Skocz do zawartości

Zdjęcie

Back to the Future Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 21.10.2003 - |20:35|

Co tu dużo mówić... Każdy chyba zna tą trylogię, historię Marty'ego McFly'a i Dr. Emmeta Browna. :) Film stworzony przez dwóch Holywoodzkich "gigantów", Stevena Spielberga i Roberta Zemeckisa, uzupełniony przez genialny soundtrack skomponowany przez Alana Silvestri i przebojowe kreacje Michaela J. Foxa i Christophera Lloyda...

IMHO jeden z najlepszych filmów przygodowych/SF. A waszym zdaniem? ;)
  • 0

#2 Rafik

Rafik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21.10.2003 - |20:40|

Film jest przepyszny.
Prześmieszny, a na dodatek cała kupa smaczków:
Vader z planety Vulcan:)
Jak się nazywasz? Clint Eastwood :D
  • 0

#3 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.10.2003 - |00:36|

Film fajny, ale scenarzyści już się sami zamotali w trzeciej części tak ze jest zrobiona bez sensu. Marty przenosi sie wehikułem który stał w jaskini, indianie przebijają mu bak i cała część opiera się na braku paliwa. Tymczasem wystarczy przejść się do jaskini gdzie stoi zepsuty wechikuł (ten który zostanie naprawiony w latach 60tych) spuścić trochę paliwa przelać do działającego wechikułu i wrócić do swoich czasów. No ale tak nie byłoby trzeciej części :)
  • 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

#4 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 23.10.2003 - |06:22|

Oj już za bardzo analizujesz twen film... Przecież to rozrywka jest i to dobra... A z paradoksami czasowymi tak to już jest, że trudno wszystko na raz uchwycić. Mi się trójka bardzo podobała, jest w niej dużo smaczków typu kanion Eastwood, czy sklep Samotna Sosna :D
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#5 koszopal

koszopal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 23.10.2003 - |08:17|

zgadzam sie ze jest to jeden z najlepszych filmów sf/przygodowych
  • 0

#6 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 23.10.2003 - |08:21|

Trylogia jest świetna i za każdym razem jak do niej wracam dobrze się przy niej bawię. Michaea J. Fox i Christopher Lloyd znakomicie zagrali swoje role. Mimika twarzy Lloyda jest niesamowita, pękam ze śmiechu gdy zaczyna coś mówić. Bardzo dobrze gra poważnego faceta jak i szalonego naukowca.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#7 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 23.10.2003 - |11:49|

Seria rzeczywiscie b.fajna, ale to nie jest czyste s-f tylko komedia s-f
Dlatego nalezy to traktowac z przymrozeniem oka
Wszystkie 3 czesci widzailem po kilka razy i dalej lubie je ogladac i smiesza mnie.

Ogolnie za cala serie daje 9/10 :) - godna polecenia kazdemu fanowi s-f i komedii, chyba jedna z wyrozniajacych sie serii w kinie.

A pamietacie kreskowke o przygodach naszych kochanych bohaterow? :)
Swego czasu byla emitowana bodajze na TVP1 i RTL7.
  • 0

#8 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 23.10.2003 - |19:42|

Wszystkie trzy czesci super.Ale wiecie co mnie we wszystkich odcinkach wkurza.Tu scenarzysci troche przegieli.Gdy wechikul jest sprawny oni sie ciagle gdzies spiesza .A przeciez maja tego czasu mnostwo.Przyklad poczatek drugiego odcinka gdy profesor przybywa po Marthego.Komedia komedią ale bez przesady.
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 25.10.2003 - |20:17|

Film fajny, ale scenarzyści już się sami zamotali w trzeciej części tak ze jest zrobiona bez sensu. Marty przenosi sie wehikułem który stał w jaskini, indianie przebijają mu bak i cała część opiera się na braku paliwa. Tymczasem wystarczy przejść się do jaskini gdzie stoi zepsuty wechikuł (ten który zostanie naprawiony w latach 60tych) spuścić trochę paliwa przelać do działającego wechikułu i wrócić do swoich czasów. No ale tak nie byłoby trzeciej części :)

Pamiętaj ,ze ten Delorien to po tuningu w przyszłosci i pewnie nie potrzeba mu paliwa a skoro pod koniec drugiej części trafił go piorun to juz nie latał (doc napisał to w liscie do Martiego) więc wtedy potrzebna była benzyna by go rozpędzić do 88mil/h
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 26.10.2003 - |10:57|

Zgadzam się z wami. Cała trylogia jest przepyszna. Może trójka nieco odstaje (ale to chyba tylko dlatego, że osobiście nie bardzo lubię westerny). Rzeczywiście kiedy tak się nad fabułą zastanowić to kilka paradoksów i niekonsekwencji by się znalazło. Ale nie o to chodzi by czepiać się szczegółów. Najważnejsze, że filmy są świetne, oglądałem je wielokrotnie i zawsze dobrze się bawiłem. Żal Michaela J. Foxa. Młody facet, mógłby jeszcze wiele ciekawych kreacji aktorskich stworzyć ale niestety choroba go dosięgła. Szkoda :(.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#11 XKris

XKris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa/Siemiatycze

Napisano 27.10.2003 - |01:13|

no co ty cala trylogia jest super ,to jest klasyka sf
  • 0

#12 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.10.2003 - |20:08|

Panowie i Panie t moja ukochana trylogia,najlepsze filmy na świecie...ja je poprostu kocham!!!!!!!!!!!!Codziennie marzę o kontynuacji...aż pewnego czerwcowego poranka ujrzałem!!!!!!!!!!!!!!!!!

>>>LINK<<<<

kto wie...może moje marzenie się z iści i ujrzę jeszcze Mart'iego McFly w akcji???

Michael J.Fox trzym się i zwalcz chorobę!!!!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#13 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 28.10.2003 - |23:09|

Twoją teorię bardzo łatwo obalić ;) Nawet gdyby poszli i spuścili to paliwo, to gdzie na Dzikim Zachodzie mieliby się rozpędzić do 88 mil? :P Bo DeLorean bynajmniej nie wyglądał mi na model WRC ;)

A co do pomysłu Spielberga o wskrzeszeniu BttF... IMHO lepiej tego nie ruszać. To tylko szukanie łatwych pieniędzy. Poza tym, jak napisano w tamtym artykule i Robert Zemeckis i Bob Gale odcięli się od tego projektu :( Do tego ani Michael J. Fox ani Christopher Lloyd nie zagraliby w nowej wersji... Z drugiej strony, gdyby to miała być kreskówka, wtedy zostaje jeszcze szansa na użyczenie rpzez nich głosów... :) Pożyjemy zobaczymy :)
  • 0

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.10.2003 - |07:33|

A co do pomysłu Spielberga o wskrzeszeniu BttF... IMHO lepiej tego nie ruszać. To tylko szukanie łatwych pieniędzy. Poza tym, jak napisano w tamtym artykule i Robert Zemeckis i Bob Gale odcięli się od tego projektu :( Do tego ani Michael J. Fox ani Christopher Lloyd nie zagraliby w nowej wersji... Z drugiej strony, gdyby to miała być kreskówka, wtedy zostaje jeszcze szansa na użyczenie rpzez nich głosów... :) Pożyjemy zobaczymy :)

Kreskówka to zły pomysł bo...już był serial animowany....co do ról aktorów..wolałbym coś o ich dzieciakach...a oni by poprostu zagrali małe rólki,może oprócz doktorka,który jakoś tam problemów zdrowotnych nie ma i jest fantastycznym atorem...co do Zemeckisa...czemu sie odciął??Brak J.Fox'a...straszna choroba zrujnowała mu całą karierę,ale tak bywa...choć skoro miałby się za to wziąć sam Spielberg to kto wie...potrafi przyciągać do siebie gwiazdy....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#15 Lustro

Lustro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.10.2003 - |09:57|

Jest tylko kilka filmów które mogę oglądać nieskończoną ilość razy i nie nudzić się.
W ścisłej czołówce chyba na równi z „Seksmisją” jest właśnie „Back to the Future”.
Ostatnio dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów wszedłem w posiadanie DVD-ripów tej trylogii, i oczywiście musiałem „sprawdzić” czy płytki są ok. Po skończeniu trzeciej części stwierdziłem, że wszystko w porządku.
Co do filmu – rewelacja. A gdybyśmy się chcieli czepiać szczegółów i szukać błędów, to niestety mogłoby wyjść, że film jest do bani. W głównym zamierzeniu ma to być komedia, i jest doskonała. Gdybyśmy przeanalizowali naukowo cały film to większość scen straciłaby humorystyczny wydźwięk, np. Indianie goniący DeLorean’a. Gdyby to wydarzyło się naprawdę, to mimo sławetnej odwagi Indian jedyny kierunek jaki wydaje mi się za właściwy to przeciwny do kierunku DeLorean’a , pewnie nawet szybciej od koni. ;)

… to gdzie na Dzikim Zachodzie mieliby się rozpędzić do 88 mil?  Bo DeLorean bynajmniej nie wyglądał mi na model WRC 

Cóż – przecież w końcu rozpędzili go do 88 mil, wprawdzie z „innym” napędem ;) , ale co by przeszkadzało zrobić to z silnikiem. Po za tym na pewno gdzieś w okolicy znajdowałaby się na tyle równa płaszczyzna by to uczynić. Rekordy prędkości ustanawiane są najczęściej na dnach wyschniętych jezior
Kreskówka była niezła, a co do kontynuacji, to może serial. Pozostał by dobór aktorów, i jeśli w SG1 można dyskutować, kto lepszy Kurt Rasell czy RDA, to w „Back to the Future” ciężko by chyba było się przestawić na innych aktorów. Chyba że:

co do ról aktorów..wolałbym coś o ich dzieciakach...

.
  • 0

#16 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 29.10.2003 - |10:20|

....co do ról aktorów..wolałbym coś o ich dzieciakach...

Pomysł nawet ciekawy, ale... :) Jeśli mieliby już zachować ciągłość to własne dzieci grał właśnie M.J. Fox.... :) I co się z tym wiąże...

Pozostał by dobór aktorów [...] to w "Back to the Future" ciężko by chyba było się przestawić na innych

To samo chciałem napisać :) Nie wyobrażam sobie BttF z innymi aktorami. To juz nie byłoby to samo. Dlatego uważam, że jedynym wyjściem (jeśli już zdecydują się na robienie filmu) jest kreskówka. Wtedy nie pojawił by się problem aktorów, a do tego tak jak już wcześniej napisałem, byłaby szansa na użyczenie przez nich chociaż swoich głosów. To w jakimś stopniu scaliło by obie produkcje... Tak mi się wydaje. :)

to gdzie na Dzikim Zachodzie mieliby się rozpędzić do 88 mil?  Bo DeLorean bynajmniej nie wyglądał mi na model WRC 

Cóż - przecież w końcu rozpędzili go do 88 mil, wprawdzie z "innym" napędem ;) , ale co by przeszkadzało zrobić to z silnikiem. Po za tym na pewno gdzieś w okolicy znajdowałaby się na tyle równa płaszczyzna by to uczynić.

Troszkę wypaczyłeś moją wypowiedź (tam po WRC jeszcze był emot :)). A bez tego emota wygląda to na jakąś ostrą wypowiedź, jakbym kogoś rugał (przynajmniej ja bym to tak odebrał). Ale nie to żebym się teraz czepiał :) A co do samego zagadnienia to jednak 88 mil to dosyć szybko :). Wydaje mi się, że naprawdę osiągnięcie takiej prędkości na bezdrożach dzikiego zachodu było by cięzkie :). Jedyne miesjce jaki przychodzi mi do głowy (pomijając wyschnięte jezioro :)) to samo Hill Valley. Tylko co by ludzie powiedzieli :D Ale to juz jest czepianie się szczegółów ;). Ważne, że im się udało :D

Użytkownik Fubu^^ edytował ten post 29.10.2003 - |10:35|

• 0

#17 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.10.2003 - |21:37|

....co do ról aktorów..wolałbym coś o ich dzieciakach...

Pomysł nawet ciekawy, ale... :) Jeśli mieliby już zachować ciągłość to własne dzieci grał właśnie M.J. Fox.... :) I co się z tym wiąże...

Pozostał by dobór aktorów [...] to w "Back to the Future" ciężko by chyba było się przestawić na innych

To samo chciałem napisać :) Nie wyobrażam sobie BttF z innymi aktorami. To juz nie byłoby to samo. Dlatego uważam, że jedynym wyjściem (jeśli już zdecydują się na robienie filmu) jest kreskówka. Wtedy nie pojawił by się problem aktorów, a do tego tak jak już wcześniej napisałem, byłaby szansa na użyczenie przez nich chociaż swoich głosów. To w jakimś stopniu scaliło by obie produkcje... Tak mi się wydaje. :)

Jest pewien aktor!!!!JEśli byłbym reżyserem 4 części to właśnie bym takiego gością ściągnał.Niestety nie pamiętam jego nazwiska,grał w serialu komediowym...może ktoś zna..nie wiem czy w Polsce emitowany,ale oglądałem go na RTL....pewna rodzinka:ojciec,matka,córka(fantastyczna [beeep]) i syn-mój faworyt na Marty McFly oraz grał tam taki stworek...ni to pluszak,ni to stwór...ale gadał...może ktoś kiedyś oglądał???
  • 0

#18 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 30.10.2003 - |07:34|

może ktoś kiedyś oglądał???

Moze Alf ? :)
  • 0

#19 Lustro

Lustro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.10.2003 - |10:36|

Troszkę wypaczyłeś moją wypowiedź (tam po WRC jeszcze był emot :)). A bez tego emota wygląda to na jakąś ostrą wypowiedź, jakbym kogoś rugał (przynajmniej ja bym to tak odebrał). Ale nie to żebym się teraz czepiał :) A co do samego zagadnienia to jednak 88 mil to dosyć szybko :). Wydaje mi się, że naprawdę osiągnięcie takiej prędkości na bezdrożach dzikiego zachodu było by cięzkie :). Jedyne miesjce jaki przychodzi mi do głowy (pomijając wyschnięte jezioro :)) to samo Hill Valley. Tylko co by ludzie powiedzieli :D

Jeżeli to źle zabrzmiało to przepraszam, nie chciałem nikogo obrazić. :D
Jednak uważam, że rozpędzenie DeLorean’a do 88 mil/h, czyli jakieś 142 km/h to nie powinien być wielki problem. Czyli przy przyśpieszeniu około 20s do 140, potrzeba coś około 500 m, jeśli się nie pomylę. Przygotowanie 500m płaskiego odcinka o szerokosci powiedzmy nawet 10 m, nie powinno być chyba wielkim problemem, nawet na Dzikim Zachodzie. ;)
Ale masz racje

Ale to juz jest czepianie się szczegółów ;). Ważne, że im się udało :D

• 0

#20 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.10.2003 - |23:02|

może ktoś kiedyś oglądał???

Moze Alf ? :)

Nie to nie alf :) Ten serial jest dość nowy i gra tam koleś,który nie dość,że przypomina młodego Marty McFly,to ma jeszcze jego ruchy i jego osobowość.Musze śledzić RTL :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych