Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 037 - S02E13 - The Long Con

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 25.01.2006 - |20:25|

2x13: The Long Con (Sawyer)

Scenariusz: Leonard Dick & Steven Maeda
Reżyseria: Roxann Dawson

Dołączona grafika

Emisja ABC: 08.02.2006

Trailer

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.02.2006 - |08:38|

• 0

#2 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 09.02.2006 - |09:42|

o prosze. tak wczesnie i temat juz otwarty.

Ja jestem poprostu w szoku po tym co zobaczylem w odcinku.

1.
Sawyer przeszedl na ciemna strone mocy :-) a Charlie jest jego uczniem :-)

a tak powaznie to zastanawiam sie jakimi motywami sie kieruje Sawyer, ze tak bardzo chce aby wszysycy go nienawidzili.

2.
Denerwuje mnie bardzo postac Jacka. jest zbyt porywczy i nie potrafi myslec na chlodno /notabene wczesniej duzo wczesniej nie byl taki. byl bardziej rozwazny/. Lock jest zupelnie inny. Jack nawet nie czekal na to co dokladnie powie im Sun, tylko od razu chcial z gnatem leciec do dzungli, a Ana Lucia chyba dostaje orgazmu jak tylko uslyszy slowo GUN. [jej powinni chyba dac CKM].

3.
Co do historii Sawyera /flashbackow/ to rownie dobre jak sam odcinek. bardzo dobrze sie komponuja z fabula.

4. ot i chyba tyle. jestem ciekaw co wynajda spece, ktorzy analizuja klatke po klatce. np. okladke tej gazety ELEGANT, moze jest tam data wydania na okladce, etc.

Pozdrawiam Forumowiczow
  • 0

#3 ZiOn

ZiOn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.02.2006 - |11:30|

Odcinek supeeerrrrr maskara Wielki powrót do formy po wpadce z 12 odcinka. Ciągle zaskakiwanie fabuła genialna oglodasz myslisz że wiesz co sie dzieje a to wszystko na odwrót genialne zrobiona rola Charilego w całym przekręcie nawet nie spodziewałem że to On nie myślałem o nim wogule maskara SUPPERR kolejny raz Lost udowodnił swoje panowanie wśrod seriali

Użytkownik ZiOn edytował ten post 09.02.2006 - |11:32|

• 0

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |12:27|

Teraz juz wiemy po co był 12 odcinek. To był wstęp do 13, Sawyer poakzał swoją ciemną strone. Poc to zrobił. Wdawał się, że już jest uleczony. Okazała się, że nie. Po cześci sam daje na to odpowiedzi. Do Katy mówi "You run, I con". A Charliemu wyjaśnia,że w życiu nie zrobił nigdy nic dobrego. Dla czego ma to zrobić teraz.

Sawyer zrobił z wszytskich durni. Zrobił tez i z siebie. Przekroczył linię z poza której nie ma juz powrotu. Teraz juz nigdy nikt mu nie zaufa. Jakikolwiek też sprawy się potoczą jest przegrany. Społęczność wyspiarzy może się już nie podnieść po takim ciosie i kazdy umrze w samotności. Może też się zjednoczyć wokól prostego celu - wygrac z Sawyerem. Zobaczymy co nam szukyją producenci. Następny odcinek o Saiydzie. Mocny człowiek wraca do akcji.

Acha, czy może zacząć od nowa głosowanie nad najbardziej nielubianym zagubionym?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.02.2006 - |14:38|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 09.02.2006 - |13:21|

Juz tam zaraz celowo.Nie przyszło Wam do głowy, ze on może robi tam wszystko dla zmyłki ??
  • 0

#6 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.02.2006 - |13:27|

ale co takiego zrobił Sawyer? ze teraz wszsytcy się od niego odwróca ??

Zabrał i schwał całą broń jakia była w bunkrze :clap:

Odcinek na dobrym poziomie ale bez fajerwerków. czemu nikt oprócz Locke'a nie przeszukuje bunkra? :angry: Jak widać John podejrzewa że w książkach jest coś schowane. Po doświadczeniach z ukrywaniem 'włazu' wiemy przecież że jeśli Locke coś znajdzie to raczej innym o tym nie powie.
No pojawiła się matka Kate :o Ciekawe kiedy i gdzie to było. Czy przed tym jak Kate musiała uciekać, czy po . Chyba raczej później bo ten pub jakiś inny był niż ten w 'What Kate did' .
PS.Czemu chcecie nienawidzieć Sawyer'a?? że dżon i Dżak :P mieli dostęp do broni to dobrze a jak ma ją Sawyer to już jest tym złym. <_<
  • 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |14:21|

Juz tam zaraz celowo.Nie przyszło Wam do głowy, ze on może robi tam wszystko dla zmyłki ??

jakiej zmyłki? On jest con man i ty był con jego życia. majstersztyk.
  • 0
Genesis

#8 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 09.02.2006 - |14:28|

Niezły odcinek. Sawyer ich nieźle wykiwał :] Ciekawe co się teraz z nim stanie :) Locke na pewno tak tego nie zostawi. ciekawe tez co sie stanie z Charlim.

Zawiodłem się trochę na tym radiu Hurleya... Cieszyłem się, że znów będzie jakaś zagadka a tutaj jakaś tandetna muzyczka... :/ To pewnie coś ze sobą niesie, ale i tak wolałbym tam usłyszeć coś innego.

nieźle się uśmiałem jak Jin i Jack przyszli do bunkra :] Fajne dialogi :)

Ogólnie odcinek dobry - parę razy mnie zaskoczył :)

8/10
  • 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |14:35|

Zawiodłem się trochę na tym radiu Hurleya... Cieszyłem się, że znów będzie jakaś zagadka a tutaj jakaś tandetna muzyczka... :/ To pewnie coś ze sobą niesie, ale i tak wolałbym tam usłyszeć coś innego.

Co? Może Guns'n'Roses?

Być może coś się stało, tylko ciągle tego nie wiemy. Moja pierwszą myślą, i wiem że to long shot, było że jest to audycja radiowa z lat czterdziestych. Big Band Glena Millera. Kto w naszych czasach gra muzyke na krótkich?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.02.2006 - |14:36|

• 0
Genesis

#10 dkai2218

dkai2218

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.02.2006 - |14:36|

Odcinek bardzo dobry. Zastanawia mnie jedna rzecz. Mianowicie czemu ciagle każdy myli Scotta ze Stevem. Może chodzi o coś więcej z nimi??
  • 0

#11 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 09.02.2006 - |14:41|

Ten Scott i Steve też mnie zastanawia... Dziwne że wszyscy ZAWSZE ich mylą...

Poza tym kiedyś była teoria, że Vincent zwiastuje kłopoty - tym razem było tak samo. Zanim Charlie 'porwał' Sun pojawił się pies. Tylko, że on nie był jednym z Innych, więc moim zdaniem Vincent raczej ostrzega wyspiarzy przed niebezpieczeństwem. A dlaczego? Bo zawsze pojawia się przed jakimś złym wydarzeniem i to nie może być przypadek.
  • 0

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |14:45|

Odcinek bardzo dobry. Zastanawia mnie jedna rzecz. Mianowicie czemu ciagle każdy myli Scotta ze Stevem. Może chodzi o coś więcej z nimi??

To taki chwyt stosowany w wielu filmach, głownie w komediowych, gdy tą samą kwestie (niekiedy co do słowa) wypowiadaja rózne postacie, w różnym czasie i różnych okolicznościach.
  • 0
Genesis

#13 kamilg64

kamilg64

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.02.2006 - |14:45|

Odcinek bardzo dobry. Bardzo miła odmiana :) Podobało mi się jak Sawyer wyszedł i mówi : "W mieście jest nowy szeryf" :)

Dla mnie 9/10

Użytkownik kamilg64 edytował ten post 09.02.2006 - |14:56|

• 0

#14 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |14:51|

POdobało mi się jak Sawyer wyszedł i mówi : "W mieście jest nowy szeryf" :)

Dla mnie 9/10

Tylko ciekawe na jak długo?
  • 0
Genesis

#15 imagine

imagine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 09.02.2006 - |14:57|

Odcinek hmm ... lepszy na pewno od poprzedniego ale... liczyłam na jakieś akcje z Others ... a sie okazało że nie tylko oni porywają ludzi...

Co do Sawyera. Nieźle nieźle... Wszyscy już widzieliśmy w nim pozytywnego bohatera a tu Zonk. Nie ma tak łatwo z metamorfozą u niego. Zły jest jak to sam mówi :P ... Szkoda że jeszcze Charliego wciąga ... Con Man wyrolował wszystkich to fakt... ciekawe jak se teraz poradzi z tym wszystkim , z odpowiedzialnością za broń ... Nie wierze że nie da jej rozbitkom gdy będzie to naprawde konieczne ...

a Kate sie zawiodła chyba :P Nici z Jacka nici z Sawyera :P i dobrze jej tak... :>

Ogólnie odcinek na 7,5/10 głównie ze względu na ciekawą zaskakującą na końcu historie Sawyera (1 Missisipi... 2 Missisipi... - to było niezłe :D ) ... Szkoda że dalej o wewnętrznych sprawach między rozbitkami, a bez Othersów ... no ale cóż ....
  • 0

#16 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2006 - |15:17|

Odcinek zwalił mnie z nóg. Jeden z lepszym od początku LOST-a, oceniam na 9.5/10. W mieście jest nowy szeryf :hyhy: W sumie to było 5 minut Sawyer'a ale uważam że więcej sobie zaszkodził niż zyskał. Teraz nie może zmrużyć oka bo wszyscy się na niego rzucą. Jego retrospekcje- ekstra, już myślałem że nasz bohater się ustatkuje przy boku kobiety którą kocha a tu ZONK "Tygrys nie zmienia swoich prążków" Stary dobry LOST :clap:
  • 0

#17 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 09.02.2006 - |15:20|

Sawyer juz na poczatku zabieral rzeczy z wraka,itp a potem chcial sprzedawac teraz zrobil to z bronia - wydaje mi sie ze Sawyer moze byc z tych Innych bo natratwe wybral sie by napewnie nie pomoc reszcie a tylko pomoc zlapac im Walta bo on kazal wystrzelic flare jak zobaczyl ze punkt znika z ekranu . Tym dobrym zachowaniem,itp chcial zdobyc zaufanie u reszty i mu sie udalo... [takie moje przypuszczenie :)]

ma ktos zapowiedz 14 odc?? bo zawsze ja wycianaja :/

Użytkownik EDiSON edytował ten post 09.02.2006 - |15:21|

• 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |15:30|

Sawyer juz na poczatku zabieral rzeczy z wraka,itp a potem chcial sprzedawac teraz zrobil to z bronia - wydaje mi sie ze Sawyer moze byc z tych Innych bo natratwe wybral sie by napewnie nie pomoc reszcie a tylko pomoc zlapac im Walta bo on kazal wystrzelic flare jak zobaczyl ze punkt znika z ekranu . Tym dobrym zachowaniem,itp chcial zdobyc zaufanie u reszty i mu sie udalo... [takie moje przypuszczenie :)]
ma ktos zapowiedz 14 odc?? bo zawsze ja wycianaja :/

Być może producenci płataja nam nowego figla i "nowy szeryf", będzie dobrym szeryfem - lepszym od rozhisteryzowanego Jacka, i wiecznie filozifujacego Locke. W zapowiedziach, obok ważnego wątku z udziałem Sayidem i Danielle, jest akcja Sawyera z Hurleyem. Za tydzien zobaczymy.
  • 0
Genesis

#19 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 09.02.2006 - |15:32|

Nawet dobry odcinek. Niespodziewałem się, że to Charlie. Myślałem, że to ktoś z 3 grupy (Ethan Team. Imo nie są z Brodaczem) chce doprowadzić do wojny Zeke vs Lostowicze. Locke zupełnie inaczej się zachowuje. Po raz pierwszy chyba widziałem na jego twarzy zdziwienie i ogłupienie. Jeśli się wyda, że to Charlie zaatakował Sun, to już po nim. Nikt mu nie zaufa już nigdy, Sawyer to samo. Myślę, że powstaną inne grupy, Lostowicze się podzielą. Jeszcze ten wyraz na twarzy Any, kiedy Jack ją pyta kaj była podczas ulewy. Wydaje się jakby taka na maksa zawiedziona :hyhy: czyżby aż tak wielka miłość do Jacka :hyhy: . Motyw z matką Kate musiał być przed tym jak jej córka zamordowała jej chłopa. A to dlatego, że wyglądała na bardzo młodą i zadbaną. Czyli możliwe, że było to nawet przed tym jak poznała swojego przyszłego kata-kochanka. Podejrzewam przyszłą konfrontację na lini Kate - Ana. To spojrzenie trochę było zastanawiające. Sem ciekaw co to był za scenariusz, który Hugo czytał.
Ktoś się pytał o link. Jeśli nie lubicie torrentów, to ściągnijcie ode mnie Zagubieni S02 E13 [The Long Con-; Sawyer #3].avi Aktywny będzie do jutra. Chyba, że ktoś bardzo bedzie chciał przedłużyć to na gadu pisać: 8502063

Użytkownik Bojden edytował ten post 09.02.2006 - |15:34|

• 0

#20 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |15:36|

Nawet dobry odcinek. Niespodziewałem się, że to Charlie. Myślałem, że to ktoś z 3 grupy (Ethan Team. Imo nie są z Brodaczem) chce doprowadzić do wojny Zeke vs Lostowicze. Locke zupełnie inaczej się zachowuje. Po raz pierwszy chyba widziałem na jego twarzy zdziwienie i ogłupienie.

Charlie stał się narzędziem w rękach bezwględnego Sawyera. Naiwniak myśłał, że to taka gra, żeby osmieszyć Locke, od ktróego dostał po gębie. teraz widzi, że to na poważnie. Co zrobi. czy zwycięzy w nim uczciwy człowiek i do wszytskiego się przyzna, czy znów zostanie junkie.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.02.2006 - |16:37|

• 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych