Ciekawostka
Napisano 17.06.2005 - |15:00|
Rynek Riverwalk na Capricia to nic innego jak stara dobra Tollana Czyżby wytwórniom nie chhciało się wymyślać nic oryginalnego? :>
W SG-1 nie pokazano tego miejsca z takiego ujęcia jak w BSG... tak na wszelki wypadek? ;]
A teraz obrazki:
Tollana (SG-1)
Riverwalk Market, Capricia (BSG)
Napisano 17.06.2005 - |15:06|
A tak w ogóle to ta lokacja (trzeba przyznać ze piękna i orginalna na swój sposó, była wykorzystana wiecej razy niż tylko w tych serialach, sam osobiście spotkałem się z przyanjmiej dwa filmami w którym to miejsce występuje, niesety tytułow nie pamiętam, ale jak kiedyś je jeszcze znajdę to tu je umieszcze.
Napisano 17.06.2005 - |15:09|
1. Wkręcasz...
2. Idziesz do sklepu kupić śrubokręt gwiazdkę...
Oczywiście, że 1
Scenografia i efekty kosztują mnóstwo kasy. Ale to chyba nie jest też efekt, tylko jakaś isniejąca zabudowa (musiałbym się przyglądnąć w serialu)
Zresztą już w jakimś temacie była podobna rozmowa. Chyba chodziło wtedy o pistolety?
PS Brawo :clap: za spostrzegawczość .
Użytkownik VeeDee edytował ten post 17.06.2005 - |15:12|
Napisano 17.06.2005 - |15:28|
@Toudi: a gdzie masz te identyczne ujęcie jeśli pamiętasz?
->1019<-
Napisano 17.06.2005 - |15:31|
/ciach/
A tak w ogóle to ta lokacja (trzeba przyznać ze piękna i orginalna na swój sposó, była wykorzystana wiecej razy niż tylko w tych serialach, sam osobiście spotkałem się z przyanjmiej dwa filmami w którym to miejsce występuje, niesety tytułow nie pamiętam, ale jak kiedyś je jeszcze znajdę to tu je umieszcze.
Z tego co pamiętam (albo mi się tylko wydaje ) to została wykorzystana równiez w Andromedzie (2x10 The Prince). Ale ręki nie dałbym sobie uciąć
Kosiar
------------------------------------------------------------------
Na początku Pan Bóg stworzył niebo i ziemię.
Później stworzył MacGyvera i miał już problem z głowy...
Napisano 04.09.2005 - |17:45|
Ostatnio oglądałem 8 sezon SG-1 i znalazłem tam jednego Cylona
Kane z SG-1 8x05 Icon
TUTAJ
Możecie mnie nazwać spamerem
Napisano 05.09.2005 - |08:03|
Spam to nie jest ciekawosta owszem (w odróżnieniu od mojego posta
Napisano 05.09.2005 - |10:17|
Kane był drugim dowódcą bunkra, w którym na czas konfliktu ukryto wrota, po zajęciu bunkra przez fanatyków dowodził oddziałem rebeliantów, a jego celem było zakończenie tyranii Sorena. No i nie podobało mu się że Daniel się kręci koło jego żony Więcej nie wiem co można o nim napisać, bo mało go w odcinku było...
Napisano 07.09.2005 - |12:25|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych