Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 034 - S02E10 - The 23rd Psalm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 24.10.2005 - |14:44|

2x10: The 23rd Psalm (Mr.Eko)

Scenariusz: Carlton Cuse & Damon Lindelof
Reżyseria: Matt Earl Beesley

Dołączona grafika

Emisja ABC: 11.01.2006

Użytkownik wojtek edytował ten post 19.01.2006 - |23:10|

• 0

#2 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 12.01.2006 - |11:26|

Pan jest moim pasterzem, niczego mi nie braknie,
pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach.

Prowadzi mnie nad wody, gdzie odpocząć mogę,
orzeźwia moją duszę.

Wiedzie mnie po ścieżkach właściwych
przez wzgląd na swoją chwałę.

Chociażby, przechodził przez ciemną dolinę,
zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną.

Kij Twój i laska pasterska
są moją pociechą.

Stół dla mnie zastawiasz
na oczach moich wrogów,

Namaszczasz mi głowę olejkiem,
kielich mój pełny po brzegi.

Dobroć i łaska pójdą w ślad za mną
przez wszystkie dni życia.

I zamieszka, w domu Pana
po najdłuższe czasy.
  • 0

#3 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 12.01.2006 - |11:42|

Pan jest moim pasterzem, niczego mi nie braknie,
pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach.

Prowadzi mnie nad wody, gdzie odpocząć mogę,
orzeźwia moją duszę.

Wiedzie mnie po ścieżkach właściwych
przez wzgląd na swoją chwałę.

Chociażby, przechodził przez ciemną dolinę,
zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną.

Kij Twój i laska pasterska
są moją pociechą.

Stół dla mnie zastawiasz
na oczach moich wrogów,

Namaszczasz mi głowę olejkiem,
kielich mój pełny po brzegi.

Dobroć i łaska pójdą w ślad za mną
przez wszystkie dni życia.

I zamieszka, w domu Pana
po najdłuższe czasy.

Moze zamiast tytulowego psalmu to powiesz czy fajny odcinek itd :)
  • 0

#4 Buchta

Buchta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 12.01.2006 - |13:03|

Moim zdaniem swietny odcinek.
Historia pana Eko i w koncu sie dowiadujemy skad sie wziol na wyspie samolot z dragami.
Po za tym male pojednanko na koncu miedzy rodzinka Kwon a Anna Lucia - podarunek w postaci ryby mowi sam z asiebie.

I najlepsze zostawiam na koniec...

...uwaga...

DALEJ NIE WIADOMO CZYM JEST POTWOR !!!

Pojawia sie on w odciku jako jakis czarny oblok czy cos w tym rodzaju.Spotyka sie twarza w twarz z Eko ale nic mu nie robi.Eko stwierdza ze sie go nie bal...
  • 0

#5 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 12.01.2006 - |13:14|

Odcinek dla mnie średni. Mr. Eko przed nawróceniem był niezłym bandziorem :D Pojawia sie potwór mozemy go oglądnąć z bliższa ale dalej nie wiem co o nim sądzić :look: Oczywiście to co mnie najbardziej ciekawiło nie zostało wyjaśnione: rozmowa michaela z waltem. Skontaktował sie z nim drugi raz i jakieś wskazówki mu tam dawał ale oczywiście my nie wiemy jakie :angry: Według mnie odcinek 6/10
  • 0

#6 Lovegood

Lovegood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12.01.2006 - |13:23|

powiedzcie coś więcej...np. o Sawyerze i Kate :)
  • 0

#7 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 12.01.2006 - |13:32|

W sumie to cały odcinek skupia sie na Mr. Eko. Kate podcina włosy Sawyerowi i tyle, później troche sie wygłupiają a Jack chyba nie jest tym faktem pocieszony :) Claire wkurzyła sie na Charliego bo Eko pokazał jej co jest w figurkach (które zresztą Eko miał przemycać) :hyhy: A Charlie niczym sie nie przejmując robi sobie składowisko figurek w jakieś kryjówce :] Pozdrawiam
  • 0

#8 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 12.01.2006 - |14:44|

odcinek jak odcinek. nie dał plamy, ale żeby to jakaś rewelka była, to też nie.
historia Mr.Eko niestety była przewidywalna, a jego nawrócenie (według mnie) mocno przesadzone. bo tak sobie myślę, że "born killer" nie zmieni swej natury, tak jak wilk nie stanie się nigdy zającem, choćby nie wiem jak się starał.
plus to dymek. ktoś będzie na to narzekał, a ja właśnie uważam, że to było ok. bo czegos się dowiadujemy, a jednocześnie ciągle pozostaje dalej do rozwiazania, więc akurat, to scenę uważam chyba za najbardziej udana w tym odcinku.
motyw Charlie'go - według mnie troche za dużo się wkrada jakiegoś moralnego i społecznego mędrkowania. cała ta akcja z narkotykami i Claire. nie wiem, może to ma czemuś służyć, ale jak na razie to jest coś w rodzaju "zapchajdziury".
Sawyer & Kate - no tu równiez chyba wszystko będzie zmieżało w stronę stabilizacji, a Jack wcale nie wygląda na jakiegoś wielce rozczarowanego (w końcu miał okazję, by być na miejscu Sawyer'a, a skoro jej nie wykorzystał to widocznie miał ku temu powody).
aha, no i mam nadzieję, że nie zaczniecie się nawracać po tym odcinku i psalmów śpiewać :lol:

pzdr
  • 0
back from the dead :D

#9 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 12.01.2006 - |15:30|

Co do Odcinka to hmmmm 6/10 Eko, zacyzna być moim Kolejknym Ulubionym Bohaterem!

Tak jak koledzy mowili troche zapchajdziury i nei do kocna wiem o co biegałow tym odcinku...

Akcja z Chmurką Świetna!

Noi prosze Eko spotkał brana na tej przedziwnej Wyspie...

Tak mysle i powtorze to jescze raz, Kazdy z Ludzi na Wyspie Mial Cos Wspolnego z Liczbą, smiercią i czymś złym...

Noi czekam na nastepny Odcinek bo widze Ze po Rozmowie Michaela z Waltem ten Zaczał świrować i bedzie ciekawie...
  • 0

#10 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 12.01.2006 - |15:39|

Podobnie jak reszta - oceniam ten odcinek na 6/10 (oczywiscie ogladajac go z napisami :)) Oznacza to,ze odcinek byl niezly,ale czekajac tyle mogli by go troszq podkrecic a ten "potwor" byl juz wczesniej wiec nic nowego nie pokazali,poza tym,ze byl on pokazany z bliska (po mojemu jest to chmurka z kamera w srodku a nie zaden potwor :P). W koncu wiemy skad sie wziely te figurki.Co do Claire to troszq niesprawiedliwie potraktowala Charliego na koncu.Mimo,ze ja oklamal to w koncu dzieki niemu Aaron jest caly i zdrowy i gdyby nie on (no i Sayid,ale to inna bajka) to by go tu nie bylo.
  • 0

#11 Bajrak

Bajrak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 12.01.2006 - |15:41|

Odcinek bardzo fajny. Historia Mr. Eko napewno jest jedna z ciekawszych.

Co do potwora to obejrzyjcie sobie klatka po klatce scene przejscia kamery przez ten dym. Teraz to juz naprawde nie wiem czym jest to cos ale na pewno ogladalo sobie umysl Mr. Eko:P

Co do Claire to troszq niesprawiedliwie potraktowala Charliego na koncu.

To chyba normalna reakcja. Sadze ze na jej miejscu tez bym tak zrobil.

Odcinek na 8

Użytkownik Bajrak edytował ten post 12.01.2006 - |15:47|

• 0

#12 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 12.01.2006 - |16:02|

zauwazylisce ze w scenie przejscia kamery przez ten dym jak sie błyska widac jakas postac ? - i to napewno nie jest EKO....

27:38:324 kaltka 39760 - tu widac jego brata !!
27:36:239 kaltka 39709 - tu widac goscia ktorego zastrzelił !!

wrzuciłbym print screena ale nie moge zrobic nie wiem dlaczego !!

Użytkownik fryta edytował ten post 12.01.2006 - |16:30|

• 0

#13 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 12.01.2006 - |16:24|

Wydaje mi sie ze potwór czyta myśli Eko jak zasugerował Bajrak. Wyraźnie widać jakąś murzynke, faceta jakiegoś, Eko trzymającego postrzelonego brata i na końcu ukrzyżowanego Jezusa ?! Co temu Eko chodzi po głowie ?? <_<
  • 0

#14 imagine

imagine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 12.01.2006 - |16:24|

Odcinek ciekawy, choć nie rewelacyjny. 8\10 .

Najlepszy motyw z potworem :D Chmurka mi sie strasznie podobała. "Black smoke" rulez. Co do postaci Mr Eko to trzeba przyznać że ma on jedną z ciekawszych historii wśród rozbitków. I nieźle szalał przed nawróceniem ;] ... Naprawde fajna postać, a jak zaczął 23 psalm odmawiać przy samolocie to już majstersztyk .

Mniej mi sie podobał za to wątek z Michalem. Gościu gada se z synkiem (prawdopodobnie) i oczywiście nic nikomu nie mówi bo po co... A jak to Others piszą specjalnie ? Troszke bez sensu Michael robi :P ... Ale co tam -musi być zawsze tajemnica jakaś ...

Co do Charliego & Claire - spięcia na lini :P ale co sie dziwić, coś jest nie tak skoro Charlie gromadzi se figurki z heroiną ...

Aaa ... no i Jack jakoś też mi się wydaje że nie rozpacza za bardzo że Kate z Sawyerem przebywa :] niech nasz doktorek sie za Ane bierze hehe :P
  • 0

#15 SAXXON

SAXXON

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 12.01.2006 - |16:29|

Ta końcówka do mnie nie przemawia. W odcinku 2x09 była świetna. Aż nie dało sie o niej przestać myśleć a tu taka sobie. Chyba że ja czegoś nie zrozumiełem.
Ogólnie odcinek może być ale bez rewelacji. Mr. Eko to mordera i pan wiosek :) Nie było nic o Jacku a to dziwne. Sayid to już wogóle wypadł z planu
  • 0

#16 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 12.01.2006 - |16:30|

Jak dla mnie odcinek słaby..
dowiadujemy się oprócz historii Ekoże albo Michael dostaje świra:P albo rzeczywiście telepatycznie potrafi się łączyć z synem a komputer jest medium.

A co do tego dymku, to wydaje mi się że jest to jakiś eksperyment 'nanobot', który nie posiada stałej struktury materialnej, a zarazem potrafi widzieć nie tylko co lub kto stoi przed nim, lecz także dostrzec jego duszę - dlatego zatrzymał się przed EKO i dokonał analizy tej osoby, a nie zniszczył ją jak drzewa i krzaki chwilę wcześniej.

W dymku patrzyłęm prawie klatkap o klatce w środku i w pewnym momencie widać postać Matki Boskiej - ale to tak na szybko bo nie mam czasu przeklatkować całości:P

pzdr.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#17 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 12.01.2006 - |17:45|

Ja daję 8/10 tylko dlatego, że się już stęskniłem za nowymi odcinkami. Znając praktyki autorów możemy liczyć na jescze dwa-trzy spokojniejsze odcinki, zanim wrzucą coś lepsiejszego na ruszt. Byleby nie było gorzej. ... A z tą chmurką to tak sobie ... zaraz będzie Songo na Chmurce z Dragonballa :hyhy:

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 12.01.2006 - |17:46|

• 0

#18 scibor

scibor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 12.01.2006 - |17:53|

Odcinek 7/10 Wątku z samolotu domyslałem sie jednak dalej nei wiadomo gdzie on tym samolotem leciał że mu z afryki podrodze przez australie było O_o

Obejrzałem drugi raz i te wybuchające cosie t ochyab nei drzewa bo raczej twórcy losta tak słabo z kasą nie stoją żeby nie realistycnie wyglądające drzewa robili . Mi to wygląda na słup pyłu po wybuchu nie leca wióry tylko rozsypują te "drzewa" w chmure .
Moze Black smoke :) próbuje je w prymitywny sposób przestraszyć a gdy to się nie udało przeskanował wspomnienia mr. eko (a wcześniej locka) i stwierdził że są tak zrytymi kaskami że lepiej se wybrać inny cel :D

Użytkownik scibor edytował ten post 12.01.2006 - |18:03|

• 0

#19 agads11

agads11

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 12.01.2006 - |18:33|

odcinek bez rewelacji...
Michael zachowuje się co najmniej dziwacznie, jak naiwne dziecko, nie umie zadawać właściwych pytań, ani zorganizować właściwej pomocy Guła poprostu

Charlie też naiwnie prowadzi obcą osobę do wraku który jak dotąd jest tajemnicą (dla reszty rozbitków) Daje się zwodzić półsłówkom
Eko ciekawy, aczkolwiek to że i on i jego brat rozbili się na tej samej wyspie w odstępie iluś tam lat...

ech... Troszke to się już naciągane wydaje

A że Jack sie nie miesza do kate to akurat normalne. Przecież słyszał zwierzenie Sawyera ..

Swoją drogą na stopklatce faktycznie jest conajmniej kilka zdjęć Może ktoś się pokusi o zamieszczenie ich tutaj? Ja wyłapałm chyba z 7...

Użytkownik agads11 edytował ten post 12.01.2006 - |18:37|

• 0

#20 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 12.01.2006 - |18:38|

Też zauważyłęm krótkie przebłyski róznych scen z życia Eko w dymie, ale ja jednak mam troche inną teorię co do tego wszystkiego.

Może ten dym nie patrzył w duszę Eko tylko po prostu Eko widział w tej chmurze te epizody ze swojego życia. Czyli ten dym nie ma za zadanie sprawdzić jaki kto jest tylko pokazać/przypomnieć niektorym osobom o swoich przeżyciach z przeszłości. Locke powiedział, że to co zobaczył (wnioskuje że to co widział w pierwszych odcinkach 1. sezonu to było to samo co widział Eko) było piękne. Może zostały mu pokazane jakieś szczęśliwe chwile z jego nieszczęśłiwego życia. A ukazanie tych scen ktore widzieliśmy w dymie Eko też coś miały na celu, ale nie myślałem jeszcze zbytnio co.

I jeszcze jedno, Eko powiedział Charliemu że jest księdzem. Myślę, że tak na prawdę księdzem on nie jest i nigdy nie był, tylko poczuł w tamtym momencie, że ma prawo nazwać się księdzem.

Użytkownik Andy edytował ten post 12.01.2006 - |18:39|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych