Skocz do zawartości

Zdjęcie

Teoria czarnego dymku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#1 arti_mistr

arti_mistr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27.01.2006 - |12:43|

Wszyscy pytają sie o sens znalezienia bohaterów na wyspie. Czym był projekt Dharma. ITP ale wszyscy zapominają o czrnym dymku z którym Mr.Eko miał bliskie spotkanie i co wciągał Lock'a do dziury jaki jest jego sens??. Kim jest i jaką role odgrywa??Mi sie wydaje że jest to efekt ubocny projektu DHARMA a co wy o tym myślicie??
  • 0

#2 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 27.01.2006 - |13:59|

O ile dobrze wiem jest to system alarmowy
  • 0
4 8 15 16 23 42

#3 arti_mistr

arti_mistr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27.01.2006 - |18:27|

tak wiem ale skąd sie wzioł. zreszta nie wiadomo czy to system alarmowy to teoria John'a Lock'a
  • 0

#4 Klifo

Klifo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.01.2006 - |09:07|

Mnie tam bardziej ciekawi na jakiej zasadzie ten "system alarmowy" pracuje. I z czego jest zbudowany????
  • 0

#5 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 28.01.2006 - |14:15|

z dymu:P
jak przypuszczam, że to jakiś skutek badań oddziału parapsychologicznego fundacji Hanso, skoro w żaden sposób nie umiem wymyślić na jakiej innej zasadzie działał;
drugie możliwym wyjściem jest "coś" z drugiej strony lustra :D
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#6 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 28.01.2006 - |18:05|

a mzoe te dymy to haluny bo na wyspie w powietrzu rozpylili narkotyk ;)
  • 0

#7 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 28.01.2006 - |18:36|

Moim zdaniem ten czarny dym ma zwiazek z projektem Dharma w tej stacji badawczej prowadzono jakieś badania może to sa nanoroboty czy cos takiego
  • 0

#8 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 30.01.2006 - |17:48|

Gdy samolot z Nigerii leciał nad wyspą, nagle otworzył się właz z marychą, która zalała pola pszenicy
i tak powstał Chocapic!!!

Ludzie oni wszyscy mają ostre schizy bo się za dużo tego nawciągali!!! Jedzą żarcie z tych właśnie pól pszenicy, dlatego mają takie jazdy :P
  • 0

#9 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 01.02.2006 - |15:16|

Zgadzam się z teorią. Może być to efekt uboczny projektu Dharma i napewno tak jest. Wciskanie klawisza czemuś co może się stać. Liczby są feralne i może oddziałują na dymek.
  • 0

#10 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 12.02.2006 - |17:50|

Mnie zastanawia odgłos jaki wydaje ten dym(lub cokolwiek to jest).
To nie mogą być halucynacje, w końcu to coś wciągało Locka pod ziemię.
  • 0

#11 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 12.02.2006 - |18:10|

hmm to bardzo ciekawe, w odcinku Exodus kiedy dym ich gonil utworzyl sie w ksztalcie oczu, ciekawe dlaczego atakuje ludzi i wybucha, wczesniej porwal pilota, rozszarpal go i powiesil na drzewie, moze przyjal jakas postac?? Co do halucynacji ten serial jest zbyt powazny zeby scenarzysci wymyslili takie zakonczenie.
  • 0

#12 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 12.02.2006 - |20:31|

hmm to bardzo ciekawe, w odcinku Exodus kiedy dym ich gonil utworzyl sie w ksztalcie oczu, ciekawe dlaczego atakuje ludzi i wybucha,

yy, ee,
Pokaż mi jakieś screeny albo dokładny czas kiedy dym sie uklada w ksztalcie oczu ?!?!
  • 0

#13 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13.02.2006 - |19:26|

Oczu?! WOW! Prosimy o screeny :]
  • 0

#14 durszlak

durszlak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 14.02.2006 - |15:15|

moze ktos juz o tym pisał ale dlaczego wiele rzeczy w LOST ma nadawany przydomek "czarne/y/a" np czarna skała , czarny dym (potwor), czarny dym , ( rozplanony według francuski przez "innych") czarne terytorium ,czarny kon (wizje Kate).
  • 0

#15 Hunti

Hunti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14.02.2006 - |15:55|

Niektórzy w klozecie widzą Jezusa, kolega Trawa widzi w dymku oczy. Generalnie takie rzeczy już mnie nie dziwią po tym jak bredziliście coś o ataku dymku na silnik samolotu ;'~~~~)

O ile pamiętam, Danielle stwierdziła "There is no monster", nie wspominała tez o nim ani razu. Druga grupa rozbitków też (do tej pory) nie miała z nim styczności. Można zatem stwierdzić że działa on tylko na określonym rejonie wyspy, na którym nasza ekipa miała nieszczęście się znaleźć.
Teorie o zaglądaniu w duszę moze jednak sobie odpuśćmy, bardziej skłonny byłbym stwierdzi że oprócz badań nad magnetyzmem Dharma pracowała nad telekinezą/telepatią a nasz latający przyjaciel może być czymś w tym klimacie. (w końcu nie jest cielesny ale drzewa wyrywa i Locków po ziemi ciąga - bardzo możliwe że ktoś aktywnie steruje dymiem)
  • 0

#16 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 14.02.2006 - |19:38|

moze mu chodzilo o ujecie dymu ala fpp [Doom] gdy gdy zauwaza Eko i nic mu nie robi
  • 0

#17 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 14.02.2006 - |22:35|

O ile pamiętam, Danielle stwierdziła "There is no monster", nie wspominała tez o nim ani razu. Druga grupa rozbitków też (do tej pory) nie miała z nim styczności. Można zatem stwierdzić że działa on tylko na określonym rejonie wyspy, na którym nasza ekipa miała nieszczęście się znaleźć.

Jeśli potwór lub cokolwiek to jest działa na określonym terenie to wiemy dlaczego kolega Siwobrody z "The Others Team" wyznaczył taką a nie inną granicę pomiędzy terytorium "Lostowiczów" a ich terytorium. Według mnie Czarny dymek działa tylko na ziemi rozbitków. Swoją drogą to może również wyjaśniać dlaczego kolega Desmond tak żadko wychodził na zewnątrz...
  • 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2006 - |22:43|

Jeśli potwór lub cokolwiek to jest działa na określonym terenie to wiemy dlaczego kolega Siwobrody z "The Others Team" wyznaczył taką a nie inną granicę pomiędzy terytorium "Lostowiczów" a ich terytorium. Według mnie Czarny dymek działa tylko na ziemi rozbitków. Swoją drogą to może również wyjaśniać dlaczego kolega Desmond tak żadko wychodził na zewnątrz...

być może tylko tam są używane bunkry.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#19 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • Miastoz Polski ^^ -spytaj

Napisano 14.02.2006 - |22:45|

Niektórzy w klozecie widzą Jezusa, kolega Trawa widzi w dymku oczy. Generalnie takie rzeczy już mnie nie dziwią po tym jak bredziliście coś o ataku dymku na silnik samolotu ;'~~~~)

To co to w takim razie hunti nagle nadlatuje z góry? ściereczka?

Dołączona grafika
  • 0

#20 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2006 - |22:52|

To co to w takim razie hunti nagle nadlatuje z góry? ściereczka?

Dołączona grafika

Dokładnei tak jest to ściereczka, Już o tym pisałem. Realizacja ten sceny została pokazana na dodatkowym DVD do amerykańskiego wydania 1, sezonu. Na obzreżach planu stały wielkie dmuchawy robiace wiatr. Okok nich stali operatorzy żucający niebieskie gałganki. To wszytsko dla wywyłania wrażenia chaosu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych