Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nominacje do złotej maliny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.02.2006 - |18:22|

Donoszę wszem i wobec, że niezwykle kompetentne grono specjalistów w dziedzinie filmowej nominowało Haydena Christensena do złotej maliny w kategorii najgorszy odtwórca... i tu uwaga - roli DRUGOPLANOWEJ. To nie pomyłka z mojej strony. Myślę, że sytuacja nie wymaga specjalnego komentarza, ale założyłem ten temat, bo jako fan nie mogę przeboleć takiej zniewagi. Nie dość, że aktor ten sporo się nauczył od czasu "Ataku Klonów" to jeszcze bezprawnie degradują rolę Dartha Vadera w trzecim epizodzie. Ta zniewaga krwi wymaga.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 Unghar

Unghar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03.02.2006 - |00:20|

bo pewnie rolę Anakina uznali za rolę drugoplanową..... dopiero rola Vadera jest godna uwagi.... w końcu to tak odmienne postacie :P
  • 0

#3 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2006 - |00:55|

To też nie wymaga komentarza. Te postaci są w oczywisty sposób ze soba powiązane, bez jednej nie ma drugiej.
  • 0

#4 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.02.2006 - |07:13|

To też nie wymaga komentarza. Te postaci są w oczywisty sposób ze soba powiązane, bez jednej nie ma drugiej.

Moze chodzilo o dodatkowego kuksanca? Ten mlody Vader wypadl na prawde blado... gdybym byl zlosliwy to tez bym pewnie przyznal taka nagrode wlasnie za te role - mimo nawet tego, ze o polnocy konkretnego dnia bylem w kinie na premierze tego filmu. Rola mlodego Vadera byla kiepska...

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 03.02.2006 - |07:13|

• 0
Dołączona grafika

#5 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 03.02.2006 - |09:39|

Młody Vader nie zachwycał grą aktorską

Momentami wydawało mi sie że ma problemy z tekstem, czy tym jak ma zagrać jakąś scene
  • 0

#6 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2006 - |09:42|

Każdy ma swoją opinię, ale mi chodzi o to żeby zabrać prawo do opinii tym niekompetentnym debilom od złotej meliny. Oni wogóle nie powinni sie odzywać w kwestii filmów.
  • 0

#7 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.02.2006 - |10:00|

Dlaczego? Nie zauwazasz ze oni sie w tym Hollywood tak kisza we wlasnym sosie ze potrzeba jest odrobina zimnej wody?
Lubie kino komercyjne, zwlaszcza to zza oceanu - ale i nie uwazam zeby budowac jakies sztuczne swietosci, ktorych nie wypada, czy nie godzi sie krytykowac.
Pierwsza (w kolejnosci ukazywania sie na ekranie) czesc SW ogladalem w kinie parenascie razy, ale wcale to nie oznacza zebym podchodzil do produktow Lucasa bezkrytycznie.
Moze dlatego smialem sie do lez ogladajac "Space balls" <_<
  • 0
Dołączona grafika

#8 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2006 - |13:23|

Hayden Christensen mógł być nominowany do maliny, za Anakina w "Ataku Klonów", ale wydaje mi się, że w "Zemście Sithów" pokazał co potrafi i zagrał przekonująco. Pozbył się "odruchów" charakterystycznych dla aktora opery mydlanej.
  • 0

#9 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2006 - |14:29|

Dlaczego? Nie zauwazasz ze oni sie w tym Hollywood tak kisza we wlasnym sosie ze potrzeba jest odrobina zimnej wody?
Lubie kino komercyjne, zwlaszcza to zza oceanu - ale i nie uwazam zeby budowac jakies sztuczne swietosci, ktorych nie wypada, czy nie godzi sie krytykowac.
Pierwsza (w kolejnosci ukazywania sie na ekranie) czesc SW ogladalem w kinie parenascie razy, ale wcale to nie oznacza zebym podchodzil do produktow Lucasa bezkrytycznie.
Moze dlatego smialem sie do lez ogladajac "Space balls" <_<

Nadal mnie nie rozumiesz. Ani Anakin, ani Vader nie są postaciami drugoplanowymi. Ktoś kto twierdzi, że są, niech lepiej nie rozdaje żadnych nagród, nawet jeśli są to złote, śnięte ryby za najdłużej trwające beknięcie w filmie komediowym dla nastolatków. Po prostu jest to przejaw absolutnej niekompetencji. Wraith ma absolutną rację. Jeśli juz miałby dostać tą malinkę, to spóźnili się o 4 lata. Ten aktor sporo się od tego czasu nauczył i wg mnie jest gdzieś w grupie tych trochę lepszych niż przeciętni.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 03.02.2006 - |14:30|

• 0

#10 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.02.2006 - |14:44|

Nadal mnie nie rozumiesz. Ani Anakin, ani Vader nie są postaciami drugoplanowymi.

Mysle ze jednak rozumiem. Te nagrody z tego co widzialem/czytalem sa takim wrzodem na :censored: hollywoodu. Podaje sie o przyznanych nagrodach info w mediach ale nikt normalny nawet sie nie wybiera ich odebrac bo to obciach. A skoro jest to tego typu "nagroda" to i kategorie sa obciachowe i wszystko jest jednym wielkim obciachem. Stad -> wcale bym sie nie zdziwil gdyby maline nagle np za najgorsza scengrafie dostal Arnold-terminator czy ktokolwiek inny. Te nagrody zahaczaja o obsurd i tak - mniemam - nalezy je traktowac...
  • 0
Dołączona grafika

#11 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 03.02.2006 - |15:37|

Traktowanie tych nagrod calkowicie serio jest bledem. Jednak ostatni SW nie jest jakim genialnym filmem, jak dla mnie byl to jeden ze srednich filmow jakie ogladalem w tamtym roku. przedewszystkim dlatego ze wytwornia zrobila wokol niego za duza zadyme medialna przez co mozna bylo oczekiwac wyjatkowego i genialnego zwienczenia sagi a powstal film co najwyzej przecietny.

Podaje sie o przyznanych nagrodach info w mediach ale nikt normalny nawet sie nie wybiera ich odebrac bo to obciach

jakos w tamtym roku hally bery pofatygowala sie odebrac swoaja jak ze zasluzona nagrode za catwoman i nawet pokazala ze ma dystans do swojej tworczosci.

s tak wogole to cos mi sie gdzies ostatnio obilo o uszy ze maja powstac kolejny 3 czesci wiecie cos moze na tan temat?
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#12 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2006 - |15:49|

Bardzo prawdopodobne jest, że powstanie serial traktujący o tym co sie dzieje między EIII a EIV. Na Świecie jest prowadzona "kampania koszulkowa" na rzecz trzeciej trylogii. Koszulki można kupić przez internet http://www.hyperstit...AodbS2HsA]tutaj[/url].
Niektórzy twierdzą, że najlepszym wyjściem będzie jeśli George odda krzesło reżysera Stevenowi Spilbergowi (zbijcie mnie jeśli źle zapisałem jego nazwisko) i podobno jest to rozwiązanie dość realne. Możliwe też, że powstanie kolejna seria kreskówek, bo "Clone Wars" cieszyły sie sporym zainteresowaniem. Zatem fani SW nie muszą sie obawiać o przyszłość. Szczególnie jeśli pałeczkę przejmie Steven.

edit: cholerne hyperlinki, dlaczego nie chce działać tak jak ja chcę?

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 03.02.2006 - |15:54|

• 0

#13 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.02.2006 - |15:49|

jakos w tamtym roku hally bery pofatygowala sie odebrac swoaja jak ze zasluzona nagrode za catwoman i nawet pokazala ze ma dystans do swojej tworczosci.

Skoro tak twierdzisz - mozliwe. Co innego dystans do siebie a co innego do swojej pracy - mysle ze dlatego te maliny nie ciesza sie wzieciem, bo kto lubi uslyszec ze to co robi jest nic nie warte (delikatnie rzecz ujmujac)?

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 03.02.2006 - |15:50|

• 0
Dołączona grafika

#14 yorar

yorar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13.08.2006 - |16:23|

Złota Malina za Atak Klonów, jak najbardziej sie mu należy. Co do Zemsty Sithów, może i lepiej zagrał, ale nie wydaje mi się dużo lepiej. Co do błędu z rolą drugoplanoą, to już poważny błąd.
  • 0

#15 ben kenobi

ben kenobi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21.08.2006 - |18:56|

atak klonów zdecydowanie najgorsza część gwiezdnych wojen ...ale nie bylo az tak tragicznie;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych