Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 033 - S02E20 - Lay Down Your Burdens (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (198 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (95 głosów [60.13%])

Procent z głosów: 60.13%

2. 9,5 (19 głosów [12.03%])

Procent z głosów: 12.03%

3. 9 (17 głosów [10.76%])

Procent z głosów: 10.76%

4. 8,5 (8 głosów [5.06%])

Procent z głosów: 5.06%

5. 8 (4 głosów [2.53%])

Procent z głosów: 2.53%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (1 głosów [0.63%])

Procent z głosów: 0.63%

8. 6,5 (1 głosów [0.63%])

9. 6 (1 głosów [0.63%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

12. 4,5 (1 głosów [0.63%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (1 głosów [0.63%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (1 głosów [0.63%])

19. 1 (7 głosów [4.43%])

Procent z głosów: 4.43%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.12.2005 - |14:39|

PART 1

Rozpoczynamy od widoku szefa, który obudzony przez Cally bije ją do nieprzytomności. W tym samym czasie Baltar i Roslin przygotowują się do pierwszej z dwóch debat prezydenckich, a Starbuck przeprowadza odprawę przed misją ratunkową na Capricę. Pomóc w tym ma Sharon, która będzie ustalać współrzędne kolejnych skoków.
Po pobiciu Cally szef prosi o spotkanie z kapłanem, który ma mu pomóc w poradzeniu sobie z jego problemem. Starbuck odwiedza komandora Adamę i żegna się przed misją. Baltar i Roslin wraz ze swoimi sztabami rozpatrują strategie na nadchodzący koniec kampanii. Eskadra ratunkowa szykuje się do pierwszego skoku, kiedy Kara Thrace dziękuje admirałowi za pozwolenie na lot na Capricę. W trakcie pierwszego skoku Racetrack skacze w złe miejsce, ale dzięki temu odkrywa nadającą się do życia planetę. Starbuck kontynuuje bez niej, a Tyrol opowiada kapłanowi o swoich problemach. W trakcie rozmowy na jaw wychodzi fakt, że Tyrol od kilku tygodni ma powracający sen w którym popełnia samobójstwo.
Racetrack po powrocie składa raport, a w odpowiedzi zostaje wysłana misja zwiadowcza, która odkrywa zwierzęta i rośliny. Zarek wpada na pomysł, by wykorzystać to w kampanii, by ludzie zwrócili się przeciw Roslin (która jest przeciwna stałemu osadnictwu).
Na terapii Galena kapłan odkrywa, że szef myśli, że jest Cylonem. Radzi mu przejść nad tym do porządku dziennego i wrócić do pracy.
W trakcie drugiej debaty dotyczącej osiedlenia się na planecie, Baltar przedstawia swój punkt widzenia, a Roslin stara się zbić jego argumenty.
Starbuck wraz z pozostałymi raportami skacze na Capricę, gdzie odkrywa pozostałości ruchu oporu i w trakcie spotkania zostają zaatakowani przez Cylonów...

CIĄG DALSZY NASTĄPI...

PART 2

Grupa ratownicza znajduje się pod ciężkim ostrzałem. Żeby uniknąć śmierci całą grupa wycofuje się na wzgórze, gdzie utrzymują pozycję. W pewnym momencie jednak ostrzał ustaje, a Centurioni zaprzestają ataku. Przez 18 godzin żaden atak nie następuje, a wysłany zwiad stwierdza, że Cyloni całkowicie się wycofali. Na Galactice tymczasem Cally rozmawia z szefem, a pani prezydent naradza się ze sztabem jak wygrać wybory. Poznajemy nowego Cylona. Jest nim brat Cavil.
Laura Roslin pod przykrywką zaproszenia ze strony admirała, rozmawia z Gaiusem Baltarem. Chce ona, aby wspólnie zdecydowali, że sprawa osiedlenia się musi zostać omówiona po wyborach. Obecny wiceprezydent odmawia. Tigh z żoną rozmawiają o możliwości osiedlenia się na planecie, pułkownik stanowczo odmawia. W tej samej chwili następuje powrót Starbuck i zdemaskowanie Cavila. On wraz z Sharon zostają zaprowadzeni do aresztu, a kopia Cavila przebywająca we flocie zostaje przyprowadzona do swojego „brata”.
Helo rozmawia z Sharon na tema jej postępowania, a Starbuck spędza czas z Andersem.
W trakcie przesłuchania „braci” mówią oni, że okupacja Kolonii była błędem i że Cyloni zaprzestają pościgu za flotą.
WYBORY
Następuje dzień wyborów, a po rozpoczęciu liczenia głosów na czele jest Gaius Baltar. Gdy do końca liczenia pozostaje 5 statków, Tori Foster kontaktuje się z pułkownikiem Tighem i razem wprowadzają opracowany wcześniej plan w życie. Ma ona na celu sfałszowanie wyborów i zapewnienie zwycięstwa Roslin. Udaje się to, jednak porucznik Gaeta odkrywa oszustwo i informuje o tym admirała Adamę. Ten konfrontuje tą informację z Tighem i uzyskuje potwierdzenie. W trakcie rozmowy z Roslin dochodzą do wniosku, że jednak nie można sfałszować wyborów. Adama informuje Gaiusa, że ten jednak wygrał. Ten rozkazuje skok na Nową Capricę. Na Cloud 9, Baltar spotyka się z Giną, a ta w trakcie zaprzysiężenia Gaiusa na urząd prezydenta detonuje głowicę nuklearną niszcząc w rezultacie Cloud 9 i okoliczne statki. Pomimo tego oraz ostrzeżeń Adamy, Gaius rozkazuje osiedlenie się na planecie.
ROK PÓŹNIEJ
Fabuła przeskakuje o rok w przyszłość. Gaeta jest szefem sztabu Baltara, Starbuck wyszła za Andersa, Tyrol został szefem związków zawodowych, a Adama dorobił się wąsów. Anders umiera na zapalenie płuc, a Starbuck kontaktuje się z Apollo, by ten przekazał jej trochę antybiotyków przechowywanych dla pilotów. Tigh ostatecznie opuszcza BSG i udaje się na planetę. W trakcie rozmowy Apolla ze Starbuck na orbitę wskakuje flota Cylonów, a w odpowiedzi resztki floty Kolonialnej ucieka pozostawiając na powierzchni prawie 40 tysięcy ludzi. Raidery przelatują nad miastem Nowa Caprica, a 3 Cylonów (6, Boomer i Doral) przychodzą na Colonial One i stwierdzają, że o ile nie będzie oporu to nikomu nie stanie się krzywda. Baltar zgadza się na ich warunki.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 17.03.2006 - |16:35|

• 0

->1019<-

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2006 - |12:01|

WTF?!!

To bylo slowo ktore caly czas powtarzalem ogladajac ten odcinek. Jest to bez watpienia najlepszy z odcinkow BSG, pojde dalej jest to najlepszy odcinek ze wszytskich seriali SCI-Fi jaki kiedykolwiek widzialem. Dalem beznamyslu 10, b0 namyslu nie potrzeba a i to wydaje sie za male, gdybym mogl to specjalnie dla tego odcinka obnizyl byl ocene o 1 KAZDEGO odcinka jakie widzialem (nawet 210-211).
Przy jakich scenach uzylem "WTF?!!", czyli sceny ktore zadecydowaly o WIELKOSCI tego odcinka (chronologicznie):
- znikniencie Cylonow z Capricy
- pojawienie sie kolejnego "ludzkiego" cylona (a nie mowilem! od poczatku jak go zobaczylem w poprzednim odcinku wiedzialem ze to Cylon)
- rozmowa Roslin i Baltara w kwaterze Admirala Adamy
- odkrycie Cylona i porpozycja przedstawiona przez niego
- "jestesmy maszynami, powinnismy sobie to uswiadomic, byc najlepszymi maszynami we wszechswiecie. Ale ubzduralismy sobie ze jestesmy dziecmi ludzkosci ..." - totalny zwrot akcji, co, jak, dlaczego, kiedy, gdzie ... czyli ogolnie olbrzymi WTF?!!
- sfalszowanie wyborow przez Roslin
- "widzialem wiele wyborow Gajus, wiekszosc uczciwych, kilka ustawionych. I zawsze wiesz ktore sa ustawione, poniewaz one sa sensowne a to nie ma sensu"
- przynanie Zerikowi racje przez Baltara (ja odrazu byl wolal ze oszukiwali ;) totalna naiwnosc)
- Admiral Adama nie popierajacy Roslin, skazujacy ludzkosc na zaglade.
- bomba nuklearna (ale zapowiedzi w serialu to nam ujawnily wiec szok byl mniejszy - praktycznie wiedzialem od sceny gdzie Six sie rozbiera co nastapi)
- ! rok pozniej (co to ma do qr~1 byc? Widzial ktos cos podobnego w jakimkolwiek serialu? :o)
- nieprzygotowanie wojska na przybycie Cylonow (ja na miejscu Adamy bym taki rygor stworzyl w wojsku jakiego nawet w czasie wojny nie bylo)
- opuszczenie przez flote reszty ludzkosci
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |12:40|

Nie bede sie rozpisywał, bo poprzednik zauważył większość.

Powiem tylko że moja niechęć do Baltara w tym odcinku strasznie wzrosła. (zoabczcie samo go znienawidzicie, swoją drogą skąd on ma te [cenzura!]?)

i [ocenzurowano] taka strata ludności, ja bym za to Balatara za jaja.

a na moim ustach częściej pojawiało się nie WTF jak u poprzednika a bardziej cenzuralne polskie słowo ;)

co by tu dodać, owrót był bardzo stategicznym posunięciem, tylko co teraz.

[cenzura!] (no nie mogę, muszę sie wyrazić) jak tu czekać do PAźDZIERNIKA?!?! no [cenzura!] mać.......

ach ocena oczywiście 10

[Grzesiu: Jesli nie powstrzymasz swoich zapedow do laciny kuchennej to posypia sie warny. Narazie zolta kartka]

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 15.03.2006 - |23:13|

#4 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.03.2006 - |15:12|

Po rozczarowaniu poprzedniego odcinka, teraz było o wiele lepiej :] W sumie fajny wątek braciszka, zastanawiałem się czy on był wcześniej z ruchem oporu czy przyleciał z SARem czy może wyskcozył im z lasu. W sumie tylko przylot z SARem nie sprawia większych kłopotów, bo 2 pozostałe możliwości od razu pownny sprawić, że padłoby na niego podejrzenie Cylonstwa. Ale przylot ze Starbuck też nie jest taki różowy. Po 1 po co kapłan w takiej misji? Tylko miejsce zajmuje, no i jak załatwili, że 2 modele znajdowały się tak blisko siebie, a nikt tego nei zauważył. Ale przejdźmy dalej...
Fajna rozmowa dwóch Cavilów, szkoda tylko, że tylko w ten sposób poznaliśmy wynik reformacji 6 i 8, chciałoby się poznać więcej szczegółów ;) Ale na razie to też może być ;]
Ogromne zaskcozenie fałszerstwem wyborów, no i Adama jednak trzymał się swoich ideałów. Baltar jednak odpuścił sobie ściganie winnych, ciekawe dlaczego, w końcu jakby się uparł to mógłby coś z tym zrobić. Zarek zniknął, interesujące byłoby zobaczyć jak rozwijały się ich wzajem,ne stosunki po wyborach.
No i ten 1 rok później... na pewni strasznie nietypowe rozwiązanie sprawy, ale nawet jakoś im to wyszło. Dzięki temu mamy okazję zobaczyć ludzi w zupełnie innych miejscach niż "rok wcześnije" Cally w ciąży, Anders umierający, Kara kochająca żona, a Tyrol szef związku ;]. Może być ciekawie, bo jak napisałem to już są zupełnie inni ludzie, któzy zostali postawieni w identycznej sytuacji jak w miniserii.

Ogólnie jest dobrze, jak obejrzę po raz 2 czy 3 może być jeszcze lepiej ;]

PS. Pozatym chyba należy wyrosnąć z przeklinania i wkurzania się na cliffhangery ;)
  • 0

->1019<-

#5 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.03.2006 - |15:13|

Po takim odcinku już chyba nigdy nie dam oceny 10 żadnemu odcinkowi :o
Odcinek wymiata po prostu i oglądając go wyglądałem tak :o . No ciekawe co wymyślą scenarzyści w następnym sezonie.
Co jeszcze oprócz tego co już zostało wymienone:

Pojawienie się Leoben Conoy. Ciekawe po co szukał Kary ?Może to ten sam model co był przesłuchiwany przez Sturback. :unsure:

No i ciekawe kiedy cyloni odkryją że mają pod nosem to do czego dążyli tak długo czyli pół cylon pół człowieka.
A może jest to dla nich już nie istotne ??

Geata jako szef gabinetu Baltara :wacko: :blink:

No i ciekawe jak wygląda ilość żołnierzy która była w tym czasie na statkach które zdołały sie ewakuować
Dużo odpowiedzi i dużo jest czasu zanim znajdziemy na nie odpowiedź. :/
  • 0

#6 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 11.03.2006 - |15:24|

100/10

Powiem krótko: ZATKAŁO MNIE! Odcinek genialny, wspaniały, cudowny, zaskakujący, rewelacyjny, perfekcyjny, świetny (skoczę po słownik polszczyzny, bo skończyły mi się określenia ;) ). Czegoś takiego jeszcze nie widziałem :clap: . W sumie jedynym odcinkiem, który ma jakieś szanse w starciu z 2x20 jest... pilot. Nie będę się rozpisywał na temat treści - tego nie można opisać, TO TRZEBA ZOBACZYĆ :D .

:clap: :clap: :clap: BRAWO, BRAWO, BRAWO! :clap: :clap: :clap:
  • 0

#7 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.03.2006 - |16:44|

Zaskakująco - napewno.
Nowe otwarcie - to też. :)
Ale przez ten roczny przeskok aż za bardzo się zmienili i nie potrafię powiedzieć czy te ich nowe wcielenia mi się podobają (może dlatego, że było tego tylko kilka minut). Jakby zaczynali zupełnie od nowa, a to mi akurat nie odpowiada :( .

Prezydent prawie fałszująca wybory - w sumie czegoś podobnego się spodziewałam i nawet jestem w stanie przyjąć fakt, że się wycofała. Ale najpierw prawie łamie prawo aby gad :) nie zdobył urzędu, a potem nic - miło było się skończyło... Spokojnie zajmuje się uczeniem, kiedy wokół mają bajzel większy niż za komuny. To niby zależało jej na flocie czy nie zależało...

Adama: Jakoś nie umiem się przekonać, że tak łatwo odpuścił. Jak mógł zostawić statki prawie bez załogi, kiedy sam naciskał na Baltara, że wybuch może ich zdradzić? To nie w jego stylu. I jak ma zamiar wrócić - czapke niewidkę założy?

Starbuck: najpierw jej zachowanie - niby jest narwana, ale lekko przegięła w trakce spotkania z Lee. Potem jej ostatnie słowa - czy oni mają zamiar kamieniami rzuczać? :angry:

Do tego wszystkiego Baltar - uzależniony erotoman. Erotomana jeszcze mogę zrozumieć - w końcu zawsze miał mózg w innej części ciała. Ale te drugi... Też mi to jakoś nie pasuje. Poza tym jego zachowanie. Rozumiem, że może komuś sodówka uderzyć ale żeby aż tak (ten jego portret na sciąnie - :/ ) I niby wszyscy tak łatwo to łykają - przecież nie ma tajnej policji aby wszystkich trzymać za mo...

W sumie nie wiem jak to ocenić - zaskoczyć mnie zakoczyli. Ale po prostu nie wiem czy mi się podobało. Chyba muszę jeszcze raz zobaczyć i dopiero wtedy ocenie....

Chyba, że to wszystko sen :) Starbuck i jej team dostali odpowiednią dawkę i przeżywają mały koszmarek.

P.S.
Czy ktoś słuchał podcastu? Czy ja dobrze rozumiem, że być może Adamy nie będzie w 3 sezonie? :o :angry: :( Proszę o info...
  • 0

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |17:07|

że być może Adamy nie będzie w 3 sezonie?

którego Adamy?

sen, to chyba raczej Baltara, w końcu jego widzimy jak zasypia i budzi się dopiero po roku

powiem jeszcze coś takiego, dla mnie przeskok o rok jest nie doprzyjęcie (a potem oglądam odcinek, klnę ile wlezie ale mi się podoba) pamiętajmy że przez dwa sezony, prawie 3 lata kręcęnia (do mini do końca 2) akcja przesówała się do przodu ledwo o 9 miesięcy, a tu nagle ciach i mamy rok, lekko mi to nie pasuje, czuje tu jakiś haczyk, tylko patrzta że kurde do poaździernika bedemy czekać by się dowiedzieć co się tak naprawdę stało, gdzie się wszyscy udali itp itd.

A jeszcze zarzucacie że Adama (obaj) nie mieli załóg w na BSach, ale przecież mieli, wszystkie pokłady zgłosiły gotowość bojową, piloci również byli gotowi, może to nie było to co przed osiedleniem, ale ja myśle żę wszytkie baterie i przynajmiej połowa Viperów była zdolna do walki, tylko zobaczcie jaką wróg miał przewagę....

i jeszcze jeden motyw zaginął w tym roku, gdzie podziali sie Cylonii, Boomer i braciszkowie? śluza? czy może nadal siedzą w celi na BSG?

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.03.2006 - |17:08|

#9 fazaPL

fazaPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 11.03.2006 - |17:48|

Teraz już wiem, dlaczego nie dawałam żadnemu z poprzednich odcinków oceny 10 :) Bo czekałam dokładnie na ten odcinek. Zasłużona 10. Jedynym minusem jest fakt że teraz będzie ta okropnie długa przerwa. :/ Poza tym, same plusy, a największy za zaskoczenie i kompletne zamieszanie jakie wprowadził ten odcinek. To jeden z takich odcinków które po prostu trzeba obejrzeć. :) BSG po raz kolejny przekonało mnie o swoim niezaprzeczalnie najwyższym poziomie z aktualnie oglądanych przeze mnie seriali.
  • 0

#10 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.03.2006 - |18:01|

którego Adamy?

Admirala - drugi to dla mnie Apollo. Podobno EJO nie podpisał umowy na kolejny sezon. A niby zarzekał się, że nie zrezygnuje...

A jeszcze zarzucacie że Adama (obaj) nie mieli załóg w na BSach, ale przecież mieli, wszystkie pokłady zgłosiły

Przecież jak pokazywali ujęcia Galacticy to korytarze, hangar itd. były zupełnie puste, a normalnie to tam się roiło od ludzi. Czyli została minimalna obsługa - jak z taką obsługą mogą cokolwiek zwojować.

i jeszcze jeden motyw zaginął w tym roku, gdzie podziali sie Cylonii, Boomer i braciszkowie? śluza? czy może nadal siedzą w celi na BSG?

Fakt, o tym zapomniałam. Braciczkowie to mogli odlecieć w siną dal, ale z Boomer powinni coś zrobić zwłaszcza, że Helo się pojawił...
  • 0

#11 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 11.03.2006 - |18:48|

Jeśli chcecie, to możecie mnie zlinczować :hyhy: .
Ten odcinek, choć pełny był zwrotów akcji i wszystkiego, co możnaby uważać za najlepsze w serialach, szczególnie sci-fi, mnie jakoś nie oszołomił tak zupełnie do końca :wacko: .
Uważam, że pomysł z opuszczeniem przez flotę ludzi na nowej Caprice, choć wytłumaczalny taktycznie, był zupełnym idiotyzmem, przecież to wskazuje na to, że przez kolejny sezon będą uciekać przed Cylonami :hyhy: , ale ciekawe czy ludziom oglądającym serial to się w końcu nie znudzi :look: .
Ogólnie nie daję odcinkowi 10, bo po prostu według mnie na nią nie zasługuje.
Ale 9,5 i owszem, należy mu się bezapelacyjnie, ponieważ wciąż czuję pewien niedosyt :/ .
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#12 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 11.03.2006 - |18:50|

To szaleństwo albo się okaże,że to 1 wielki sen albo ja nie wiem musi gdzieś tu być haczyk napisane było, że na powierzchni żyje 31 tys ludzi a ile było w sumie chyba 50 bez kawałka, czyli reszta została na statkach to troszkę więcej, niż 1/3 ale gdzieś tu musi być haczyk i to ogromny.
Podróż w czasie odpada wiec albo się okaże,że to był 1 wielki sen albo, co nie mam pomysłu 2 batelstary bez załogi odbiją 30 tyś ludzi nie wydaj mi się.
Jedno wiem nalewno to najdłuższa przerwa jaka była kiedykolwiek:(
.... chce mi się wyć
Mam tylko 1 pomysł numer sześć jakimś cudem pokazała boltarowi co się stanie jeśli tam zostaną i po prostu nie zostaną innych pomysłów po prostu brak :(
  • 0

#13 blackeagle

blackeagle

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 11.03.2006 - |19:08|

Odcinek całkiem, całkiem :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Aż miło sie oglądało!!!!
  • 0

#14 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |19:55|

że na powierzchni żyje 31 tys ludzi a ile było w sumie chyba 50 bez kawałka, czyli reszta została na statkach to troszkę więcej, niż 1/3 ale gdzieś tu musi być haczyk i to ogromny.

no ja myśle że kilkanaście tysiecy zginęło na Cloud9 i statkach sąsiędnich. więc w kosmosie na oko było max 5 tys ludzi.

załóżmy że szkielotowa obsługa BSów, czyli jakieś 200-500 ludzi na BSG i 100-200 na BSP plus po 50 pilotów na obu, co daje nam max 800 wojskowych w kosmosie (liczby abstrakcyjne, ale co nam zostaje)

Powiedzmy ze pełna obsługa na rafinerowcu, 100-200 osób?
wszyscy piloci w reszcie maszyn + rodziny (powiedzmy 50 maszyn * 2 pilotów + 3-4 osoby w rodzinie [żona, dziecko, kochanka ;)]) to jest powiedzmy 500 dusz
+ ludzie którzy z różnych względów nie chceli żyć w tym błocie (no ja, ja bym wolał ciepły statek niż zimny namiot)
to jest max 5-10% takich outsiderów
czyli na moje oko w kosmosie mogło być maksymalnie 5 tys dusz.

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.03.2006 - |19:57|

#15 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 11.03.2006 - |21:00|

mi sie wydaje ze to wszystko bendzie 1 wielki sen to znaczy te wydażeniia po wybuchu inaczej nie widze logicznego sposobu kontynułowania serialu poprostyu nie widze spoilery nic nam nie powiedza
moze byc tak ze dowiemy sie ci jest prawda po 39 min odcinka nastepnego
sam juz nie wiem co mysleć
  • 0

#16 pandi

pandi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.03.2006 - |21:16|

nie wydaje mi sie zeby to mial byc sen, bardziej zastanawia mnie czego chca cyloni? zrobic z ludzi niewolnikow? a moze zamieszkac sobie obok i w poczuciu winy pomagac w odbudowie?
  • 0

#17 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.03.2006 - |21:34|

czyli na moje oko w kosmosie mogło być maksymalnie 5 tys dusz.

Może być trochę więcej bo na Galatcice i Pegasusie zgodnie z tym co mówili powinno zostać pół załogi (na każdym z nich) czyli już same one powinny robić z jakieś 2,5 - 3 tyś.
Co nie zmienia faktu, że , co również sami stwierdzili, to za mało nawet, żeby sprawnie przejść w stan gotowości, a o ataku nie ma mowy.

Z tego co mówi RM sen to też nie będzie. Zatem trzeba kombinować w kierunku pokazania New Capricy w kolejnym sezonie. Pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieję, że nie zafundują nam całego odcinka planetarnego bo jednak, mimo całego spektrum poruszanych problemów, nie tego oczekuję po tym serialu :).

Co do oceny to jednak dam 9,5. Coś mi ciągle przeszkadza w tym odcinku (chyba ten przeskok o jeden rok).
  • 0

#18 ()))FPPfan))>

()))FPPfan))>

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoJastrzębie Zdrój

Napisano 11.03.2006 - |21:38|

OMG ! OMG ! Stało się tak dużo w ciągu jednego odcinka !

Ten "1 year later" także mnie okropnie zaskoczył :)

Kompletnie nie mam pomysłów co będzie dalej - sytuacja wydaje się być beznadziejna - flota ktora uciekła nie za bardzo ma siły do walki a ci co pozostali nie mają poprostu jak walczyć bo z taką przewagą wroga to by była rzeź a nie walka...

Mnie się wydawało że przy końcu odcinka ta 6 i 8 które spotkały sie z Baltarem to te dwie rebeliantki z Caprica ale jeśli tak to czy one są w końcu z czy przeciwko ludziom ? Jeśli były za zostawieniem ludzi w spokoju to poco ten najazd a jeśli przeciwko to po co była ta gadka i ocalenie kolesia na Caprica...

No i oczywiście teraz czekanie do października na dalszy rozwój akcji...

Dałem 10 bo odcinek był bardzo zaskakujący i trzymał w napięciu :D

Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 11.03.2006 - |21:39|

• 0
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|

#19 pandi

pandi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.03.2006 - |22:45|

a btw to dzieki "rok pozniej" dziecko ma juz roczek, pare takich skokow i moze dowiemy sie co z niego wyrosnie :)
  • 0

#20 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.03.2006 - |00:00|

a btw to dzieki "rok pozniej" dziecko ma juz roczek, pare takich skokow i moze dowiemy sie co z niego wyrosnie :)

Albo stanie się to co w finale 2-go sezonu the 4400 :lol:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych