Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 30.07.2005 - |22:59|

Witam,

Tak tak, panowie (i panie, prawda? Czyżbym widział jakąś rączkę w górze? ;) ). W okładkach też zdarzają się błędy...
Tak przypadkiem zauważyłem ogladając robotę Rexusa. Błędy w pisowni nazwisk aktorów:

1. Kristen Colke (pewnie by się uśmiała z tej "kolki" :) ) - oczywiscie powinno być Kristen Cloke.
2. Joel de la FuenteLanei Chapman - tu powinna być przerwa. :) czyli Joel de la Fuente | Lanei Chapman
3. James Morrioson - Powinno być James Morrison.
Poza tym brakuje czasami spacji w opisie serialu...

Wiem, że to są błędy wynikające w sumie z pośpiechu pisania, jednak jak już pisać, to dobrze. :)

Druga sprawa:

Coldman, w sumie jest do Ciebie sprawa. Jako jedyny odwrotnie robisz napisy na bokach okładek, podczas gdy "standardem" jest robienie napisów w dół boku. Ty robisz te napisy do góry... Taka mała degresja.  :)  Pomyśl nad tym.  :)

Dostałem info, że sprawa będzie załatwiona. :)

Poza tym great job. :)

Pozdrawiam.

PS. W swojej okładce też mam byka... trzeba będzie poprawić. :) (zła nazwa odcinka).

PS2. Ide lukać dalej. ;)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#2 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.07.2005 - |00:04|

No to też coś napiszę :) Jeśli to było zamierzone to zawsze możecie wywalić mojego posta ;)

W okładce do Dr. Who. "Season Onee jest napisane odwrotnie niż "Doktor Who" (chodzi mi o grzbiet). Nie wiem, ale można by było dać je jednakowo, albo chociaż cyferkę. Bo tak to można nadwyrężyć sobie mięśnie szyi ;)
(znowu Coldman :/ jakoś tak wyszło, sorki ;))

A tak pozatym to bardzo ładna okładka :)
  • 0

->1019<-

#3 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 31.07.2005 - |12:03|

Z okładką do SAAB jest problem żeby ją poprawić - bo skasowałem plik roboczy ;(

Pewnie byków jest w moich okładkach cała masa - jeśli kots je wyłuska chętnie poprawię (ale dużo już tzw. "plików roboczych" nie mam - zostały mi tylko .jpg)

P.S. Może zrobie całą okładkę od nowa.

Użytkownik rexus edytował ten post 31.07.2005 - |12:11|

• 0

#4 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 31.07.2005 - |21:11|

@Neoo mój błąd - jak grzesiu kazał mi poprzerabiać wszystkie grzbiety to z szybkości i niezauważenia zostawiłem niezmieniony season one
Już to poprawiłem okładka wysyła się do Grzesia

Co do boków: Wyjaśniam swoje zboczenie zawodowe. Sugerowałem się stargazerem. W sumie przegapiłem wymagania odnośnie boków (a były na początku jakieś?) dlatego tak to robiłem

Teraz poprawiam Andzie, the 4400 i co tam jeszcze robiłem
Odnośnie Andzi będzie stylowa grafika na 5 sezonów + premiera okładki do 5 sezonu. Jednak to w tygodniu bo nie nadążam ze wszystkim ^_^
Wybaczcie mi te niedopatrzenia ;) pozdrawiam
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#5 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.08.2005 - |14:23|

Mam mala prosbe/uwage/propozycje dla naszych grafikow:
Prosze NIE USUWAC plikow projektowych po skonczeniu okladki. Umozliwi to wlasnie mozliwosc korekcji projektow, poprawek lub przebudowy. Jesli nie ma miejsca na HDD mozna je nagrywac na multisesyjna plytke i trzymac w szafce, a jesli i to jest problemem, moge je przechowac u siebie i odeslac w razie potrzeby.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#6 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 03.08.2005 - |12:23|

Tak wszstkie psd zgrane na plytkę za radą Grzesia. :)

Ja też znalazłem błąd w okładce do Sliders 3 sezonu ostatni odcinek to The Slide of Paradise a w wersji którą ja ściągnąłem jest on połączony w ten sposób StokerThe Slide of Paradise.
Ale poza tym innych błędów nie zauważyłem. Narazie ... ^_^
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.08.2005 - |08:42|

wpisze coś od siebie. na okładce SAABa brakuje kilku spacji:
"jednejnocy", powinno być raczej "jednej nocy"
"morganstarring" - "morgan starring"
"Invitro -sztucznie" - "Invitro - sztucznie"

nie jest to nic strasznego, ale jesli istnieje możliwość poprawy, to czemu nie poprawić?

#8 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 13.08.2005 - |13:48|

Na okładce 4 sezonu Smallville wykonanej przez Brinx'a barakuje tytułu jednego odcinka, konkretnie 4x21 Forever.
  • 0

#9 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 13.08.2005 - |19:07|

Na okładce 4 sezonu Smallville wykonanej przez Brinx'a barakuje tytułu jednego odcinka, konkretnie 4x21 Forever.

Wyświetl post

:oops: - bedzie poprawka jak dorwe psd ktore mam w domciu czyli po 20 wrzesnia

Użytkownik BrinX edytował ten post 13.08.2005 - |19:15|

• 0

#10 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 31.08.2005 - |23:12|

Witam

Po pierwsze: dzięki, że użyłes w opisie serialu mojego textu ;) Text ten jednak juz nie bardzo pasuje do sezonu 4, i 5... bo połowy postaci nie ma.. ale w sumie rozumiem ,ze chciales by to łączyło wszytskie okładki.. element wspólny

W każdej okładce znalazłem "byki", wybac Rexus, ale w temaice "Sliders" jestem perfekcjonista i nie mam zamiaru Cię tym urazic, heh ;) Twoje okładki są świetne, jedyny minus to własnie te drobniutkie potkniecia oraz brak jakiegos obrazka z boku tych 4 okładek, moze dorobisz jakis bok?

dla własnych potrzeb sobie co nieco poprawiłem.. zanim wydrukuje. .ale moze Rexus zrobi to profesjonalnie? ja nie bardzo sie znam na tworzeniu grafiki.

dobra.. zacznijmy:

Sezon 1,2 >>
text z intra "tu na ziemi" bez podwójnego ii ;)
tytuł "Prince of Wails", bez The
The Good , the bad.. i tutaj bez drugiego przecinka :P
środkowa i prawa fotka z tyłu.. są z sezonu 3, a nie 1,2

Sezon 3 >>
Tytuł odcinka "This Slide of Paradise". na poczatku nie wiadomo czemu pisze Stoker ;)
na dole.. starring: IMHO nazwisko Kari Wuhrer lepiej umiescic w pierwszej lini mimo wszytsko.. lepiej będzie tak wygladało, cała obsada u góry.
właśnie.. Nazwisko "Wuhrer", nie "Wuhre"... ten błąd jest tez w sezonie 4 i 5
Co do przodu okładki >> ta forka Kari jest z sezonu 4 ;) ale jest fajna, wiec mogłaby zostac ;) chyba ze znalazłbym lepsza z sezonu 3.

Sezon 4 >>
na dole starring >> w okładce 1, 2, 3 przyjąłes kolejnosc wymieniania nazwisk obsady wg czołowki.. intro.. a tutaj juz tak nie jest. Najpierw powinien byc Jerry, potem Cleavant, potem Kari, na końcu Charlie
fotki na przodzie.. sa w sumie zza kulis a nie z serialu :P tylko fotka remmyego jest ze sliders, z sezonu 4. Jest jedna bardzo fajna fotka grupowa z sezonu 4... daj znac gdybys chcial wstawic ;)

Sezon 5 >>
na dole na przodzie "sezon piąty", szkoda, ze nie ma ogonka :P
stariing: to samo.. najpierw cleavant, potem kari, robert, na końcu Tembi

ciekawe fotki: >> http://www.sliders.tcz.pl/fotki.php
  • 0

#11 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.09.2005 - |00:25|

Inserty do Voyagera by BST:
Dołączona grafika

EpiZode?

MOD dopisal:
POPRAWIONE

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 01.09.2005 - |20:34|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#12 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 01.09.2005 - |18:24|

Co do sliders:

Sezon 1,2 >>
text z intra "tu na ziemi" bez podwójnego ii wink.gif
tytuł "Prince of Wails", bez The
The Good , the bad.. i tutaj bez drugiego przecinka jezyk.gif
środkowa i prawa fotka z tyłu.. są z sezonu 3, a nie 1,2

Literówki zostaną poprawione - natomiast fotki wziąłem z jakiegos serwisu o Sliders i były one w opisie sezonu 1

Sezon 3 >>
Tytuł odcinka "This Slide of Paradise". na poczatku nie wiadomo czemu pisze Stoker wink.gif
na dole.. starring: IMHO nazwisko Kari Wuhrer lepiej umiescic w pierwszej lini mimo wszytsko.. lepiej będzie tak wygladało, cała obsada u góry.
właśnie.. Nazwisko "Wuhrer", nie "Wuhre"... ten błąd jest tez w sezonie 4 i 5
Co do przodu okładki >> ta forka Kari jest z sezonu 4 wink.gif ale jest fajna, wiec mogłaby zostac wink.gif chyba ze znalazłbym lepsza z sezonu 3.

Storker - zostanie poprawiony :) jak i Wuhrer :) - oc do reszty to nie ma sensu.

Sezon 4 >>
na dole starring >> w okładce 1, 2, 3 przyjąłes kolejnosc wymieniania nazwisk obsady wg czołowki.. intro.. a tutaj juz tak nie jest. Najpierw powinien byc Jerry, potem Cleavant, potem Kari, na końcu Charlie
fotki na przodzie.. sa w sumie zza kulis a nie z serialu jezyk.gif tylko fotka remmyego jest ze sliders, z sezonu 4. Jest jedna bardzo fajna fotka grupowa z sezonu 4... daj znac gdybys chcial wstawic wink.gif

Klejność nazwisk jest przypadkowa i nie zastnawialem sie nad tym za bardzo - ale spróbuje to poprwić - natomiast odnośnie fotek pisałem juz że nie ma dobrych zdjeć z 4 sezonu aktorów

Sezon 5 >>
na dole na przodzie "sezon piąty", szkoda, ze nie ma ogonka jezyk.gif
stariing: to samo.. najpierw cleavant, potem kari, robert, na końcu Tembi

Pisze piaty ponieważ ta czcionka nie ma polskich znaków
  • 0

#13 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 01.09.2005 - |20:27|

natomiast fotki wziąłem z jakiegos serwisu o Sliders i były one w opisie sezonu 1

zaufaj mi :) Jestem expertem. Srodkowa fotka jest z odcinka "Double Cross", sezon 3, a ta po prawej.. "Slide Like An Egyptian", spójrz na włosy Wade. Ten kolor był tylko w sezonie 3.

Pisze piaty ponieważ ta czcionka nie ma polskich znaków

wiem, jednak w logo mojej strony przez długi czas widniał napis "Piąty wymiar". z Ą.. udało sie dorobic ogonek :P Dorobiłem sobie takie Ą do Twojej oładki, moge podrzucuc, jak chcesz.

pisałem juz że nie ma dobrych zdjeć z 4 sezonu aktorów

tak, jedyne co moge zaproponowac to użycie tej oto fotki. ma pewną brzydką "szramę".. zgięcie. .ale pewnie w jakim programie graficznym mozna to usunąc? To najlepsza fotka grupowa z sezonu 4.
http://www.sliders.t...oup/group26.jpg

co z bokiem okładki? :)
  • 0

#14 wafcio

wafcio

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.04.2006 - |20:34|

Następny błąd jaki wykryłem w etykietach sliders to to, że są uciete, obrazki nie są zaokrąglone tylko są ucięte, po wydrukowaniu wyglądałoby to troche nieciekawie.
  • 0

#15 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.04.2006 - |21:51|

Teraz to mnie Kolego troszke rozbiles. Piszesz, ze znasz sie na grafice, ze projektujesz okladki a tu wyskakujesz z czyms takim? No i w czym jest ten problem? W tym, ze pliki nie maja wycietego kolka tylko sa kwadratowe? NO I CO Z TEGO? Przeciez program nie transponuje Ci kwadratu w kolo. Przeciez to co nie zmiesci sie w kole poleci i bedzie niewydrukowane a jest po to, bys mial margines bledu przy drukowaniu w razie zle skalibrowanej drukarki.

PS. ten "blad" maja tez etykiety do Friends i kilka innych ;)
  • 0

Dołączona grafika

#16 wafcio

wafcio

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.04.2006 - |05:39|

Nie chodzi o to, że etykiety są okładkami tylko, że to kolo etykiety nie jest wpisane w ten kwadrat tylko jest wieksze od kola wpisanego w zamieszczony kwadrat, a więc od lewej, prawej, góry i dołu wycięte są łuki.

Na przykład zobacz poniżej:

Dołączona grafika

Ucięte jak mówiłe, a to, że po ściągnięciu pliku koło wpisane jest w kwadrat to przecież nie robi.
  • 0

#17 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 05.04.2006 - |07:50|

Ale co ty miniatyrki ściągasz czy co?
Dołączona grafika

Mam zrobic akcje do PS?
  • 0
Zawsze po grudzie

#18 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |09:02|

Gildor4: nic nie rob ;) Przeciez wafcio umie photoshopa uzywac ;) Ba, On chce nawet do TG w przyszlosci przystapic :>
:D Ciekawe jak wygladaja miniaturki drukniete do rozmiarow okladki / etykietki? :P
  • 0

Dołączona grafika

#19 wafcio

wafcio

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.04.2006 - |09:06|

A w taki sposób to, zróbić, nie wpadłem na to. Myślałem, że cały wir tunelu ma znaleźć się na etykiecie a nie obcinać. Ale ok, juz rozumiem
  • 0

#20 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 05.04.2006 - |17:53|

Ja znalazłem taki oto błąd (chociaż nie wiem czy nazywać to błedem czy złą perspektywą) otóż:
W spinie do Babylon 5 (okładka do Crusade i Movies by AtroN) posiada na boku okręt "Excalibur" (nie jestem pewien nazwy) który na spine Atrona jest przed stacją (przed bateriami słonecznymi, które są w połowie stacji) a powinien byc za nią (za bateriami) ponieważ jego długość jest tylko niewiele mniejsza niż odległość od bateri do dziobu stacji Link. A na spinie jest on wiele mniejszy niż stacja.

Takie jest moje zdanie, perspektywa mi nie pasuje :) Prosiłbym o poprawę.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 05.04.2006 - |17:57|

• 0
Zawsze po grudzie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych