Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E18 - Downloaded

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (145 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (81 głosów [66.94%])

Procent z głosów: 66.94%

2. 9,5 (23 głosów [19.01%])

Procent z głosów: 19.01%

3. 9 (7 głosów [5.79%])

Procent z głosów: 5.79%

4. 8,5 (1 głosów [0.83%])

Procent z głosów: 0.83%

5. 8 (4 głosów [3.31%])

Procent z głosów: 3.31%

6. 7,5 (2 głosów [1.65%])

Procent z głosów: 1.65%

7. 7 (2 głosów [1.65%])

Procent z głosów: 1.65%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (1 głosów [0.83%])

Procent z głosów: 0.83%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.12.2005 - |14:39|

Rozpoczynamy od scen z życia dwóch modeli Cylonów. Szóstki, która uwiodła Baltara i Boomem, która została zabita przez Cally. Obie po śmierci są przeniesione do nowego ciała, gdzie są witane przez grupę w skład której wchodzą Biers, Szóstka, Boomer i Doral. Okazuje się też, że Szóstka od teraz posiada w swojej głowie „zjawę” Gaiusa, która radzi jej, aby nie zdradziła innym jego obecności
Na Caprice Szóstka jest proszona przez Biers, aby ta poszła do Boomer, która nadal ma problemy z dostosowaniem się do życia w społeczeństwie Cylonów. D’anna uważa, że rozmowa z kimś, kto przeszedł podobne doświadczenie, może tu pomóc. W tej samej chwili na dachu jednego z budynków, Anders planuje zamach bombowy na placówkę w której przebywają Cyloni. Tymczasem na BSG Boomer musi urodzić, gdyż jej układ rozrodczy nie radzi sobie z ciążą. Cottle dokonuje cesarskiego cięcia.
Szóstka przychodzi do mieszkania Boomer, gdzie z pomocą „swojego” Baltara nawiązuje z nią pewną więź. W trakcie rozmowy wychodzi na jaw fakt, że prawdziwy doktor Baltar nadal żyje. Ta wiadomość wstrząsa Szóstką.
Na BSG Laura Rosli, Baltar, Adama i Tigh rozważają co zrobić z narodzonym dzieckiem Sharon. Nie dochodzą do żadnych konkretów, ale po tym spotkaniu Laura Roslin przygotowuje listę potencjalnych zastępczych matek i przekazuje ją Cottlowi, aby ten wybrał najlepszą kandydatkę. Równocześnie Helo i Boomer siedzą przy swojej córeczce. Jakiś czas później Cottle informuje parę o śmierci ich dziecka, a Boomer automatycznie zakłada, że ktoś z dowództwa kazał je zabić. Prochy dziecka zostają wypuszczone w kosmos przez Helo i Tyrola. Szóstka z głowy Baltara mówi mu, że teraz cała rasa ludzka będzie cierpiała z powodu jego niezdolności do ochrony „ich” dziecka. Tymczasem żyjące faktycznie dziecko Boomer i Helo zostaje przekazane May z wytłumaczeniem, że jest to potomek oficera z BSP.
Na Caprice Anders przeprowadza zamach bombowy, jednak sam zostają przygnieciony częścią budynku. Chwilę wcześniej Biers, 6 i Boomer (która ma numer 8), szły po schodach na górę, gdyż 8 postanowiła wyprowadzić się ze swojego mieszkania. Tym samym po wybuchu całą 4 znalazła się blisko siebie.
Ranną 6 chce dobić Biers, ale ta pierwsza się na to nie zgadza. Biers (o numerze 3) odkrywa Andersa i chce go zabić, jednak dwie pozostałe kobiety na to się nie zgadzają, motywując to chęcią przesłuchania człowieka. Po obudzeniu się Andersa Biers chce mu oddać broń. Po krótkiej strzelaninie, 3 ostatecznie zostaje zabita przez 6, a Anders wypuszczony na wolność. Jednocześnie Szóstka i Ósemka zawierają umowę, że postarają się zreformować społeczeństwo Cylonów, zgodnie z ich interpretacją ich religii.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 02.03.2006 - |00:56|

• 0

->1019<-

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 25.02.2006 - |12:56|

Odcinek swietny, wnoszacy calkowicie nowy watek do serialu. Nie tylko dowiadujemy sie ze nr. 6 "Caprica" ma zwidy dr. Baltara (tak samo jak baltar ma zwidy "capricy") ale takze ze cyloni przebywajacy dluzszy czas posrod ludzi ucza sie ludzkich uczuc. Cyloni sa jak male dzieci ktore nie dostaly tego czego chca i dlatego sie mszcza na ludziach.
Dodatkowo po raz pierwszy w historii serialu istnieje realna mozliwosc zakonczenia go pokojem miedzy Cylonami i Ludzmi oraz ich wspolnym koegzystowaniem.

Jak dla mnie 10, BA! Nawet dalbym 11 jakby byla taka mozliwosc.
  • 0

#3 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 25.02.2006 - |13:50|

:clap: :clap: :clap: 10,0 :clap: :clap: :clap:

Absolutna rewelacja!!! Jeden z najlepszych odcinków Battlestara EVER! Doskonały pomysł z odwróceniem ról (Gaius/Nr6), świetny wątek "bohaterstwa" Cylonów, itd, itp i tak dalej... ;) . Nie mam słów, odcinek absolutnie GENIALNY. Pomysł, żeby powstał cyloński "ruch oporu" (bo do tego prowadzi przymierze Nr6 i Sharon) wznosi BSG na zupełnie nowy poziom. Z zapartym tchem czekam na ciąg dalszy. BRAWO!

Użytkownik jooboo edytował ten post 25.02.2006 - |13:51|

• 0

#4 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25.02.2006 - |14:31|

10!!!

Baltar i nr 6 - swietne odwrocenie rol :)
Rewolucja u Cylonow - genialna sprawa, trzeba im uswiadomic ze wyrzniecie ludzkosci to zly pomysl...
Lovelas Kary zyje :)
Dziecko Sharon zyje :)
Naprawde niezly zwrot akcji, nie przypuszczalem ze odcinek widziany oczami Cylonow bedzie tak ciekawie zrobiony...

Użytkownik Makus edytował ten post 25.02.2006 - |14:39|

• 0

#5 WILU

WILU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoMałą Planeta Zwana Ziem

Napisano 25.02.2006 - |16:53|

10 !!!

Dla takich części trzymam 10-kę którą daję 2-gi raz.... eh... BOSKI odcinek !
...
Cytat dnia:
"...i dlaczego ? Bo jestem kłamliwą maszyną ! JESTEM [beeep]YM CYLONEM !!!"

Teraz będzie kończący sezon dwuodcinkowiec i boję się że wyczerpałem zapas ocen... BTW to jak bardzo blado w porównaniu wypada SG-1 :-)

Użytkownik WILU edytował ten post 25.02.2006 - |17:05|

• 0

#6 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 25.02.2006 - |17:05|

Coż, rzadko wystawiam max oceny ale tym razem nie można inaczej :) Nowe wątki pozwalają "widzieć świetlaną przyszłość" :P dla kolejnego sezonu. Szkoda tylko, że tak późnie je otwarli (jak porównać/przyrównać to kilka z ostatnich odcinków było "słabych" :hyhy: ) i trzeba będzie zrobić sobie przerwę ...
  • 0

#7 blackeagle

blackeagle

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 25.02.2006 - |17:58|

CO ZA ODCINEK PO PROSTU SUPER!! NIE DA SIE OPISAĆ, TO TRZEBA ZOBACZYĆ !! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#8 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.02.2006 - |18:14|

Muszę się zgodzić z moimi przedmówcami, odcinak jakby to powiedzieli w Stanach mind blowing :)

Wiemy już jak wygląda proces zgrywania świadomości, co ważne proces ten kopiuje również wspomnienie śmierci. W tym przypadku doprowadziło to do stworzenia coś na kształtu wewnętrznego ruchu reformatorskiego (prawie jak Luter, ciekawe gdzie 6 i 8 wywieszą swoje postulaty ;) ). Miłym detalem było poznanie numerków Boomer (8), Dorala (3) i Biers (5). Ciekawe jaki numer na Simon. No i można by się przyczepić, że dziwnym zbiegiem okoliczności w kafejce jak i wszędzie wokół były wyłącznie znane nam modele ;) Ale jakoś przeżyję tą tajemnicę twórców, odkrycie kolejnego Cylona można zostawić nam na później.
Wracajac do tej Cylonskiej reformacji na razie podchodziłbym do jej pcozątków ostrożnie, jej założenia są zbyt piękne, żeby mogły w całości wejść w życie. Gdyby Cyloni nagle zaczęli głosić zasadę peace & love, to by nam zabrakło głównego wroga. Pewnie we flocie znalazłoby się kilku oszołomów z którymi można by było walczyć, ale jednak na dłuższą metę nic nie zastąpi tosterów (ehh... podoba mi się to rasistowskie określenie "] ).
Samuel T. Anders and C-Buck are back :D Swoją drogą dostał chyba nowych współpracowników, bo nie przypominam sobie ich w składzie z 2x04 (ale będę musiał jeszcze raz przejrzeć tamtem odcinek, żeby mieć pewność). Pomysł na zamach ciekawy i niegłupi, jak widać śmierć to faktycznie "bolesne i traumatyczne przeżycie". Trochę dziwi dziurawość ochrony kafejki, ale w sumie cel niemilitarny, może Anders nie atakował w pobliżu, więc się rozleniwili :] No i fajna sprawa z sadzeniem drzewek :D Doral ogrodnik czy barman, no kto by pomyślał ;)
We flocie tymczasem dzicko się rodzi i "umiera". Decyzja Roslin słuszna, co ciekawe ukryła to nawet przed wiceprezydentem (co raczej nie dziwi), ale też przed Adamą (co może dziwić). Chociaż z drugiej strony myślę, że nawet jeśli mu nie powiedziała, to zaraz powie. Obecnie jest chyba jej największym sojusznikiem, no i dowódcą floty, kto jak kto, ale on powinien wiedzieć. Ogólnie ten drugi wątek mniej eksponowany, ale w przyszłości na pewno będzie miał niebagatelne znaczenie.

EDIT: Jeszcze mała sprawa co do ocen. Od jakiegoś czasu przewija się temat, że dałbym 11, ale nie można. Kiedyś nawet jeden z moderatorów tak zrobił, ale zmieniłem jego decyzję. Otóż, skala jest 1-10 i dorabianie dodatkowych punktów jest bezcelowe. Bo powiedzmy 2x20 będzie w czyjejś ocenie jeszcze lepsze, to będzie trzeba dorobić 12 itd. Pozatym odcinki mają to do siebie, że te najświeższe pamięta się najlepiej, a te szczególnie dobre wydają się lepsze od tych szczególnie dobrych, ale mających "pecha" byś wyświetlone kilka tygodni temu. Więc skala jest jaka jest i oceniajcie odcinki mając to na uwadze. Zmian żadnych nie będzie. Przemyślenia napisane pod wpłwyem Modesa, ale skierowane do ogółu :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.02.2006 - |18:20|

• 0

->1019<-

#9 WILU

WILU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoMałą Planeta Zwana Ziem

Napisano 25.02.2006 - |18:52|

że dziwnym zbiegiem okoliczności w kafejce jak i wszędzie wokół były wyłącznie znane nam modele ;) Ale jakoś przeżyję tą tajemnicę twórców,

W kafejce jest jakiś murzyn i brunetka w czerwieni z długimi włosami (wydaje mi się że to nie nr. 8), wyglądają mi jednak na inne modele. Zresztą jest mała niespójność bo z murzynem raz siedzi napewno nr. 8 ale chwilę potem widać że to inaczej ubrany, inny model. A ! i jest jeszcze blondyn w koszuli w ciapki i czarnych spodniach który pojawia się w kawiarni (tyłem) i w plenerze gdzie jest jeszcze nieogolony koleś w popielatej kurtce i spodniach o ciemnej karnacji. Chociaż rzeczywiście nie rzucają się w oczy ale są :-)
  • 0

#10 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.02.2006 - |20:00|

A podaj czasy, bo nie chce mi się szukać ;)

Jakiś murzyn? :> A przypomnij sobie 2x05 Farm ;)

Pozatym nieścisłości w wyglądzie zwaliłbym na to, że to nie byli oryginalni aktorzy tylko podstawieni ludzie, którzy mieli tylko ich przypominać.

EDIT: 7:29? oba Dorale.
8:00 no też Dorale i Boomer, inna sprawa, że złych ludzi do tego dobrali ;]
23:02 po lewej? IMO to miałby być Leoben ;]
24:19 w tle? Aaron.

A nawet jeśli to miałyby być inne modele, to założę się, że już o nich nie usłyszymy ;)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.02.2006 - |20:08|

• 0

->1019<-

#11 Viliae

Viliae

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.02.2006 - |22:40|

Witam
:clap: :clap: 10 :clap: :clap:
Cudowny odcinek, wreszcie można zobaczyć jak to wygląda po drugiej stronie barykady.
+ Baltar jest jeszcze bardziej cyniczny niż ten prawdziwy;
+ Nr 6 nie wygląda tak cukierkowato jak ta ze "złudzeń" Baltara;
+- Sam proces downloadingu (przypomina mi się proces zamrażania do kriogenu);
- Doktor Cottle zachowuje się... dla mnie nie po lekarsku (coś jak polscy lekarze);
- Biers (zachowuje się jak samica psa, gryźć i to nie ważne gdzie, a poza tym i tak ma wyjść na moje :P).

Moim zdaniem Roslin ukryła prawdę o dziecku przed Adamą ze względu na to co powiedział jej Leoben nim wyleciał przez śluzę.

Jeszcze jedno: mechaniczne modele do niczego się nie nadają, przecież powinien wykryć takie pokłady ładunków wybuchowych i (conajmniej) próbować je rozbroić. A ten dał się tak łatwo rozproszyć. Większość tych maszyn ma bugi w softwarze :afro: :] .

Użytkownik Viliae edytował ten post 25.02.2006 - |22:43|

• 0

#12 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 25.02.2006 - |22:43|

10/10 :)
Odcinek super. Ciekawe będzie jak fizyczni nr6 i Baltar się spotkają:) Baltar w głowie nr6 przekonał ją do swojego punktu widzenia a nr6 w głowie Baltara przekonała go do swojego punktu widzenia:)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#13 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 25.02.2006 - |23:38|

GENIALNY ODCINEK!!!!! chyba nawet najlepszy EVER!!!! 10 z czystym sumieniem!!!! POPROSTU REWELACJA!!!! Brak mi słów! BRAWO I JESZCZE RAZ BRAWO! Dla Scenarzystów!!!! Szykuje się poprostu świetne zakończenie sezonu 2! Oby tak dalej!
  • 0
Dołączona grafika

#14 Rob18

Rob18

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 25.02.2006 - |23:43|

:clap: 10 :D Nic dodac nic ujac :D

To teraz mamy o jednego Baltara za duzo :clap:
Ciekawe czy Caprica City nadal bedzie Caprica ? A moze Cylon City :hyhy:
  • 0

#15 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.02.2006 - |23:55|

- Doktor Cottle zachowuje się... dla mnie nie po lekarsku (coś jak polscy lekarze);
(...)
- Jeszcze jedno: mechaniczne modele do niczego się nie nadają, przecież powinien wykryć takie pokłady ładunków wybuchowych i (conajmniej) próbować je rozbroić. A ten dał się tak łatwo rozproszyć. Większość tych maszyn ma bugi w softwarze :afro: :] .

- A jak powinien się zachować? Bo jak dla mnie zachował się bardzo po lekarsku, miał pacjenta, którego chciał uratować, nawet pomimo tego, że jest on "wrogiem". No i miał obiekcje przeciwko kłamaniu matce dziecka, ale na wyraźny rozkaz prezydenta posłuchał się. No i jak wg. Ciebie zachowałby się ten przysłowiowy "polski lekarz"? :]

- Pewnie dlatego, że u nich śmierć nie jest doświadczeniem życiowym. Jak umierają to na śmierć :] Biologicznym nie chce się ich upgradować, bo i po co. Wszystko załatwili z powietrza, a drobnicą na powierzchni planet się nie przejmują (co zresztą na nich sie odbiło :D ).

PS. Napisy jutro. Myślę, że ok. popołudnia.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.02.2006 - |23:55|

• 0

->1019<-

#16 blackeagle

blackeagle

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 26.02.2006 - |12:03|

Ciekawe kiedy Roslin powie prawde Adamie o dziecku, mam nadzieję,że wkrótce. To jego powinna sie najmniej obawiać; jest po jej stronie. Mam nadzieję, że sytuacja pomiędzy nimi w 3 sezonie ... :hyhy: :hyhy: :hyhy: Może w końcu coś pomiędzy nimi "zaiskrzy" (coś ich ciągnie do siebie).
Czekam z niecierpliwoscia na rozwój wydarzeń ;] ;]
  • 0

#17 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 26.02.2006 - |12:43|

Oczywiście 10. Baltar jako uosobienie moralności jest doskonały, w nowej roli uświadamiacza Nr. 6 sprawdza się znakomicie. Mam wątpliwości co do tej "Rebelii", o ile wiemy problem występuje tylko z tymi dwoma modelami Nr. 6 i Sharon, a źródłem problemu są ich niedawne doświadczenia. Niezbyt widzę, aby można było przekonać resztę.
  • 0

#18 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.02.2006 - |13:05|

10.0 BEZ DWÓCH ZDAŃ !!!!!!!!

Odcinek rewelacyjny!!!!!

Nie bedę sie powtarzał, po prostu zgadzam się z opiniami moich przedmówców :)

Pozdrawiam
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#19 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.02.2006 - |13:09|

+ Baltar jest jeszcze bardziej cyniczny niż ten prawdziwy;
+ Nr 6 nie wygląda tak cukierkowato jak ta ze "złudzeń" Baltara;

Dużo bardziej odpowiadają mi te wersje obydwojga. Chociaż ostatnie zachowania "oryginalnego" doktorka sprawiły, że bardziej się do niego przekonałam. Tak jak już ktoś wcześniej zaznaczył przeszedł niezłą ewoluję i ten dzisiejszy jest dużo ciekawszy (może dlatego, że jest po prostu "czarniejszy" :/ )

Mam wątpliwości co do tej "Rebelii", o ile wiemy problem występuje tylko z tymi dwoma modelami Nr. 6 i Sharon, a źródłem problemu są ich niedawne doświadczenia. Niezbyt widzę, aby można było przekonać resztę.

Podzielam te wątpliwości. Jakoś ta społeczność Cylonów przypomina wielokrotnie portretowane społeczności w których jednostka niewiele znaczy, a jedyna właściwa myśl przewodnia jest niepodważalna. Niemniej nawet w takich społecznościach dochodzi do zmiany orientacji - tyle, że nie tak szybko (a już na pewno nie w 36 h :) ) . Ale ciekawie mogłoby być gdyby obie przybyły na Galactica np. z "gałązką pokoju" :P.

Ciekawe kiedy Roslin powie prawde Adamie o dziecku, mam nadzieję,że wkrótce. To jego powinna sie najmniej obawiać; jest po jej stronie. Mam nadzieję, że sytuacja pomiędzy nimi w 3 sezonie ... Może w końcu coś pomiędzy nimi "zaiskrzy" (coś ich ciągnie do siebie).

A ja się nie zdziwię jak w najbliższym czasie nic mu nie powie. Fakt, wspierają się bardzo ale jednak mam wrażenia, że pani prezydent woli niektóre partie rozgrywać sama.

W drugiej kwestii - mnie się podoba tak jak jest. Chociaż w sumie obydwoje zasługują na nieco prywatności - ileż można być ostoją całej ludzkości. Niemniej oboje są zbyt dużymi zawodowcami aby komplikować sytuację - no chyba, że pani prezydent przegra wybory...
  • 0

#20 ()))FPPfan))>

()))FPPfan))>

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoJastrzębie Zdrój

Napisano 26.02.2006 - |13:45|

ODCINEK REWELACJNY !!! 10 !!!
Świetnie ukazana Caprica pod okupacją cylonów :)
Sharon zacinała muzą w apartamencie :D
Sharon dalej gardzi cylonami mimo że wie że jest jedną z nich i mimo wszystko ciągle tęskni do załogi BSG :)
Teraz widać że nie każdy Cylon musi być zły (choć zdecydowanie większość jest) :)
Ruch oporu ciągle istnieje i działa :)
Ciekawe co teraz będzie dalej z Sharon i nr6 które umożliwiły ucieczke temu kolesiowi - czy ta trzecia która dostała "kamyczkiem" na nie doniesie - w końcu nawet jeśli by te dwie ściemniły że poprostu kawałek sufitu się obsunał to jak wytłumaczyć zniknięcie ludzkiego "jeńca" ? Że uciekł ? (może to było wyjaśnione ale dużo dialogów nie zrozumiałem - jakiś lipny dźwięk był)
Co do dziecka Sharon z Battlestara to ciekawe jak teraz się to potoczy - czy kiedykolwiek dowie się że jednak żyje, jak teraz będą wyglądały relacje między nią a załogą Galactici skoro uważa że to ludzie je zabili ?

Cholernie ciekawy odcinek - nie dał ani na chwile sie oderwać, ani razu nie zajrzałem na zegar - całe 40min skupienia. Mimo że SG1 w tym tygodniu było lepsze od ostatnich "robali" to i tak robi się malutkie po obejrzeniu tego odcinka BSG :D
  • 0
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych