Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 027 - S02E03 - Orientation

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 02.08.2005 - |13:59|

2x03: Orientation (Locke)

Scenariusz: Javier Grillo-Marxuach & Craig Wright
Reżyseria: Jack Bender

Dołączona grafika

Emisja ABC: 05.10.2005

Jack, Locke i Kate poznają sekrety włazu...
Sawyer, Michael i Jin zostają uwięzieni przez "Innych", czy uda się im uciec??
Trailer

Użytkownik wojtek edytował ten post 06.10.2005 - |20:41|

• 0

#2 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 06.10.2005 - |10:19|

No i obejrzałem do tego wersje TCM ciezko sie oglada cos leeeeeeko rozjechane z dzwiekiem :/
No ale do rzeczy.
3 odcinek a my ciagle nie ruszylismy z miejsca. Zaczal sie juz dzien na wyspie a akacja stoi. Praktycznie nic sie nie wyjasnilo.
Widzielismy "iinnych" :] Troche wyrosniety czarnuch jest wsrod nich i jakis steryd normalnie :lol:
jak w poprzednim odcniku akcja byla napieta jak baranie jaja tak teraz wszystko zwolnilo wytonowalo sie i odcinek byl kiepski :(
Dalbym mu jakies 5 na 10
To chyba tyle

PEACE :P
  • 0

#3 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 06.10.2005 - |11:14|

Odcinek sympatyczny aczkolwiek spekulowaliśmy że "nareszcie akcja ruszy na dobre " a tu wcale tak przebojowo nie jest :D Coprawda zagłębiamy się w tereny "innych" , faktycznie poznajemy nową gwiazde serialu :D lecz na nurtujące nas pytania nie otrzymujemy odpowioezi. Lece teraz na uczelnie postaram sie wieczorem rozpisać na temat odcinka :)
  • 0

#4 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 06.10.2005 - |13:27|

No i obejrzałem do tego wersje TCM ciezko sie oglada cos leeeeeeko rozjechane z dzwiekiem

Wyświetl post

niestety mialem (nie)przyjemnosc ogladac ta sama wersje
natomist co do odcinka to nazwalbym go raczej rozczarowaniem jak tak dalej pojdzie to 5odcinek zrobia ze scinek 4ech wczesniejszych i o ile 2odc nie wydawal mi sie slaby i powtorzenia byly sluszne i sensowne to juz tutaj tego zrozumiec ne moge bo po co trzeci raz pokazywac gadke jak Jack spotyka Desmonda ktory celuje w glowe Locka troche to bez sensu
a ogolnie raczej maslo maslane niczego sie nie dowiadujemy ani o bunkrzu (tu moze troche) ale juz zupelnie nic o owy "innych"
ogolnie rzecz biorac odcinek bardzo slaby kto wie czy nie najslabszy ze wszystkich dotychczasowych w historii Lost
raz sie wybacza ale jak tak dalej producenci bede przeciagac strune to w koncu peknie i ze swietnego serialu zrobia "niewolnice izaure"
licze ze bedzie lepiej
pzdr

dwie rzeczy na poczatek
filmik "orientation" jest skierowany do stacjii "The Swan 3 of 6" oznacza to tyle ze takich miejsc badawczych jak to musi byc jeszcze piec aha no i na tej wyspie zajmuja sie fluktuacjami magnetycznymi zreszta bylo to w odcinku pierwszym kiedy Jack nachyla sie nad jakims zamurowanym przejsciem kluczyk wiszacy na jego szyji zostaje przyciagany
no i druga rzecz moze sie myle ale czy nie wydaje sie wam ze na filmiku "orientation" jednym ze studentow jest Michael? nie dam za to glowy uciac ale mam wrazenie ze tak a poza tym to wyglada zabojcza z afro na glowie :D
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#5 MarCiNWz

MarCiNWz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06.10.2005 - |14:59|

Co powiecie na to zdjęcie??
http://img199.images...zbyethan5uh.jpg
Czy to może być "młodszy" Ethan z trochę bujniejszą fryzurą?? Dość spory koleś z niego, ale może przez gorączkę niedowidzę :P lub taka zmyłka dla nas. Heh i Jin przemówił po angielsku :) Robi się ciekawie

Użytkownik MarCiNWz edytował ten post 06.10.2005 - |15:23|

• 0

#6 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 06.10.2005 - |15:19|

Ej nie narzekajcie.Maja byc 4 sezony,co wy chcecie - odrazu miedc wszystko podane na tacy?? Bardzo dobrze,ze tak robia,przynajmniej coraz bardziej nie mozemy sie doczekac nastepnych odcinkow.Dla mnie odcinek ok chodz wole go zobaczyc z napisami.
  • 0

#7 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 06.10.2005 - |17:54|

Obejrzalem go poraz 2 i stwierdzilem,ze w koncu zaczyna sie cos dziac,takze nierozumiem,jak moze sie nie podobac.W przeciwienstwie do poprzedniego odcinka juz sporo wiadomo no i mamy juz wiadoma zagadke wlazu czyli jedno z kluczowych pytan.Pozostaje nam sytuacja u "tratwiarzy" no i oczywiscie Walt,czyli nie jest zle.Mi sie odcinek bardzo podobal tyle tylko,ze polecam go obejrzec z napisami no i oczywiscie z nieopoznionym dzwiekiem.Wojtek,dzieki za linka
Edit - niestety,pozniej sie znow dzwiek rozchodzi :( :(:( Sa poprawy,ale nie w calosci :(:(

Użytkownik hydro2 edytował ten post 06.10.2005 - |18:18|

• 0

#8 TORM

TORM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06.10.2005 - |18:46|

tomian83:
Zauważcie że w momencie gdy nasza nowa bohaterka zabiera broń sawyerowi,Jin nie jest tym faktem szczególnie zdziwiony 
Cos w tym jest, IMO Jin został celowo wypuszczony na plaże.

W zajawce do odcinka 4 Jin mówi po angielsku (jednak zna ten jezyk) "Everything going to change".
Czyli Jin moze miec cos wspólnego z Innymi.
  • 0
Oglądam:
Lost, Ivasion, Surface

#9 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 06.10.2005 - |19:19|

A mnie się odcinek podobał. Otrzymalismy pewne odpowiedzi (choć nie takich się spodziewałem), akcja z klientami z tratwy się rozwija, a to co się dzieje w bunkrze też chyba trudno nazwać nudnym. Jak dla mnie LOST trzyma poziom i nie rozumiem dlaczego niektórzy marudzą. BTW wie ktoś może, co znaczy słowo "dharma"?
  • 0

#10 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 06.10.2005 - |20:15|

Nie wiem dlaczego ale ten odcinek mi sie podobal, widac, ze lost wraca do normalnosci i zaczyna sie cos dziać. Mimo to, ze sie wiele nie wyjasnilo chociaz jak dla mnie jest duzo odpowiedzi to odcinek podobal mi sie pod tym wgledem, ze nie wiedziałem co sie zaraz wydarzy.
Wczesniejsze odcinki byly nudne z powodu braku odpowiedzi i przewidywalnosci z tym odcinkiem jest duzo lepiej :)
  • 0

#11 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 06.10.2005 - |22:35|

odcinek jest bardzo fajny - rozładowuje troszke atmosfere w bunkrze , wyjasnia troszke zagadke bunkra. Co do akcji w obozie innych w następnym odcinku zdaje sie wyjaśni sie tam conieco :) zatem cierpliwie czejkajmy na kolejne odcinki a nie koncentrujmy sie na narzekaniu ze zawolno sie rozwija akcja.

teraz moej standardowe pytania po odcinkowe :)

1) czy inni to wszystko osoby z lotu 815 ? - mysle ze tak :)
2) czy Desmont jeszcze sie pojawi w 2gim sezonie ? (mysle że nie )
3) czy moje wczesniejsze domniemanie ze osoby odpowiedzialne za porwanie walta to nie inni z plaży i mamy do czynienia z nowym podziałem stron

in da next episod hugo będzie oszukiwał na racjach żywieniowych ? czy poprostu nei powiedza reszcie o znalezisku ?
Końcówka zapowiedzi ostatnieko odcinka wprowadziła mnie w ostre zakłopotania - macie jakies domniemania na ten temat ?
  • 0

#12 choinka

choinka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.10.2005 - |08:57|

Moim skromnym zdaniem odcinek był ciekawy, nie tak jak odcinki z pierwszej serii, ale zdecydowanie lepszy od poprzedniego. Zgadzam się z tym, że akcja jest trohcę rozlweczona, i spokojnie zamiast trzech odcinków można było nakręcić dwa.

Co do samej treści odcinka to znowu więcej pytań niż odpowiedzi :) Oto kilka z moich pytań:

1. Czy Desmond jest faktycznie tym za kogo się podaje? Jego opowieść o tym, że rozbił się na wyspie, a potem z dżungli wybiega Kelvin, a ten biegnie za nim do włazu, wpisuje kod a potem siedzi tam przez lata, będąc przekonanym, że "ratują świat" ?. Kim jest ten Kelvin? I dlaczego Desmond nie wie więcej na temat samego włazu i jego przeznaczenia? Rozumiem, że to taka trochę zagrywka reżyserów, żeby za dużo nam nie powiedzieć, podobnie było z Danielle, ale ja jakoś nie kupuje tej historii. Chyba, że Desmond kłamie i dokładnie wie co się dzieje? No i kolejne pytanie, kiedy pod koniec odcinka ucieka w głąb dżungli to gdzie on biegnie? Do schronienia gdzie będzie bezpiecznie, czy zamierza opuścić wyspę?

2. Film o projekcie Dharma. No coż ten film wyjaśnia jedynie istnienie włazu na wyspie i nic poza tym. Właz jest stacją trzecią, (czy na wyspie są pozostałe stacje ?), która miała być początkowo laboratorium, ale wydarzył się incydent ( jaki?) i od tamtego momentu muszą wpisać kod co 108 minut. Naukowcy mieli badać wyładowania elektromagnetyczne na wyspie, a sam projekt miał trwać 540 dni. Sam Desmond siedział we włazie około 3 lat, więc to trochę długo...

3. Inni :) coś strasznie tłuczno robi się na tej wyspie, mamy Danielle, Ethana, Innych którzy porwali Walta, Desmonda no i wreszcie najnowsi "inni". Obstwiam, że Ci ostatni "inni" to pozostali pasażerowie z lotu 815 ( Ana Lucia rozmawiała z Jackiem w którymś z odcinków 1 serii), pytanie tylko czy oni są "chorzy" ? ....
  • 0

#13 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 07.10.2005 - |09:07|

Odcinek podobał mi sie bardzo! Tylko że ten rozjechany dźwięk z obrazem mnie denerwował (a łatka niestety nie pomogła:( ) Czekam z niecierpliwością na napisy bo troszke rzeczy nie zrozumiałem. Z tego co zkumałem to:
Biedna Anna Lucia sie chyba zaraziła razem z resztą !
Nasi rozbitkowie wpakowali sie w bagno, bo teraz oni bedą musieli wklepytwać cyferki na komputerze !!
Z filmu Dharma duzo nie rozumialem ale na koncu filmu wpadl mi w oko napis ze film byl zrobiony w 1980 roku! No i w filmie znowu pojawiaja sie niedzwiedzie polarne :hyhy: Narazie tyle jak zrozumie reszte odcinka to napisze :)
  • 0

#14 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 07.10.2005 - |10:28|

Odcinek podobał mi sie bardzo! Tylko że ten rozjechany dźwięk z obrazem mnie denerwował (a łatka niestety nie pomogła:( )

Jeśli oto chodzi to pojawiły się kolejne wersje tego samego odcinka wersja z wczoraj godzina 17.00 z minutami jest poprawiona, przynajmniej jak obejrzałem pół filmu nie zauważyłem żeby dzwięk i obraz był rozjechany.

Zagrywka z Anna Lucia jak dla mnie wyglądała bardziej na wybadaniu kim tak naprawdę są schwytani i co mogą.
Troche głupi pomysł.... ale każdy radzi sobie jak umie.

Użytkownik Yubei edytował ten post 07.10.2005 - |10:31|

• 0

#15 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 07.10.2005 - |10:41|

Dla mnie osobiście odcinek b.dobry !!! (ale to tylko moje odczucie i nikt nie musi się z nim zgadzać). Nie zapominajmy, że to dopiero 3 odcinek 2 sezonu, który ma mieć ich ok 24 !!!! To nie jest serial w którym jeden odcinek to jeden wątek !!!
Co do wydarzeń na wyspie, to tak jak podejrzewałem Desmond został sprowadzony do bunkra podstępem. Co do "INNYCH" to zdecydowanie nie są to ci "INNI" o których mówiła Danniel [przypuszczam że grupa która uwięziła tratwiarzy (na 99,9% to rozbitkowie z tylnej części samolotu), również myślą, że Michael, Sawyer i Jin to właśnie "INNI").
  • 0

#16 SteFan

SteFan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoSt-ce

Napisano 07.10.2005 - |12:16|

A co myślicie o dziewczynie Locka ??
Mi cały czas się wydaje ze jest podstawiona przez jego ojca.
  • 0
Dołączona grafika Dołączona grafika

#17 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 07.10.2005 - |12:39|

A co myślicie o dziewczynie Locka ??
Mi cały czas się wydaje ze jest podstawiona przez jego ojca.

Wyświetl post

Hmm :) też taka myśl przeszła mi przez głowe.

Ale, John poznaje ją w zasadzie przypadkowo i gdyby nie wybuchnoł na jednym z tych spotkań pani psycholog (bo takie odniosłem wrażenie) nie zwróciła by na niego uwagi.

Jego Ojciec w łagdony sposób każe mu sie od siebie odczepić i w zasadzie podesłanie mu kogoś kto by zajął jego mysłi w odpowiedni sposób mogło by być takim pomysłem.

Sam stwierdza, że Lock nie jest pierwszą wykorzystaną przez niego osobą, więc to człowiek bez skrupułów dążący zawsze do celu.

I najważniesze ona każe mu wybierać między obsesją na punkcie ojaca i byciem z nią.

Chociarz..... ta scenka możliwe, że jest tak jakby wstępem do współpracy z Jack.

Lock mówi, że nie może zrobić tego sam.

A w odcinku tak jakby jeszcze nie do końca potrafił z kimkolwiek współdziałać.
  • 0

#18 MarCiNWz

MarCiNWz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 07.10.2005 - |12:49|

Jak już jesteśmy przy tym spotkaniu:

Co powiecie na to zdjęcie??
http://img199.images...zbyethan5uh.jpg
Czy to może być "młodszy" Ethan z trochę bujniejszą fryzurą??

Bardzo mnie to ciekawi. Bo jak na naszego spacerowicza z poprzedniego odcinka to jest chyba za duży.

Użytkownik MarCiNWz edytował ten post 07.10.2005 - |12:50|

• 0

#19 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 07.10.2005 - |12:55|

Ten odcinek nie był jakiś super, głównie chodziło tutaj żebyśmy sie dużo ( jak na lost :P) dowiedzieli... musze to obejrzeć z napisami bo jednak dużo nie zrozumiałem. generalnie 6/10

EDIT:

Jak już jesteśmy przy tym spotkaniu:

Bardzo mnie to ciekawi. Bo jak na naszego spacerowicza z poprzedniego odcinka to jest chyba za duży.

Wyświetl post

LUDZIE DAJCIE SPOKUJ Z ETHANEM !! to czas przeszły, przecież nie będzie odgrywał roli w każdym flashbacku... jak narazie w żadnym go nie było więc czemu miałby być w tym, gdyby ethan miał wystąpić w odcinku we flashbackach to byłby pokazany na tyle BY KAŻDY SKUMAŁ ŻE TO ON .... <_<

//`Sawyer jak chcesz coś dopowiedzieć, to edytuj swojego poprzedniego posta, a nie pisz jeden pod drugim.

Użytkownik Mario_1984 edytował ten post 07.10.2005 - |17:41|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#20 MarCiNWz

MarCiNWz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 07.10.2005 - |13:14|

gdyby ethan miał wystąpić w odcinku we flashbackach to byłby pokazany na tyle BY KAŻDY SKUMAŁ ŻE TO ON ....

Skąd ta pewność?? W tym serialu wiele "rzeczy" właśnie jest przedstawionych w tle i niekoniecznie są pokazane tak by je było od razu widać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych