Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.11.2005 - |21:34|

Ostatnio trafil w moje rece ciekawy serial.... w sumie to sciagalem go bo nic innego nie bylo, dopiero potem zobaczylem ze napisy do owego serialu robi konkurencja ze TT.... ale do rzeczy....

.... serial mnie powalil, lubie takie klimaty, nie wiezienne oczywiscie. Serial opowiada o dwoch braciach, Michael'u Scofield'zie i Lincoln'nie Burrows'ie, z czego ten ostatni siedzi w celi smierci a pierwszy dobrowolnie "wchodzi" do wiezienia by wraz z bratem uciec. Intryga polega na tym ze Michael ma wszystko rozplanowane, nawet poszczegolnych wspolwiezniow ma "rozpracowanych" nim zaczyna odbywac wyrok.
Oczywiscie serial nie dzieje sie w calosci we wiezieniu a po czesci na wolnosci - Lincoln jest wrobiony we morderstwo braka wice-prezydenta USA. I tutaj pojawiaja sie zli goscie w postaci agentow Secret Service i tajemniczej, bogatej kobiety. Sporo trupow produkuje duet agentow - wiec dla milosnikow zbrodni tez kazdy znajdzie cos dla siebie :).

Serial mnie wgniotl we fotel, duzo brakuje "tym swiezym" serialom ktore mielismy we przerwie sg1/sga/bsg, prison break jest wg mnie rewelacyjny, akcja, intryga, przygoda, to wszystko tam znajdziecie.

Dla chcacych dowiedziec sie czegos wiecej polecam linka: http://www.epguides.com/PrisonBreak/

Graja aktorzy malo znani, no moze poza naczelnikiem wiezienia ktorego gra Stacey Keatch.

Polecam.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#2 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 21.11.2005 - |10:52|

...Heh, też z niecierpliwoścą czekam na emisję kolejnego odcinka - całkiem intrygujące zwłaszcza podczas oczekiwania na SG-1...
...NIEZŁY JEST...
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#3 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 21.11.2005 - |14:08|

Rowniez go polecam serial jest mocny.
Najbardziej przemyslany serial roku. Mialem to szczescie ze zaczalem go sciagac dopiero po 8 odcinku tak wiec jednym tchem praktycznie go oberzjalem a taraz sie nie cierpliwie na kolejne odcinki :)

Gorąco polecam

PEACE :P
  • 0

#4 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 21.11.2005 - |22:14|

Wlasnie zakonczylem 11 odcinek i .... kurde serial trzyma poziom, nie zauwazylem slabego odcinka.... masakra ten serial, pozycja czwarta na mojej liscie super seriali, ale moze wejsc wyzej :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#5 fanSte

fanSte

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22.11.2005 - |12:58|

jakos sie tak załozyło ze zaczołem ogladac serial od poczatku i od razu mnei wciagnał :D
naprawde przemyslalany serial troszke podobny do losta jesli chodzi o stopniowe odkrywanie układanki :)))

pierwszy sezon mam miec bodajze 22 odcinki ale ponoc maja teraz zrobic jakas przerwe w emisji :)
  • 0

#6 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 04.12.2005 - |03:46|

Jeden z lepszych seriali, jakie kiedykolwiek miałem przyjemność oglądać :clap: :clap: :clap: . Bardzo przemyślana fabuła, doskonała gra aktorska i konkretna muzyka. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. Jedyne, co mnie wkurza to to, że następny odcinek dopiero 20 marca :( .
  • 0

#7 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 20.12.2005 - |00:54|

No 13 odcinków za mną i muszę powiedzieć, ze jest dobrze, bardzo dobrze nawet :) Ciekawa historia, intryga na całego (plus kilka zbiegów okoliczności), parę trupów tu i tam powodują, że nie ma się do czego przyczepić. Zdecydowanie jedna z najlepszych produkcji jakie obecnie można obejrzeć.

Szkoda, że trzeba tyle czekać na kontynuację, bo jak na razie niezły cliffhanger im wyszedł :D
  • 0

->1019<-

#8 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.03.2006 - |09:46|

Zakładam ten temat, bo nie mogę nigdzie znaleźć dokładnych informacji o tym seiralu - tzn. Nie ma oddzielnego tematu. Co jest dziwne, zważywszy na taki serial, jak Prison Break. Chyba, ze jestem już ślepy i wyszukiwarka też jakoś nie może sobie z tym poradzic.

Co do samego serialu - nie będę się wiele wypowiadał. Z innych tematów wiem, że serial jest znany.
W każdym razie mam pytanie. Czy ktoś może miał styczność z odcinkami 14 i wyżej? Bo jak zacząłem zciągać, to wyszło mi, że pod nazwą Prison.break.s01e14. itd kryje się wszystko poza wspomnianym serialem (widziałem losta, i parę innych seriali), niezależnie od grupy relasującej.

Ps. Jeśli okaże się, że gdzieś ten temat jest, to proszę moda o przeniesienie.

Użytkownik jack edytował ten post 20.03.2006 - |09:48|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#9 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 20.03.2006 - |12:10|

Do tej pory widziałem siedem odcinków i mogę uznać Prison Break za produkcję na bardzo wysokim poziomie.

A odcinek 1x14 zostanie wyemitowany dopiero dzisiaj w USA.
  • 0
Everything happens for a reason!

#10 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 20.03.2006 - |13:02|

Ja widzialem nawet mam na dysku odcinek 1x14 :)
Jest pare fakow w sieci ale jest tez to co trzeba :P
Ale nie martwcie sie jutro rano juz bedzie hdtv wiec bedzie tak jak trzeba

PEACE :P
  • 0

#11 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |14:43|

ja juz widzialem PB 1x14 (w sieci od paru dni jest wypuszczony screener) i to nie byl fake :)
tytul brzmi THE RAT i faktycznie bedzie o to chodzilo :)
serial jest debesciarski i uwazam ze to najlepsza nowosc tego sezonu :)
  • 0

#12 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 23.03.2006 - |22:28|

A pociągnął ktoś już odcinek 15 ?
W dodatku to jakieś wersje DVDSCR (czy oby to nie jakis FAKE ?).

Sa 2 rozpowszechnione wersje :

- Prison.Break.S01E15.Leaked.DVDSCR.XviD-LOL.avi 351.5 MB
- Prison.Break.S01E15.iNTERNAL.DVDSCR.XviD-iND.avi 346.3 MB

Ktora warto sciagac ?

No i skad sie bierze napisy do Prisona ?
Na Hataku nie ma, a Think Tank to... hehe... ma takie tempo, ze jeszcze do 14tego odcinka nawet nie ma.
  • 0

#13 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.03.2006 - |00:11|

A pociągnął ktoś już odcinek 15 ?
W dodatku to jakieś wersje DVDSCR (czy oby to nie jakis FAKE ?).

Sa 2 rozpowszechnione wersje :

- Prison.Break.S01E15.Leaked.DVDSCR.XviD-LOL.avi 351.5 MB
- Prison.Break.S01E15.iNTERNAL.DVDSCR.XviD-iND.avi 346.3 MB

Ktora warto sciagac ?

sciagaj release iNTERNAL.

No i skad sie bierze napisy do Prisona ?
Na Hataku nie ma, a Think Tank to (...) jeszcze do 14tego odcinka nawet nie ma.

jesli chodzi o napisy to cierpliwosc jest nieoceniona. wystarczy poczekac albo ogladnac po angielsku :)
  • 0

#14 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 24.03.2006 - |13:38|

napisy zazwyczaj najpierw laduja na napisy.org
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.03.2006 - |14:24|

Ciekawy odcinek wczoraj. Egzekucja odroczona (w ostatniej chwili). Pojawia się nowa tajemnicza postać. Część planu podziemnych rur ulega zniszczeniu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#16 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.03.2006 - |15:03|

Jak dla mnie to MIchael nie powiedzial ostatniego slowa. Procz szcurow napewno cos jeszcze wykombinowal.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.03.2006 - |09:29|

Studio Fox podjęło decyzję o realizacji drugiego sezonu serialu "Prison Break" - telewizyjnego cyklu cieszącego się za oceanem ogromną popularnością. Film opowiadać ma o dalszych losach bohaterów, którzy po udanej ucieczce z zakładu karnego muszą unikać depczącego im po piętach pościgu.

Cykl "Prison Break" powstał według scenariusza Paula Scheuringa ("Odwet"). Serial opowiada historię inżyniera (Wentworth Miller), który chcąc pomóc swojemu skazanemu na śmierć bratu (Dominic Purcell) przedostaje się do zaprojektowanego przez siebie więzienia i przygotowuje skomplikowany plan ucieczki. W zadaniu pomaga mu szczegółowa mapa budynku, którą bohater kazał sobie wytatuować na plecach.

Producent wykonawczy serialu Matt Olmstead zapowiada, że w drugim sezonie pojawią się aktorzy znani z wcześniejszych odcinków. Serial opowiadał będzie nie tylko o ich ucieczce, ale również o wydarzeniach z przeszłości odkrywając nowe, nieznane wcześniej fakty z ich życia.

Jednocześnie Olmstead zaznaczył, że drugi sezon serialu "Prison Break" nie musi być ostatnim.

Nie wiem czy to dobry pomysł z przedłużaniem tego serialu na siłę. Coś czuję że 2 sezon będzie znacznie słabszy od pierwszego.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#18 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2006 - |21:15|

Nie wiem czy to dobry pomysł z przedłużaniem tego serialu na siłę. Coś czuję że 2 sezon będzie znacznie słabszy od pierwszego.

ja jestem tego pewien :)
serial powinien sie skonczyc na ucieczce z wiezienia i to wszystko :)
kolejny swietny serial spadnie na psy :/
  • 0

#19 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.03.2006 - |00:29|

Wielka szkoda, ze będą kontynuować serial po ucieczce z więzienia. I co teraz konwencja ściganego nas czeka? :/
  • 0

#20 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.03.2006 - |11:37|

Mie tez sie ten pomysl nie podoba. Caly pomysl serialu kapitalny plan ucieczki wytatuowany na ciele zmieni sie o 180 stopni. ZAkonczyli by na pierwszej serii i serial stalby sie kultowy a tak leca na kase. Od razu przypomina mi sie Matrix.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych