Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najsympatyczniejsza postac sezonow DS9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 12.12.2005 - |03:49|

Przewrotnie napiszę że Gerak.
A czasami nawet lubiłem tego wstrętnego Ducat'a za to że był dość nietuzinkowy...hehe...do czasu :P

Podobaja mi sie tez zabawne relacje pomiedzy Quarkiem a Odo, zwlaszcza tego drugiego slynne "Hmm!" na zakonczenie konwersacji, co mi przypomina scenki (nie wiem dlaczego) z de Finnes'a :afro:

Ale tak w sumie to jednak bezkonkurencyjny jest dla mnie Gerak. Nie wazne, ze ciagle cos kreci, ale po prostu zawsze ciekawie mi sie go slucha. A jeszcze odnosnie Ducata - byl ok tak dlugo, jak autorzy go nie okreslili w sposob zbyt czarno-bialy. Gdy robil (spoiler) juz prawie za dialbla wcielonego to przestal byc dla mnie autentyczny.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 13.12.2005 - |08:06|

• 0
Dołączona grafika

#2 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 13.12.2005 - |14:12|

Duet Odo-Quark jest niesamowity, Garak za tajemniczość i odcinek jak wciągnał wraz ze Sisko Romulan do wojny ze Dominium.

Na swój sposób lubie też Dukata do moentu jak zwariował...
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.12.2005 - |21:25|

Duet Garak i Bashir. Ich rozmowy to po prostu "cud, miód i orzeszki" :D Gdy tylko się pojawiali na ekranie, wiadomo było, że będzie dobry odcinek. Na drugim (trzecim) miejscu Weyoun, należał do tych złych, ale lubiłem go oglądać :D

Jakby tak się uprzeć, to wymieniłbym jeszcze kilka postaci, ale ma być najsympatyczniejsza więc ograniczę się do tego co napisałem powyżej :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 13.12.2005 - |21:34|

• 0

->1019<-

#4 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 13.12.2005 - |23:10|

W całym DS9 jest wiele sympatycznych postaci. Ciężko wybrać jedną. Na pewno Bashir, czasem też O'Brien, bardzo polubiłem rowniez Jadzię a poźniej Ezri.
Gdybym miał typować tylko jedną postać to byłby to Julian.
  • 0

#5 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 13.12.2005 - |23:38|

Sympoatyczni ? Ben Sisco i Jadia Dax. To na pewno. I raczej ciepłe uczucie żywiłem do Quarka ale na odległość. Wiadomo,że jakbym tam był to starałby się mnie oszwabić ;). Oczywiscie również O'Brien oraz Alexander Rożenko, syn Worfa. Ciekawe czy pamiętacie,że to był Klingon. Młody Klingon, wychowany wśród ludzi, który miał duże problemy z przystosowaniem się do pracy na okręcie klingońskim. Starał się, ale ciężko mu było. Powinien raczej próbować żyć na Ziemi.

Przy okazji - moim zdaniem Klingoni byli świetnymi wojownikami, ale byli strasznie nawaleni. Tak surowych rytuałów nie mieli nawet samuraje czy rycerze średniowieczni. Aby być Klingonem, należało się urodzić Klingonem i to koniecznie na Kronosie. Zresztą Klingoni zgłupieli na punkcie walki dopiero w pewnym okresie, bo w Entku na przykład adwokat Archera wspomina,że kiedyś Klingoni doceniali także naukowców, techników, nauczycieli, prawników, lekarzy i wogóle wszystkich, dobrych w swoim fachu. Nie każdy musiał być żołnierzem.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#6 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 17.01.2006 - |21:37|

Najsympatyczniejszą dla mnie postacią była Jadzia Dax. Jak ją zabili, ciężko to odchorowałem. Lubiłem też O'Briena (jedyny normalny facet na stacji) i Bashira. Z postaci epizodycznych dużo sympatii miałem do Lwaxany Troi - kobitka była nie do podrobienia.
  • 0

#7 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 01.07.2006 - |10:45|

Myśle ,ze świetna byla zdecydowanie Nana Visitor jako Kira Nerys oraz póżniejsza Dax czyli Nicki De Boer :lol:
  • 0

#8 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 02.10.2006 - |19:12|

Pierwsza Dax i Worf a nie ta ofiara pedofilów Ezri, potem Quark
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#9 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 08.01.2007 - |21:41|

Najsympatyczniejszą dla mnie postacią była Jadzia Dax. Jak ją zabili, ciężko to odchorowałem.

Ty odchorowałeś a ja nadal choruje :> Eh. Przez tą postać polubiłam treka. Dax to dla mnie najlepsza postać jaką w treku wymyślono (nie rozróżniam w tym momencie Jadźka czy Ezri).
A poza tym trek ma wiele postać które można szybko polubić.

jooboo mam nadzieję, że pojawisz się na Pyrkonie!

Użytkownik Jinn edytował ten post 08.01.2007 - |21:42|

• 0

#10 LocutusBorg

LocutusBorg

Szeregowy

• Email
  • 24 postów
  • MiastoRadom!!!

Napisano 12.03.2007 - |22:05|

Leeta... Ona była taka słodka...

Ezri - też w sumie...
I O'Brien...
  • 0

#11 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 30.05.2007 - |23:10|

Nie wiem,ale ja jakos bardziej mam sentyment do Nici De Boer ,niz Farrell. ta druga ,to jakas ,,Bez jaj'' byla. :look:
  • 0

#12 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 31.05.2007 - |06:55|

dla mnie super był doktorek a najlepszy z nim odcinek jak się bawił w agenta 007 :clap:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#13 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 31.05.2007 - |16:53|

Ten odcinek byl geniealny.No a Nana Visitor i ten jej ruski akcnet.Ogolnie mowiac o postaciach,kazda zostala dokonale odegrana..
  • 0

#14 Sheep

Sheep

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.06.2007 - |13:05|

Morn na pierwszym miejscu :D
Martok...w sumie chyba najbardziej otwarty Klingon (wychowany wśród swoich)
Odo, Quark(i reszta Ferengi), Garak (z tą swoją klaustrofobią), Jadzia oczywiście :)
  • 0

#15 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 09.08.2007 - |14:06|

Hehe, Morn jest chyba ulubiencem wszystkich ;D
Garak to z pewnoscia ciekawa i dobrze zagrana postac, duet Quark-Odo (z naciskiem na Quarka) - nie trzeba mowic dlaczego:)
Dorzuce jeszcze jedna osobe, o ktorej chyba nikt jeszcze tu nie wspominal - Vedek Berial. Bardzo ciekawa postac, z duzym potencjalem, pokazujaca, ze nie kazdy bajoranski duchowny to maniak opetany wladza czy fanatyzmem ;) Szkoda tylko, ze tak skonczyl...
  • 0

#16 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 15.08.2007 - |21:34|

chciałam oddać swój głos na garaka

z zastrzeżeniem, że quark i odo razem na ekranie wcale nie byli gorsi od garaka i bashira

od strony bad guys zdecydowanie weyoun, w zasadzie to wszystkie jego klony jak jeden ;D. i te jego smaczki.. wolność prasy królem
druga postać tego aktora nie była tak fajna, jak pierwsza

zaraz za weyounem dukat -- ale to tylko do czasu pah-wraith i innych takich

ezri była sympatyczna, ale wolałam jadzię :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#17 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 23.02.2008 - |18:56|

chciałam oddać swój głos na garaka

z zastrzeżeniem, że quark i odo razem na ekranie wcale nie byli gorsi od garaka i bashira

od strony bad guys zdecydowanie weyoun, w zasadzie to wszystkie jego klony jak jeden ;D. i te jego smaczki.. wolność prasy królem
druga postać tego aktora nie była tak fajna, jak pierwsza

zaraz za weyounem dukat -- ale to tylko do czasu pah-wraith i innych takich
ezri była sympatyczna, ale wolałam jadzię :P

Podobny gust mamy :) Ale chociaż Quark, Odo, Garak, Dukat i Weyoun moimi ulubionymi postaciami byli, to na szczyty sympatyczności się w sumie za często nie wzbijali. Z tego towarzystwa tylko Ezri była do bólu dobra i kochana.
  • 0

#18 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.04.2008 - |20:07|

Ja podobnie jak reszta tu wypowiadajacych omine Morna (inaczej ten temat nie mialby sensu ;) ) i zaglosuje na Geraka. Jak juz ktos wspomnial jak tylko Gerak pojawial sie na ekranie to bylo wiadaomo ze odcinek bedzie ciekawy i smieszny a jak tylko Julian sie pojawil gdzies z boku to mozna bylo juz zrywac boki.
Dalej bylaby Jadzia i zgraja jej adoratorow ;).
  • 0

#19 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 28.02.2009 - |18:00|

Więc ja bym głosował za późymi Jadziją Dax i kapitanem Siscko.
Z dużą przewagą dla Dax.
niestety ostatni sezon był zły dla obu postaci. Jadzi sie zmarło a sisco stracił tę nute szaleństaw którą niekiedy było w nim widać
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#20 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.02.2009 - |18:12|

A ja tam chociaż późno przybył zawsze lubiłem Worf'a. Był poważny w taki luzacki sposób ;) No i z całym szacunkiem dla Jadzii to pod koniec polubiłem też Ezri Dax. A z głównych postaci Sisco, Nerys, Jadzia.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych