Postać z Babylon 5
Napisano 02.12.2003 - |18:18|
Napisano 02.12.2003 - |18:49|
gulus pełen miłości
Napisano 02.12.2003 - |21:30|
Napisano 02.12.2003 - |22:11|
Napisano 03.12.2003 - |12:28|
Jeffrey Sinclair
Dobry dowódca stacji, świetny dyplomata jeszcze lepszy przyjaciel, lojalny wobec swoich podwładnych. Szkoda tylko,ze grał w jednej serii aczkolwiek miał zaraz na początku serialu ściśle określoną role..... Moja ocena to 4
John Sheridan
Drugi dowódca stacji - facet wie, czego chce, także dobry dyplomata, ma trudna rolę do spełnienia - dowodzi stacją która ma dać pokój galaktyce a jest uznawany jako Star Killer wśród Minbarii. Do postaci nie miał bym nic jedynie fakt zmiany charakteru po powrocie z Za'ha'dum mnie trochę zniechecił do tej postaci. Świetny taktyk wojenny. Moja ocena dla tej postaci: 4.5
Susan Ivanova
Pani kapitan jest OK:). Najpierw jako pierwszy oficer Sinclera potem Sheridana. Doskonale wywiązywał się ze swojej roli. Ogólnie B5 zawsze będzie mi się kojarzyło z Suzan.... Moja końcowa ocena: 4,5
Michael Garibaldi
Nasz ukochany szef ochrony.... W serialach, jakie dotychczas oglądałem to najlepszy szef ochrony (równie z Odo z DS9). Typowy wścibski osobnik, wie, co się gdzie dzieje, potrafi zawsze znaleźć wyjście z sytuacji. Ocena: 4,5
Delenn
Pani ambasador jest jedną z osób, które wie o nadciągającej wojnie z Cieniami. Na początku intrygowała mnie (zwłaszcza w odcinku The gathering). Sądziłem,ze to postać nie jest do końca taka dobra a ma także swoje ciemne strony i się nie myliłem (ItB) Ocena moja: 4,5
Marcus Cole
Nasz Ranger o dobrym sercu:). Ta postać bardzo dobrze mi się zawsze kojarzyła, taki średniowieczny rycerz, ma swoje ideały, wie, co oczekiwać od życia, czym się kierować. Moja cena: 4,5
Lyta Alexander
Dla mnie niestety to najsłabsza postać serialu. O ile nie miałem nic do niej do końca 4 serii to od 5. Serii postać mnie po prostu denerwowała - najpierw wydawała się być związana z załogą stacji a potem obróciła się przeciwko nim. Bez rozpaczy ocena moja to: 3
Alfred Bester
Psi Cop - czarny charakter serialu - to taki Scorpius ze Farka, wie, czego chce intrygi ciągle tworzy nowe, jest lojalny tylko Korpusowi. Dostał by większą ocenę odemnie, ale za to, co zrobił Garibaldiemu otrzymuje tylko 3,5
Vir Cotto
Postać drugoplanowa, ale bardzo ważna dla serialu - przyjaciel, Londo najpierw taki nieporadny a potem przeistacza sie na godnego następcę Londo - moja ocena: 4
Londo Mollari
Dwie moje ulubione postacie - najpierw Londo Molari, intrygant, przedstawiciel starego rodu, arystokracji centauryjskiej, dąży by Imperium było takie same jak za starych, dobrych, świetnych czasów - dąży do tego na wszelkie sposoby. Dostrzega swój błąd, gdy jest za późno, próbuje naprawić swój błąd, ale jest juz za późno. Postać tragiczna -Ocena postaci: 5
G'Kar
Przedstawiciel Ka'ri czyli rządu Reżimu Narnu, postać najpierw "czarna" potem widać jego wewnętrzna przemianę we człowieka oświeconego. Najlepsza postać w serialu i dlatego mój głos idzie dla niego - moja ocena 5,5
Inne postacie pominięte w ankiecie:
Steven Franklin
Lekarz pokładowy stacji, szef Medlabu, człowiek, który nigdy nie poddawał się naciskom innych osób, pomagał wszystkim wokoło jednak czasami nie mógł sobie samemu pomóc (uzależnienie narkotykowe). Postać bardzo fajna, nieodzownie związana ze stacją - moja ocena to 4,5
Zack Allen
Następca Garibaldiego na stanowisku szefa ochrony. Udowodnił swoja lojalność przy zatrzymaniu i wypedzieniu przedstawicieli Nocnej Straży. Godny następca Garibaldiego - ocena postaci to: 4
Lenier
Zakochany w Delen był jej oddanym przyjacielem i powiernikiem. Jego wstąpienie do Anna Schock było dla wszystkich zaskoczeniem. Okazał się dobrym zwiadowcą, zawsze wierny i oddany. Ocena: 4
Talia Winters
Ciekawa postać, ale jej "zniknięcie" ze serialu było chyba nieoczekiwane nawet dla producentów. Osobiście nie lubiłem telepatów w tym serialu i dlatego oceniam ja na 4
Elizabeth Lockley
Postać pomyłka w serialu - ocena 3
Jak ktoś będzie chciał to mogę opisać jeszcze inne postacie z serialu.
Napisano 03.12.2003 - |22:12|
mmisiek a już zaczynałem myśleć że nieznasz oceny innej niż 4,5:P
Napisano 04.12.2003 - |11:38|
plan to do other things -John Lennon
Napisano 04.12.2003 - |13:00|
Napisano 04.12.2003 - |13:01|
Napisano 04.12.2003 - |15:29|
www.policeteam.com
Napisano 07.12.2003 - |22:55|
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 07.12.2003 - |23:51|
Zli , brzydcy i Martwi nie trafili na listę zasłużonych .
Co za dyskryminacja !!!
A poważnie kiedy kręcono jeszcze Crusade, krążyły pogłoski że ma się w nich pojawiać... własnie pan Morden !! Niestety nigdy się już tego nie dowiemy
Napisano 08.12.2003 - |09:21|
chyba jakby głowa jego uciekła .....z pala z przed pałacu Londo .....Zli , brzydcy i Martwi nie trafili na listę zasłużonych .
Co za dyskryminacja !!!
A poważnie kiedy kręcono jeszcze Crusade, krążyły pogłoski że ma się w nich pojawiać... własnie pan Morden !! Niestety nigdy się już tego nie dowiemy
Napisano 08.12.2003 - |09:40|
chyba jakby głowa jego uciekła .....z pala z przed pałacu Londo .....
Niekoniecznie. Zwróć uwagę że Morden przeżywa atak na planetę Cieni, co więcej widać jego powrót do "zdrowia", ale bynajmniej nie w sposób tradycyjny . Cienie napewno majstrowały przy jego DNA ! A mogły więc i przy okazji zrobić "kopię bezpieczeństwa" co oznaczałoby że w Crusade mógłby pojawić się klon Mordena
Napisano 08.12.2003 - |23:09|
Normalnie , a nie dyskriminacja. W Ankiecię biorą udział tylko dobrzy , ładnii i żywi ( a przynajmiej ci co spełniają jeden warunek )
No co za bezczelna dyskriminacja !!!
No to zaraz zatrzęse tą waszą ankietką... przyjrzyjmy się niektórym "dobrym, ładnym i życzliwym"
- 1 Londo Mollari - postać która wyciągneła kopyta pod koniec 5 sezonu. Do tego (ja nie gustuję w chłopcach) ale jego gęba nie jest nawet odrobinę miła... jest ODRAŻAJĄCA !! Czy jest postacią dobrą ? Tak zapewnie parę milionów Narneńczyków miałoby zastrzezenia hehehe
- 2 Marcus Cole - wyciąga kopyta jeszcze szybciej bo w sezonie 4 ! Ten jest chociaż przystojniakiem
- 3 Bester - no tak miłośc do ludzi tego pana jest wszystkim dobrze znana .
- 4 Mr Morden - mój faworyt, zawsze uśmiechnięty przystoiniak (ładny) , gotowy często wyswiadczać "koleżenskie przysługi" (życzliwy) i nie pobierający za to opłaty (dobry) !!! hahaha
Napisano 10.12.2003 - |18:41|
AD1 Londo Molari - Żeczywiści brał udział w negocjacjach pomiędzy Mordenem a Cesażem Centauri , bo pragną odbudować potęgę Republiki . Jednak zdał sobie sprawę ze swojich błędów i dla dobra wszystkich usunął z Virem Cotto , cezaża Katagie . Potem odał wolność Narnowi zgodnie z obietnicą jaką dał swojemu przyjacielowi G`Karowi . Przez krótki czas był też imperatorem (potem został nim Vir ) i przedctawiano go jako jednego z najlepszych władców republiki .
AD2 Marcus Cole - Pierwszy Anna Shock (zwiadowca?Ranger) jakego poznaliśmy. Dowódca Wihte Star .jak dla mnie to jest wystarczasjąca rekomendacja (a zakochany w Suzan Ivanowej ).
AD3 Bester - Tu bedzie trudno . Bester wieży że przyszłością ludzkości są telepaci . Co prawda nie liczy się z wiekszością normalnych ludzi i doży do celu po trupach , to jednak ma pewien cel , zapewnić rasie ludzkiej (homo sapiens PSI) przyszłość . Po części to go tłumaczy , a przynajmiej w moich oczach.
AD4 Morden - Jako jedyn przeżył z Icarusa , zawsze miał ciekawe toważystwo (cienie ). Morden dążył do władzy tylko dla władzy , mógł sprzedać każdego .Jego próba w The Gathering , nieomal rożpętała wojnę w której ziemia została by zmieciona , tak jak dostało się wielu innym planetom kiedy to Vorloni ruszyli do walki z Cieniami . Powodem też jest fakt iż Morden pokazywał się raczej żadko w serialu (a przynajmiej tak pamiętam ).
Napisano 10.12.2003 - |19:19|
Wycofał wojska z Narnu bo to byłą obietnica dana G'Karowi w trakcie przesłuchań go przez Katagie - G'Kar miał pomóc Londo w usunięciu szalonego władcy.
BTW to Londo był dwa razy Cesarzem Centauri - zaraz po śmierci Katagi został namiestnikiem Imperium i faktycznie był najwyższym władcą w Imperium. Potem w piątej serii zostaje już prawowitym Imperatorem dla dobra swojego ludu.
Morden sam nie przeżył masakry na Ikarusie - przezył jeszcze jakiś doktor i Anna Sheridan. Nie było to udowodnione, że to był ten sam Morden co był w ekspedycji na Icarusa - cienie mogły sobie stworzyć jakiegoś klona. Zreszta w odcinku Za'ha'dum Anna poddana badaniom przez Franklina okazuje sie,zę jest prawie idealna z "tą Anna z załogi ekspedycyjnej". Rózniła się jakimś układem w głowie rawdopodobnie jakimś układem sterowniczym .....
Mam nadzieję ,ze jutro ten posty bedzie jeszcze na swoim miejscu a nie gdzie indziej ......
Napisano 10.12.2003 - |19:32|
Przeżyć jako komputer sterujący maszyną cieni - Brrr . Koszmar . Chodziło mi oto iż Morden wrucił , dysponując w jakiejś części wolną wolą (chyba dlatego mógł się cieszyć cały czas toważystwem cieni).Morden sam nie przeżył masakry na Ikarusie - przezył jeszcze jakiś doktor i Anna Sheridan. Nie było to udowodnione, że to był ten sam Morden co był w ekspedycji na Icarusa - cienie mogły sobie stworzyć jakiegoś klona. Zreszta w odcinku Za'ha'dum Anna poddana badaniom przez Franklina okazuje sie,zę jest prawie idealna z "tą Anna z załogi ekspedycyjnej". Rózniła się jakimś układem w głowie rawdopodobnie jakimś układem sterowniczym .....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych