Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 203 - S10E09 - Company of Thieves

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (160 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (10 głosów [7.30%])

Procent z głosów: 7.30%

2. 9,5 (11 głosów [8.03%])

Procent z głosów: 8.03%

3. 9 (28 głosów [20.44%])

Procent z głosów: 20.44%

4. 8,5 (21 głosów [15.33%])

Procent z głosów: 15.33%

5. 8 (26 głosów [18.98%])

Procent z głosów: 18.98%

6. 7,5 (8 głosów [5.84%])

Procent z głosów: 5.84%

7. 7 (14 głosów [10.22%])

Procent z głosów: 10.22%

8. 6,5 (2 głosów [1.46%])

Procent z głosów: 1.46%

9. 6 (6 głosów [4.38%])

Procent z głosów: 4.38%

10. 5,5 (2 głosów [1.46%])

11. 5 (3 głosów [2.19%])

Procent z głosów: 2.19%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [0.73%])

Procent z głosów: 0.73%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.73%])

16. 2,5 (2 głosów [1.46%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (1 głosów [0.73%])

21. 0 (1 głosów [0.73%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.01.2006 - |19:31|

brak
Log65: Happy camper

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.09.2006 - |06:21|

Oj dzieje się dzieje i to dużo w tym odcinku.

W skrócie:
Odyseja z Carter na pokładzie leci w okolice Superwrót sprawdzić co tam "słychać".
Na miejscu okazuje się,że renegat wśród Lucjan niejaki Anateo [mam nadzieję ,ze dobrze napisałem] przygotował na nich zasadzkę.
Anateo sam chce dokonać przewrotu i objąc władzę wśród Lucjan.
Odyseja uciekając wpada w pole minowe no i mamy kłopoty. Spore zniszczenia ,osłony nie działają ,broń nie działa, itp.
Oczywiście Anateo dokonuje abordażu naszego okrętu i żąda od Carter naprawienia uszkodzeń Odyseji. Naturalnie Carter odmawia.Dostaje nawet taki rozkaz od płk.Emmersona.
W tym czasie SGC odbiera sygnał od nadajnika podprzestrzennego Odyseji i wysyła resztę Jedynki na ratunek.Okazuje się,że ten sygnał to kolejna pułapka i Vala i Daniel też dostają się w łapy Anateo.
Mitchell i T'ealc po ponownej naradzie w SGC postanawiają,że Mitchell użyje pierścienia z narkotykiem (którego Daniel użył chyba w 5 sezonie do omamienia Yu podczas spotkania Goauldów na stacji kosmicznej). Aby zinfiltrować "dowództwo" Lucjan i dowiedziec się co jest w końcu grane.
Udaje się więc do Lucjan trasportowcem razem z T'ealcem. A na miejscu .........
Resztę ................... zobaczycie sami :P Po co psuc wam zabawę.

+++ za akcję
+ Odyseja w polu minowym - nieźle to wyglądało
+ za Sojusz Lucjan w tym odcinku
+ za "bandytów" na pokładzie Odyseji
++ za postawę Vali :clap:
+ podstęp Mitchella z pierścieniem
+ w niewoli wiekszośc Jedynki - Vala,T'ealc,Daniel ,Samanta
++ jak Vala używa transportera na Anateo :clap: w końcu jakieś pomysłowe użycie teleportera.

- czapka T'ealca ;) na tym transportowcu
- za płk.Emmersona :( jak zobaczycie to bedzie wiadomo czego mi szkoda i dałem minius

O widze,że sporo plusów zarobiła Vala ale należało jej się.

Podsumowując jak za starych czasów dużo przygód w kosmosie. :D Mi się podobało.

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.09.2006 - |07:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.09.2006 - |07:00|

Ciekawy odcinek, daje 7.
  • 0

#4 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.09.2006 - |13:49|

Odcinek, hmmm ciekawy z pewnością. Pojawia się ponownie przymierze Lucjan. Dobrze zorganizowana zasadzka unieszkodliwia Odyseję. Pole minowe faktycnzie fajnie zrobione.

Odcinek w kilku miejscach zaskakuje. Mam tu na myśli przede wszystkim użycie tej substancji do omamienia Natana, przywódcy Lucjan. Zaskoczyła mnie też reakcja tego przemytnika, który okazał się całkiem sprytny. Nie wiedział jednak o co chodzi więc jego plan, cóż delikatnie mówiąc nie wypalił :P. Kiedy okazało się, że Natan to Mitchell, byłem naprawdę zaskoczony ! Spodziewałem się, że kiedy statek będzie wybuchał, będizemy mieli akcje teleport. Błąd! Akcja teleport została wykonana, ale w bardzo oryginalnym celu.

Generlanie dobry odcinek dużo kombinacji tak jak keidyś, jakos mniej było widać Valę.
  • 0

#5 spelcast

spelcast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 16.09.2006 - |14:26|

dobry odcinek daje 7

zastanawiam sie tylko jak oni maja zamiar zakoniczyc sprawe z Ori nie mowiac juz o przymierzu Lucjan w 11 odcinkow
  • 0

#6 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.09.2006 - |15:01|

Moim zdaniem kwestia przymierza Lucjan pozostanie otwarta.

Chciałem jeszce zaznacyzć o jedne rzeczy, która po prostu nie daje mi żyć! Do jasnej cholery, czemu po wyleceniu z hiperprzestrzeni nie tylko teraz, ale ZAWSZE zanim padnei "return fire" musi minąć pół minuty, paść ze dwa "damage report" posypać się tona iskier (swoą drogą powinni te statki tak budować, żeby nie wyglądały jak greckie ogniem, ale wiadomo - być to musi), a osłony spaść ze 20%. Co to ma być ? Dajemy im fory czy jak?!

Swoją drogą fajnie słyszeć teksty typu "statki Tau'ri są bardzo potężne" :commando:

Użytkownik Mystral edytował ten post 16.09.2006 - |15:02|

• 0

#7 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 16.09.2006 - |15:08|

WTEDY JESZCZE NIKT NIE WIEDZIAł ,żE NEI BęDZIE 11 SEZ

Postać Carter coraz bardziej mi się nie podoba jakoś wszyscy giną do okoła Carter dostaje rozkaz i co nic nie wykonuje go.
Dla mnie jest to jasne powina dać się zastrzelić
Ale oczewiście główna postać nie może umrzeć.
Od pewnego czasu mam wrażenie iz dobrze sie stało że kasują serial ponieważ coś się niby dzieje jest akcja nowy wróg.
ALE
Kiedyś kreowano jakieś wiezi miedzy ludzkie zespół były odcinki o pojedynczych postaciach sg1 była gotowa zginąć kilka razy żeby uratować coś lub kogoś nie zawsze ziemie a teraz co mamy nic.
Od 8 sez juz nic się nie dzije ciągłe teleportacje Carter popełnia błędy żle ocenia sytułacje juz chyba 5 raz
Nasz jaffa nie wiem po co tam jest tylko po to żeby komuś przywalić
Michel hm niby dowodzi sg1 a niby nie dowodzi ja sam nie wiem co on tam robi
No i daniel
Daniel powinien lecieć na atlantis tam by się przydał bo tu już nie robi nic tylko jakaś gadka umoralniająca
Za odcinek daje 7
PS nie da się pisać POLSKICH ZNAKóW DUżYMI LITERAMI

Użytkownik Raptorek edytował ten post 16.09.2006 - |15:11|

• 0

#8 SunTzu

SunTzu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 16.09.2006 - |15:54|

Jedensastego nie będzie przecierz??

Odcinek świetny dawno nie widziałem tak dobrego odcinka

jak widziałem początek pomyślałem sobie że zobaczymy walke Bazy z Odysey... i przez następne 30 min Carter będzie ratowałą statek.
To było pierwsze zaskoczenie akcje dobrze poprowadzona.
Ciekawe dlaczego ziemia nie postarała się o pare transportowców czy też innych statków przecierz mają złoża i technologie mogli by sprzedać np Coca-Cole albo pepsi hehe bo do początku jakoś ciągle cierpimy na brak statków,,,, heh no i czemu F-302 nie ma hiper napędu przecierz transportowiec ma a taki statek nie może mieć- troche dziwne bo przecierz to my mamy "potężne statki"
Cóż moim zdaniem powinni wymienić kadre troche z starej kadry

Użytkownik SunTzu edytował ten post 16.09.2006 - |15:57|

• 0

#9 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.09.2006 - |16:03|

Daniel powinien lecieć na atlantis tam by się przydał bo tu już nie robi nic tylko jakaś gadka umoralniająca

Tworzy humor z Vala :D
Pozatym kto jak nie on ma znalezc bron pradawnych? :P

PS nie da się pisać POLSKICH ZNAKóW DUżYMI LITERAMI

ŻŹĆĄŚŃŁÓĘ ... pisales cos? :P

no i czemu F-302 nie ma hiper napędu przecierz transportowiec ma a taki statek nie może mieć

Generator potrzebny do otwarcia okna hipernapedu jest zbyt duzy by umiescic go na mysliwcu :)
  • 0

#10 SunTzu

SunTzu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 16.09.2006 - |16:06|

proste zrobic wiekszy mysliwiec?? Nie koniecznie dla jakiegoś statku bojowego ale da samej Ziemi taki większy myśliwiec jak pamiętam w pierwszym odcinku StarGate Apofis przeniósł sie na myśliwiec przez pierścienie---> dużo musiało tam być miejsca
  • 0

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.09.2006 - |16:38|

proste zrobic wiekszy mysliwiec?? Nie koniecznie dla jakiegoś statku bojowego ale da samej Ziemi taki większy myśliwiec jak pamiętam w pierwszym odcinku StarGate Apofis przeniósł sie na myśliwiec przez pierścienie---> dużo musiało tam być miejsca

Ze jak? :o Nic takeigo sobie nie przypominam.
Mysliwce Goa'uld sa takiej samej wielkosci jak nasze.
Jak juz to mogl sie przeniesc na Transportowiec albo Bombowiec.
  • 0

#12 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.09.2006 - |16:40|

No tak, ale po co robić myśliwce z napędem podprzestrzennym ? :| To są jednostki krótkiego zasięgu preznaczone do walki, nie do przemieszczania się (w więksozści przypadków:P). Skoro są na pokładzie tkaiego Dedala, to nie potrzbująnapędu podprzestrzennego. W przypadku obrony plaety tez byłby raczej zbędny.

Fakt, możnaby zbudować jakiś inny statek. Zakładając, że Dedal odpowaida Ha'tak'owi, a myśliwiec gliderowi, to brakuje nam czegoś pośredniego - takiego Alkesha. Sęk w tym, że Dedal jest chyba porównywalny wielkością z Al-Keshem. W porównaniu z HS to jest z pewnością maluteńki.

Ze jak? ohmy.gif Nic takeigo sobie nie przypominam.
Mysliwce Goa'uld sa takiej samej wielkosci jak nasze.
Jak juz to mogl sie przeniesc na Transportowiec albo Bombowiec.

Był taki statek. Z pewnością jednak nie nazwałbym go myśliwcem. Nie był to jednak żadne z klasycznych statków Goa'Uld. Takie coś większe niż transportowiec, ale nie Al'kesh. O ile dobrze pamiętam taki model statku nie pojawił się już w żadnym późniejszym odcinku.

Użytkownik Mystral edytował ten post 16.09.2006 - |16:42|

• 0

#13 enlil

enlil

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.09.2006 - |19:26|

Generator potrzebny do otwarcia okna hipernapedu jest zbyt duzy by umiescic go na mysliwcu :)

powtorka 6x01-02 niezbedna;)

f-302 "teoretycznie" posiada generator hiperprzestrzeni, jest troche wieksza niz glider - tak sie pisze?
ale paliwo ktore uzywaja ziemianie naquadia(?) jest zbyt nie stabile by uzywac go
  • 0

#14 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.09.2006 - |21:47|

Sęk w tym, że Dedal jest chyba porównywalny wielkością z Al-Keshem.

SG-1 719-20 :) Juz BC-303 byl wiekszy od alkesha :) a BC-304 jest wiekszy od 303 :).

powtorka 6x01-02 niezbedna;)

f-302 "teoretycznie" posiada generator hiperprzestrzeni, jest troche wieksza niz glider - tak sie pisze?
ale paliwo ktore uzywaja ziemianie naquadia(?) jest zbyt nie stabile by uzywac go

NIe potrzeba, poprostu uznalem ze przypominanie czegos co przy dluzszej pracy moze rozwalilc nawet Hataka byloby glupstwem ;).
  • 0

#15 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 16.09.2006 - |22:49|

Al'kesh był 10 razy mniejszy od Prometeusza (odcinek gdzie wpadają w mgławice po walce z obcym statkiem), a 304 jest mniej wiecej tych samych rozmiarów :)
  • 0

#16 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 17.09.2006 - |07:39|

No odcinek fajny, fabuła przybiera na szybkości aż szkoda że będu musieli zakończyć wszystkie wątki w tym sezonie :(, plusem odcinka jest to że czuć w nim klimat ze stargego SG-1. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#17 spelcast

spelcast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17.09.2006 - |07:55|

ja sie wlasnie obawiam ze nie uda im sie zakoniczyc wszystkich watkow w tym sezonie to troche za duzo a fajnie by bylo zabaczyc jak kopia tylki Lucjan :P
  • 0

#18 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 17.09.2006 - |07:59|

dobry odcinek 7/10;
dziwne tylko, że na miejsce prawdopodobnej lokalizacji superwrót wysłali od razu Odyseję, a nie zamaskowany statek zwiadowczy;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#19 DJ_Sooflet

DJ_Sooflet

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 17.09.2006 - |10:40|

Odcinek bardzo mi się spodobał. 8,5.

Mam nadzieję, że to zamknięcie SG-1 okaże się tylko picem na wodę. Spokojnie można by jeszcze jeden sezon pociągnąć - przynajmniej by wątki pokończyli.
  • 0

#20 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17.09.2006 - |16:11|

odcinek całkiem niezły
a ja albo się mylę, albo po raz pierwszy w tym odcinq w wejściówce pojawiła się Vala przechodząca przez wrota razem z SG-1... spóźniona :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych