Najlepsze sceny w serialu
Napisano 03.12.2003 - |12:39|
Moimi ulubionymi są:
Scena jak Londo żąda wydania G'kara w jego ręce po podboju Narnu a Sheridan oznajmia, że G'Kar poprosił o azyl na stacji i wtedy Londo żąda by G'Katr opuścił obrady Ligi......
Inna scena należąca do moich ulubionych to jak Katagia torturuje G'Kara i chce usłyszeć jego krzyk - to spojrzenie Londo proszące o jeden krzyk G'Kara....
No i scena z jednego z ostatnich odcinków 5. serii jak Londo jest zaprzysięgany na Cesarza Republiki Centauri ..... (Ci, co widzieli wiedza, o co chodzi)
Zapraszam do dyskusji
Napisano 03.12.2003 - |22:21|
Napisano 03.12.2003 - |23:04|
Nie to żebym sie czepiał (rexus nie jestem ), ale w takim razie po kiego piszesz posta, który nic nie wnosi do tematu?no ja sie narazie neiwypowiem bo oglądałem babilon dawno temu i niewszystko dobrze pamietam a nichciałbym palnąc głupoty bo by wtedy Ryfa była. ale mam nadzieje że niedługo nadrobie zaległości...
seth zdziwiony...
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 07.12.2003 - |23:35|
Jakie waszym zdaniem są najlepsze sceny w serialu ??
Moimi ulubionymi są:
Scena jak Londo żąda wydania G'kara w jego ręce po podboju Narnu a Sheridan oznajmia, że G'Kar poprosił o azyl na stacji i wtedy Londo żąda by G'Katr opuścił obrady Ligi......
Inna scena należąca do moich ulubionych to jak Katagia torturuje G'Kara i chce usłyszeć jego krzyk - to spojrzenie Londo proszące o jeden krzyk G'Kara....
No i scena z jednego z ostatnich odcinków 5. serii jak Londo jest zaprzysięgany na Cesarza Republiki Centauri ..... (Ci, co widzieli wiedza, o co chodzi)
Hmm bez zatanowienia przychodzi mi jeszcze co najmiej kilka takich scenek (a co byłoby dopiero jakbym trochę poszukał)... ale np.
- 1 Scenka w której statek Vorlonów właśnie ma zmieść z powierzchni ziemi Centaurii Prime. Vir i Londo z tekstem "Musisz mnie zabić!"
- 2 Londo dowiadujący się o tym kto zamordował jego laskę, oraz trochę pózniej w tym samym odcinku Londo i Morden i cała scenka z wysadzeniem wyspy Celinii.
- 3 I na końcu najważniejsze Sheridan na planecie Cieni. Biała Gwiazda w locie nurkowym... głos "Jump!" "Jump!"
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 13.12.2003 - |11:34|
gulus trochę bełkotliwy
Napisano 14.12.2003 - |12:02|
Dobry cytat z rozprawy : Czemu to zawsze ja dostaję takie sprawy, a nie Zimmerman?
Napisano 14.12.2003 - |12:22|
Użytkownik M.M edytował ten post 14.12.2003 - |12:23|
Napisano 15.12.2003 - |14:41|
... jak idziemy na obrazki.... to pic z mojego avatara.
Zawsze zastanawiałem się czy moim najlepiej ulubionym odcinkiem jest 3x11 Severed Dreams, czy raczej dwa odcinki z sezonu 3 War Without End Part I i Part II. Jeżeli chodzi o ten ostatni to uwieliam go ze względu na fabułę, natomiast 3x11 za świetną muzykę, świetny motaż zdjęć, świetny klimat ... Jeżeli miałbym wybrać dwie sceny tego całego odcinka... to byłoby... atak Narnów na robiących wyłom marines... wtedy kiedy słychać już tylko muzykę... ciarki przechodzą .... oraz równie klimatyczny fagment kiedy to Ivanowa obserwuje jak okręt kpt. Hirosi taranuję ziemski.
Cóź to za odcinek... jeżeli ktoś nie widział wogóle Babylonu 5, to polecam sciągnięcie tylko tego odcinka ! Zobaczycie jaki naprawdę jest Babylon5 (a uzależnia jak cholera ) .
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 26.03.2005 - |03:50|
3x10 - Severed Dream - wspaniała muzyka, dramatyzm scen. Sczegulnie ciekawą sceną jest tu przybycie Delenn z "kilkoma" statkami Mimbari do obrony Babylonu 5, trzeba przyznac, pani ambasador ma temperament :> .
4x06 - Into The Fire - czyli ostateczna rozgrywka pomiędzy Cieniami a Vorlonami, bardzo fajnie zrobione sceny walk oraz to co najważniejsze, w koncu wiadomo czego chcą nasi "opiekunowie", szkoda tylko ze po drodze zapomnieli o tym, że mieli nauczać młodsze rasy a nie wykożystywać je do walki między sobą.
Użytkownik Penegal edytował ten post 06.08.2005 - |21:55|
Napisano 26.03.2005 - |10:25|
Z'ha'dum - Koncowka od ucieczki Sheridana na balkon do eksplozji Bialej gwiazdy nad miastem cieni.
Severed Dreams - Scena po bitwie z desantujacym sie na B5 zolnierzami, Zack podtrzymujacy Garibaldiego, widok pobojowiska.
The Face of the Enemy - Scena z aresztowaniem Sheridana
Napisano 16.04.2005 - |17:46|
Kolejna to Gdy Londo jako Imperator siedzi na tronie i wpada G'Kar (oczywiscie obaj juz sa starzy i posiadaja liczne rany odniesione podczas wojny) i zaczynaja sie nawzajem dusic.
Użytkownik lincolm edytował ten post 16.04.2005 - |17:49|
Napisano 23.04.2005 - |18:01|
zdecydowanie numer jeden w calej seriiMoje ulubione sceny w B5:
Z'ha'dum - Koncowka od ucieczki Sheridana na balkon do eksplozji Bialej gwiazdy nad miastem cieni.
" Jump....Jump..Now!!!!!!",czy " I love you Deleen".
Napisano 23.04.2005 - |19:42|
zdecydowanie numer jeden w calej serii
" Jump....Jump..Now!!!!!!",czy " I love you Deleen".
... Do not fly to Za'ha'dum....
Napisano 19.01.2006 - |23:47|
Morden idzie pod eskorta w B5 i mija sie z Talią, a ta widzi Shadows. Scena godna najlepszego horroru.
Do sceny wymienionej przez gulusa dodam jeszcze przylot drygiego ambasadora Vorlonu. Ta scena, gdy zatrzymał się przed Sheridanem na kosmiczym spacerze. Pamiętacie ten napis, który się pojawił na burcie statku?
Pamietam - ale nie umiem czytac po vorlonsku! :>
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 20.01.2006 - |12:16|
Napisano 03.02.2006 - |17:59|
1. Scena pełna konsternacji kiedy Londo i Vir siedza razem na kanapie podejrzliwie na siebie patrząc. To było po wizycie żony Cesarza, która powiedziała im, że obaj bedą rządzić Centauri Prime, jeden po śmierci drugiego...
2. Chwila ataku na Narn za pomocą mass-drivers. Ta mina Londo... ukłony dla aktora.
3. Scena wysadzenia wyspy z Cieniami na Centauri Prime.
4. Zabawna była scena kiedy Lennier dowiedział się, co przedstawia centauryjska figurka Li.
Użytkownik tareh edytował ten post 04.02.2006 - |00:36|
Napisano 06.02.2006 - |11:20|
MAm kilka - scena walki z Cieniami o Vorlonami, scena śmierci Sheridana. Ale najlepszym odcinkiem jest dla mnie ostatni z 4 sezonu - historia ludzkości pokazana jako zapis historii.
Tak na gorąco. Ale osobiście sądzę, że cały fim ma swoją atmosferę, z której nie da się wyjąć jakieś scenki, bo to tylko migawki całości.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 06.02.2006 - |16:31|
Napisano 06.02.2006 - |17:19|
'Pierwsze' spotkanie Londa z Garibaldim (podetnij mi zyly)
Scena w ktorej Ivanova przedstawia sie dowodcy Omeg-X
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!
Napisano 17.02.2006 - |10:06|
Ja za jedna z lepszych scen uwazam ta gdy. J. Sinclair (Michael O'Hare) przenosi sie w czasie o 1000 lat, do poczatku pierwszej wojny z Cieniami i w otoczeniu dwoch Vorlonow przedstawia sie jako Valen :clap:
No to jest poprostu zaj.... :censored: scena!!!Uwielbiam ją,jak dla mnie jest w mojej pierwszej trójce.
Następna:mament ataku "Agamemnona" taranem na ostatnią platformę bojową w mamencie śmierci prezydenta Ziemi-ta muzyka,ten klimat,poprostu miodzio!!! :clap: :clap:
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 05.02.2007 - |14:04|
- Atak na Narn i Londo patrzacy na dzielo zniszczenia przez okno
- Smierc lorda Riefy (czy jak to sie pisze), gdy w zwolnionym tempie probuje uciec Narnom, a w tle gospeluja sobie
Aczkolwiek warto nadmienic, ze w B5 nie brakuje genialnych, zarowno dramatycnzych, jak i komicznych scen. Warto jeszcze wspomniec np. scene jak Vir opowiada Mordenowi czego chce, oczywiscie Zah'Dum, Londo i G'Kar zamknieci w windzie, czy Iwanowa odbywajaca "ziemski" stosunek seksualny z alienami
Użytkownik Domx edytował ten post 05.02.2007 - |14:05|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych