Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy należy połączyć SG1 z SGA?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy należy połączyć SG1 z SGA? (107 użytkowników oddało głos)

Czy należy połączyć oba seriale w jeden?

1. Tak (24 głosów [24.24%])

Procent z głosów: 24.24%

2. Nie (59 głosów [59.60%])

Procent z głosów: 59.60%

3. To zależy... (16 głosów [16.16%])

Procent z głosów: 16.16%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.12.2005 - |14:33|

Zauważyłem ostatnio że ile razy SG1(SGC) pojawia się w SGA wybucha na forum entuzjazm. Skoro więc większość piszących popada w ekstaze gdy widzi SG1 (SGC) w SGA to ja się pytam czy może lepiej połączyć oba seriale w jeden i nie zawracać sobie głowy?
  • 0
Dołączona grafika

#2 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.12.2005 - |17:09|

Choć Stargate-y nie są górną półką S-F to jednak są miłą rozrywką na przyzwoitym poziomie.
W związku z czym jestem za tym aby producenci zarabiali na produkcjach S-F a także Fantasy jak NAJWIĘCEJ KASY.
Dlaczego ??
Bo wtedy inne stacje także zaczną produkować S-F a to daje nam większą ilość ulubionego gatunku produkcji kinowo-telewizyjnej.
Dlatego jestem zwolennikiem np Harego Potera, bo przy okazji może jakieś bardziej dorosłe Fantasy doczeka się ekranizacji.

Oczywiście zarabianie kasy nie powinno odbywać się w ordynarny sposób, gdzie poziom serialu/filmu pada pod naciskiem wyciśnięcia kilku dolarów więcej.

Mówie tutaj głównie o nowych Star Wars reżyserowanych przez Lukasa, które są PROFANACJĄ
Zwłaszcza dziecinny Mroczny Gniot.
Wojna Klonów jest już całkiem, całkiem zwłaszcza śledztwo Bena.
A Zemsta Sithów to już prawie poziom starej sagi, jeśli chodzi o KLIMAT bo occzywiście nowe SW biją efektami stare na głowe.

P.S. Mam nadzieje że znajdą się naśladowcy BSG lub przynajmniej Farka

Użytkownik Quendi edytował ten post 11.12.2005 - |17:11|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#3 Mar_cus

Mar_cus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.12.2005 - |22:43|

Na razie nie ma sensu tego łączyć. Droga Mleczna ma kłopoty z Ori, Pegazus z Upiorami. Chociaż współpracują ze sobą, jest to raczej tło. Chcaiłbym, żeby było troche takich wstawet z jednego serialu w drugim i odwrotnie, takie dajne smaczki.
Przy połączeniu pojawi sie jednak problem, kto będzie głównymi bohaterami? Bo raczej nie wszyscy z obu teamów...
  • 0

#4 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 24.12.2005 - |14:11|

Nie ma sensu łączyć seriali. Ludzie są w Pagazie zbędni i siedzą tam tylko po to żeby scenarzyści SGA mogli na max kaleczyć gatunek. Poza tym po ściągnięciu danych i technologii nie ma żadnego powodu żeby tam siedzieć i tracić czas + ryzykować kłopoty dla Drogi Mlecznej.
  • 0

#5 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.12.2005 - |19:09|

Ekipa Atlantis siedzi tam, żeby zdobywać technologię pradawnych. I wcale nie przesłali jeszcze wszystkiego- poznali i zbadali dopiero ułamek miasta, nie mówiąc już o artefaktach, które mogą znaleźć na innych planetach.
  • 0

#6 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 31.12.2005 - |15:06|

Moim zdaniem NIE, obydwa seriale sa ciekawe, czasem potrafia się uzupełniać. Wnosi to całkim n owe mozliwości rozwoju akcji ..... . Poza tym "więcej cukru w cukrze" jest calkiem przyjemne.
  • 0
pozdrowienia Andrzej

#7 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 31.12.2005 - |17:29|

patrząc prawie na cąly sezon 2 Atlantis (z małymi wyjątkami), to odnoszę wrażenie, że nie ma co łączyć. powiem dlaczego. dlatego, że jak łączy się staruszka (SG1) z nieudanym dzieckiem (Atlantis), to żaden heros z tego nie powstanie. myślę, że SG1 spokojnie skończyć 10 sezon i może iść na zasłużoną emeryturę, a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką, więc raczej jakieś drastyczne zmiany w ekipie Atlantis bym widział (ale chyba na to sie nie zanosi, bo z tego co wiem juz są podpisane kontrakty z aktorami na sezon 3). a połączenie SG1 z Atlantis nosiło by jaki tytuł? może "SG1 from Atantis" czyli "SG1 z Atlantis" :D :lol: świetny tytuł :P . lepiej juz jakis inny serial z serii Stargate wymyślić
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#8 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 31.12.2005 - |22:43|

Ja też jestem za tym, by oba seriale szły sobie niezależnie obok siebie. Dla dobra widzów i seriali :/
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#9 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 01.01.2006 - |01:49|

myślę, że SG1 spokojnie skończyć 10 sezon i może iść na zasłużoną emeryturę, a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką

Tu się całkowicie zgodze. Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie (choć nie powiem wątek z Ori może być ciekawy - ale nie czarujmy się, pewnie będzie czerpał wiele z pierwowzoru czyli Gouldów).SG-1 bez O'Neill'a i Carter (w tak małym udziale to praktycznie jakby jej nie było choć na gwrota.com pokazała się informacja, że Amanda podpisała kontrakt bodajże na 20 odcinków w tym roku) to zdecydowanie nie to samo. Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.

Nie dla połączenia seriali. Dlaczego? Otóż wspaniały serial jakim jest SG-1 powinien odejść z należytym szacunkiem (i pomyśleć że kiedyś gardziłem tym serialem a dopiero po namowach kumpla się skusiłem... eh człowiek nie wiedział co traci). SGA może istnieć dalej (jeszcze nie dokończyłem pierwszego sezonu a większość forumowiczów narzeka na drugi więc pewnie jest kiepski :/) ale nie wróże wielkiej przyszłości.
  • 0

#10 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.01.2006 - |02:20|

myślę, że SG1 spokojnie skończyć 10 sezon i może iść na zasłużoną emeryturę, a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką,

Tu się całkowicie zgodze.

Juz to przerabialismy - my fani Treka :(
Teraz z przerażeniem obserwuję to samo wśród fanów SG.
Pozostaje wam tylko założyć stronę www.killstargate.com i zamordować kolejny serial... :censored:

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.01.2006 - |02:22|

::. GRUPA TARDIS .::

#11 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.01.2006 - |14:38|

a Atlantis, no cóż, po wielu nadziejach, żal mówić, ale okazuje się wielką porażką

No nie wiem czy porażką. Jak pierwszy raz usłyszałem że ma powstać SGA to myślałem że będzie kicha. Ale gdy obejrzałem zmieniłem stanowczo zdanie.
A wystarczy luknąć na forum że SGA odnosi to coraz większy sukces.
Więc stanowczo się nie zgadzam z twoją opinią.

Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie

Jak to w chwale ? a co że niby wyszedł 9 sezon i motyw z Ori to już SGC podupadło ?? bez przesady.
Owszem 9 sezon nie jest tym co poprzednie bo zostały zastąpione znane nam i lubiane postacie nowymi, ale też jest całkiem nieżły.

Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.

No 6 sezon nie był rewelka ale też nie najgorszy.
Daje 50% / 50%

Użytkownik komar edytował ten post 04.01.2006 - |18:29|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#12 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 05.01.2006 - |18:44|

NIE, stanowczo mówię NIE chociaż ich akcja czasami się łączy i to lubię.
SG-1 przechodzi odmłodzenie (w pewnym stopniu) a Atlantis to coś kompletnie odmiennego, inni ludzie inna gra aktorów, inna rodzina stargate.
Szkoda że nie ma już O'Neilla :(
  • 0

#13 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.01.2006 - |12:40|

Pomysł conajmniej intrygujący. :) Ja bym był za połączeniem SG-1 z SGA w jakimś filmie pełnometrażowym osadzonym w uniwersum Stargate bądź produkcją 2 - 3 odcinkową miniserialu. Ale żadnego łączenia na stałe.
  • 0

#14 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 06.01.2006 - |16:40|

Ja również jestem zdania , że nie powinno na stałe się łączyć SG1 z SGA . Owszem fajnie jest czsami zobaczyć obie drużyny w spólnej akcji , ale żeby tak już miało pozostać , stanowczo nie.
  • 0

#15 WayDac

WayDac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • Miastopodbeskidzie :)

Napisano 06.01.2006 - |18:29|

Tu się całkowicie zgodze. Jestem wielkim fanem SG-1 ale z całym szacunkiem dla serialu mógł się on spokojnie i w chwale skończyć po 8 sezonie (choć nie powiem wątek z Ori może być ciekawy - ale nie czarujmy się, pewnie będzie czerpał wiele z pierwowzoru czyli Gouldów).SG-1 bez O'Neill'a i Carter (w tak małym udziale to praktycznie jakby jej nie było choć na gwrota.com pokazała się informacja, że Amanda podpisała kontrakt bodajże na 20 odcinków w tym roku) to zdecydowanie nie to samo. Wiem, że niektórzy teraz sypną krytyką, że 6 sezon był już do bani ale SG-1 w składzie O'Neill, Teal'c i Carter było SUPER. Teraz na siłę jest to przeciągane.

Całkowicie się zgadzam z kolegą. Moim zdaniem serial powinien się skończyć z siódmym sezonem po (najlepszym w dziejach SG-1 wg mnie) odcinkiem Lost City - totalną porażką Goa'uldów na czele z Anubisem.
Wtedy można by kontynuować wątek "wrót" nadal ale np. już w nowym serialu z nowymi aktorami i tu można wsadzić wątek Ori ale już bez starej paczki aktorskiej.

W sumie to SG-1 nadal istnieje ale ten serial to już nie to samo bez O'Neill'a. Inni aktorzy też "zeszli na psy" np. Danie Jackson - w pierwszych odcinkach chudziutki, wystraszony i zakatarzony archeolog, a teraz - przypakowany z wydepilowaną klatą osiłko-cwaniaczek. To samo tyczy się Tealc'a - z tymi włosami wcale nie wygląda już tak obco i tajemniczo jak kiedyś, a poza tym zachowanie też już ma inne.
Dlatego uważam, że SG-1 powinno się skończyć powinno się skończyć po 7 sezonie, a powinien powstać kolejny serial z wrotami w tytule, który dalej toczył by się na ziemi.

Co do Atlantis - to uważam ten serial za totalną kichę. Połowa całego serialu to opowieść o wieśniakach. Tak, zgadzam się były dobre odcinki np. Siege, ale ten serial kompletnie nie ma klimatu i nie wykorzystuje On w ogóle potencjału miasta Atlantydy. Wszystko w nim jest marną kopią SG-1 - nawet humor.
To już nie jest sci-fi to jest komedia połączona z żenadą. Typowy przykład zarabiania kasy na sprawdzonym patencie. :(

Co do łączenia tych seriali to jest to beznadziejny pomysł. Nie dość, że Atlantis to kiła SG-1 od 8 sezonu też jest beznadziejny. Więc po co to jeszcze bardziej pogarszać. :(

P.S. Dla mnie SG-1 się skończyło po sezonie 7. Od tego czasu SG-1 już nie jest takie jak dawniej :(
  • 0

«Każda dostatecznie zaawansowana technologia
Jest nieodróżnialna od Magii»

Arthur C. Clarke

#16 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.01.2006 - |13:29|

np. Danie Jackson - w pierwszych odcinkach chudziutki, wystraszony i zakatarzony archeolog, a teraz - przypakowany z wydepilowaną klatą osiłko-cwaniaczek.

To sie nazywa rozwoj postaci ;) I nie cwaniaczek, ale pewny siebie i swoich pogladow, jakby Daniel przez 9 serii pozostawal tym malym, chudym, strachliwym i malomowna postacia to by byl OFERMA serialu.
To sie tez tyczy Teal'c'a, gdyby postacie sie w ogole nie rozwijaly to serial by sie zakonczyl w 5 seriach bo by nikomu sie nie chcialo tego ogladac.

Co do SG-1 to powinna wrucic Vala (w suie wiemy ze wruci, nie powinna odchodzic), ona dodawala koloru serialowi, zawsze mowila co myslala, sprawiala w zaklopotanie Daniela, w zdenerwowanie Mitchela, latwo bylo wprowadzic jakis smieszny watek (bo ona zawsze gada glupoty, wiec by nie bylo takiego wysilania jak w 911 rozmowy Daniela z MItchelem) a jak byly troche przunudnawe sceny mozna bylo i na co popatrzec ;).

Co do Atlantis - to uważam ten serial za totalną kichę.

Moim zdaniem pierwsza serial byla dobra, nie bardzo dobra ale stala na przyzwoitym poziomie.
W drugiej serii widzimy wyraznie ze scenarzysci nie maja pomyslu na dalszy rozwoj watka glownego, to co zrobili w drugim sezonie (wraith bijacy sie ze soba) praktycznie wprowadza ich w kozi rog (przeciez wraith nie bedzie wspolpracowac z ludzmi, a tez nie bedzie zadnego "tok'wraith", czyli ruchu oporu :P). Moim zdaniem dobrym wyjsciem byloby wprowadzenie 3-eciej rasy (moze Furlingowie? takie mile wprowadzenie SG1 do Atlantisa) z innej galaktyki bardzo wrogo nastawionej, co by wymusilo na Wraithach i ludziach (ekipa atlantisa) wspolprace (oczywiscie taka wspolpraca by ograniczala sie tylko do baaaaardzo okazjonalnej pomocym ale mozna by bylo sie wrescie o cos zaczepic i pokazac na co stac scenarzystow).

CO do laczenia seriali ... NIE!
  • 0

#17 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 09.01.2006 - |14:39|

Na pewno nie!

To są całkowicie inne seriale i nie ma sensu ich łączyć. I w ogóle jak? Przyłączyć kogoś z SGA do jakieś grupy operującej z Ziemi? To dla mnie jakoś bez sensu. Przypominam też, że w trakcie 1 sezonu też były wieszane psy na SGA, dopóki nie pojawiły się 3 części The Siege. Z zasady każdy serial ma na początku problemy, a później się rozkręca (z zasady).

Najlepiej powinny być odniesienia i krótkie kawałki łączone. Można by było zrobić też jeden wątek i pokazać go z perspektywu zarówno SGA, jak i SG1.
  • 0

#18 qub

qub

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 09.01.2006 - |15:13|

Pernamentne łączenie SGA i SG-1 było by głupotą z ekonomicznwgo punktu widzenia :) Dwa seriale == 2x tyle kasy ;] Po za tym jednak w obu serialach panuje troszke inny klimat, niemniej na jakieś kilku odcinkowe crossover jest jak najbardziej chętny.
  • 0

#19 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.01.2006 - |20:05|

Ja bylbym bardziej za skasowaniem SGA niz laczeniem go z SG-1. Przykro mi to mowic ale SGA jest z kazdym odcinkiem slabszy, a obsada tego serialu dodatkowo pogarsza ta sytuacje. Trzeba albo wymienic cala ekspedycje i wziac sie za pisanie odcinkow na powaznie, albo zakonczyc ten cyrk. SG-1 mimo 9 sezonow nadal trzyma poziom i w obecnej sytuacji na pewno straciloby na polaczeniu z SGA.
  • 0

#20 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 09.01.2006 - |21:27|

Jestem przeciwny łączeniu obu seriali. Z wielu powodów. Chyba najważniejszym jest klimat i atmosfera obu. Nie da się połączyć tak zróżnicowanych wątków. Choć prawdą jest, że SGA ostatnio trochę padło, jakby pomysłów zabrakło, to jednak moż należy dać mu szansę na rozwój we własnym kierunku. POczekamy pożyjemy. Poza tym trudno by było uratować wątki z SG1, które trochę się poszerzyły, bo opróch Wężyków są jeszcze Ori, a poza tym jest jeszcze wiele wątków pozostawionych.
Zgadzam się jednak z tym, by co jakiś czas trochę popróbować poląćzyć niektóre wydarzenia z oby seriali. Mogło by to być ciekawe :)
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych