Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S02E05 - ...And Found

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 01.09.2005 - |20:06|

2x05: ...And Found (Jin & Sun)

Scenariusz: Damon Lindelof and Carlton Cuse
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Michael wyrusza w Dżungle by poszukać Walta, ale odkyrwa ze nie jest sam.
Dowiadujemy sie również, że Sun zgubiła obrączke ślubna na wyspie.
Odcinek koncenturje sie na Jin i Sun. Kilka nowych szczegolow z życia Sun tuż przed "wypadem" na wyspe.
Wiecej juz 20 października rano...

Trailer

Użytkownik wojtek edytował ten post 16.10.2005 - |08:47|

• 0
Everything happens for a reason!

#2 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 20.10.2005 - |11:36|

no to mamy chociaż nogi "others" i wiemy że nie można ich odszukać jeśli nie chcą być odszukani i że nie pozostawiają śladów. a może tak jak mówi Locke po prostu według starej zasady wszystko odnajduję się kiedy przestajemy tego szukać. romantyczny nieco odcinek z tą obrączką. nie ma bunkra tym razem ani Dharma. zagłębiamy się w terytorium "innych". odcinek całkiem całkiem choć sądząc po tytule trochę więcej się spodziewałem ale mimo wszystko nie narzekam. chciałbym więcej "others" i wątku dotyczącego ich.
tyle na świeżo po obejżeniu odcinka
pzdr

a teraz trochę więcej :D
czyżby jeden z "others" to był Ethan Rom? te spodnie wyglądają znajomo http://www.lost-medi...bum=757&pos=356 czyż nie takie właśnie miał Ethan? zapyta ktoś jak to możliwe. odpowiedź chyba jest prosta skoro nie zostawiają śladów tzn że nie mamy do czynienia z normalnymi ludzmi. nie twierdzę że to duchy czy kosmici ale że przynajmniej w jakiejś mierze odbiegają od ogólnie przyjętej normy tego co nazywamy "człowiekiem" ;)
a miś się pojawił ale Walta to tam raczej nie było wszystko białe nogi. więc bardzo możliwe że jednym z "others" jest syn Rousseau.
no a Ana-Lucia taka wredna ciągle :P

Użytkownik radical edytował ten post 20.10.2005 - |12:03|

• 0
back from the dead :D

#3 Sun

Sun

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 20.10.2005 - |11:46|

Własnie obejrzałam 5 odcinek. Jakie sa moje wrażenia? hmmm... poznajemy teren Others i wiemy że chodza boso, co tłumi ich chód, widzimy tez motyw Misia,a wiec jest z nimi prawdopodobnie dziecko, Walt to chyba nie był bo były to nogi białego, a więc gdzie jest Walt?? nie mam napisów jeszcze wiec nie wszystko do końca zrozumiałam,najbardziej podobało mi sie haslo Locka ze wszystko znajdujemy wtedy kiedy tego nie szukamy. Tytuł chyba odnosi sie do zgubionej obrączki Sun,a moze i też do Others, czyli że nasi Tratwiarze znaleźli The Others? róznie mozna to interpretować. Szczesliwe zakonczenie, Sun odnajduje obrączke. Odcinek troche się rozwinął, ale najbardziej ciekawi mnie co bedzie sie działo w 7 odcinka a bedzie sie działo z tego co było w trailerze... Pozdro :D :) ;]

Ciekawe jest tez to jak zachowuje się ekipa Any - Lusii?? czyzby stoczyli juz niejedna walkę z The Others?? przeciez było ich ponoc 23, a teraz tak mało? widocznie maja juz z nimi doswiadczenie...
  • 0

#4 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 20.10.2005 - |12:37|

Odcinek chyba najsłabszy ze wszystkich dotychczasowych ! Przynajmniej mi sie tak wydaje ! Bardziej podziałał na mnie 30 sekundowy trailer niż 40 min odcinka ! Mam nadzieje że to cisza przed burzą bo trailer zapowiada że bedzie sie działo....
To tyle zmykam do pracy :(
  • 0

#5 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20.10.2005 - |14:40|

Kolejny odcinek, z którego pozornie nic się nie dowiadujemy. A jednak......
- druga grupa rozbitków posiada krótkofalówkę (przypuszczam, że to właśnie z nimi połączył sie Boon)
- z rozmowy grupy Anny Lucii z tratwiarzami wynika, że i do ich grupy przedostał się ktoś pokroju Etana
- część grupy musieli wykończyć właśnie "OTHERSi" (można to wywnioskować po tym kolesiu którego znajduje Jin w dżungli)

No i chyba najważniejsze pytanie, które rodzi sie po tym odcinku : Kim jest PAN EKO ???? Czy to rozbitek z lotu 815 o podobnych zainteresowaniach co LOOCK, rozbitek z jakiegos innego wypadu (tak jak RUSSO), czy też postać z wyspy ala DESMOND ????
  • 0

#6 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 20.10.2005 - |15:26|

Być może Pan Eko pilnował tego bunkra w którym znajdują się rozbitkowie z tratwy.
I jestem troche zaskoczony tym, że kolejny odcinek za 3 tygodnie dopiero, dlaczego tak późno ?

Użytkownik Poi2on edytował ten post 20.10.2005 - |15:27|

• 0

#7 m!sieq

m!sieq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Miastochapa^ai

Napisano 20.10.2005 - |17:57|

a juz sie napaliłem ze cos bedzie sie działo a tu nic, no niby nic bo cos sie ruszyło w temacie Othersów mam nadzieje ze kolejne odcinki dogłebniej porusza ten temat ale jak by nie patrzył to 2 sezon coraz bardziej zaczyna zasysac coraz wieksza liczba niewiadomych (czy tez niedomówien)= lepszy finał tej serii :]

pozdro

ps .

I jestem troche zaskoczony tym, że kolejny odcinek za 3 tygodnie dopiero, dlaczego tak późno ?

dlaczego tak ?? ja nie wytrzymam :(
heheh
  • 0

#8 szczur4

szczur4

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20.10.2005 - |18:32|

dla mnie osobiscie to byl chyba najslabszy odcinek 2 serii :(
1. Kim jest Eko, na poczatku myslalem, ze to pasazer lotu 815, ale po jego zdolnosciach tropicielskich i wiedzy o "others" zaczynam w to watpic.
2. z 23 osob zostalo 5, troche dziwne, zeby dopadli ich "others" skoro siedzieli ukryci w bunkrze. Gdyby nawet "others" ich wytropili to dlaczego zostawili reszte przy zyciu?
  • 0

#9 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 20.10.2005 - |20:26|

dla mnie osobiscie to byl chyba najslabszy odcinek 2 serii :(
1. Kim jest Eko, na poczatku myslalem, ze to pasazer lotu 815, ale po jego zdolnosciach tropicielskich i wiedzy o "others" zaczynam w to watpic.
2. z 23 osob zostalo 5, troche dziwne, zeby dopadli ich "others" skoro siedzieli ukryci w bunkrze. Gdyby nawet "others" ich wytropili to dlaczego zostawili reszte przy zyciu?

Co do Eko to przecież są już na tej wyspie ponad 40 dni więc zorientowanie o swoich wrogach nabiera sie dość szybko :hyhy:
Mogli ich załatwiać tak jak chciał to robić Ethan, jeden po drugim, mógł sie jeden z nich jak Ethan wmieszać w paczke i zdobyć zaufanie, zabijał jednego po drugim aż w końcu reszta rozbitków sie zorientowała co jest grane i zabili gnoja, mogło być też tak że niektórzy nie wytrzymali i zaczeli uciekać i ich w głębi dżungli dopadli "Others" ale to mało prawdopodobne .... miałem nadzieje że zobaczymy coś więcej niż tylko "szfaje" Othersów widać że nie inwestowali w higiene :P pewnie mają jakiegoś grzyba

Co do odcinka następnego i do osoby Sawyera to jego ciężki jak było widać stan jest pewnie wywołany raną która nie została zdezyfekowana i opatrzona .... została pozostawiona samej sobie ...

Użytkownik `Sawyer edytował ten post 20.10.2005 - |20:30|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#10 th0rax

th0rax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 20.10.2005 - |21:41|

No wkońcu zaczyna się cos rozwijać w tym sezonie... Może wkońcu wszyscy pasarzerowie lotu 815 się spotkają i wymienią informacjami na temat "others" czy wielu innych rzeczy o których mogą wiedzieć.

Denerwuje mnie fakt, że następny odcinek dopiero za 3 tygodnie :/ Zapowiada się naprawdę dobrze ale żeby aż tyle czekać...

Ogólnie odcinek ten nie był najlepszym, ale uważam go jako wprowadzenie do rozwijającej się powoli akcji i odpowiedzi na parę dręczących wszystkich pytań...
  • 0

#11 Elep_Hant

Elep_Hant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.10.2005 - |22:31|

Najwyraźniej każdy chce wyraziź swoją opinie, czy odcinek był dobry czy nie - może na forum mogłaby się ukazać sonda do każdego odcinka?

Poza tym mnie też się wydaje, że mieli takiego swojego Etana, który im zmniejszył liczebność - przecież Etan polował na dziecko dla Innych. Na pewno wysłali swoich do wszystkich grup. Ciekawe tylko dlaczego zginęło ich tak wielu.

Zresztą pomysł podrzucenia Any do dołka to kalka takiej sytuacji :).
  • 0

Elep Hant

Bóg stworzył kobietę, aby mężczyzna odchodził czasami od komputera.

#12 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.10.2005 - |23:26|

Hej!
Obejżałam przed minutka ten odcinek. Taki "sofcik" z niego, ale ogólnie mi się podobał (w sam raz dla kobiet :) )
A teraz mała ciekawostka. Interesuję się trochę I-- Cing, dlatego łatwo było mi to wypatrzeć :] ...Przyjaciel Jina wróżył mu z tej właśnie wyroczni. Dotyczyło to spotkania wielkiej miłości w przyszłości. Na filmie pokazane było, że wyszedł mu heksagram 12-- Żona. Co prawda nie zawsze jest to pomyślny heksagram (zależy to od tego czy występuje w nim i która to jest linia zmienna...ale nie będę tutaj wyjaśniać I-- Cinga, kto chce niech pogoogla ;) ) W przypadku wyroczni dla Jina to była któraś z pomyślnych linni :)
A i jeszcze na marginesie, symbol Dharmy, (Pa- Kua, lub inaczej także Ba- Gua), to nic innego jak 8 trigramów i jest to podstawa systemu wróżebnego I-- Cing! Ich kombinacje w parach dają 64 heksagramy, które nterpretuje się zgodnie z tekstami tej wyroczni.
  • 0

#13 Caleb

Caleb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20.10.2005 - |23:37|

No i 205 za mną..i co? I wielkie nic:/.
Co jak co ale drugi sezon zaczyna mnie irytować żeby nie nazwać tego donioślej.
Zafajdane nogi others, Mr Eko robiący kosy, Anna Lucia dowcipkuje z Sawyer'em, za którym Kate tęskni, Sun biega po wyspie niczym Pan Hilary i...i to by było na tyle:/
W tych odcinkach nie ma już nawet detali na które by można zwracać uwagę. - mmm, to drzewo było całkiem podobne do drzewa z pierwszego sezonu tzn. że nasi tu byli - :/
i jeszcze czekać na odcinek o którym będzie się mówiło cały rok 3 tygodnie.

Jedyne co ciekawe to tak jak ktoś już dodał to ta właśnie zajawka odcinka następnego.

Nie sądziłem że to powiem ale Lost z odcinka na odcinek traci w moich oczach i gdyby nie złudna nadzieja że "a może w tym odcinku będzie się coś działo" i chęć bycia na czasie olałbym sprawę i poczekał do końca 2 sezonu by ściągnąć i obejrzeć po kolei:(
  • 0

#14 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 20.10.2005 - |23:59|

Juz po 205 i opinia:

Jak wczesniej mowilem ze odcinki fajne tez teraz powiem dokladnie co koledzy wyzej LOST traci na Wartosci i Strasznie mnie wkurzyli Tym odcinkiem. Kompletnie nic sie nie Dzieje. Zadnych pytan Zadnych Odpowiedzi (No moze za 2 czy 3). Pan EKO to Koles LOCKE 2 :D Wydaje mi sie ze poprostu tez ma zdolnosci jak Locke. Co do others Czy ktoś Liczył Ile Ich przeszło?? Widac ze The Others sa Mocni. Widac ze pokazuja co odcinek wszystkie osoby i to co bylo juz mowione w dziwnych przypadkach wszystkie osoby sie jakos wczesniej widzieli albo przypadkowo sie poznaja. Dzis widzielismy jak Jin Pracowal w Hotelu a Sun miała Randki. i Sie Spichneli :D Nie wiem jak Wam ale mi sie wydaje ze Jin już sie chyba troche nauczył mówić po Angielsku albo predzej czy Pozniej Tak jak Sun Zacznie Peplac i umie Ten English Perfekcyjnie.

Fatalnie sie zakonczyla mozna powiedziec Pierwsza seria odcinków a na Dodatek każą Czekac 3 Tygonie na nastepny. No Ludzie Losta... Słabiutko Słabiutko :-(

Jestem ogolnie na Koniec Bardzo Zawiedziony Jak Nigdy.
  • 0

#15 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.10.2005 - |05:27|

Naprawdę na siłę rozwlekają obecnie serial.
Jestem wkurzony po kolejnym odcinku, który klepie się w tempie wozu z koniem. Cała masa oczywistych pytań w sytuacji spotkania się 2 różnych grup nie pada. Nikt nie zapytał co się dokładnie stało z pozostałymi z 23-ki etc...
Na żałość dupkę ściska. Z super hitu robi się jego parodia powoli. Ten numer z nogami tzw others pozaywanymi jakieś 30 sekund z pewnością będzie pokazywany w parodiach lost czy kabaretach.
Eh no nie mogę ukryć zawodu i żalu, że tak się to wszystko wlecze. Niezadobrze. Oby mieli jakieś pomysły z sensem co dalej.
Zna ktoś rankingi oglądalności? Wg mnie powinna widownia spadać na ryj powoli...
  • 0

#16 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 21.10.2005 - |07:14|

A mi się odcinek podobał, według was mało się dzieje?

Ja oglądając ten odcinek poczułem znów tej miły dreszczyk ciekawości, co będzie dalej, za minutę, za sekundę. Czy z za krzaka wyskoczy "others" czy Mike w coś się wplącze. Co jeszcze sami z siebie powiedzą nowi rozbitkowie.

Może brak pytań jest spowodowany przeżyciem zbliżonej sytuacji. Hugo znalazł listę pasażerów więc swojego "others" namierzyli szybko. Rozbitkowie "z ogona" nie mieli takiej możliwości dla tego zginęło ich tak wielu zanim połapali się kto ich wykańcza....

Zresztą Lostowcy są mało komunikatywni, Sun zakopała butelkę i cisza, nikomu nie powiedziała, Kate była mocno zdziwiona tym faktem, więc już widać, że informacje nie są wszystkim na bieżąco przekazywane.

Co do nudy, lub małej ilości odpowiedzi... czy ktoś pamięta ile trzeba było się naczekać aż otworzą właz?. Chyba z cztery odcinki. A teraz zaczynacie marudzić, że nie można dostać paru prostych odpowiedzi.

A dlaczego rozbitkowie nie przycisnęli Russo w ostatni odcinkach pierwszego sezonu? Przecież to kopalnia wiedzy na temat wyspy czy innych.

Ok może i zobaczyliśmy same nogi "others" ale przynajmniej wiadomo, że jest ich wielu. Na początku drugiego sezonu było ich czworo, w poprzednim sezonie był sam Ethan.

Co do Ethana to w sumie nie pamiętam, żeby on chodził boso, może to kamuflaż sam nie wiem.

Podobał mi się też wątek Sun i Jin, pokazanie jak się poznali, choć nie rozumiem tego "pomarańczowy". Jin zwrócił uwagę na dziewczynę w pomarańczowej sukience. A co takiego z pomarańczowym miała Sun?

Jeśli chodzi o sam tytuł ".. and found" jak dla mnie dotyczył on znalezienia drugiej połówki, pierścionka i odnalezienie Michael'a.

Co do Pana Eko, wydaje mi się, że przerasta Lock'. Przykład on jakby instynktownie wyczuwa zagrożenie. Co prawda Lock nie był nigdy aż tak pokazany...

Zastanawia mnie też akcja przy strumyku, wyraźnie było widać, że Pan Eko coś znów wyczuł, czyżby wystawiał Jin'a na wabika?
  • 0

#17 Sun

Sun

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 21.10.2005 - |08:42|

Juz po 205 i opinia:

Jak wczesniej mowilem ze odcinki fajne tez teraz powiem dokladnie co koledzy wyzej LOST traci na Wartosci i Strasznie mnie wkurzyli Tym odcinkiem. Kompletnie nic sie nie Dzieje. Zadnych pytan Zadnych Odpowiedzi (No moze za 2 czy 3). Pan EKO to Koles LOCKE 2 :D Wydaje mi sie ze poprostu tez ma zdolnosci jak Locke. Co do others Czy ktoś Liczył Ile Ich przeszło?? Widac ze The Others sa Mocni. Widac ze pokazuja co odcinek wszystkie osoby i to co bylo juz mowione w dziwnych przypadkach wszystkie osoby sie jakos wczesniej widzieli albo przypadkowo sie poznaja. Dzis widzielismy jak Jin Pracowal w Hotelu a Sun miała Randki. i Sie Spichneli :D Nie wiem jak Wam ale mi sie wydaje ze Jin już sie chyba troche nauczył mówić po Angielsku albo predzej czy Pozniej Tak jak Sun Zacznie Peplac i umie Ten English Perfekcyjnie.

Fatalnie sie zakonczyla mozna powiedziec Pierwsza seria odcinków a na Dodatek każą Czekac 3 Tygonie na nastepny. No Ludzie Losta... Słabiutko Słabiutko :-(

Jestem ogolnie na Koniec Bardzo Zawiedziony Jak Nigdy.

Jesli sie nie myle to jest ich 12,tak przynajmniej zdołałam policzyć, nie jestem na 100% pewna bo była dwa ujęcia:
1. jak Jin i Eko patrza na nich
2. i jak oni przechodza obok Jina i Eko,
wiec moga to byc tak jakby dwa ujecia w jednym. wiec mogłam policzyc dwa razy ta sama osobe.

a co do Jina to przeciez jest juz troche na tej wyspie i mógł juz podłapac troche angielskiego, no i zanim zostali zaatakowani na tratwie to uczył sie ze sciagawki Sun :) :>

Użytkownik Sun edytował ten post 21.10.2005 - |08:56|

• 0

#18 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 21.10.2005 - |12:32|

Jeden z najsłabszych odcinków Losta :( . Pierwszy sezon miał u mnie oceny w okolicach "9", a drugi niestety tylko "7" (a i to nie zawsze). Pomysł z wprowadzeniem ocen do odcinka uważam za bardzo dobry. BattleStar ma, SG1 i SGA ma, Lost też powinien mieć. Uważam również, że do poprzednich odcinków (od 1x01 !) również należy "dorobić" ankiety.
  • 0

#19 Elep_Hant

Elep_Hant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.10.2005 - |14:59|

Jeden z najsłabszych odcinków Losta :( . Pierwszy sezon miał u mnie oceny w okolicach "9", a drugi niestety tylko "7" (a i to nie zawsze). Pomysł z wprowadzeniem ocen do odcinka uważam za bardzo dobry. BattleStar ma, SG1 i SGA ma, Lost też powinien mieć. Uważam również, że do poprzednich odcinków (od 1x01 !) również należy "dorobić" ankiety.

Dzięki, właśnie o to mi chodziło, żeby nie tracić niepotrzebnie energii na pisanie: "Mi sie podobało!" , "A mi nie!".

Ja osobiście cenię sobie takie fora jako źródełka informacji, które sam przegapiłem. A tak serial widziany setkami oczu jest dużo bardziej ciekawy.
  • 0

Elep Hant

Bóg stworzył kobietę, aby mężczyzna odchodził czasami od komputera.

#20 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 21.10.2005 - |18:31|

Zafajdane nogi others, Mr Eko robiący kosy, Anna Lucia dowcipkuje z Sawyer'em, za którym Kate tęskni, Sun biega po wyspie niczym Pan Hilary i...i to by było na tyle:/

Niestety to jest najgorszy odcinek serialu. Akcja zwolniła kompletnie. Nic sie nie dzieje. Odcinek bez historii, bez zadnego wyrazu. Niby pokazali Innych, ale w taki sposób ze szkoda gadac.
Niestety sprawdzaja sie poruszane juz gdzies słowa ze rozciągniecie serialu na wiecej odcinków spowoduje znaczne oslabienie.
Jedyne co mozna pochwalic to zagadkowy Mr Eko.

Mam nadzieje ze tyle dni czekania na kolejny odcinek nie pojdzie na marne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych