Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubione postacie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Twoja ulubiona postać (44 użytkowników oddało głos)

Twoja ulubiona postać

1. Nathan West (1 głosów [3.12%])

Procent z głosów: 3.12%

2. Cooper Hawkes (4 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

3. Paul Wang (1 głosów [3.12%])

Procent z głosów: 3.12%

4. Shane Vansen (8 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

5. Vanessa Damphosse (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. T.C. McQeen (18 głosów [56.25%])

Procent z głosów: 56.25%

7. Inny (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.11.2003 - |19:36|

58 Dzikie Asy ( Karty ) - cała eskadra liczy 12 ludzi plus dowódca , jednak w serialu stała obsadą eskadry jest 5 osób , reszta pojawia się i zmienia zależnie od potrzeb . Każda osoba jest inna , posiada własne cele i zamieżenia . Wypowiedzcie się kogo polubiliście i dlaczego :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 09.11.2003 - |20:40|

Ehh ... Obi brak mi tu jednego ważnego bohatera podpułkownika T.C. McQeen'a. dla mnie to on jest postacią nr.1 w całym serialu i jest jakby ojcem całej 58.

Ten gość to prawdziwy żołnierz, dowódca, strateg- znawca historii wojennej. Oddany swojej służbie i poświęcający dla niej wszystko. Choć jest invitro - jest taktowany przez innych z szacunkiem i jest wzorem do naśladowania dla innych. Na ten szacunek ciężko zapracował. Przeszedł w swoim życiu wiele ciężkich chwil .Sam kiedyś powiedział po tym jak przeżył wybuch w kopalni "Jeżeli istnieje piekło to ja tam już byłem". Miał i radosne chwile - jak swój ślub, jak powrót 58 kiedy wydawało się ze już po nich.

Jest dumny że może dowodzić "Dzikimi Asami", jest dumny z służby w wojsku.

To człowiek z charakterem z honorem, i nigdy, ale to nigdy się nie poddaje.

Zaraz po nim plasuje się West – ale o nim to już całkiem inna historia :
  • 0

#3 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 09.11.2003 - |20:46|

Oddalem niniejszym glos na Inny majac na mysli takze pułkownika T.C. McQeen'a z powodow wymienionych juz przez szanownego kolege rexusa :D
Mnie osobiscie pan pułkownik bardzo zaimponowal :D
Z tego co pamietam jeszcze z polsatu (niedawno zaczalem zaciagac odcinki z wiadomego zrodelka :D) najbardziej lubilem odcinek z T.C. McQeen'em w roli glownej - z Czerwonym Baronem - niestety numerka i tytulu nie pomne :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.11.2003 - |20:49|

Podpułkownika T.C. McQeen'a - przepraszam panowie - poważne przeoczenie i błąd z mojej strony , zorientowałem się że pominełem podpółkownika jak skończyłem pisać i wysłąłem , wiec mam prośbe do moderatorów jeśli jest taka możliwość to dodać podpułkownika T.C. McQeen'a z 2 głosami :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.11.2003 - |22:32|

Żeby wszystko było OK zresetowałem sondę :)
Proszę głosować jeszcze raz :)

Ja na razie wstrzymam się z głosowaniem, trzeba to dobrze przemyśleć :D
  • 0
Master of possimpible ;)

#6 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 09.11.2003 - |22:40|

Tak więc zagłosowałem ponownie na T.C. McQeen'a, o którym mógłbym książkę napisać :D

Szkoda że nie można wybrać 2 i 3 ulubionej postaci (tzn coś na zasadzie przyznawania punktów 1.-3, 2.-2, 3.-1) bo wtedy głosy oddał bym jeszcze na Westa i Hawks'a - najbardziej wyraziste po McQeen'ie postacie w całym serialu
  • 0

#7 kmi01

kmi01

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.11.2003 - |23:19|

Szkoda że nie można wybrać 2 i 3 ulubionej postaci (tzn coś na zasadzie przyznawania punktów 1.-3, 2.-2, 3.-1) bo wtedy głosy oddał bym jeszcze na Westa i Hawks'a - najbardziej wyraziste po McQeen'ie postacie w całym serialu

Widzisz i tym razem się zgadzamy Rexus. Też uważam McQueen to najlepsza postać w tym serialu i dlatego oddałam na niego swój głos. Na pewno można by wiele o nim napisać (może nie książkę).
  • 0
S&J Ship :

Procrastinator's Creed #7-

I shall never forget that probability of a miracle, though infinitesimally small, is not exactly zero

Nigdy nie zapomnę, iż prawdopodobieństwo wystąpienia cudu, choćby nie wim jak nikłe, nie wynosi zero.

#8 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 10.11.2003 - |08:00|

Hmmmm każda postac w tym serjalu jest interesująca. Wzorem dla mnie jest Tysus Casius MacQeen człowiek honoru, lojalny, nieco zamknięty w sobie o niebywalej wiedzy historycznej nim chciał bym być. Następnie jest Hawks i West gdyz uważam sie za połączenie obu tych charakterów Hawksa dlatego ze jestem czasami dziecinny, wielu żeczy i mechanizmów tego świata jeszcze nie rozumiem, a West dlatego ze ma cel w życiu znaleźć Kaylen (każdy jej szuka) i jest lojalny wobec przyjaciół. I jeszcze Shane jako urodzona bohaterka która obrała drogę swoich rodziców jako swoisty hod dla ich pamięci.

Semper Fi do or die.
  • 0

#9 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.11.2003 - |21:21|

Zagłosowałem na Shane Vansen , bo ona trzyma całą eskadrę razem . Niegłosowałem na T.C. MacQeena z jednego drobnego powodu - on nie bieże udziału w akcjach wiec niejest częścią eskadry tylko jej dowodzacym - poza tym że za niego to i Cooper odał by życie.
Statystyka głosów
MacQeen -3
Cooper -1
Vansen -1
Razem aż 5 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 25.11.2003 - |20:21|

Hi :) !

Zagłosowałem na MacQeena i widzę że prowadzi daleko na czele stawki. Serial nie byłby tyym samym bez niego.

Tym niemniej wspomiano to juz o kazdym tylko nie o Wangu. A prawda jest taka że jest to też kawałek dobrej postaci. Zawsze będzie mi się kojarzył z serą scenek w odcinku w ktorym na Saratogę przybywa ekipa tv (jak coś pomieszałem to sorki ale juz dawno temu widziałem ten serial) !
Podoba i się to ,że po tym jak wdepnoł w alinowskie shit na planecie, jedyne co go potem do końca odcinka obchodziło to jego buty :). Nawet ekipa tv nie była w stanie tego zmienić.
Podumowując kawał dobrej postaci :)

CA
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#11 Ryfa

Ryfa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 02.12.2003 - |18:57|

Ten gość to prawdziwy żołnierz, dowódca, strateg- znawca historii wojennej. Oddany swojej służbie i poświęcający dla niej wszystko. Choć jest invitro - jest taktowany przez innych z szacunkiem i jest wzorem do naśladowania dla innych. Na ten szacunek ciężko zapracował. Przeszedł w swoim życiu wiele ciężkich chwil .Sam kiedyś powiedział po tym jak przeżył wybuch w kopalni "Jeżeli istnieje piekło to ja tam już byłem". Miał i radosne chwile - jak swój ślub, jak powrót 58 kiedy wydawało się ze już po nich.

Jest dumny że może dowodzić "Dzikimi Asami", jest dumny z służby w wojsku.

To człowiek z charakterem z honorem, i nigdy, ale to nigdy się nie poddaje.

zgadzam sie z przedmówcą. McQeen Rulezzz. żadna inna postać nie trafiła donie tak jak on. pozatym inni wydają sie przynim "wypadać Blado" (prosze nie proście żebym precyzował swoją wypowiedz)...
  • 0

#12 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 02.12.2003 - |20:41|

Jak widażć nie byłem oryginalny i zagłosowałem na McQuinna. Jak dla mnie najbardziej wyróżnia się w serialu, a jak sobie przypomnę Czerwonego Barona...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#13 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.12.2003 - |09:03|

No tak T.C. McQeen i tyle. Dla mnie nie musi być w centrum akcji aby spinać całą drużynę i kierować jej ruchami. Każdy jest dobry ale trzeba umieć ich wszystkich ogarnąć i rozdzielić odpowiednio "role". McQeen umie to zrobić.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#14 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 13.12.2003 - |22:20|

Sam się sobie dziwię, że jeszcze nie oddałem głosu w tej ankiecie. Nie chciałem tego jednak robić na gorąco, bo pytanie wydało mi się zbyt istotne. Po długich wahaniach dałem punkt dla Hawksa. Oczywiście zgadzam się, że pułkownik McQueen jest wspaniałym dowódcą i niezmiernie interesujacym człowiekiem. Ale... postać Hawksa wydała mi się ciekawsza, bardziej złożona. Chłopak chodzi po świecie bardzo krótko, ale dostał już od życia po tyłku paskudnie. W dodatku przez to krótkie życie jest taki naiwny i ciekawy wszystkiego. A czasem taki bezradny. Jak dziecko... Chodzi własnymi ścieżkami, ma cięzki charakter, jest samotnikiem, nie chce niczego od nikogo. Ale kiedy trzeba to pójdzie za przyjaciółmi w ogień. I zrobi to bezinteresownie (jeśli można tak napisać). A więc... Cooper Hawks :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#15 Merle

Merle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • Miastowoj.slaskie

Napisano 14.01.2004 - |20:57|

Czy musze mowic na kogo oddalem glos? moj awatar powinien sam o tym swiadczyc :)

Postac col.T.C. MacQueen'a jest chyba najbardziej bliska idealowi dowodcy i czlowieka

"We thought we were alone. We believed the universe was ours. Until one night in 2063 on an Earth colony six light-years away they struck. Now we are at war."
  • 0
Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam

#16 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 06.06.2004 - |18:05|

Merle tylko czemu Ty jestes szeregowym a nie podpolkowinikiem? :D

Mcqeen choc uwazam ze sada jest kzywdzaca dla Nathana.

Wybrali byscie :
Mcqeen czy Nathana+Kylen?
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#17 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.06.2004 - |20:20|

Wybrali byscie :
Mcqeen czy Nathana+Kylen?

Coopera Hawkesa oczywiście :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#18 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 23.05.2005 - |20:27|

Coopera Hawkesa oczywiście :).

Wyświetl post

Cooper ma i mój głos !!
Mcgeen nie był od początku z 58 przecież
Dowodził .....Aniołami ....(niepamiętam nazwy az mi wstyd ale to nie ważne :look:)
I nigdy mu nie zapomniałem tej sceny ..kiedy to jego "elitarna" eskadra wyruszała w bój a 58 miała jeszcze mleko pod nosem....I po prostu ich olali jak ......

na szczescie pozniej sie zrehabilitowal i wyszedł na duuuuzzzyyyy +
  • 0

#19 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.05.2005 - |22:38|

Mcgeen

T.C. McQeen

nie był od początku z 58 przecież

Był dowóca 58 od momentu jej stworzenia - wcześniej to byli tylko kadeci .

Dowodził .....Aniołami ....

Angry Angels (Wsciekłe Anioły) i wcale nie dowodził . Był tam zwykłym marine , a nawet mniej , ponieważ był Tankiem .

kiedy to jego "elitarna" eskadra wyruszała w bój a 58 miała jeszcze mleko pod nosem....I po prostu ich olali jak ......

Bo kadet to zero . Jeszcze nie marine , ale już nie człowiek .

Użytkownik Obi edytował ten post 23.05.2005 - |22:39|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 24.05.2005 - |21:34|

T.C. McQeen.
Swietnie zagrana postac. Lojalny, honorowy, z zasadami. Idealny typ dowodcy.
O ile serial nie zrobil na mnie wielkiego wrazenia to postac col.T.C. MacQueen'a tak.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych