Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Shield

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 04.03.2006 - |22:13|

Shield to dramat, który opowiada o policjantach z posterunku w najgroszej dzielnicy LA.
Główną zaletą i nowością jest skupienie się na policjanatch i ciemnej stronie ich pracy.
Grupa uderzeniowa jej metody i brudne rączki, a także ogólne stosunki i układy wśród policjantów to główny atut tego rewelacyjnego dramatu.

++++ całkowity brak poprawności politycznej, realistyczny aż do bólu
++++ grupa szturmowa, czyli policjanci-gangsterzy którzy jednak robią to co trzeba choć "własną drogą"
+++ świetnie zagrany i pomyślany, obsada też jest świetnie dobrana
+++ główny bohater Vic, dowódca grupy uderzeniowa. Wprost idealna mroczna postać, pozytwyny drań.

-- już leci s5 a napisy są dopiero do s1-3
- 13-15 odcinków na sezon

Podkładanie dowodów, wymuszanie zeznań, czy też bardziej "bezpośrednie" działanie grupy uderzeniowej, układy z gansterami, itd

Zdecydowanie NAJLEPSZY serial o glinach

POLECAM każdemu.

P.S. Jak by były wolne moce przerobowe to gorąco zachęcam do tłumaczenia, odcinków nie jest tak wiele.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |13:36|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.04.2006 - |20:30|

Właśnie oglądnołem s4e1-4.

Wrażenie ?
Serial ogólnie jest mroczny, realistyczny i niepoprawny politycznie ale klimat startu s4 to wprost ogólnie widoczne przygnębienie.
Początek s4 to także drugi po końcówce BSG s2 serial z tak wielką zmianą, przemeblowaniem bohaterów.
W s4e4 już widać że ta zamiana wyszła, fabule, realizmowi na dobre co poztywnie wróży też BSG.
Niemniej lżejsze klimaty w Shield s4 umarły.

Nadal jest to jednak rewewacja, najlepszy serial o glinach.

Ocena = 6-

Użytkownik Quendi edytował ten post 10.04.2006 - |20:31|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.04.2006 - |15:22|

Zgadzam sie z przedmówcą, że chyba lepiej=realniej nie da sie przedstawić jasnych i ciemnych stron pracy policyjnej.
Niemniej muszę przyznać,że na początku nie zabardzo lubiłem Vicka [ za jego ,,styl pracy''] ale póżniej okazało się,że jego metody są niezłe a czasami lepsze [ np:przesłuchania-wymuszania, wypad do meksyku po bandytę-rewelka ,itp] od standartowych.
No i jeszcze kiedy pokazali cos wiecej o jego sytuacji rodzinnej-kłopoty z dziećmi,żoną to muszę przyznac ,że go bardo polubiłem. Sam nie wiem ale gdybym miał taką pochrzanioną sytuację to też chyba bym podobnie kombinował.
ps.mam nadzieję,że C+ i AXN bedą dalej puszczac Shield. :ph34r:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 Loboot

Loboot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOleśnica/Wrocław

Napisano 14.04.2006 - |16:44|

Koncowka 5 sezonu wymiata wbija w ziemie jest cudowna a zarazem straszna.
Miodzio z niecierpliwoscia czekam na 6.
  • 0
PRZECZYTAJ REGULAMIN

#5 leniwiec

leniwiec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14.04.2006 - |18:45|

5ty sezon rzeczywiscie miazga , szczegolnie odcinek kavanaugh w ktorym forrest przeszedl samego siebie. jak nie dostanei emmy za ta role to bede mocno zdziwiony. ogolnie podobnie jak przedmowca nie moge sie doczekac 6tego sezonu!!!

a no i nie zdradzajac za duzo fabuly moge cie biku zapewnic ze po 5tym sezonie nie bedziesz juz twierdzil ze vic jest dobrym policjantem:>

Użytkownik leniwiec edytował ten post 14.04.2006 - |18:48|

• 0

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.04.2006 - |22:05|

O więc czekam z niecierpliwościa na kolejny sezon,niestety ze względu na limity w neo [trzeba wybierac co obejrzeć] muszę poczekać na emisję w c+, ale za to cierpliwośc sobie pocwiczę :( ;) a gwoli sprostowania nie uważam Vicka za dobrego policjanta ani nie wpełni pochwalam jego metod choć czasami...... po prostu uważam je i jego za SKUTECZNEGO w tym co robi. Podoba mi się w nim to,że ma świadomośc tego,że nie zawsze postępuje uczciwie, niemniej korzysta z każdej sposbności by osiągnąc przewagę i wygraną. Każdymi dostępnymi środkami/metodami.
Ale tak jak to w życiu każdy z nas łapie w pewnym wieku ,że nic nie jest czarno białe ale są też i odcienie szarości. Pozdrawiam

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.04.2006 - |23:07|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.05.2006 - |01:48|

Ja ide równo z napisami i właśnie zobaczyłem s4e5.

Aceveda w s4 mnie wprost rozp@#$ ale początkowa scena z s4e5 :blink:
Najpierw :blink: "Co się dzieje ?"
A potem :o "O ja cię pie...!"

Brawa dla scenarzystów i całej ekipy Shield.

P.S. Prosze nie spojlerować. Wole być zaskakiwany zwłaszcza, że ludzie oglądający Shield o s5 a zwłaszcza końcówce piszą MIAZGA.
  • 0

#8 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.05.2006 - |08:07|

Od 3 czerwca w soboty o 21:00 na AXN Crime 3 sezon tego serialu. Przy okazji na stronie www.axncrime.pl jest ankieta na najchętniej oglądany serial kryminalny. Wybór powinien być jeden: The Shield ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#9 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 31.05.2006 - |09:35|

No to widze ze kolejna obowiazkowa pozycja do obejrzenia sie pojawila chodz jestem zacofacy bo juz 4 sezony ma :P Skoro serial dostal od Was wysoka note to nie ma rady, trzeba sciagac.
  • 0

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 31.05.2006 - |13:46|

Zachęcam do głosowania na Shield http://www.axncrime.pl/Nyito oraz BSG na http://www.axnscifi.pl/Nyito
Jak na razie Shield 82% a BSG 85% :clap:
  • 0

#11 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.06.2006 - |10:12|

Kiedyś oglądałem na TVN taki serial Third Watch. Do historii policjantów dodane były jeszcze historie ratowników medycznych i (w mniejszym stopniu) historie strażaków. Patrząc na wasze opisy shield mnie zainteresował. Czy jest to coś w stylu (na poziomie) Third Watch? Może nawet lepsze?
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.06.2006 - |10:57|

Third Watch jeśli czegoś nie mylę to leciało właśnie na tvn7 w poniedziałek ok 20g. jako Brygada ratunkowa. Można powiedzieć ,że jest to taka rozszerzona wersja ER na inne służby mundurowe ;) i owszem jest dobrym serialem.
Natomiast Shield jest serialem stricte policyjnym pokazującym życie ,,stróżów prawa" zarówno od stronu jasnej jak i ciemnej.Jak to kombinują wszyscy od samej góry aż do dołu :P Ma inny styl pokazywania i prowadzenia histori niż TW i trudno powiedzieć,że któryś jest lepszy-wiadomo zależy co kto lubi.
Shield jest świetnym serialem NAPEWNO wartym zobaczenia :D mówiąc krótko. :D

ps.jak obejżysz kilka odc napisz czy Ci sie spodobał.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#13 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.06.2006 - |18:06|

Dzięki za odpowiedź. Właśnie zapuściłem sobie pierwszą serię do ściągania. Zobaczymy czy mi się spodba. :)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#14 ggolikPL

ggolikPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKinomaniaSG

Napisano 29.06.2006 - |18:30|

pierwszy sezon najlepszy 2gi juz gorszy, a stanalem na 3cim i 7mym odcinku i dalej juz mi sie nie chce ogladac :(

coraz gorszy, a tak fajnie sie zapowiadal
  • 0

#15 dUD3k

dUD3k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03.07.2006 - |11:21|

Faktycznie dobre series nawet. Na poczatku nie sadzilem ze tak mnie wciagnie , ale z kazdym nastepnym epem coraz bardziej wciagal ;>
Polecam ;>
  • 0

#16 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.07.2006 - |13:50|

Ojojoj żałatwiłem ten serial we 3 dni tj serie 1 do 3 .... nawet nie wiedziałem że mójemu organizmowi wystarczają 2 godziny snu :P

Rewela, Vic wymiata jak i jego ekipa, Claudette troszke mnie rozczarowała, zaczyna węszy na swoim podwórku, miałem tę postac za jedna z ciekawszych ale teraz zmieniłem zdanie, zwłaszcza po końcówce 3 serii :/. Dutch też se zawalił "pozycje" - znów jest traktowany jak na początku serialu.
Jednego tylko nie rozumiem: po jakiego grzyba Vic zabijał na początku tego gliniarza - wtyczkę ?. Jest to dla mnie nie zrozumiałe zwłąszcza, ze potem wielokrotnie dowodził, ze nie jest maniakalnym mordercą. Jak wiedziałze to donosiciel mógł go spokojnie "wykończy psychicznie" a nie od razu ze ołowiem go oswoic :/. Niech mi to ktoś wytłumaczy dlaczego ?

Mam jeszcze jedna prosbę - nie mam ani jednego odcinka 4 seriii a jestem ciekaw kto ze starej ekipy został a kto doszedł w serialu
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#17 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.07.2006 - |17:47|

Ojojoj żałatwiłem ten serial we 3 dni tj serie 1 do 3 .... nawet nie wiedziałem że mójemu organizmowi wystarczają 2 godziny snu :P

Rewela, Vic wymiata jak i jego ekipa,
Jednego tylko nie rozumiem: po jakiego grzyba Vic zabijał na początku tego gliniarza - wtyczkę ?. Jest to dla mnie nie zrozumiałe zwłąszcza, ze potem wielokrotnie dowodził, ze nie jest maniakalnym mordercą. Jak wiedziałze to donosiciel mógł go spokojnie "wykończy psychicznie" a nie od razu ze ołowiem go oswoic :/. Niech mi to ktoś wytłumaczy dlaczego ?

Witam kolejnego fana.
Co do kulki od Vica też się trochę nad tym zastanawiałem i wydaje mi się ,że na początku producenci/scenarzyści nie zabardzo jeszcze wiedzieli w którą strone poprowadzić tą postać.A poza tym Vic mógł mu po prostu podłożyć świnię i go w coś wrobić i miałby z nim spokój.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#18 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.07.2006 - |20:52|

Ktora ostatnia seria leciala na axn ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#19 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.07.2006 - |21:08|

Z tego co dobrze kojarzę to 3 seria i podobnie na C+. Obecnie czekam aż coś sie na tych stacjach ruszy dalej w tej kwesti. :unsure:

ps . właśnie sprawdziłem na AXN Crime i tam jest sezon 3 a skoro są na tym kanale narazie tylko powtórki więc i tyle musiało lecieć na podstawowym AXNie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#20 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 07.08.2006 - |15:41|

Nie żebym robił reklame ale poprzez wilmweb dowiedziałem sie że powstało forum the shields, ma dopiero pare dni ale warto sie zainteresować, ja zarejestrowałem sie jako 4 ;P
http://www.theshield...m.net/index.php
The shields rulez :D:D

Użytkownik Rand edytował ten post 07.08.2006 - |15:41|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych