Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fanowska bitwa nad miastem atlantis

• Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14.03.2006 - |20:03|

Więc tak czuje nie dosyt wielkich bitwe ze strony ziemi tzn nie mamy statków nie mamy technologii a co będzie za 5 lat hehe no właśnie więc postanowiłem zrobić taką bitwe sam a w zasadzie 10 mintowy film

zrobiłem już dedala w 100% x302 w 100% miasto Atlantis ale brak textur gdyby ktoś mi mógł pomóc bo sie narobiłem chyba z dwa tygodnie nad tym miastem oglądając 100 razy każde ujęcie mistata teraz robie ogromny statek-matka brakuje mi jeszcze statków naszyych robaków i tych złych Geni czy jak się ich pisze .... dali nam bomby atomowe w odcinku siega sądzę że też będą mieli statki i będą wyposażone w rakiety nuklearne dlatego wzbogace tym akcje filmu

jeśli ktoś zna się na grafie 3d lub 2d i mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny mój mail to wenus525@gazeta.pl

a link do stateczków http://www.max3d.pl/...3571#post353571

to jest strona dla grafików dlatego tam będę umieszczał postępy

Użytkownik wenus525 edytował ten post 14.03.2006 - |20:05|

• 0

#2 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 14.03.2006 - |20:16|

Dosyć ciekawy pomysł - mozesz relacjonowac postepy tutaj na forum ??.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#3 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14.03.2006 - |21:33|

nie moge wlaśnie dlatego podałęm linka jak ktoś by chciał mi pomóc w tym projekcie byłbym wdzięczny bo to dużo pracy jak się spręże to może w rok się uwine hehebo ja jestem sam i mam jednego kompa a tym się zajmują grafice a konkretnie studja całe gdzie mamy np 15 kompów i z 8 grafików i wtedy można robić coś w miesiąc a jak się zrobi podstawowe modele to już można w 3 dni zrobić świetne sceny
  • 0

#4 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 14.03.2006 - |23:08|

zrobiłem już dedala w 100% x302 w 100% miasto Atlantis ale brak textur gdyby ktoś mi mógł pomóc

Przepraszam bo nie zrozumiałem co zrobiłeś? Dedala?? Miasto bez tekstur biedactwo???
Popatrz na ScifiMeshes tez stoi miasto bez tekstur pewnie identyczne z twoim :hyhy:
Wyrenderowałem je autor Mesha to diston05. Dowodzik prosze:
Dołączona grafika

Dedal jest świetny... dokładnie ten model sciągnelem ze stronki z rok temu z dokładnością do każdego błędu obiektu ktorego wstawiłeś uzurpujac sobie jego wykonanie. Prawdziwego autora Dedala nie podam teraz bo nie mam siły szukac jutro znajde i wstawie link do autora jak znajde chwile. Dedala też wyrenderowałem prosze bardzo.
Dołączona grafika

Powiedz mi po co te ściemy o oglądaniu miasta i modelowaniu przez 2 tygodnie? Dzieci masz przed sobą czy co? Jedyne co Twoje to coś nie wiem co zielone. Skasuj lepiej szybko topic z forum z maxa bo szybko tam trafi ktoś kto siedzi w tym i cię pogoni.

Użytkownik BST edytował ten post 14.03.2006 - |23:14|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#5 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |08:31|

buuu lamerstwo do domu!
  • 0

#6 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |16:25|

wenus525: cos nagle ciuchutko siedzisz. Czyzbysmy mieli racje? Nie watpie w to.
Nic co ma zwiazek z grafika nie umknie uwadze Tauri Graphics wiec na przyszlosc dla innych: radzimy unikac takich "numerow", bo klamstwo w tych tematach ma bardzo krotkie nogi.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#7 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.03.2006 - |17:42|

więc tak o tym altantiś nie wiedziałem dzięki ściągnąlem model gennialny ale nie możliwy do otexturowania muj można tylko trzeba się troche nasilić poza tym nie mam w niektórych miejscach takich detali spox

co do dedala to robiłem go odpoczątku wzasadzie bo model za skomplikowany i długo się renderował tak więc texturki są te same a w zasadzie nie bo powierzchnia dedala jest równa a efekt wystających kawałków metali zrobiłem funkcją bump wierz mi że równie dobrze gdybym miał łądne widoki dedala mógłbym sam go wymodelować ale ten mi bardzo pomógł
  • 0

#8 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.03.2006 - |18:16|

Przestań bzdury opowiadać. Taką ściemę możesz komuś kto na oczy 3d Studio nie widział wkrecać.
Obiekt oryginalny renderuje się u mnie 35 sekund na AMD2.8 a chwalisz sie ze masz Xeona :D
Obiekt który wstawiłeś to dokładnie ten sam który dawno temu z netu pociągnełem, każda płytka, każdy błąd, każdy rys, podkreślam raz jeszcze nie jesteś jego autorem.

Dla Twojej informacji Bump w 3ds daje tylko ''wrazenie'' wypukłości, ''prawdziwą fizyczną'' wypukłość daje disp.

Użytkownik BST edytował ten post 15.03.2006 - |18:23|

• 0

SKLEP - TAURISHOP

#9 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |18:24|

Czytajac Twoje inne posty na tamtym forum nie potrafie uwierzyc, ze sam go robiles pytajac o podstawowe rzeczy. Przeciez potrzebowalbys ich do wykonania Dedala a pytasz o nie teraz (daty przeciez wszyscy widza).
  • 0

Dołączona grafika

#10 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.03.2006 - |19:48|

wiem że bump daje wrażenie wypukłości dlatego go stosuje widać że moje jest dużo prostrze od orginała o co się pytałem na tamtym 4um?? pamiętam że pytałem się o działka ostanio ale to do innej pracy konkretnie o linkowanie ??poza tym co do tego renderingu powiedz jak renderowałeś go w 35 sekund bo zaraz powiesz że jeszcze GI używasz

Użytkownik wenus525 edytował ten post 15.03.2006 - |19:55|

• 0

#11 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.03.2006 - |20:00|

Ręce opadają.
Gdzie jest prostszy to jest ten sam w 100% obiekt co do najmniejszego kafelka na necie go znalazłeś i teraz się pod nim podpisujesz. Ręki do niego nie przyłożyłeś i nic nie zrbiłeś przy nim a jak cię przyłapano na kłamstwie to teraz kombinujesz. Najpierw w 100% Twój pózniej wzorowałeś się, ale byś go zrobił, w drugim zdaniu ''kafelki pozdejmowałeś" LOL

Czy ja koniecznie musze wyrenderowac w ten samej skali i kącie ten obiekt, nałożyć "Twój" i pokazać ci Twoje kłamstwo??
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#12 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |20:01|

To moze pokazemy te rzekomo_Twoje i nasze rendery (slowo "nasze" uzyte tylko i wylacznie do wyrenderowanych jpg-ow) razem na tamtym forum? Ciekawe co tam (bo w koncu fachowcy od 3D) powiedza?!
Chcialbym tez zobaczyc render miasta. Zeby nie bylo, zeby wszyscy mogli zobaczyc - 1000x1000px widok prosto z gory. My podeslemy render modelu jaki mamy i sie okaze czy to ten sam czy inny. Bedzie sprawa jasna. (tak samo mozemy zrobic z okretem - widok z gory + mocne oswietlenie by bylo widac krawedzie itp.)

I moj komentarz osobisty... na lamerstwo nie ma rady :[ Wstydzilbys sie. Wyjdzie to na wierzch a w swiatku grafikow bedziesz NIKIM! (przeprosze jesli okaze sie, ze nie mamy racji. Watpie, ze bede musial to robic)
  • 0

Dołączona grafika

#13 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.03.2006 - |20:19|

58 sekund dokładnie tyle, obiekt bez 'dotykania' render to powolny mental ray, bez GI oczywiście.
W Final Render zejdzie sie do 35-45 na klatke

EDIT

Final reneder - bez AA 0:17
FR - z AA Area - 0:48

Użytkownik BST edytował ten post 15.03.2006 - |20:42|

• 0

SKLEP - TAURISHOP

#14 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.03.2006 - |20:58|

wkleje wam model miasta ale dopiero jak odzyskam twardziela bo pożyczyłem koledze i pewnie mi odda w tym tygodniu
  • 0

#15 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |20:59|

Boże, widzisz a nie grzmisz!?
  • 0

Dołączona grafika

#16 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.03.2006 - |21:01|

Pies ci zjadł ? :hyhy:
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#17 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |21:09|

...miasto Atlantis ale brak textur gdyby ktoś mi mógł pomóc bo sie narobiłem chyba z dwa tygodnie nad tym miastem oglądając 100 razy każde ujęcie mistata...

...poza tym mam zrobione jeszcze miasto atalntis jakieś 3 miesiące pracy...

To jak w koncu??
Bo sie chlopie wymigujesz od odpowiedzi, sciemniasz na maxa, bzdury gadasz. Mam coraz wieksza ochote zarejestrowac sie na tamtym forum tylko w jednym celu- podeslac tam linka do tego watku.
  • 0

Dołączona grafika

#18 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.03.2006 - |21:46|

dobra nie chce mi się z wami gadać .Jak chcecie to prosze jestem największą lamką spox dajecie czadu .Jak będę miał swoje miasteczko to specjalnie dopasuje kąty rozdzielczość itp i wam pokaże ale do tego czasu jestem największa lamka sądzę że wam to pasi i swoją drogą w świecie grafików jestem nikim i będe nikim nie matwcie się o to zawsze będą dużo lepsi odemnie i będzie ich na tyle dużo że heh zresztą wejdźcie na stronke www.max3d.pl i tam do bitwy 2d/3d zobaczycie tam prace które biją moją 200x, a na każdej bitwie takich prac jest z 12 od różnych osób czyli łatwo można sobie wyobrazić ilu jest prawdziwych grafików że już nie wspomne o zawodowcach

poza tym tak mówicie jak byście się na tym znali niewiadomo jak może macie jakieś swoje prace na pokaz

Użytkownik wenus525 edytował ten post 15.03.2006 - |22:08|

• 0

#19 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2006 - |22:01|

1. O gramatycze i interpunkcji tez nie slyszales??
2. Tamci graficy (zdecydowana wiekszosc na pewno) to GRAFICY a nie ludzie podprowadzajacy prace obcych osob nadajac im swoje wlasne autorstwo.
3. Ano jestes nikim, nie dlatego ze nie masz umiejetnosci ale dlatego, ze tobisz to co robisz, ze robisz to jak robisz.
  • 0

Dołączona grafika

#20 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.03.2006 - |15:56|

Temat zamykam .
Dołączona grafika
Dołączona grafika