Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile jest skoczkow kaluzowych?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 20.08.2005 - |07:59|

W sumie to pytanie choc glupie z pozoru jest troche inteligentne, bo skoro skoczka kradnie Ford, ze dwa skoczki ulegly juz zniszczeniu w odcinkach to ile ich sie miesci w hangarze pradawnych lub na ile odcinkow wystarczy skoczkow kaluzowych? Jezeli to ma byc realne to chyba same sie nie produkuja?!
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#2 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 20.08.2005 - |08:15|

sądząc po rozmiarach atlantis, liczba mieszkających w nim pradawnych musiała być znaczna;więc sądzę,że możę spokojnie być ich kilkadziesiąt(znaczy skoczków,nie pradawnych :P );jeszcze dużą ich liczbę scenarzyści mogą zniszcyć;WANDALE!!! :D

Użytkownik inwe edytował ten post 20.08.2005 - |08:17|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#3 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 20.08.2005 - |09:39|

W sumie to pytanie choc glupie z pozoru jest troche inteligentne, bo skoro skoczka kradnie Ford, ze dwa skoczki ulegly juz zniszczeniu w odcinkach to ile ich sie miesci w hangarze pradawnych lub na ile odcinkow wystarczy skoczkow kaluzowych? Jezeli to ma byc realne to chyba same sie nie produkuja?!

Wyświetl post

Ja już się na tym zastanawiałem, gdy zaczęli tracić pierwsze skoczki w pierwszym sezonie... i wiem, że nie wiem ile ich jest. Z początku myślałem, że będzie ich kilka, ale tyle ich potracili, że to za mało... sądzę że będzie ich z kilkanaście... nawet jeżeli ich braknie to może... UWAGA!:SPOJLER+DOMYSŁ podobno w drugiej części sezonu mają znaleźć drugie miasto pradawnych. Tam z pewnością mogą czekać świeżutkie skoczki do zniszczenia.
  • 0
VeeDee

#4 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 20.08.2005 - |16:58|

Nie wiem czemu ale jak przypominam sobie odcinek Atlantis 1x01 to wydaje mi się że w hangarze były 2 kondygnacje zodpowiednio 5 i 4 skoczkami na nich czyli wychodzi 9 sztuk. (ale to muszę sprawdzić jak obejrze jeszcze raz 1x01)
Bynajmniej idąc dalej tropem straconych skoczków to zakładając że jest ich 9 odejmijmy (-1 Forda, -1 sheppard rozwala statek wraith, -1 na wyspie/koloni karnej) wychodzi że zostało ich z 6 ;) hmm jak tak dalej pójdzie to bedą strzegli skoczka bardziej niż ZPM :hyhy:
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#5 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.08.2005 - |17:04|

Bynajmniej idąc dalej tropem straconych skoczków to zakładając że jest ich 9 odejmijmy (-1 Forda, -1 sheppard rozwala statek wraith, -1 na wyspie/koloni karnej) wychodzi że zostało ich z 6 ;) hmm jak tak dalej pójdzie to bedą strzegli skoczka bardziej niż ZPM :hyhy:

Jedzcze jeden zniszczył Wraith, w odcinku gdzie skanował miasto. No i Shepperd jeden wysadził razem z Hive Shipem w 2x01. Czyli zostają zostają 4 skoczki :unsure:

Chociaż pewnie scenarzyści tego nie liczą i jeszcze kilka(naście) skoczków zniszczą :D
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#6 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 20.08.2005 - |17:22|

Ten z 2x01 policzyłem czyli jeszcze lepiej bo zostało z 5 ;) ale pewnie masz racje nikt tego nie liczy albo gdy im będzie brakować odkryją zbrojownię Pradawnych na innej planecie i tam się zaopatrzą :)
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#7 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 20.08.2005 - |22:44|

W odcinkach byl pokazany tylko jeden hangar. Moze jest ich wiecej przeciez nie zwiedzili calego miasta.
  • 0

#8 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.08.2005 - |23:41|

Apropos miasta to 2x02 Zelenka powidział że coś odkryli, a na razie nic nie pokazali nowego...
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#9 PALLADYN

PALLADYN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.08.2005 - |10:31|

SPOILERCze ,w 2 sezonie mają znależć 2 miasto Pradawnych bliżniacze do Atlantis .
Znaczy Skoczków im nie braknie . :clap:
/SPOILER

Przy takich informacjach używamy czcionki spoiler

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 21.08.2005 - |12:24|

• 0

#10 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.08.2005 - |00:31|

Prawda jest taka ze mamy tu po mojemu do czynienia z uproszczeniem serialowym. Dopoki wszedzie mowia po angielsku, dopoki nie ma kibli na Atlantis, dopoki Shepardowi nie braknie zelu do wlosow (i tak daaaaaaaalej), skoczkow tez nie braknie! HURA!

Użytkownik Bunio edytował ten post 23.08.2005 - |11:04|

• 0

#11 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |07:46|

Na szczęście dla skoczków oczywiście :) to tylko film, więc zawsze się znajdą następne do zniszczenia :blink: . Jednakże nie wydaje mi się, żeby Atlanci nie mieli zakładów produkcyjnych. Może to zostało ostatnio odkryte. Jakkolwiek technologia jest wysoka, ale nie znaczy to, że się nie zużywa. Przecież zawsze trzeba coś wymieniać czasami przez głupotę ludzi ale też przez choćby ostanie ataki Upiorów. A przecież to, co zniszczone trzeba naprawić. Muszą mieć takie miejsce, gdzie produkuje się zastępcze elementy.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#12 Ursus

Ursus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 02.09.2005 - |08:06|

miasto jest duze zapasy sa fabryki tez ..wszystko sie odnajdzie w swoim czasie jak bedie potrzebne :) pozatym ktos ju zpowiedzial ze totylko jedenhangar i tylko 1 ujecie na 2 kondygnacje wcale nie ejst powiedizane ze nie ma ich wiecej i o ile dobrze pameitam w pierwsyzm odcinku pilotowym byla chyba jakas liczba rzucona ile icjh jest ..trzeba sprawdzic
  • 0

#13 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 02.09.2005 - |13:49|

a tak wogole to skoczkow bylo 10 :D w hangarze :)
ale pamietacie walke z zamrożona doktor Weir?? gdzie jej skoczek, ktorym przeniosla sie w czasie :>
  • 0

#14 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 02.09.2005 - |14:19|

Na szczęście dla skoczków oczywiście :) to tylko film, więc zawsze się znajdą następne do zniszczenia  :blink: . Jednakże nie wydaje mi się, żeby Atlanci nie mieli zakładów produkcyjnych. Może to zostało ostatnio odkryte. Jakkolwiek technologia jest wysoka, ale nie znaczy to, że się nie zużywa. Przecież zawsze trzeba coś wymieniać czasami przez głupotę ludzi ale też przez choćby ostanie ataki Upiorów.  A przecież to, co zniszczone trzeba naprawić. Muszą mieć takie miejsce, gdzie produkuje się zastępcze elementy.

Wyświetl post

Ja jestem za tym że na Atlantis domyślnie (za czasów pradawnych) wszystko powstaje w procesie zamiany energii w materie. Działanie takie jak działanie wrót czyli wybieramy co chcemy i dostarczamy energię. Nawet Asgard takie cos robił (broń która O`Neill zaprojektował) wiec nie widzę powodu by twórcy wrót (technologia zamiany energii w materie) nie umieli syntezować dowolnej rzeczy.
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#15 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.09.2005 - |14:21|

ale pamietacie walke z zamrożona doktor Weir?? gdzie jej skoczek, ktorym przeniosla sie w czasie

Gdy Weir przeniosła się w przeszłość rada miasta nakazała rozłożyć (albo zniszczyć, nie pamiętam :D) tego skoczka. Dlatego "druga" ekipa Atlantis go nie znalazła.

Gdyby znaleźli na Atlantis fabrykę skoczków/dron/innych rzeczy wymagającą jedynie energii to pokonanie Wraith stałoby się zbyt proste. Chyba, że takie urządzenia byłyby zasilane jedynie z ZPMa i wyczerpywałyby go dosyć szybko. Inna możliwość to znalezienie fabryki, pokonanie Wraith i znalezienie jakiegoś potężniejszego wroga (twórców nanowirusa?), ale to by było trochę naciągane :P.

Użytkownik Nom edytował ten post 02.09.2005 - |14:23|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#16 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |14:21|

Ale skąd wiadomo, że ona przybyła skoczkiem? Nawet jeśli już to mogła to być maszyna całkiem innej generacji.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#17 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.09.2005 - |22:42|

Weir cofnęła się w czasie Pudle Jumper'em, miał tylko lepsze wyposażenie.
Tak jak samochód z klimą i bez na przykład ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#18 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 09.12.2005 - |03:36|

Ja jestem za tym że na Atlantis domyślnie (za czasów pradawnych) wszystko powstaje w procesie zamiany energii w materie. Działanie takie jak działanie wrót czyli wybieramy co chcemy i dostarczamy energię. Nawet Asgard takie cos robił (broń która O`Neill zaprojektował) wiec nie widzę powodu by twórcy wrót (technologia zamiany energii w materie) nie umieli syntezować dowolnej rzeczy.

No to mi sie wydaje troche naciagane pod StarTreka :] ale jest całkiem możliwe :/
  • 0

#19 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 27.12.2005 - |23:04|

Hehe a ja właśnie przedwczoraj obejrzałem The Tower - kto obejrzał wie że teraz skoczkami będzie można handlować, a Dron używać zamiast fajerwerków podczas imprez noworocznych - tyle ich teraz mamy ! :)
W sumie to mam nadzieje że poruszy się jakiś wątek związany z wytwarzaniem przez Pradawnych całego tego zarąbistego stuffu - patrz Skoczki, Drony i inne :P Gdyby do tego doszli to przynajmniej mieli by z głowy temat zaopatrzenia:) no i może znaleźli by plany jakiegoś statku coś w podobie Aurory(albo chociaż sami coś zbudowali w oparciu o rozległą wiedze pradawnych, w spoilerach czy wiadomościach czytałem coś o tym że ma się pojawić jakiś nowy statek - nie wiadomo tylko jakiej produkcji :hyhy: , miejmy nadzieje że nie made in Taiwan, może Asgardczycy się wreszcie zreflektowali i sprezentują nam coś na czego sam widok Wraith będą chować zęby i uciekać do swoich rojów:), bo Dedal tak krąży i krąży między galaktykami - niestety nie ma żadnej ofensywnej broni która przydała by się nawet teraz kiedy Wraith skaczą sobie do gardeł. Wystarczyłby jeden porządny Niszczyciel Klasy Ancient i już można by zaprowadzić pokój w galaktyce Pegaza :]
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#20 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 27.12.2005 - |23:38|

no i może znaleźli by plany jakiegoś statku coś w podobie Aurory

Wszelka wiedza pradawnych jest w komputerach na atlantis:) Czyli mamy projekty ZPM`a statku wojennego, hipernapendu, wrót, osłon i wszystkiego co tylko chcemy. Zostaje tylko przetłumaczyć i zrozumieć 'co pradawni mieli na myśli':P (zakładam że to jest tak jak by dać małpie podręcznik z fizyki)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych