Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 10

• Zamknięty Temat jest zamknięty
91 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.08.2005 - |23:12|

Zakładam ten temat bo sezon 10 jest już praktycznie pewny.
W ostatnim wywiadzie jeden z twórców powiedział, że zarówno SG-1 jak i Atlantis zakończą się w tym sezonie cliffhangerami i to bardzo mocnymi :)
Tak więc kontynuacja będzie na pewno, znowu na końcach sezonów w lutym 2006 zobaczymy "Ciąg dalszy nastąpi" (zresztą w połowie sezonów też będziemy mieli tą przyjemność) i poczekamy do lipca 2006.
Na razie nie wiadomo praktycznie nic, ale z czasem na pewno dowiemy się ile będzie odcinków w sezonach, czy nastąpią jakieś zmiany w obsadzie itp
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 18.08.2005 - |18:50|

Pewne jest, że będą do kupienia koszulki z napisem "10 sezon SG-1" i zero w dziesiątce będzie z wrót :D
Sugerowana cena koszulki - 50$ i już jest kasa na 11 sezon :>
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#3 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.08.2005 - |00:51|

moze byc ciekawie, watek z Ori nabiera rumiencow. Jestem dobrej mysli.
  • 0

#4 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 29.08.2005 - |18:15|

Mam takie jakieś przeczucie, że na okrągłą dziesiątkę dostaniemy coś naprawdę dobrego. Po średnim (jak dla mnie) ósmym sezonie i teraz również średnim (oczywiście jak dla mnie) dziewiątym sezonie, dziesiąty będzie nie powtarzalny, ale nie zapeszajmy (tak na wszelki wypadek).
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#5 Ma'chello

Ma'chello

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 03.09.2005 - |08:48|

10 ładna liczba , mam tylko nadzieję , że zostanie utrzymany poziom 8 i jak na razie 9 sezonu . Wygląda na to , że wpadka z sezonem 7 to taki kryzys długodystansowca .
  • 0

#6 bombel

bombel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03.09.2005 - |18:17|

Witam wszystkich, :) jestem jednym z najnowszych zarejestrowanych użytkowników. Dość długo czytam forum SG-1 jak i Atlantis. Oglądałem wszystkie odcinki zarówno SG-1 od sezonu 1 do obecnego s9x07 więc chyba naprawdę wszystkie dostępne, podobnie jest z Atlantis oglądałem od 1x01 do 2x07. Ogólnie wszystko OK. :clap: Już nie długo postaram się dołączyć do komentarzy odcinków. Jak narazie SG-1 jak i SGA są dla mnie najlepszymi seraialami SF. Pozdrawiam wszystkich: bombel
  • 0

#7 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 03.09.2005 - |21:35|

Najtrudniejsze jest pierwsze 10 sezonów, a potem to już z górki...
  • 0

#8 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2005 - |22:35|

Poziom serialu niestety spada wraz z emisją kolejnych odcinków. Są oczywiście te lepsze i te gorsze, ale ogólnie to już nie to co było wcześniej. Chociaż z drugiej strony jestem fanem stargate, więc sezon 10 - jak najbardziej! ;] 100 sezonów niech żyje nam :) .
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#9 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |22:57|

Ja też mam nadzieję, że tak będzie. Jakoś sięzżyłem z ludźmi z sezonu, więc nie chciałbym się z nimi rozstawać. A przynajmniej, nie w taki sposób, jak w Andromedzie.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#10 Crowek

Crowek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14.09.2005 - |13:28|

ja tylko powiem tyle ze, mysle ze sg1 bedzie jeszcze istnial przez jakies nastepne 6/7 sezonow , co do Atlantis hmm prawde mowiac to nie wiem .

Moim skromnym zdaniem wyglada na to ze z czasem obie serie polacza sie w jedna bo watpie zeby w koncu "zaraza "z pegazusa nie znalazla sposobu przedostania sie do naszej galaktyki .

W sumie zastanowmy sie chwile , statek z SGC leci do atlantis jakies 10 dni , a z tego co wiemy Wraith moga zyc w stazie jakies pare seket lat :) wiec raczej by dolecieli do nas .

Fatkem jest ze widzialem ze to pytanie juz padlo ale zastanawiam sie dlaczego nie zabrali ze soba zatów , to tak nawiasem mowiac :) .

wracajac do tematu , na cale szczescie widac ze SG1 /SGA rozwija sie razem z widzem , fakt 9 sezon wg mnie jest raczej slaby . Przydalo by sie wiecej starc z nowymi wrogrami , wiecej exploracji planet bo chyba nie widzieli juz wszystkich . Wiecej nowych technologi , ktorej brak kazdy znas zauwazyl , tyle naukowcow i roznego rodzaju specow no i kontakty z Asgardem , a nie ma chociaz by nowego statku :) .

Tyle ode mnie , mam nadzieje ze akcja w SG1 szybko sie rozwinie , bo z tego co widze do dopiero sie ruszy w 10 sezonie :(
  • 0

#11 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |09:03|

wracajac do tematu , na cale szczescie widac ze SG1 /SGA rozwija sie razem z widzem , fakt 9 sezon wg mnie jest raczej slaby . Przydalo by sie wiecej starc z nowymi wrogrami , wiecej exploracji planet bo chyba nie widzieli juz wszystkich . Wiecej nowych technologi , ktorej brak kazdy znas zauwazyl , tyle naukowcow i roznego rodzaju specow no i kontakty z Asgardem , a nie ma chociaz by nowego statku :) .

To prawie tak, jak s nowelami, gdzie widzowie wymuszają na scenarzystach pewne posunięcia. W sumie to mieliśmy to już w przsypadku aktora grającego Daniela, gdzi wymuszono powrót tego aktora w Sezonie 7.
  • 0

#12 Luca Brasi

Luca Brasi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26.09.2005 - |00:18|

Sezon 10? Jack, please come back :)
  • 0

#13 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 26.09.2005 - |17:55|

Sezon 10? Moze byc, ale kazdy odcinek jest coraz nudniejszy od wczesniejszego, wiec pewnie nie mają już pomysłów?
  • 0

#14 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 27.09.2005 - |17:05|

Prawda jest taka póki seria Stargate będzie przynosić zyski póty będzie trwać, takie są prawa rynku jeśli coś nie daje zysku to trzeba to skończyć :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#15 Aiis

Aiis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.10.2005 - |06:54|

Sezon 10?? Oczywiście !! czemu nie :D Ja wychodze z założenia że im więcej tym lepiej :P Tylko obawiam się jednego A mianowicie tego że twórcom możę zabraknąć dobrych pomysłów a wtedy zaczną robić kaszane :/ A tego chyba nikt by nie chciał Jak narazie cała seria ma dobre opinie więc lepiej tego nie zepsuć Ale jeżeli wszystko miałoby sie dobrze potoczyć to jestem całkowicie za :D Dobrym początkiem tak jak już ktoś tam zauważył byłby powrót Jacka :clap:
  • 0

#16 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.10.2005 - |14:24|

Jak dla mnie może być i 20 sezonów, o ile będą mieli ciekawe pomysły na fabułe oraz dobrze je zrealizują.

Bo jeśli ma być jak np. X-Files to lepiej zakończyć w momencie gdy serial odnosi sukcesy niż skończyć jako serial który zszedł na psy.

Wydaje mi się że jeżeli hbyłoby więcej niż 10 sezonów to dobrym rozwiązaniem byłoby chyba pożegnać większośc starych postaci a co za tym idzie aktorów, bo np. dla mnie osobiście Teal'c od 7 sezonu jest o wiele słabszą postacią a również dobrze że O'Neilla juz niema. Inni tez mogli by powoli odchodzić, może poza Jacksonem.
  • 0

#17 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.10.2005 - |18:11|

Jak dla mnie może być i 20 sezonów, o ile będą mieli ciekawe pomysły na fabułe oraz dobrze je zrealizują.
Bo jeśli ma być jak np. X-Files to lepiej zakończyć w momencie gdy serial odnosi sukcesy niż skończyć jako serial który zszedł na psy.
Wydaje mi się że jeżeli hbyłoby więcej niż 10 sezonów to dobrym rozwiązaniem byłoby chyba pożegnać większośc starych postaci a co za tym idzie aktorów, bo np. dla mnie osobiście Teal'c od 7 sezonu jest o wiele słabszą postacią a również dobrze że O'Neilla juz niema. Inni tez mogli by powoli odchodzić, może poza Jacksonem.

Trudno jest w jakiejś mierze ocenićco było by lepsze. Zżycie z postaciami i bohaterami, a co za tym idzie z aktorami ma swoją cenę. Wcześniej uważałem, że lepiej jest zachować postacie i aktorów. Ale coraz bardziej się przekonuję, że ciekawym pomysłem jest wprowadzanie nowych postaci i bohaterów, a także odchodzenie starych postaci. Przykładem jest tu dla mnie choćby serial "Taken". Gdzie prawie co odcinek wchodziły nowe postacie i odchodziły stare.
Ale ważne jest także, by jasno określić co się dzieje z odchodzącymi - bo to tworzy i atmosferę i pewną całość historyczną.
A co do serii 10. Skoro ma powstać, to znaczy, że coś będzie się działo. W każdym razie nie liczę na szybkie rozwiązanie problemu Ori w sezonie 9. Więc pewnie będzie kontunuacja tematu. Jest jeszcze sprawa Baala i pare wątków, które z pewnością kiedyś trzeba rozwiązać. W każdym razie poczekamy zobaczymy co nam gotują :hyhy: :>

Użytkownik jack edytował ten post 10.10.2005 - |18:12|

• 0

#18 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 10.10.2005 - |18:25|

10 sezon, wydaje mi sie ze i 11 bedzie. Samo dokonczenie wszsytkich watków zajelo by ze 2 sezony. Mamy przeciez Reetou, Tollan, Obcych z odcinka "Crystal Skull", zagadkowych Furlingow i wiele innych.
  • 0

#19 Oldboy

Oldboy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.10.2005 - |20:37|

No cóż, scenarzystom znacznie łatwiej tworzyć zupełnie nowe odcinki luźno związane z całym serialem niż kontynuować czy nawiązywać do starych wątków Furlingów, Reetou, Tollan, (o czym wspomniał Widar). Takie kontynuowanie starych wątków wymaga znacznie większej pracy, na etapie pisania scenariusza i bardzo dobrej znajomości całego rozległego serialu. Możliwość popełnienia błędu, niekonsekwencji jest znaczna. A przecież tysiące zakochanych w serialu fanów to sami specjaliści, którzy szybko wychwycą wszelkie błędy.
Dlatego myślę, że raczej sporadycznie będzie zdarzać się kontynuacja niezakończonych wątków.
I tak jak wspomniał Widar może i sezon 11 będzie, jeżeli scenarzyści nie obniżą gwałtownie poziomu 10 sezonu. Sama potęga nowego wroga Ori zasługuje na więcej nowych odcinków, niż szybkie zakończenie serialu po 10 sezonie.
  • 0

#20 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 04.11.2005 - |21:27|

A ja chce powrotu Jacka i takiego ostatniego odcinka:

połączenie 4 ras czyli Pradawnych, Furlingów, Noxów i Asgardu razem z Ziemianami przeciwko Ori... No i oczywiście kluczową rolę odgrywa Jack O'neill który okazuje się wybrańcem, który poprowadzi Ori do zniszczenia, niestety aby uratować wszystkich przed zagładą będzie musiał poświęcić to co dla niego najważniejsze... Lecz Jack nie ugnie się i będzie wolał poświęcić własne życie niż Sam (wszyscy wiemy ze na niej mu najbardziej zależy), Pradawni-ascendenci widząc jego poświęcenie w walce z Ori i chęć obrony Carter, ingerują w bitwę i mamy starcie niczym Gandalf - Saruman No i macie ludzie scenariusz na ostatni odcinek Boże jak bym chciał zobaczyć coś takiego - no dobra to moje własne marzenie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych