się pomyli i nie zareaguje pije karniaka x krotność normalnego spożycia. Ten kto się pomyli i wypije na tekście typu "moc silników na maximum" również karniak. Grę zwycięża ten kto wyłączy komputer / telewizor.
  • 0

#17 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 25.03.2006 - |12:15|

San-Rall - nie zgodzę się z Tobą. Geneza Imperium i przedstawienie czasów Starej Republiki są najmocniejszą stroną nowej trylogii. Kuleje ona natomiast przez słabszą grę aktorską i skierowanie filmu do szerszej (czytaj - młodszej) widowni.
Poza tym - zobaczymy jak będzie sie oceniać te filmy za 20 lat, bo klasyczna trylogia też z wiekiem zaczęła nabierać "mocy urzędowej" :)
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#18 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.03.2006 - |21:31|

San-Rall - nie zgodzę się z Tobą. Geneza Imperium i przedstawienie czasów Starej Republiki są najmocniejszą stroną nowej trylogii. Kuleje ona natomiast przez słabszą grę aktorską i skierowanie filmu do szerszej (czytaj - młodszej) widowni.
Poza tym - zobaczymy jak będzie sie oceniać te filmy za 20 lat, bo klasyczna trylogia też z wiekiem zaczęła nabierać "mocy urzędowej" :)

Za to ja się z Tobą zgodzę niemal 90 % Geneza imperjum i przedstawienie czasów starej republiki są najmocniejszą stroną nowej trylogi :D co w moich ustach jest największą krytyką jaką mogą odemnie dostać te filmy. Przez 20 lat wierzyłem bowiem , że Darth Vader pokonał Rycerzy Jedi a tymczasem zamordował biedne dzieci . Przez 20 lat wierzyłem , że Jedi może pokonać tylko inny Jedi ... i że to Darth będzie nemesis zakonu a tu proszę glony co w stodołę nie trafiają z 5 metrów wybijają cały zakon !! Przy tym drewniana gra aktorska to jest pikuś. Przepraszam rozpędziłem się wracając do tematu, nie obawiam się , że serjal będzie skierowany do młodszej publiczności byle zrobili to z klasą i nie obrażali uczuć starych fanów.

Dobre wino leżakujące 20 lat może nabrać mocy ! Ale siarkowy bimber po 2 latach poprostu skwaśnieje.
  • 0

#19 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.03.2006 - |14:59|

... Przez 20 lat wierzyłem , że Jedi może pokonać tylko inny Jedi ... i że to Darth będzie nemesis zakonu a tu proszę glony co w stodołę nie trafiają z 5 metrów wybijają cały zakon !!

Nie takie zwykłe glony, to byli żołnierze z legendarnej 501ki więc elita. Jedi nie byli bogami, pamiętacie z TPM rozmowę małego Anakina i Qui Gona przy stole w domu Aniego:

Ani : Jesteś Rycerzem Jedi
Qui : Skąd wiesz?
Ani : Widziałem twój miecz świetlny?
Qui : A może zabiłem jakiegoś Jedi i mu go zabrałem?
Ani : To niemozliwe, Jedi nie można zabić.
Qui : Chciałbym, żeby tak było.

Może nie dokładnie takie były słowa - przytaczam z pamięci.

A maksysma "Tylko Jedi pokona Jedi" wywodzi sie z Staszkowego "Star in black" i wypowiada ją Master Yum Yum a w sześciologi SW jej nie słyszałem, a sześciologię ostatnio oglądałem poraz kolejny.

Ale jeśli ktoś gdzieś to widział lub słyszał w SW proszę podać epizod z opisem scenerii miejsca w którym te słowa zostały wypowiedziane i przez kogo, a ja sobie już znajdę.
A jeśli nie znadziecie to proszę bzudr typu "Tylko Jedi Pokona Jedi" nie wypowiadać.

Chyba że...
Imperium atakowa Ziemia
Inwazja dowodzi wcielenie zła
Hrabia Mol
Złe jedi
Tylko Jedi Pokona Jedi
A jeden jest Jedi na Ziemia
Pracuje w tajemnica
Istnieje w cienia
I ubiera czarno.
Nazywa się ...

- Factor,Star Factor
- Star Factor

Dla koledzy Staszek

-Koledzy powiedzcie Żabie, że zapłacę jutro
-Jakiej żabie???

i tak dalej (poprostu nie będę pisał z pamięci bo coś pomylę) a wszystko znajdziecie na www.stars-in-black.pl

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 27.03.2006 - |15:08|

• 0

#20 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.03.2006 - |15:19|

Swoją drogą fajny fanfilm, ale jak na razie jestem pod wielkim wrażeniem "SW Revelations". Gra aktorska nie powala, ale to w końcu amatorzy, którzy nawet nieźle machają latarkami.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych