Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 31.01.2006 - |12:07|

2x14: One of Them (Sayid)

Scenariusz: Damon Lindelof & Carlton Cuse
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 15.02.2006

Użytkownik wojtek edytował ten post 31.01.2006 - |12:08|

• 0

#2 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.02.2006 - |10:59|

Bardzo dobry odcinek... 8\10... dużo się działo... nic się nie wyjaśniło ;] jak to w Loście bywa ;] czy ktoś odczytał te hieroglify , które pojewiły się po tym jak licznik doszedł do 0 ?? Oglądałem bez napisów, mój eng nie jest fatalny, ale co powiedział Sayid do Charliego na sam koniec ?
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#3 maksiu

maksiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 16.02.2006 - |11:27|

czy ktoś odczytał te hieroglify ,

jeśli dobrze odczytałem to jest tam napisane "Świat nie zginie"
m.
  • 0

#4 timon

timon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16.02.2006 - |11:57|

A jednak Lock zdarzył wpisac cyfry... No i Jack powstrzymał Saida przed torturowaniem jednego z innych.. Wydaje sie ze to raczej jest jesden z nich bo za duzo faktow mu sie pomylilo jak go Sadi torturował.. No i nareszcie jakas akcja w Lost :D
  • 0

#5 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.02.2006 - |12:06|

Locke nie zdążył... wpisał po tym jak zegar pokazał 0 i potem hieroglify... zobaczył je i dopiero potem wpisał cyfry... ale przynajmniej się wyjaśniło że yo ten sam zegar i nic się nikomu nie przyśniło... swoją to kto wymyślił tą teorię o innym zegarze... przecież tam wyraźnie widać, że jest podziałka między cyframi... nic tylko pozostaje czekać na ep 15... osotanio mie denerwuje to , że postacie znikają... nie ma Kate , nie ma Eko 5 osób w kółko...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#6 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.02.2006 - |12:19|

Trudno by wszyscy dusili sie w bunkrze.
  • 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |13:50|

Oglądałem bez napisów, mój eng nie jest fatalny, ale co powiedział Sayid do Charliego na sam koniec ?

Sayid powiedzia, że jest przekonany, o tym, że schwytany jest obcym (Innym) i kłamie, ponieważ on sam nie ma wyrzutów sumienia, że go pobił. czy cos w tym rodzaju. następnie powiedział, że Jack i Loch wyrażnie nei pamiętają co Ethan zrobił do Clair, Charliego i Scotta (a może Steave - mylą si mi oni). W ostatnim jego kwestia było pytanie do Charliego czy on pamieta. Myśłe , że to zapowiedż wyadrzeń 15 epizodu gdzie według spoilerów

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Odcinek bardzo dobry. najsłabszym punktem była historia z zaba. Z trailera sądziłem, że to cos powazniejszego. Miałem nadzieję, że "nowy szeryf" zrobi cos bardziej znaczacego niz sąd na żabą.

Retrospekcja taka sobie. Tym razem jej treśc podyktowana wydarzeniami na wyspie. smacznym elementwm była w niej obecność ojca Kate. Miał jej zdjęcie.

Jeśli ktos może zrobic zrzut ekranu zegara z tymi znakami.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 16.02.2006 - |15:01|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |15:20|

ładna fotka

• 0
Genesis

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |15:32|

Prosze bardzo, ciekawe co wyczytacie :) (shot ukryty w spoilerze, zeby Ci co nie widzieli odcinka nie psuli sobie zabawy :) )

Tu jedna z wypowiedzi z

http://lost.cubit.ne...000030#comments

ruwhour says:
hello to all. long time lurker, first time post.

with regard to the symbols translated into japanese: what dphrygian posted is pronounced 'shi-nu'. it is the dictionary or unconjugated form of the verb 'die'. in the dictionary i have, 'pass away' is included next to this word. now, i'll get more info to all soon on this, but the first part of the word is kanji, i.e. it has inherent meaning unto itself and doesn't just represent a particular pronounciation (and in fact could represent different pronunciations depending on how it is used). the second part is hirigana for 'nu' and is something more more akin to the letters of the alphabet. what i'm gonna do is look up the kanji and see what additional meanings it has.

admittedly, i've 1 year of japanese under my belt and that was a few years ago. thank goodness i'm a bibliophile and have many reference books on the language. also, in all honesty, i don't know if this is the right path we're on with this, but i'm having fun.

back with more in a bit.
Posted: 2-16-2006 0:23:03

Nie bardzo rozumiem o co facetowi chodzi, ale może ktoś się doczyta jakiegoś sensu.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 16.02.2006 - |15:33|

• 0
Genesis

#10 scibor

scibor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 16.02.2006 - |15:37|

Locke nie zdążył... wpisał po tym jak zegar pokazał 0 i potem hieroglify... zobaczył je i dopiero potem wpisał cyfry... ale przynajmniej się wyjaśniło że yo ten sam zegar i nic się nikomu nie przyśniło... swoją to kto wymyślił tą teorię o innym zegarze... przecież tam wyraźnie widać, że jest podziałka między cyframi... nic tylko pozostaje czekać na ep 15... osotanio mie denerwuje to , że postacie znikają... nie ma Kate , nie ma Eko 5 osób w kółko...

Heh widać nie oglądałeś trailera na którym (dla zmyłki przez autorów tak samo jak zdjęcie Sun do poprzedniego odcinka) był inny zegar ! (i widać to bez anlizowania odstępów między literami , dat urodzin aktórów czy czego byś se nie wymyślił) zegar w bunkrze ma minuty na czarno sekundy na biało i pokazuje (np 000:01) a w trailerze był cały czarny i zamiast zer miał puste pola . fin

Użytkownik scibor edytował ten post 16.02.2006 - |16:16|

• 0

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |15:49|

Ps. Ojciec Kate i Kate byli w australii w tym samym czasie ciekawe czy się widzieli zanim ją szeryf wywiózł

A skąd to spostrzeżenie?
  • 0
Genesis

#12 scibor

scibor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 16.02.2006 - |16:02|

http://i39.photobuck...hieroglyphs.jpg hieroglify

Jonasz może mi sie pomyliło , jeśli tak to ojciec kate jest podobny do agenta ze wspomnień sayda z australii

Użytkownik scibor edytował ten post 16.02.2006 - |16:11|

• 0

#13 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.02.2006 - |16:16|

Wszyscy sa ze soba powiazani ;)
  • 0

#14 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |16:20|

http://i39.photobuck...hieroglyphs.jpg hieroglify

Jonasz może mi sie pomyliło , jeśli tak to ojciec kate jest podobny do agenta ze wspomnień sayda z australii

Tamted był Australijczykiem, oficerem ASIS (australijski odpowiednik CIA). Byli podobni ale na pewno to nie te same osoby.
  • 0
Genesis

#15 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16.02.2006 - |17:08|

Jak dla mnie odcinek bomba, wreszcie coś się zaczęło dziać :) choć poprzednie odcinki nie były wcale najgorsze [no może trochę z Charliem] ja jestem dopiero po seansie i jeszcze mam w głowie tą część odcinka kiedy Sayid torturuje bezlitośnie więźnia, a czas w zegarze upływa do końca. Szczerze powiedziawszy jak zobaczyłem pojawiające się hieroglify to myślałem, że naprawdę nie zdąży Locke :)
Kurde za tydzień ostatni odcinek przed wielką przerwa :/ czuję, że na 100% będzie ostry, a na pewno końcówkę przywalą taką, że szczena do dołu, żeby po miesiącu bez LOSTa była rekordowa oglądalność.
  • 0

#16 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.02.2006 - |17:18|

ZdL, jakbyś oglądał trailer to byś wiedział kto wymyślił teorie o innym zegarze. Widocznie się im coś pomyliło bo faktycznie teraz w odcinku mieliśmy już ten właściwy zegar.

Mówicie że Locke nie zdążył wpisać liczb. Faktycznie przed pojawieniem się 0 nie zdąrzył ale potem zaczęły się po kolei pojawiać te hieroglify czy co to tam było. I mamy pokazane że pojawiło się ich 4 a jedno się chyba nie zdąrzyło pojawić bo Locke wcisnął guzik. Także co by sie stało jakby pojawiły sie wszystkie te rysunki dalej nie wiemy. Także można powiedzieć że Locke zdążył wpisać liczby ;).

Teraz czeka nas tydzień przerwy, bo 22 lutego w USA powtórzą dwie częsci pilota.

Użytkownik Pawel edytował ten post 16.02.2006 - |17:22|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#17 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.02.2006 - |17:21|

Odcinek uważam za dobry, ale gorszy od poprzedniego. Dużo się działo a tak naprawdę nic. Wkurzyłem się kiedy Locke wpisał liczby i zegar odliczył do 108. Nie wiadomo czy coś się stało czy jednak nie. Cały tydzień czekałem aby się dowiedzieć co się stanie jak nie wpiszą liczb a tu zonk. Jak tak dalej pójdzie to zacznę czytać spojlery bo już nie znoszę tej presji, tym bardziej że jak obejrzymy 15 odcinek to przed nami miesiąc czekania na 16-ty :/

Użytkownik GIZIU edytował ten post 16.02.2006 - |17:23|

• 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |17:22|

Kurde za tydzień ostatni odcinek przed wielką przerwa :/ czuję, że na 100% będzie ostry, a na pewno końcówkę przywalą taką, że szczena do dołu, żeby po miesiącu bez LOSTa była rekordowa oglądalność.

Sprostowanie. Za tydzień dwugodzinna porcja Losta. Wemitowane zostaną dwa piloty back-to-back. Następny nowy epizod za dwa tygodnie - 1 marca.
  • 0
Genesis

#19 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16.02.2006 - |17:22|

Pewnie ktoś poprosi o zamieszczenie, więc wyprzedzam prośbę :)

Dołączona grafika

Użytkownik Slide edytował ten post 16.02.2006 - |17:23|

• 0

#20 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 16.02.2006 - |17:27|

No w końcu jakiś porządny odcinek.Sayid pokazał na co go stać i nie będzie się ciaćkał z podejrzanymi(ja stawiam na to,że ten schwytany jest jednak othersem).
Sawyer ma chyba jakieś odchyły(komu przeszkadzała biedna żabka),a Hurley wykrada zapasy.
Scena z odliczaniem czasu zabójcza.Ja ma takie dziwne wrażenie,że Locke wie co się stanie gdy nadejdzie 0.
Moim zdaniem coś się uruchomiło,ale co to sie chyba dopiero dowiemy po jakimś czasie.
Ocena 9/10(byłaby 10 gdyby nie ta dziwna scena z żabą)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych