Czy należy połączyć SG1 z SGA?
Napisano 11.12.2005 - |17:09|
W związku z czym jestem za tym aby producenci zarabiali na produkcjach S-F a także Fantasy jak NAJWIĘCEJ KASY.
Dlaczego ??
Bo wtedy inne stacje także zaczną produkować S-F a to daje nam większą ilość ulubionego gatunku produkcji kinowo-telewizyjnej.
Dlatego jestem zwolennikiem np Harego Potera, bo przy okazji może jakieś bardziej dorosłe Fantasy doczeka się ekranizacji.
Oczywiście zarabianie kasy nie powinno odbywać się w ordynarny sposób, gdzie poziom serialu/filmu pada pod naciskiem wyciśnięcia kilku dolarów więcej.
Mówie tutaj głównie o nowych Star Wars reżyserowanych przez Lukasa, które są PROFANACJĄ
Zwłaszcza dziecinny Mroczny Gniot.
Wojna Klonów jest już całkiem, całkiem zwłaszcza śledztwo Bena.
A Zemsta Sithów to już prawie poziom starej sagi, jeśli chodzi o KLIMAT bo occzywiście nowe SW biją efektami stare na głowe.
P.S. Mam nadzieje że znajdą się naśladowcy BSG lub przynajmniej Farka
Użytkownik Quendi edytował ten post 11.12.2005 - |17:11|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 12.12.2005 - |22:43|
Przy połączeniu pojawi sie jednak problem, kto będzie głównymi bohaterami? Bo raczej nie wszyscy z obu teamów...
Napisano 24.12.2005 - |14:11|
Napisano 30.12.2005 - |19:09|
Napisano 31.12.2005 - |15:06|
Napisano 31.12.2005 - |17:29|
pzdr
Napisano 31.12.2005 - |22:43|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 01.01.2006 - |01:49|
myślę, że SG1 spokojnie skończyć 10 sezon i może iść na zasłużoną emeryturę, a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką
Tu się całkowicie zgodze. Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie (choć nie powiem wątek z Ori może być ciekawy - ale nie czarujmy się, pewnie będzie czerpał wiele z pierwowzoru czyli Gouldów).SG-1 bez O'Neill'a i Carter (w tak małym udziale to praktycznie jakby jej nie było choć na gwrota.com pokazała się informacja, że Amanda podpisała kontrakt bodajże na 20 odcinków w tym roku) to zdecydowanie nie to samo. Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.
Nie dla połączenia seriali. Dlaczego? Otóż wspaniały serial jakim jest SG-1 powinien odejść z należytym szacunkiem (i pomyśleć że kiedyś gardziłem tym serialem a dopiero po namowach kumpla się skusiłem... eh człowiek nie wiedział co traci). SGA może istnieć dalej (jeszcze nie dokończyłem pierwszego sezonu a większość forumowiczów narzeka na drugi więc pewnie jest kiepski :/) ale nie wróże wielkiej przyszłości.
Napisano 01.01.2006 - |02:20|
myślę, że SG1 spokojnie skończyć 10 sezon i może iść na zasłużoną emeryturę, a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką,
Tu się całkowicie zgodze.
Juz to przerabialismy - my fani Treka
Teraz z przerażeniem obserwuję to samo wśród fanów SG.
Pozostaje wam tylko założyć stronę www.killstargate.com i zamordować kolejny serial... :censored:
Użytkownik psjodko edytował ten post 01.01.2006 - |02:22|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 04.01.2006 - |14:38|
a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką
No nie wiem czy porażką. Jak pierwszy raz usłyszałem że ma powstać SGA to myślałem że będzie kicha. Ale gdy obejrzałem zmieniłem stanowczo zdanie.
A wystarczy luknąć na forum że SGA odnosi to coraz większy sukces.
Więc stanowczo się nie zgadzam z twoją opinią.
Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie
Jak to w chwale ? a co że niby wyszedł 9 sezon i motyw z Ori to już SGC podupadło ?? bez przesady.
Owszem 9 sezon nie jest tym co poprzednie bo zostały zastąpione znane nam i lubiane postacie nowymi, ale też jest całkiem nieżły.
No 6 sezon nie był rewelka ale też nie najgorszy.Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.
Daje 50% / 50%
Użytkownik komar edytował ten post 04.01.2006 - |18:29|
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 05.01.2006 - |18:44|
SG-1 przechodzi odmłodzenie (w pewnym stopniu) a Atlantis to coś kompletnie odmiennego, inni ludzie inna gra aktorów, inna rodzina stargate.
Szkoda że nie ma już O'Neilla
Napisano 06.01.2006 - |12:40|
Napisano 06.01.2006 - |16:40|
Napisano 06.01.2006 - |18:29|
Tu się całkowicie zgodze. Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie (choć nie powiem wątek z Ori może być ciekawy - ale nie czarujmy się, pewnie będzie czerpał wiele z pierwowzoru czyli Gouldów).SG-1 bez O'Neill'a i Carter (w tak małym udziale to praktycznie jakby jej nie było choć na gwrota.com pokazała się informacja, że Amanda podpisała kontrakt bodajże na 20 odcinków w tym roku) to zdecydowanie nie to samo. Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.
Całkowicie się zgadzam z kolegą. Moim zdaniem serial powinien się skończyć z siódmym sezonem po (najlepszym w dziejach SG-1 wg mnie) odcinkiem Lost City - totalną porażką Goa'uldów na czele z Anubisem.
Wtedy można by kontynuować wątek "wrót" nadal ale np. już w nowym serialu z nowymi aktorami i tu można wsadzić wątek Ori ale już bez starej paczki aktorskiej.
W sumie to SG-1 nadal istnieje ale ten serial to już nie to samo bez O'Neill'a. Inni aktorzy też "zeszli na psy" np. Danie Jackson - w pierwszych odcinkach chudziutki, wystraszony i zakatarzony archeolog, a teraz - przypakowany z wydepilowaną klatą osiłko-cwaniaczek. To samo tyczy się Tealc'a - z tymi włosami wcale nie wygląda już tak obco i tajemniczo jak kiedyś, a poza tym zachowanie też już ma inne.
Dlatego uważam, że SG-1 powinno się skończyć powinno się skończyć po 7 sezonie, a powinien powstać kolejny serial z wrotami w tytule, który dalej toczył by się na ziemi.
Co do Atlantis - to uważam ten serial za totalną kichę. Połowa całego serialu to opowieść o wieśniakach. Tak, zgadzam się były dobre odcinki np. Siege, ale ten serial kompletnie nie ma klimatu i nie wykorzystuje On w ogóle potencjału miasta Atlantydy. Wszystko w nim jest marną kopią SG-1 - nawet humor.
To już nie jest sci-fi to jest komedia połączona z żenadą. Typowy przykład zarabiania kasy na sprawdzonym patencie.
Co do łączenia tych seriali to jest to beznadziejny pomysł. Nie dość, że Atlantis to kiła SG-1 od 8 sezonu też jest beznadziejny. Więc po co to jeszcze bardziej pogarszać.
P.S. Dla mnie SG-1 się skończyło po sezonie 7. Od tego czasu SG-1 już nie jest takie jak dawniej
«Każda dostatecznie zaawansowana technologia
Jest nieodróżnialna od Magii»
Arthur C. Clarke
Napisano 09.01.2006 - |13:29|
np. Danie Jackson - w pierwszych odcinkach chudziutki, wystraszony i zakatarzony archeolog, a teraz - przypakowany z wydepilowaną klatą osiłko-cwaniaczek.
To sie nazywa rozwoj postaci
To sie tez tyczy Teal'c'a, gdyby postacie sie w ogole nie rozwijaly to serial by sie zakonczyl w 5 seriach bo by nikomu sie nie chcialo tego ogladac.
Co do SG-1 to powinna wrucic Vala (w suie wiemy ze wruci, nie powinna odchodzic), ona dodawala koloru serialowi, zawsze mowila co myslala, sprawiala w zaklopotanie Daniela, w zdenerwowanie Mitchela, latwo bylo wprowadzic jakis smieszny watek (bo ona zawsze gada glupoty, wiec by nie bylo takiego wysilania jak w 911 rozmowy Daniela z MItchelem) a jak byly troche przunudnawe sceny mozna bylo i na co popatrzec
Co do Atlantis - to uważam ten serial za totalną kichę.
Moim zdaniem pierwsza serial byla dobra, nie bardzo dobra ale stala na przyzwoitym poziomie.
W drugiej serii widzimy wyraznie ze scenarzysci nie maja pomyslu na dalszy rozwoj watka glownego, to co zrobili w drugim sezonie (wraith bijacy sie ze soba) praktycznie wprowadza ich w kozi rog (przeciez wraith nie bedzie wspolpracowac z ludzmi, a tez nie bedzie zadnego "tok'wraith", czyli ruchu oporu
CO do laczenia seriali ... NIE!
Napisano 09.01.2006 - |14:39|
To są całkowicie inne seriale i nie ma sensu ich łączyć. I w ogóle jak? Przyłączyć kogoś z SGA do jakieś grupy operującej z Ziemi? To dla mnie jakoś bez sensu. Przypominam też, że w trakcie 1 sezonu też były wieszane psy na SGA, dopóki nie pojawiły się 3 części The Siege. Z zasady każdy serial ma na początku problemy, a później się rozkręca (z zasady).
Najlepiej powinny być odniesienia i krótkie kawałki łączone. Można by było zrobić też jeden wątek i pokazać go z perspektywu zarówno SGA, jak i SG1.
Napisano 09.01.2006 - |15:13|
Napisano 09.01.2006 - |20:05|
Napisano 09.01.2006 - |21:27|
Zgadzam się jednak z tym, by co jakiś czas trochę popróbować poląćzyć niektóre wydarzenia z oby seriali. Mogło by to być ciekawe
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »