108 minut
Napisano 03.01.2006 - |00:38|
gdy dodamy do siebie te liczby dostaniemy dokladnie "108"
ma ktos inan teorie??
Napisano 03.01.2006 - |17:17|
1)Życie Harleya. Jego ojciec dostał zawału, matka złamała nogę, ktoś tam spadł z dachu, dom zaczął mu się palić... Bardzo ciekawę... Myśle, że to przez Harleya się samolot rozbił.
2)te liczby są wyrytę na tej tajemniczej łodzi podwodnej, którą było widać na końcu 22 odcinka pierwszej serji.
3)A możę właśne łaczna liczba równania to pechowa liczba? "108", to bardzo możliwę.
4)Jedno jest bardzo dziwne... Jeśli coś, komuś z otoczenia Harleya coś się stanie to jego majątek się powiększa
Napisano 03.01.2006 - |23:33|
ale mnie interesuje dlaczego akurat co 108 minut musza wpisywac te liczby
[/quote]2)te liczby są wyrytę na tej tajemniczej łodzi podwodnej, którą było widać na końcu 22 odcinka pierwszej serji.[quote]
jaka lodz podwodna?? one sa wyryte ale na wlazie do bunkra
Napisano 03.01.2006 - |23:37|
4)Jedno jest bardzo dziwne... Jeśli coś, komuś z otoczenia Harleya coś się stanie to jego majątek się powiększa
.
ej to może to jest jak z pajacykiem
za kazde wpisanie kodu i kilkniecie na czyjes konto leci kasa od tajemniczych sponsorow
ale mozesz kliknac tylko raz na 108 minut, bo inaczej by zbankrutowali...
mopze Hurley pozyczyl Dharmie kase na badania i teraz tak splacaja
to ma sens ;]
(oj chyba za duzo wypiłam...xD)
Napisano 04.01.2006 - |17:06|
1 + 0 + 8 = 9 znalazłem dużo różnych tłumaczeń tej cyfry np. żę to doskonała i ostateczna liczba . a także że symbolizuje samotność i opuszczenie . ;/
można też brać po kolei każdą z tych liczb znalazłem tylko kilka :
4 -liczba feralna, gdyż jest wynikiem podwojenia feralnej dwójki, a tagże ziemi i 4 stron świata
8 - nieskończoność
23 - według syboliki w bibli oznacza śmierć
Znaczenia pochodzą z różnych źródeł wieć niestety można je interpretować jak kto chce ;/
Napisano 06.01.2006 - |22:37|
Napisano 10.01.2006 - |21:21|
Dla przypomnienia:
"Jurij Aleksiejewicz Gagarin, ros. Юрий Алексеевич Гагарин (ur. 9 marca 1934, zm. 27 marca 1968) – radziecki kosmonauta, pierwszy człowiek w kosmosie.
Urodził się we wsi Kłuszyno koło miasta Gżatsk (przemianowanego w 1968 na Gagarin), w obwodzie smoleńskim. Jego ojciec był robotnikiem, matka pracowała fizycznie jako dojarka w kołchozie. Na początku lat 50. Gagarin uczył się w szkole technicznej. Tam wstąpił do aeroklubu i zaczął się uczyć pilotażu.
Pierwszy samodzielny lot odbył w 1955 r. W 1957 ukończył szkołę lotniczą w Orenburgu, w 1968 Akademię Techniczną Lotnictwa im. N. J. Żukowskiego w Moskwie. Pod koniec lat 50. był pilotem MiG-ów w Murmańsku.
W styczniu 1960 został jednym z 20 pilotów, którzy rozpoczęli przygotowania do lotów w kosmos. Treningi odbywały się w tajemnicy, a grupa kandydatów na kosmonautów została potem zmniejszona do sześciu. 7 kwietnia 1961 zdecydowano, że to właśnie on będzie pierwszym człowiekiem, który poleci w przestrzeń międzyplanetarną."
(cytat za WIKIPEDIA.ORG)
I tenże Jurij, jak już ruszył w tąpierwszą swoją podróż międzyplanetarną, to:
12 kwietnia 1961 odbył w statku kosmicznym Wostok 1 lot po orbicie satelitarnej Ziemi, dokonując jednokrotnego jej okrążenia w ciągu 1 godziny i 48 minut.
"Z pewnością był to pierwszy w dziejach ludzkości lot człowieka w przestrzeni kosmicznej, ciekawostką jest jednak to, jak należy ten lot sklasyfikować od strony formalnej, gdyż przez wiele lat Związek Radziecki zatajał fakt, iż Gagarin nie doleciał swoim statkiem kosmicznym do Ziemi, katapultując się z niego (zresztą zgodnie z planem) i osiągając powierzchnię Ziemi na spadochronie."
(cytat za WIKIPEDIA.ORG)
I też właśnie...
Lot trwał 1 GODZINĘ I 48 MINUT !!! czyli 108 minut :-)
I tak se z tego wydumałem, że co 108 minut przelatuje nad "naszą" wyspą jakiś satelita i trzeba dokładnie w tym, a nie w innym momencie wysłać mu sygnał
Co się stanie jak nie wyślą??
Niestety, tego nie wiem
Napisano 11.01.2006 - |16:12|
bardziej na ten temat rozpisalem sie w innym topicu:
http://forum.gwrota....ndpost&p=152341
jedyne czego mozemy byc pewni co do liczy 108 to fakt ze wziela sie ona z sumy liczb wstukiwanych do komputera jako "kod"
moze to taka diabelska maszyna totalizatora sportowego, ze raz na 108 minut ktos obstawia ta kombinacje w grze liczbowaj :hyhy:
Napisano 11.01.2006 - |16:44|
Wyspa stracilaby komuniakcje z satelita juz po pierwszym przelocie (jezeli kod zostalby wpisany w pierwszej minucie od uruchomienia alarmu)
Taki jesteś pewny
A jak komputer wysyła sygnał dokładnie co 108 minut, niezależnie od tego kiedy wpiszesz sekwencję liczb?
Co Ty na to?
Napisano 11.01.2006 - |18:18|
- tak jak mowisz czas sobie a Locke sobie (klepie liczby)
- czas ktory pozostal do wyslania kolejnego sygnalu jest rozrzucany miedzy kolejne minuty (przeciez zaden debil nie bedzie mierzyl tam na wyspie czy minuta tego zegara = minucie prawdziwej)
- satelita zatrzymuje sie na orbicie po otrzymaniu sygnalu
- liczby na zegrze w bunkrze wertuja sie tak dlugo az uplynie 108 minut
- ...
Pytanie tylko gdzie jest sens mnozenia takich wytlumaczen - byleby tylko teoria ostateczna sie spelnila.
Zreszta co niby ma byc wysylane do tej satelity ? A raczej po co cokolwiek do tej satelity przekazywać ?
Napisano 11.01.2006 - |21:33|
Zreszta co niby ma byc wysylane do tej satelity ? A raczej po co cokolwiek do tej satelity przekazywać ?
Chociażby info dla Hanso Foundation, że projekt Dharma nadal istnieje i ma się dobrze
Bo niby jak Hanso miałoby mieć informacje na bieżąco?
Pytanie tylko gdzie jest sens mnozenia takich wytlumaczen - byleby tylko teoria ostateczna sie spelnila.
Pytanie raczej brzmi: Po co wchodzić na to forum i nie dywagować, a uważać wszystkie teorie za spalone na starcie?
Wieczny malkontent czy cuś?
Napisano 15.01.2006 - |15:35|
W jednym z wywiadow z tworcami slyszalem jakas ich wypowiedz na temat tajemniczego potwora - oni chyba sami dobre nie wiedza co to jeszcze bedzie, jednego sa pewni na pewno nie bedzie to jakis sztampowy "straznik".
To samo moze sie tyczyc ostatecznego rozwiazania zagadki wyspy. Jestem pewien, ze zostaniemy powaleni na kolana kiedy niektore zagadki zaczna sie rozwiazywac.
Pamietajmy ze to serial - komercyjna produkcja. Dostalismy juz chyba wystarczajaco duzo dowodow na pomyslowosc tworcow i probujac ogarnac wszystko w polowie 2giego sezonu prawdopodobnie daleko jestesmy od poznania prawdy.
A co do tej satelity dalej bede sie upieral ze jest to niemozliwe ze wzgledu na przypadkowosc momentu w jakim kod jest wysylany.
Napisano 17.01.2006 - |14:13|
Żebyś się nie zdziwił. Nie wiesz, że im większe oczekiwania tym mniejsze zadowolenie na koniec? Ten serial już jest spalony, bo jak widać nic nie jest w stanie zadowolić forumowiczów. :afro:Jestem pewien, ze zostaniemy powaleni na kolana kiedy niektore zagadki zaczna sie rozwiazywac.
Pamietajmy ze to serial - komercyjna produkcja. Dostalismy juz chyba wystarczajaco duzo dowodow na pomyslowosc tworcow i probujac ogarnac wszystko w polowie 2giego sezonu prawdopodobnie daleko jestesmy od poznania prawdy.
Napisano 18.01.2006 - |00:42|
Po co oni muszą co 108 minut wklepywać kod ?!?
Właśnie jestem po seansie odcinka Orientation i osobiście uważam, że po nic
Tzn cel jest, ale zadnej katastrofy by nie było - słowem Jack ma rację.
W filmie instruktarzowym nie ma nic na temat celu, konsekwencji niewykonania instrukcji itp tylko jakaś drobna wzmianka o wypadku. Podkreślona jest natomiast rola "Aautorytetów" i twórców (programu) - m.in. pana
B.F. Skinnera
http://pl.wikipedia....i/B._F._Skinner
http://prace.sciaga.pl/30977.html
http://prace.sciaga.pl/23275.html
Nie są to może bardzo naukowe źródła, ale obrazują zakres zainteresowań pana Skinnera
Moim zdaniem to coś jak większa wersja Eksperymentu Stanfordzkiego :
Kliknij Tu
A przynajmniej ta część z wpisywaniem kodu
Na razie tyle
Napisano 19.01.2006 - |15:36|
Zresztą co do Zimbardo, to jest film ebrazujący całe przedsięwzięcie "Eksperyment" Jest naprawdę szokujący. Warto obejrzeć
Użytkownik agads11 edytował ten post 19.01.2006 - |15:40|
Napisano 19.01.2006 - |15:38|
Witam! jako nowy na forum(od dawna przegldam forum, Losta zacząłem ogladac od 2-3 odcinka, ale nie w Polsce
Nie co 108. Liczbe mniejsza od 108zastanawialem sie dlaczego co 108 minut rozbitkowie musza wprowadzic do komputera liczby 4 8 15 16 23 42
gdy dodamy do siebie te liczby dostaniemy dokladnie "108"
ma ktos inan teorie??
Ad.14 8 15 16 23 42 - to są już znane nam pechowe liczby :]. Może zagram nimi w lotka
. Mi się coś zdaję, że te liczby oznaczają katastrofę.
1)Życie Harleya. Jego ojciec dostał zawału, matka złamała nogę, ktoś tam spadł z dachu, dom zaczął mu się palić... Bardzo ciekawę... Myśle, że to przez Harleya się samolot rozbił.
3)A możę właśne łaczna liczba równania to pechowa liczba? "108", to bardzo możliwę.
Wpisują te liczby po to zeby uniknąc katastrofy. Bo wpisuja je przed 108, a juz po bylaby "jakas" katastrofa. Nie wiemy co.
Ad.2
Etam...nie widzisz jakie tu wszystko jest powiazane? Nikt nie trafił na te wyspe przypadkowo. A to ze akurat Hugo wygral to nie znaczy ze przez niego. Napewno wiecej osob ma cos z nimi wspolnego.
Ad.3
Pechowa, nie pechowa ale jednak te liczby tworza jakis "zły" krąg wokol siebie.
Napisano 25.01.2006 - |11:31|
3
jaka łódz podwodna ?
Napisano 25.01.2006 - |14:24|
' date='11.01.2006 |16:44|' post='152346']
Taki jesteś pewny??
A jak komputer wysyła sygnał dokładnie co 108 minut, niezależnie od tego kiedy wpiszesz sekwencję liczb?bylebyś się nie spóźnił
Co Ty na to?
Jeżeli program ten by zapamiętywał wpisaną liczbę i wprowadzął ją co dokładne 108minut to by powstała nadwyżka...
Pojawiło się już dużo aspektów religijnych powiązanych z religią nie tyle chrzescijańską co np buddyjską (to właśnie w niej ludzie szukają tłumaczenia 108 na tym forum już o tym jest). Ale ciekawi mnie po częście teza wiary chrześcijańskiej...
1 sezon trwa 40 tj noe pływał na swej arce... Aaron to imię brata mojżesza więc poszukałem w tym kierunku i w 108 psalmie i z niego właśnie kilka wersów zacytuje, które w jakiś sposób mogą byc rozwiązaniem:
"Gotowe jest serce moje, Boże"
kojarzy mi się z tym "Panie nie jestem godzien" z tym, że to jest gotowość czyli może to ma być przygotowaniem nas do nowego wybawienia? Może Bóg nie osądził wszystkich a większość zostawiając jednostki, które mają tworzyć na nowo świa (z tym, że zapewne chciałby utworzyć ten świat lepszym więc obecność narkomana i morderczyni tutaj nie pasuje)
"Aby ocaleli, których miłujesz
wspomuż nas swoją prawicą i wysłuchaj"
OCALELI nasi bohaterowie
Chyba tak skoro co raz więcej świadczy o wyznaniu. Ciekaw jestem teraz dalszych losów Eko na wyspie, który odpowiedział na pytanie czy jest księdzem, że jest..!!
"Daj nam pomoc przeciw nieprzyjacielowi
bo ludzkie ocalenie jest zawodne
w Bogu dokonamy czynów pełnych mocy
i on podepcze naszych nieprzyjaciół"
A przecież końcówka 2x11 jest ewidentną zapowiedzią wojny....
Napisano 26.01.2006 - |15:57|
Napisano 27.01.2006 - |18:40|
Co do Skinnera i Zimbardo to jest to imo najbardziej prawdopodobna teoria, że wyspa jest rozbudowaną formą tego eksperymentu.
edit:
Łącząc cyfry w daty można uzyskać dwa wyniki:
15. kwietnia 23 (4/15/23, a w Ameryce daty są tak pisane) - wprowadzenie insuliny do żywienia. Tu nie potrafie wskazać związku z serialem.
16. sierpień 42 (domyślnie 1942) - "World War II: - The two-person crew of the U.S. naval blimp L-8 disappear without a trace on a routine anti-submarine patrol over the Pacific Ocean. The blimp drifts without her crew and crashlands in Daly City, California." Źródło: http://en.wikipedia.org/ Hmmm
Użytkownik gnz edytował ten post 27.01.2006 - |19:03|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »