Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 039 - S02E15 - Maternity Leave

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
427 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 12.02.2006 - |10:14|

2x15: Maternity Leave (Claire)

Scenariusz: Dawn Lambertsen Kelly and Matt Ragghianti
Reżyseria: Jack Bender

Dołączona grafika

Emisja ABC: 1.03.2006

Użytkownik wojtek edytował ten post 18.03.2006 - |11:00|

• 0

#2 timon

timon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 02.03.2006 - |08:10|

Nie bede opowiadal co bylo w 15 ale jak ktos chce to moze sobie zobaczyc galerie fotek http://timon.fotosik...lbumy/6174.html
  • 0

#3 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 02.03.2006 - |08:13|

W sumie znów nie było nic takiego. Nowy opuszczony bunkier i tyle. A teraz dwa tygodnie bez nowych odcinków...
  • 0

#4 yoshimitsu

yoshimitsu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02.03.2006 - |10:06|

Po pierwsze Wojtku zmień temat z 2x14 na 2x15.
Po drgie:
Ten odcinek wnosi bardzo dużo, stawaia pod znakiem zapytania pochodzenie i intencje "innych". Ta przyklejana broda którą znalazła Kate, znaczy tylko tyle, że "brodacz" chciał wyglądać jak zdziczały tubylec, a tak naprawdę jest jakimś naukowcem biorącym udział w projekcie Dharma.
No i pojawiło się nowe pytanie, kim jest "on", osoba której bał się brodacz i zastanawiał się jak zareaguje gdy dowie się że Clair została sprowadzona do ich bunkru?
A Clair nic nie pamięta, ponieważ poczucie winy jej na to nie pozwalało.
  • 0

#5 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 02.03.2006 - |12:14|

Ten odcinek wnosi bardzo dużo, stawaia pod znakiem zapytania pochodzenie i intencje "innych". Ta przyklejana broda którą znalazła Kate, znaczy tylko tyle, że "brodacz" chciał wyglądać jak zdziczały tubylec, a tak naprawdę jest jakimś naukowcem biorącym udział w projekcie Dharma.
No i pojawiło się nowe pytanie, kim jest "on", osoba której bał się brodacz i zastanawiał się jak zareaguje gdy dowie się że Clair została sprowadzona do ich bunkru?
A Clair nic nie pamięta, ponieważ poczucie winy jej na to nie pozwalało.

Odcinek rzeczywiście dużo wnosi.
- Gale już mnie niemal przekonał że jest Innym.
- Wygląda na to że projekt Dharma nie zupelnie został zakończony.
Dla mnie odcinek na +
  • 0

#6 Buchta

Buchta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 02.03.2006 - |13:03|

Fajny odcinek ale...
Zaczyna mnie od dłuższego czasu denerwowac to ze jak juk kiedys powiedzialem: KAZDY SOBIE RZEPKE...
Dziewczyny znalazly kolejny bunkier, szafki ktore trzeba przeszukac - broda do doklejania, brudne ciuchy "others" i zapewne jeszcze 1000 innych rzeczy ktore trzeba "zbadac" ale zeby komus o tym powiedziec ??? Po co...
Teraz kolejne 5 odcinków bedzie na inny temat a w ktoryms nastepnym Kate przyjdzie do Lock`a i powie mu: a wlasnie, zapomnialam ci powiedziec, wiesz bo z dziewczynami poszlysmy sobie na spacer i nie z du... ni z pietruchy znalazlysmy kolejny bunkier.
No krew mie zalewa...
Powtorze po raz kolejny: gdybym znalazl kolejny bunkier to przylatuje do ekipy i dre morde jak nienormnalny.
Oni sie zachowuja jak polacy ktorzy wygrywaja cos w audiotele:

1. Dzien dobry czy to numer 6001...50 ?
2. Tak a o co chodzi ?
1. Czy brala pani udzial w konkursie audiotele telewizji TVP1 ?
2. Tak.
1. Gratuluje!!! Wygrala Pani samochod marki Audi i 1000000zł !!!
2. Fajnie, dziekuje.
1. Cieszy sie pani ???!!! ( troche poirytowany brakiem jakiejkolwiek reakcji )
2. Tak ciesze sie.
1. A jak bardzo sie pani cieszy ???!!! ( koles probuje wyciagnac od zwyciezcy jakis okrzyk radosci )
2. No bardzo sie ciesze no. Fajnie no.

Kilka razy byla juz taka sytuacja.
W serialu tez powtarza sie notorycznie.

A druga sprawa. O co chodzilo Ecko? On wie ze ten koles jest od innych ze mu sie spowiada z tego ze mu przykro ze zabij jego ziomali czy co?

Użytkownik Buchta edytował ten post 02.03.2006 - |13:04|

• 0

#7 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.03.2006 - |13:13|

bardzo dobry odcinek ! duzo się wyjaśniło ( Zeke to poróba ;] )no i wiemy jak wygląda córka Rousseau... ale zgadza msie z przedmowcą... jak zwykle nbikt nic nie wie... to jest nienaturalne ;/
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |13:27|

Odcinek conajmniej dziwny. Po pierwsze burzy dotychczas obowiązujący schemat epizodu lost = retrospekcja z życia w realu + głowny wątek + 1 lub dwa wątki epizodyczne. Tutaj retrospekcja dotyczy zdarzeń na wyspie. w końcu dowiadujemy się co sie działo z Claire pzrez dwa tygodnie w czasie porwania, pokazane jest nam nowe oblicze Danielle, a przedewszytskim wyjaśniona duża zcęść zagadki INNYCH, ostatecznych powiązań grupy Zeke i Ethana.

Poboczny epizod bardzo zzredukowany, elcz może okazac się ważny. Mr. Eko robi coś trudnego do zrozumienia obcinajac sobei kosmyki z brody. Czy ktoś zrozumiał o co to chodziło. Także Henry gale po raz pierwszy pokazuje swoje możliwości, ejdnym zdaniem burząc w Locku z trudem zaakceptowany układ współpracy z Jackiem. Nie po raz pierwszy w tym skąd innąd wspaniałym człowieku widzimy ciemna stronę.

Odcinek jest bardzo dobry, choć w sumie jestem roczarowany. Nie rozczarowany do słe słowo. Zaniepokojony! Zaniepokojony tym, że być może producenci nie mają jasnej koncepcji fabuły oraz zakńczenia filmu i zaczynają dretpać w miejscu.

Jak zawsze mam też problemy logiczne, ale niechcąc spojleorwać wstrzymam się na parę dni z ich ujawnieniem.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 02.03.2006 - |14:31|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 Devil

Devil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02.03.2006 - |14:16|

Jak to nie,przeciez mialo sie wyjasnic czemu Claire nic ine pamieta.Wiec jak to w koncu jest bo ciekawosc mnie zzera :)

Mnie to tez zastanawia. Mialo byc inaczej. Tak to ten Devil z tweaka :D Po przeczytaniu twojego posta postawnowilem sie tu zarejestrowac i nie zaluje :hyhy:

Mnie tez ciekawosc zzera kim sa ci "Others" jak sie dostali na wyspe. Co sie dzieje z Michael'em i jego synem itd. Zaczyna mnie troszke to denerwowac ze nic sie z tym nie wyjasnia. Ciagle wszystko kreci sie wokol tego bunkra narazie...

Użytkownik Devil edytował ten post 02.03.2006 - |14:19|

• 0

#10 pudek357

pudek357

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:06|

Niech ktoś mi powie...
Czemu wydaje mi się że to ta sama osoba (ojciec Locka) - zdjęcia poniżej

S01E19
Dołączona grafika
S02E15
Dołączona grafika

:D
  • 0

#11 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 02.03.2006 - |15:12|

Niech ktoś mi powie...

S01E19
Dołączona grafika
S02E15
Dołączona grafika

:D

- nie, to raczej na 90% nie ci sami ludzie
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |15:23|

Niech ktoś mi powie...

To dwie rózne osoby. Ni mam wątpliwości.

Te z 2x15, to prowdopodobnie ucywilizowana wersja Zeke - ten sam głos. Wcześniej spotkał się z Locke twarzą w twarz. Trudno spodziewac się, by John nie poznał go nawet w tak odmiennych okolicznościach.

Trzeba sprawdzić obsadę, a wtedy się wyjasni. Spoilery mówiły, że w ty epizodzie obok Ethana pojawi się Mr. Friendly.
  • 0
Genesis

#13 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:44|

Domniemany ojciec Locka to tak na prawde Zeke!!!
  • 0

#14 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:49|

Mnie to tez zastanawia. Mialo byc inaczej. Tak to ten Devil z tweaka :D Po przeczytaniu twojego posta postawnowilem sie tu zarejestrowac i nie zaluje :hyhy:

Mnie tez ciekawosc zzera kim sa ci "Others" jak sie dostali na wyspe. Co sie dzieje z Michael'em i jego synem itd. Zaczyna mnie troszke to denerwowac ze nic sie z tym nie wyjasnia. Ciagle wszystko kreci sie wokol tego bunkra narazie...

Witam witam,poznalem Pana chociazby po sygnaturce i po avatarq :) Mnie wogole to wszystko ciekawi niesamowicie,a juz za godzinke zobacze jedna z bardziej nurtujacych mnie zagadek.A jesli chodzi o sprawe fabuly to jestem wrecz pewien,ze producenci maja ją ustatkowana do konca 3go sezonu czyli calego filmu :) Pozdro
  • 0

#15 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:49|

odcinek mocno zakrecony. Jak dla mnie jasne jest, ze eksperyment trwa nadal, choc tak naprawde dawno powinien sie zakonczyc. Te przebrania znaleznione w nowym bunkrze duzo tlumacza. Mozna nawet zaryzykowac stwierdzenie, ze nie ma wcale kilku grup The Others - sa tylko naukowcy, ktorzy wychodzac z bunkrow sie zwyczajnie przebieraja i udaja kogos innego. No i wreszcie ta scena z Henrym - jak dla mnie, ten kolo nie tylko jest jednym z The Others, ale On jest mozgiem calej operacji. Mr Friendly bez przebrania w rozmowie z Ethanem mowi, ze boi sie tego, co powie ON. Moj strzal jest taki - On to wlasnie Henry, ktory wkurzony niekorzystnym obrotem sprawy postanawia wniknac w grupe naszych rozbitkow i dzialac od srodka. Jaki ma w tym cel? Nie wiadomo, moze to czesc jego eksperymentu? Do tej teorii przekonuje mnie dziwne zachowanie Eko, on byle komu by sie nie spowiadal ;-)

Ogolnie czekam na wiecej! :-)

Użytkownik borderline edytował ten post 02.03.2006 - |15:54|

• 0

#16 Mex

Mex

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:57|

Według mnie koleszka ktory gadał z ethanem to ojciec locka ktorego znamy również pod postacią zeka stą broda którą znalazla kate i czapka zeka ktorą widać w szafce
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |16:00|

Moj strzal jest taki - On to wlasnie Henry, ktory wkurzony niekorzystnym obrotem sprawy postanawia wniknac w grupe naszych rozbitkow i dzialac od srodka. Jaki ma w tym cel? Nie wiadomo, moze to czesc jego eksperymentu? Do tej teorii przekonuje mnie dziwne zachowanie Eko, on byle komu by sie nie spowiadal ;-)

Sugerujesz więc, że Eko jest członkiem grupy Henrego, który zabił dwóch swoich współtowarzyszy i teraz składa samokrytykę? A może po prostu wie, że Henry jest szefem i prędzej czy pózniej dobizrez się do niego, tak wiec lepiej się przyznac i pokajac, a kara będzie ąlgodniejsza.

Ani jedno ani drugie do mnie nie przemawia. Jakkolwiek jestem skłonny zakceptować przypuszczenie, że Henry jest szefem Innych to cała sprawa Eko jest mocno naciągana.
  • 0
Genesis

#18 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 02.03.2006 - |16:15|

Sugerujesz więc, że Eko jest członkiem grupy Henrego, który zabił dwóch swoich współtowarzyszy i teraz składa samokrytykę? A może po prostu wie, że Henry jest szefem i prędzej czy pózniej dobizrez się do niego, tak wiec lepiej się przyznac i pokajac, a kara będzie ąlgodniejsza.

Ani jedno ani drugie do mnie nie przemawia. Jakkolwiek jestem skłonny zakceptować przypuszczenie, że Henry jest szefem Innych to cała sprawa Eko jest mocno naciągana.

Jonasz, ani jedno ani drugie :-)

Eko juz nie raz pokazal, ze wie wiecej niz mowi. Nasz kaznodzieja mogl widziec wczesniej Henrego kierujacego Othersami. I stad, po zabiciu jego ziomali, co prawda w obronie wlasnej ale jednak, postanawia sie Henremu wyspowiadac. Ale wcale sie go nie boi. Po prostu, po tym co robil w Afryce, teraz Eko stara sie podazac dobra droga ;-) Mocno to naciagnane, ale jak inaczej wytlumaczyc to dziwne zachowanie Eko przy Henrym, ktory na koncu pokazal, ze zwyczajny nie jest. Swietnie slyszy (Ethan byl super silny) no i pieknie potrafi manipulowac innymi...

Użytkownik borderline edytował ten post 02.03.2006 - |16:17|

• 0

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |16:20|

Jonasz, ani jedno ani drugie :-)

Eko juz nie raz pokazal, ze wie wiecej niz mowi. Nasz kaznodzieja mogl widziec wczesniej Henrego kierujacego Othersami. I stad, po zabiciu jego ziomali, co prawda w obronie wlasnej ale jednak, postanawia sie Henremu wyspowiadac. Ale wcale sie go nie boi. Po prostu, po tym co robil w Afryce, teraz Eko stara sie podazac dobra droga ;-) Mocno to naciagnane, ale jak inaczej wytlumaczyc to dziwne zachowanie Eko przy Henrym, ktory na koncu pokazal, ze zwyczajny nie jest. Swietnie slyszy (Ethan byl super silny) no i pieknie potrafi manipulowac innymi...

Właśnie nie potrafię tego zrozumieć i tymczasowo tłumacze sobie dziwactwem.

Skąd jednak miałby on znać Henrego?
  • 0
Genesis

#20 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 02.03.2006 - |16:22|

Ogladałem po angielsku Niestety, Nie wiem dlaczego tak Długo tzreba Czekac na Napisy :(

Odcinek Jak Dla Mnie Kolejny Najlepszy 10/10

Noi znowu Pytania:

Czy To co Wstrzykneli Claire w Brzuchol, tez zazył Desmond?

Hah na 100% Zeke Zna Ethana Widzielismy to wszyscy pzoatym Słychac Głos Identyczny...

Wiemy ze Danielle Nie Jest tą złą..

Co do Henrego Nie Kumma nic bo Nie Zrozumiałem Rozmów jego z Eko i Lockiem

Co sie stało z Bunkrem? Co oni Tam Robili, Czemu Jest Opustoszały?

Noi nad łóżeczkiem Te Samolociki.. Dziwne...

Musze obejzec jeszcze raz z Napisami... wtedy chyba jeszcze bardziej mnie zaszokuje!

SUPER ODCINEK!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych