Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#1 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 10.11.2005 - |11:24|

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj na Filmwebie znalazłem informację o powstawaniu pilota do serialu opartego na trylogii "Terminator". Seria ma nosić tytuł "The Sarah Connor Chronicles". Link. Według mnie pomysł zacny i zaskakujący jednocześnie. Może być z tego całkiem niezła rzecz. A może ktoś wie coś więcej na ten temat? Jakieś pomysły? Zapraszam do dyskusji.
p.s.
Jeżeli dla tego tematu jest gdzieś lepsze miejsce to proszę o przeniesienie.
  • 0

#2 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 11.11.2005 - |17:09|

Jakos mnie ten projekt nie przekonuje... Trylogia Terminatora byla swietna, miala swoj klimat i ciekawa akcje. Ale jak na podstawie tego zrobic serial?? Moim zdaniem nie bedzie zbyt wielu ciekawych pomyslow i serial pewnie potrwa z 6 do 10 odcinkow...
  • 0

#3 Korczi

Korczi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.11.2005 - |18:46|

a ja sądze ze to moze byc całkiem ciekawe. Zalezy jak do tego podejdą. Dla przykladu, terminator 3 byl badziewny w porownaniu z czescia 2. Przedewszystkim dlatego ze postawili tylko na efekty a zabrakło tej niesamowitej rzeczy ktora czyuniła terminatora ludzkim. W serialu jak wiadomo fundusze zawsze są mniejsze i z pewnoscia trzeba bedzie oszczedzac na efektach, wiec prawdopodobnie bardziej sie skupią na stronie "emocjonalnej". Jezeli zrobia to dobrze to ten projekt moze wypalic.
  • 0

#4 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 13.12.2005 - |11:08|

Tak sie zastanawiam czy to ma szanse wypalic. Jak wiadomo bedzie jeszcze 4 czesc terminatora i uwazam ze to i tak calkiem sporo. To nie bedzie mialo takiego klimatu jak Filmy kinowe jezeli nie bedzie gral tam Arnold Schwarzenegger.

Czas pokaze co z tego wyniknie
  • 0

#5 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.01.2006 - |22:46|

Nie o to chodzi. Wszyscy wiemy jakie są losy Sary. Jeśli powstanie to spodziewam się raczej czegoś w rodzaju opowieści o człowieku uciśnionym przez organizacje rzadowe, które chcą wycisnąć z niej jak najwiecej informacji o Terminatorze, jednocześnie robiąc z niej wariatkę, to będzie taka gierka spiskowa. Zapewne długo będzie ścigana za wyssane z palca przestępstwa itp. To na prawdę moze być ciekawe.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#6 Dustie

Dustie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19.01.2006 - |23:08|

Zeby owy serial choc w jednej czwartej mial taki klimat, jak druga czesc filmu -- to juz bedzie dobrze... Uwazam, ze trudno napisac tak ciekawa historie jak w T2, ale zycze autorom powodzenia i dobrego smaku.
  • 0

#7 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 20.01.2006 - |03:23|

Myślę, że serial ma tylko wtedy sens, gdy będzie się dział w przyszłości - w ruchu oporu. ALe to musi oznaczać dużo efektów czyli duże koszty. Hmmm - no poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale z pewnością po BSG chyba nikt normalny nie zechce wypuszczać debilnego SciFi. Miejmy nadzieję, że branża zauważyła, że poprzeczka poziomu się dzięki BSG podniosła.
  • 0

#8 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 20.01.2006 - |09:29|

No co ty. Zrobia chlam i tak si sprzeda. Tyle ze dzieki temu szybciej bedzie u nas, bo bedzie tanszy :P
  • 0

#9 rundll32

rundll32

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.02.2006 - |23:28|

Dołączona grafika

• 0

#10 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.04.2007 - |19:09|

Serial napewno powstanie, zalecam zmiane nazwe tematu na "Kroniki Sary Connor", tutaj jest pierwsze zdjęcie z kręconego już serialu:

Dołączona grafika
  • 0

Dołączona grafika

#11 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 15.04.2007 - |21:58|

Mam nadzieję że scenarzyści się spiszą na medal bo serial ma duże możliwości jeśli chodzi o fabułę. Martwią mnie tylko plotki o 2 terminatorach (dobrym i złym). Czy tego przypadkiem już nie było ? :D
Mam nadzieję że jakoś wybrną z tego schematu.
Obsada zapowiada się bardzo ciekawie. Główne postacie zagrają:

Lena Headey ... Sarah Connor (300)

Thomas Dekker ... John Connor (Heroes)

Summer Glau ... Cameron (Serenity, Firefly) podobno zagra jednego z Terminatorów

Użytkownik Jinn edytował ten post 15.04.2007 - |22:00|

• 0

#12 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 21.04.2007 - |19:13|

Co do aktorow,to widac,ze nikt chyba znany az tak bardzo.No i wlasciwie dobrze... :*
  • 0

#13 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.04.2007 - |04:46|

Serial ma wielki potencjał. To jest świetny pomysł i prawdopodobny przebój. Sądzę, że producentom łatwo będzie zdobyć fundusze na tak nośny i łatwo sprzedawalny temat jak serial z okolic Terminatora. Filmy z terminatorem oglądał chyba każdy dorosły człowiek na ziemi. Więc na dzień dobry serial jest już znany i rozpoznawalny. Wystarczy go dobrze dofinansować i nie spieprzyć w sferze fabularnej.
Mam przeczucie, że nadciąga prawdziwy hit i to dobrze dla nas - widzów. Patrząc na dobór aktorów to powiem krótko, że rokuje to b. dobrze. Szczególnie ta babka z Serenity i ta z 300 to dobry ruch. Ja bym jeszcze poprosił Tricię Helfer i Claudię Black do tego :) .
  • 0

#14 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.05.2007 - |18:36|

http://www.terminato...007-04-13-a.htm

Pilot jest oczekiwany na koniec maja 2007. Oczywiście króla całego filmu terminator - Jamesa Camerona uświęcili w ten sposób, że terminator w serialu będzie się nazywał Cameron :D, co wy o tym sądzicie? :D

I zmieńcie nazwe tego tematu na "Chronicles of Sarah Connor" bo nazwa jest znana :] .
  • 0

Dołączona grafika

#15 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 21.05.2007 - |16:49|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#16 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 21.05.2007 - |19:15|

[cenzura!], szykuje się hit, no ciekawe jak będzie z oglądalnością, bo widac, że tani to show nie będzie, kto będzie robić napisy :afro:
  • 0

#17 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 22.05.2007 - |05:23|

Tutaj jest kilka trailerów:

http://www.comingsoo...ws.php?id=20519
  • 0

#18 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 22.05.2007 - |20:54|

Dla mnie to nie zapowiada się na hit. No ale zobaczymy. :P
  • 0

#19 mlx

mlx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.05.2007 - |21:44|

faktycznie mało imponujące - oby nie był tylko taki "fajny" jak serial Robocop. Ale kto to wie może ciekawy będzie
  • 0
You will be assymilated - resistance is futile
Dołączona grafika

#20 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 23.05.2007 - |13:20|

dla mnie trailer wygladal zachecajaco - na pewno obejrze kilka pierwszych epizodow
  • 0
You are what you believe yourself to be

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych