Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Unit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 11.03.2006 - |20:24|

Widzial ktos moze juz pierwszy odcinek tego serialu? Nie wiem, czy warto sie wciagac w kolejna historie B) . Napiszcie jakie wrazenia jak juz macie epizod 1 za soba :hyhy:
  • 0

#2 Radziu72

Radziu72

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11.03.2006 - |22:21|

z chęcią usłyszałbym cokolwiek na temat tego serialu, co za klimat i o czym fabuła?
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.03.2006 - |22:34|

Twórcami "The Unit" są ci sami co "The Shield" więc na pewno zobacze i podziele się wrażeniami.
Mam nadzieje że jest to Shield tyle że nie z glinami ale siłami specjalnymi.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2006 - |22:50|

The Unit to wedlog mnie dobry serial, nie najlepszy ale z 4erech ktore widzialem (zaczynajacych sie wiosna) ten jest najbardziej obiecujacy.

Jest to serial o ludzich z jednostki specjalnej (akcja) oraz ich rodzinami (obyczajowka).
  • 0

#5 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |00:38|

widzialem wczoraj i jest super:) glowna role gra wspanialy facet - Dennis Haysbert (prezydent David Palmer z serialu 24). jest to serial o jednostce specjalnej ktora podobnie jak wiele innych "nie istnieje" ;)
ci ludzie wykonuja tajne misje w roznych czesciach swiata, likwudujac terrorystow (bo kogo by innego :P), a potem wracaja do swoich rodzin jakby ich praca polegala na sprzedawaniu bulek w piekarni. rodziny czlonkow tej jednostki tez maja swoje perypetie wiec uwazam ze serial wyroznia sie sposrod innych tego typu :)
to byl dopiero pilot wiec mam nadzieje ze serial dopiero pokaze swoje prawdziwe oblicze :)
w skali na 10 dalbym mu narazie 9 :)

PS oczywiscie kazdy ma inne gusta :)

Użytkownik szymcio edytował ten post 12.03.2006 - |01:19|

• 0

#6 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 12.03.2006 - |09:56|

Pytanie z innej beczki: O czym jest serial the Shelds o którym tu wspominano ?

Ps. To serial scifi, bo jak nie to zaraz leci do innego działu?

Użytkownik mmisiek edytował ten post 12.03.2006 - |09:57|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#7 HePi

HePi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |10:09|

Serial jest typowym przedstawicielem nowej fali filmów i seriali których należało się spodziewać po wydarzeniach z 11 września. Czyli opowiada ja to nasi wspaniali amerykańscy chłopcy dają kopa terrorystą. Przynajmniej tyle można wywnioskować po pierwszym odcinku. Wrażenia po pierwszym odcinku pozytywne. I jeszcze jedno dla jasności serial póki co nic niema wspólnego z SF.
  • 0

#8 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 12.03.2006 - |10:24|

Z waszych opinii wynika, ze serial jest godny uwagi:> . No to sie za niego zabieram.SG-1, SGA, BSG sie koncza wiec trzeba czyms czas zabijac:]
  • 0

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.03.2006 - |13:32|

Po pilocie oceniam go na 5.
Tak więc bardzo dobrze, ale Shield czy Over There to to nie jest.

Brakuje mrocznych klimatów, brutalności i niepoprawności politycznej powyższych.

Ale nie jest to też serial w stylu "zabili go i uciekł" jak Alias czy inne rozrywkowe pif-pafy.

Zresztą wątek familijny zapowiada się dobrze.

Podsumowanie:

+++ część wojskowa
+++ żołnierze mają rodziny, żadnych bab w siłach specjalnych
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#10 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |14:49|

Po pilocie oceniam go na 5.

Brakuje mrocznych klimatów, brutalności i niepoprawności politycznej powyższych.

to ze akurat w pilocie zabraklo tego co zacytowalem to nie znaczy ze pozniej tak nie bedzie :)
poza tym podoba mi sie koncowa scena jak dowodca sie budzi u boku....... :P
  • 0

#11 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.03.2006 - |20:44|

Indeed ostatnia scena jest fajna :D

Co do reszty to serial może być przyzwoity, może nie coś wielkiego, ale widok "Palmera" cieszy, zwłaszcza, że [spoiler do 24 5x01]
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
. Na razie można dać mu szansę, zobaczymy jak się rozwinie ;]

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 12.03.2006 - |20:44|

• 0

->1019<-

#12 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |21:33|

czemu oznaczyles to jako spoiler? przeciez ten odcinek juz byl i to dawno temu w ktorym palmer zginal :)
mozemy wiec smialo o tym dyskutowac :)
btw - w pilocie tego serialu zauwazylem kolejna postac z 24 - tego faceta na wozku (gral szefa bauera ktory zginal, Richarda Walsha ) :hyhy:
  • 0

#13 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.03.2006 - |15:28|

widziałem
nijakie, znaczy się akcja nawet nawet, ale reszta.......
ale zobaczymy co z tego wyniknie....

btw agent FBI jako dowódca jednostki jakoś do mnie nie przemawia....

#14 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.03.2006 - |15:38|

btw agent FBI jako dowódca jednostki jakoś do mnie nie przemawia....

o czym ty mowisz? chodzi ci o moment kiedy agent fbi zabrania mu wejscia do akcji? jesli tak to chodzilo o to ze dopoki cala ich druzyna nie bedzie w komplecie to nie maja tam zadnej jurysdykcji i rzadzi tam fbi. kiedy druzyna byla w komplecie to fbi zabralo zabawki i poszlo do innej piaskownicy i akcja dowodzil lider "the unit" :)
PS dowodca jednostki jest ten ktory obudzil sie rano przy zonie swojego podwladnego (dowodce gra Robert Patrick z terminatora 2) :)
  • 0

#15 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.03.2006 - |16:00|

nie. chodzi mi o Roberta Patricka znanego z roli w Terminatorze 2 czy też Agenta FBI w X Files, choć ja jestem świeżo po XFiles i niestety nie pasuje mi w nowej roli.

#16 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.03.2006 - |13:45|

jestem po 1x02 i niestety słabo,
akcje naprawdę łądnie kręcą, muzyka też jest ok, ale cała reszta, ta baza, mnie to w ogóle nie przekonuje. Wiecie w Filmie "Byliśmy młodzi... i Byliśmy żołnierzami" również jest pokazane wojsko i również była pokazana druga strona, życie rodzin w koszarach i tam to miało jakąś wymowę, a tu to tylko sposób na przyciągnięcie widzów z telenowel...

Serial mnie nie przekonuje do siebie, zobaczę jeszcze kilka odcinów i jak nic się nie zmieni, to podziękuje...

ach byłbym zapomniał, końcówka była tak naciągana, że aż miałem ochotę wywalić cały oddział bez spadochronu.....

#17 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2006 - |23:12|

tez jestem juz po i musze przyznac ze to zupelnie inny odcinek :)
zupelnie jakby dwa inne seriale :)
w poprzednim byla glownie akcja w terenie i przygotowania do niej a w tym wiekszosc watkow rozgrywa sie w bazie :)
napisy niezle zrobione i jestem z nich zadowolony :)
  • 0

#18 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.03.2006 - |12:32|

mały Off, ja mam pytanie czemu ten temat tak skacze? raz jest w serialach SCI-FI raz w polecamy, co jest?

jestem po 1x03 odcinek o wiele lepszy niż dwa poprzednie, nadal to życie w tej bazie jest minusem, ale w tym odcinku już tak nie irytowało jak porpzednio.
Jeśli kolejne odcinki choć utrzymają poziom tego, to serial ma przyszłość.
a odnośnie odcinka, to ja bym tych misjonarzy tam zostawił, "idiotów" się nie ratuje....

#19 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 22.03.2006 - |12:57|

Ja jestem dopiero po 1x02 i na pewno akcje są ciekawe ale ta końcówka z wyszkoczeniem gościa z samolotu mnie po prostu rozwaliła. Popsuła mi całą opinię o tym odcinku. Może dalej będzie lepiej bo serial ma potencjał.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#20 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.03.2006 - |13:06|

Znakiem tego warto po ten serialik sięgnąć. Więc czas na łowy.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych