Ludzie są w całej galaktyce, ba nawet w co najmniej 2 galaktykach !! Pomijam spoilery do 9 sezonu w których pojawiają się podobno ludzie z jeszcze innej galaktyki Priori czy jakoś tak
No więc najpierw nasza Droga Mleczna: na początku myślałem sobie: " Ludzie są rozniesieni jako niewolnicy przez Gualugów " potem jednak wygląda na to, że niektórzy ludzie nigdy nie słyszeli o wężykach i wydają się nie być eksniewolnikami.
Jak zaczoł się Atlantis zdziwiłem się jeszcze bardziej bo nagle w obcej galaktyce która ma całą masę wrót wszędzie są ludzie i co ważniejsze stanowią przysmak nowego wroga. Myślę sobie ok przyszli przypadkowo przez wrota i jakoś tam się rozplenili, ale nie mogli bo przecież jedyna droga do galaktyki Pegaza prowadzi przez Atlantis a te wrota były użyte ostatni raz gdy Pradawni wiali na Ziemię a potem dopiero przez naszych. Wykluczam jednocześnie możliwość dodzwonienia sie z innych wrót na Mlecznej do innych w Pegazie- 3 powody:
1 niewystarczająca energia,
2 jaki trzeba by wybierac adres
3 konstrukcyjna blokada( tylko adres Atlantis jest zakodowany w znaczkach mlecznej)
Wszystko wskazuje na to że ludzi tam zawiało w tym samym czasie co Pradawnych. To czemu nie ma ludzi na Atlantis gdy Weir przenosi się w czasie? Po co wogóle ludzie by byli zabierani do Pegaza no i kim jesteśmy jeśli byliśmy zabierani i rozsiewani przez Pradawnych?

Logowanie »