Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 3 - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.08.2005 - |23:17|

Zakładam ten temat bo sezon 3 jest już praktycznie pewny.
W ostatnim wywiadzie jeden z twórców powiedział, że zarówno SG-1 jak i Atlantis zakończą się w tym sezonie cliffhangerami i to bardzo mocnymi :)
Tak więc kontynuacja będzie na pewno, znowu na końcach sezonów w lutym 2006 zobaczymy "Ciąg dalszy nastąpi" (zresztą w połowie sezonów też będziemy mieli tą przyjemność) i poczekamy do lipca 2006.
Na razie nie wiadomo praktycznie nic, ale z czasem na pewno dowiemy się ile będzie odcinków w sezonach, czy nastąpią jakieś zmiany w obsadzie itp
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 29.09.2005 - |17:09|

Ciekawe jaki bedzie 3 sezon Atlantis. Powinni wprowadzic nowych wrogow aby bylo zabawniej i rozwinac watek o pradawnych.....
  • 0

#3 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 16.10.2005 - |20:15|

Nowych wrogów?? No nie wiem, to może się wydać nieco naciągane, tak jak było z Ori (bo czemu Ori pojawili się dopiero po pokonaniu Goauld'ów ?? Nie oglądałam wszystkiego, więc może jest jakieś wytłumaczenie, tylko ja nie znam :D ) :clap:
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#4 Striker

Striker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.10.2005 - |08:52|

Ja pierdziele, co czytam jakąś odpowiedź to narzekania, "aaa że tutaj sztucznie wyglada, tutaj naciagana historia, tam coś nie tak..." nie podoba sie to nie oglądać !!!
  • 0

#5 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.10.2005 - |10:29|

To nie o to chodzi. Ogladamy seriale, bo są albo dobre, albo ze względu na rodzaj. Co nie znaczy, ze należy wszystko przyjmować bezkrytycznie. Każdy fan, lub zajmujący się jakąkolwiek dziedziną nie szuka czegoś doskonałego, ale czegoś, co ma znamiona prawdopodobieństwa i logiczności w serialu. Więc sam widzisz, ze nie jest to takie łatwe - czarnobiałe. A krytyka ma na celu troskęo dobro - czyli o to, by serial podnosił swoją poprzeczkę :] . Czy to wpływa na serial - tego do końca nikt nie wie. :/

Użytkownik jack edytował ten post 17.10.2005 - |10:32|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#6 pele21

pele21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoBYTOM

Napisano 17.10.2005 - |10:57|

Ja pierdziele, co czytam jakąś odpowiedź to narzekania, "aaa że tutaj sztucznie wyglada, tutaj naciagana historia, tam coś nie tak..." nie podoba sie to nie oglądać !!!

mojej matce się nie podoba a jednak oglada bo ja wciagnołem w stargate :P
  • 0

#7 violes

violes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 31.10.2005 - |17:51|

Mojej żonie też nie przypadł serial do gustu , ale 70 płytek pozwoliła wypalić na Starget SG-1 i Stargate Atlantis, a to jeszcze nie koniec.
  • 0

#8 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 01.11.2005 - |10:31|

Nowych wrogów?? No nie wiem, to może się wydać nieco naciągane, tak jak było z Ori (bo czemu Ori pojawili się dopiero po pokonaniu Goauld'ów ?? Nie oglądałam wszystkiego, więc może jest jakieś wytłumaczenie, tylko ja nie znam biggrin.gif ) clap.gif

Pojawili sie bo SG-1 znalazło transporter świadomości w który wszeł Daniel i VAla. Tam Daniel się wygadał, że istnieje coś takiego jak ta nasza galaktyka bo Pradawni to ukrywali przed Ori.i Ori zaczęli się panoszyć okazuje się, że to są źli Pradawni :)
  • 0

#9 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 13.01.2006 - |15:16|

Pojawili sie bo SG-1 znalazło transporter świadomości w który wszeł Daniel i VAla. Tam Daniel się wygadał, że istnieje coś takiego jak ta nasza galaktyka bo Pradawni to ukrywali przed Ori.i Ori zaczęli się panoszyć okazuje się, że to są źli Pradawni :)

No tak to teraz zadam krótkie ale jakże ciekawe pytanie: "dlaczego Pradawni nie interweniowali gdy Daniel i Vala dokonywali transportu?" - bo jak by im specjalnie zależało na tym by utrzymać ori zdala on naszej galaktyki to by transport taki nie miał miejsca.

A jeśli chodzi o 3 sezon to myśle że będzie więcej akcji niż w 2 sezonie bo mniej już chyba nie dadzą z tego względu że jak by dali to ludzie by przestali to oglądać :]

Użytkownik Donar edytował ten post 13.01.2006 - |15:18|

• 0

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.01.2006 - |19:14|

"dlaczego Pradawni nie interweniowali gdy Daniel i Vala dokonywali transportu?"

Zapewne z 2 powodow:
- Pradawni nie mieszaja sie w sprawy nizszych bytow.
- Pradawni nie wiedza wszytskiego, moga uslyszec i zobaczyc tylko to co w danym momencie ktorys z nich obserwuje (bylo ro wyjasnione vodajze w 902 lub 3), moze ktorys nie patrzal w tej chwili ;)
  • 0

#11 Aston

Aston

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.01.2006 - |21:23|

No tak widzę że Wszyscy pisza o Ori ale czy napewno to Oni się pojawią ... na odpowiedź chyba jeszcze chwile poczekamy ... :]
  • 0

#12 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.01.2006 - |21:45|

Ori w Pegazie? i taki trójkącik Wraith-Ori-Ludzie? kazdy z każdym? <bez skojazen> to by byl chyba koniec dla ekipy Atlantis ;]
a Pradawni nie interweniowali bo cóż - wolna wola - chcecie sie ludziki narazic na niebezpieczenstwo? teraz to od was zalezy ;]
  • 0

#13 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 15.01.2006 - |21:59|

a Pradawni nie interweniowali bo cóż - wolna wola - chcecie sie ludziki narazic na niebezpieczenstwo? teraz to od was zalezy ;]

Dlatego wlasnie twierdze ze trzeba bylo w ogole nie dotykac tych gwiedznych wrot. Same tylko problemy z nich wynikly!
A jedyny plus to serial...w sumie :D
  • 0
Dołączona grafika

#14 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.01.2006 - |11:23|

Toć o to wszystko chodzi. Są problemy. To je pokażemy, ale tak by wyszedł serial i z tego pieniądze się zrobiły :) A póki co jest co oglądać :)
  • 0

#15 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 16.01.2006 - |14:22|

Ludzie a pomyślcie o czymś takim - Kapłan Ori-Wraith z symbiotem Gou'auld :P Ale by były jazdy :P:P:P
  • 0

#16 Aston

Aston

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.01.2006 - |22:49|

To by się dopiero narobiło ! Może jeszcze ktoś ? Albo inne coś np. armia zmodyfikowanych replikatorów bez symbiontów za to z wiedzą wszystkich ras ?:P :ph34r: ;)
  • 0

#17 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 19.01.2006 - |23:17|

Are we going to see a new enemy in Season Ten of SG-1 and Season Three of Atlantis? "Yes and Yes." :clap: :clap:

Daniel, finally, gets to go to Atlantis. B)

http://www.gateworld.net/

Edit dla _Neoo_: ;) :P
Czy zobaczymy nowych wrogów w 10 sezonie SG-1 i w 3 sezonie Atlantis? Tak i tak.

oraz

Daniel wreszcie dotrze do Atlantis.

Użytkownik Peter edytował ten post 19.01.2006 - |23:46|

• 0
Dołączona grafika

#18 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.01.2006 - |23:23|

A przetłumaczyć to dla nieznających angielskiego?:> Góra pół minuty roboty, mógłbyś się troszkę wysilić ;)
  • 0

->1019<-

#19 daniels

daniels

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.01.2006 - |16:30|

ja bym chciał żeby Goaul'd spotkały się w konfrontacji z Wraith.. może być ciekawie.
Poza tym ta rasa - z SG1 co mieli na niebie ukryty dom? NIEWIDZIALNY.. wyglądali jak bushmeni.

Dawno o nich nic nie było :)

Pozdrawiam
  • 0

#20 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.01.2006 - |18:21|

Ci buszmeni, jak ich nazwałeś - to Noxowie. Jedna z 4 wielkich ras, która zawarła sojusz w dawnych czasach. Ale z jednym masz rację. pojawili się bodajże w trzech odcinkach, no i parę razy o nich wspomniano. W każdym razie obiło mi się o uszy, że nastąpi powrót do Furlingów - kolejnej z ras sojuszu. Ciekawe jak to będzie wyglądało.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych