Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S02E02 - Adrift

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 02.08.2005 - |13:58|

2x02: Adrift

Scenariusz: Steven Maeda and Leonard Dick
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 28.09.2005

Użytkownik wojtek edytował ten post 05.10.2005 - |15:36|

• 0

#2 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |12:35|

tak jak przypuszczalem przez casly odcinek jest znaczne spowolnienie akcji.

podobalo mi sie cofniecie sie do momentu wejscia locka i kate.

wreszcie cos o sawyerze i rozbitkach. duzo gadania.

za to końcówka mocna. others others. i mocna zajawka. w przyszlym docinku pojawi sie ta dodatkowa pasazerka :)

czy oni sa z drugiej strony wyspy? jacys tubylcy? zaczynaja juz rozbijac to na 2 watki co sugeruje, ze jeszcze troche czasu uplynie zamin sawyer wroci do reszty grupy :)

edit:

- liczby - dobrze ktos wyczail co jest wpisywane. a co to za licznik sie tam mu przerwacal?!?

- buty - rzeczywiscie lock zdjal aby ciszej chodzic

:) wygląda na to, że tamti 'others' sa chyba niepowiazani z desmondem ktory siedzi w zamknieciu przez kupe lat. zobaczymy jak dalej to rozwina.

are you him? yes. - co on ma na mysli? nim czyli kim? nie wyglada aby sie znali wczesniej.

Użytkownik sawyer edytował ten post 29.09.2005 - |12:50|

• 0

#3 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.09.2005 - |14:34|

Po obejrzeniu dwóch odcinków muszę powiedzieć że Lost dalej trzyma swoją dobrą formę. Dalej dobra zaskakująca akcja powiązana jest z tajemniczymi wydarzeniami. Dalej uzyskiwane odpowiedzi stawiają więcej intrygujących pytań które zbierają się do jednego: „o co w ogóle chodzi?”. I bardzo dobrze!
Nie jestem wielkim fanem tego serialu by się wgłębiać w odcinek i podejmować poruszane w nim problemu, jednak poruszę jeden. Postać Sawyer'a jak zawsze kontrowersyjna i postawiano w tym odcinku w dobrym świetle. Widać że w końcu doszło w nim do przemiany gdzie zrezygnował z kreowania się na „buntownika i złego gościa” na osobę która chce pomóc. Działo się to już wcześniej gdy zaczął pomagać w budownie tratwy. Jednocześnie trudno wyzbyć się wszystkich uprzedzeń co do niego które on sam celowo wykreował w towarzyszach z wyspy które sprawił że postrzegany jest jako arogancki facet, którego jedynym interesem jest jego własny...

1.W jednej z ostatnich scen gdzie widać rekina, na jego ogonie jest jakiś znaczek
2.Adwokat tego ojca Walt'a to ten sam aktor co grał dziennikarza robiącego reportaż w serialu SG-1 w odcinku Heroes (7x17 i 7x18)
3.Nie uważam by odcinek był spowolnieniem akcji. Działo się w nim wiele, zważając że widzieliśmy dokładniejsze kulisy wejścia Lock'a do środka.

are you him? yes. - co on ma na mysli? nim czyli kim? nie wyglada aby sie znali wczesniej.

Ten ktoś to pewnie nie wiadomo kto. Lock chciał wykorzystać okazję mając nadzieje że podszyje się za jakiegoś tajemniczego współpracownika tego Desmonda.
Log65: Happy camper

#4 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29.09.2005 - |14:34|

Heh fajni "Inni" jakby z prehistoryka sie urwali.....ta ich broń :D Za dużo rzeczy na raz się dzieje na tej wyspie...Rezyser badz ich kilku musieli niezle się napracowac.

Desm..cośtam na kogoś czeka..czyżby na Jacka??:> Mam nadzieje ze się powoli zacznie wyjasniać....

No ale serial pewnie bedzie miec z 5 sezonów....jak tak dalej pojdzie...

Sawyer jaka wersje Losta ściagasz??jakie wydanie??:>
  • 0

#5 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 29.09.2005 - |15:06|

jakie spowolnienie !! odcinek trzyma temp !! szkoda ze faktycznie na Sawyera jeszcze sobie poczekamy z 2-3 odcinki. Rozpisze sie wieczorem na temat odcinka bo che go jeszcez raz zobaczyc bo jakos nie mogłem sie koncentrowac na oglądaniu :)
  • 0

#6 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |15:23|

@SGTokar: rzeczywiście, tez brałem taka interpretacje słow Locka pod uwage. odpowiedział na "odczepnego" aby zyskac na czasie i żeby się cos wiecej dowiedzieć. zresztą to mogło by potwierdzić póxniejsze zdanie "nie jestes nim" wtedy jak usłyszał, ż eJack się zbliża. co nie zmienia faktu, że desmond mial kogos na mysli. kogos kogo bezposrednio nie zna (może kogos z kim czatuje sobie przez siec he he he).

poza tym ładna charakterystyka sawyera :) czuje sie jakby ktos o mnie pisał :D

@Hyuga: co znaczy jaka wersję? hdtv czy hr.hdtv? oczywiście, że 'zwykłą'. nie mam potrzeby sciagania odcinków po 700MB dla niezauwazalnej poprawy jakosci.

nie sądze aby desmond czekał na jacka. wygląda na to, ż enie wiedzial (dziwne..) nic o katastrofie, byl calkowicie zamkniety i ociety od swiata. poza tym wazne tu bylo pytanie 'ilu waszych (olacalych z katastrofy) jest CHORYCH. Pamietajcie, że francuska załoga też wymarła w dziwnych okolicznościach.

nie bardzo tylko wiem po co i dlaczego ktoś go zamknal na tyle lat w tak komfortowych warunkach :)

sila tego serialu nie jest ta akcja ale wlasnie mozliwosc interpretacji na 1000 sposóbów :) te dywagacje 'posuwaja akcje ' bardziej do przodu niz sam serial :D
  • 0

#7 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 29.09.2005 - |15:28|

BFG LOL, WTF is this ? co to jest ? ja sie pytam ? :D:P:D
Odcinek.. hmm... warte obejzenia sa tylko koncowe sekundy, troche szkoda, ze sie cofamy zamiast isc do przodu, moze wynagrodza nam to w nastepnym odcinku.
  • 0

#8 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29.09.2005 - |15:42|

A skąd ten bolek De..cośtam miał tyle jedzenia.....jakies zrzuty były z nieba??

Heh Kate to mogła się najpierw najesc porzadnie....ne wiadomo kiedy jeszcze trafi się jej taka okazja...:P

Użytkownik Hyuga edytował ten post 29.09.2005 - |15:43|

• 0

#9 Caleb

Caleb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.09.2005 - |18:26|

Odcinek owszem, trzymał w napięciu, ale jednak jak na Lost'a czasami przynudzał.

I też widziałem znaczek na [beeep]e(czy tam ogonie:P) rekina - ta sama "dharma" co na żarciu jak dla mnie.

No nic, i znowu tydzień czekania - ale przynajmniej wiemy po co Lock zdjął buty - yeehaaw - jedna zagadka z głowy...dobre i to na początek:]

A no i fajnego misia dostał Walt:)
  • 0

#10 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29.09.2005 - |19:45|

Walt - zagadkowa osoba...w okolo niego dzieja sie dziwne rzeczy, ale majace na celu zwrócenie na niego uwagi...
  • 0

#11 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 29.09.2005 - |20:25|

Hmm... A kim jest "snowman" ?

16:55 Desmond pyta Locke'a:
"What did one snowman say to the other snowman?"

:blink:

:D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#12 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 29.09.2005 - |20:32|

Hmm... A kim jest "snowman" ?

16:55 Desmond pyta Locke'a:
"What did one snowman say to the other snowman?"

:blink:

Wyświetl post

To jest jakiś angielski kawał:

What did one snowman say to the other snowman?
Can you smell carrots!

Widac osoba, pod którą starał się podszyc Locke znała by na to odpowiedz.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#13 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |20:35|

dokładnie. to coś w rodzaju hasła i odzewu.

("zyrafy wchodza do szafy" - "pawiany wchodza na ściany" :) bylo kiedys w polskim filmie)
  • 0

#14 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 29.09.2005 - |20:43|

A sam początek...
Ciekawe kiedy kręcili te odcinki? ;) A może aż taka dbałość twórców o szczegóły...

LINK

WTC... Hmmm?

• 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#15 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |20:53|

ladnie :) raczej dbalosc o szczegoly bo przeciez WTC poszlo z dymem 2001 roku a wtedy lost to chyba nie byl nawet w planach :D
  • 0

#16 jaj

jaj

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 29.09.2005 - |21:53|

W odcinku najlepszy niezmiennie elektryzujacy akcent Desmonda ^_^ :D Moglby troche wiecej mowic :rolleyes:
I oby nie wylecial z hukiem w nastepnym.

Jakies ciekawe obserwacje napisow w s[beeep]rni?
  • 0

#17 Caleb

Caleb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.09.2005 - |21:58|

Aaaa, własnie miałem zapytać - co krzyczy Lock na koniec zapowiedzi odcinka 3, nad tym rozwalonym czymś?
  • 0

#18 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |22:07|

a nie mam jak teraz sprawdzić ale chyba krzyczał "otwórzcie drzwi" lub "otwórzcie to" czy jakoś tak. nie pamietam w tej chwili :) a desmond chyba spierniczył bo ktoś tam przez dzungle biegnie :) no i hurley nie wiem jakim cudem zlazl do bunkra :D przeciez przez wlaz by sie nie zmiescil :D no i liczby by go wystraszyly :)
  • 0

#19 dr.octopus

dr.octopus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29.09.2005 - |22:39|

What am I supposed to know???????

czyli dopiero zacznie sie zabawa, bo Locke otworzył puszke Pandory
  • 0

#20 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 29.09.2005 - |23:02|

ok wypunktowałem sobie kilka rzeczy :D

1) Walt dostaje misia polarnego od taty - dobre nie :D

2) Rekin faktycznei ma znaczek widziany w bunkrze - czy oznacza to że został oznakowany jako "chory" na tajemniczą chorobe czy zaszczepiony tzn podano mu lek podobny do tego kturym szprycuje sie Desmont ??

3) porobie jutro skriny w spiżarni i w bunkrze możę znajdziemy coś ciekawego - wskazuje to wszystko jednak na fakt iż Desmont miał tam jeszcze chwile siedziec i ....

4) ..... co do Postaci Desmonta to kod z liczb wprowadzonych w komputerze przedłuza sekwencje odliczania na 108 ( godzin ? ) - klawisz execute jest ostro wysluzony - czy to właśnie jest zadanie Desmonta ?

5) "Inni" to może osoby chore na tajemniczą chorobe ? I czy osoby które porwały Walta to te same osoby czy mamy moze do czynienia z nowym podziałem sił na wyspie ? Ten najbardziej wysunięty do przodu "inny" porusza sie jak zombie ;]

zadanie na jutro :) postaram sie policzyc ile Desmont tam siedział zliczajac znaczki na scianie i porobie skriny w bunkrze oraz skrinki "innych"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych