Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ciekawostka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.06.2005 - |15:00|

Własnie oglądałem sbie pilota BSG i co widzę...

Rynek Riverwalk na Capricia to nic innego jak stara dobra Tollana :D Czyżby wytwórniom nie chhciało się wymyślać nic oryginalnego? :>

W SG-1 nie pokazano tego miejsca z takiego ujęcia jak w BSG... tak na wszelki wypadek? ;]

A teraz obrazki:

Tollana (SG-1)
Riverwalk Market, Capricia (BSG)
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.06.2005 - |15:06|

Masz całkowitą rację, ale jak byś uważniej przyjrzał się ubu serialon, to zauważysz przyanjmiej jedno ujecie z tego samego miejsca, to tak na marginesie.

A tak w ogóle to ta lokacja (trzeba przyznać ze piękna i orginalna na swój sposóB), była wykorzystana wiecej razy niż tylko w tych serialach, sam osobiście spotkałem się z przyanjmiej dwa filmami w którym to miejsce występuje, niesety tytułow nie pamiętam, ale jak kiedyś je jeszcze znajdę to tu je umieszcze.

#3 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 17.06.2005 - |15:09|

A jeżeli masz wkręcić śrubkę-gwiazdkę, ale akurat masz śrubokręt płaski, który idealnie pasuje, to co robisz?:
1. Wkręcasz...
2. Idziesz do sklepu kupić śrubokręt gwiazdkę...

Oczywiście, że 1 :D

Scenografia i efekty kosztują mnóstwo kasy. Ale to chyba nie jest też efekt, tylko jakaś isniejąca zabudowa (musiałbym się przyglądnąć w serialu)

Zresztą już w jakimś temacie była podobna rozmowa. Chyba chodziło wtedy o pistolety?

PS Brawo :clap: za spostrzegawczość :D.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 17.06.2005 - |15:12|

• 0
VeeDee

#4 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.06.2005 - |15:28|

Nic dziwnego, że może trafić się podobna lokalizacja w końcu oba seriale są kręcone w tym samym mieście (Vancouver, Kanada). Inna sprawa, że jak napisał Toudi czy VeeDee, skoro jest ładna lokalizacja to po co szukać innej tylko dlatego, ze już gdzieś ona była pokazana? Produkują to tylko ludzie i oni też nie mogą pamiętać wszystkich lokacji jakie kiedykolwiek pojawiły sięw jakimkolwiek serialu/filmie i robuć tak, żeby się nie powtażać.

@Toudi: a gdzie masz te identyczne ujęcie jeśli pamiętasz?
  • 0

->1019<-

#5 Kosiar

Kosiar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoJedyne okrągłe miasto :)

Napisano 17.06.2005 - |15:31|

/ciach/
A tak w ogóle to ta lokacja (trzeba przyznać ze piękna i orginalna na swój sposóB), była wykorzystana wiecej razy niż tylko w tych serialach, sam osobiście spotkałem się z przyanjmiej dwa filmami w którym to miejsce występuje, niesety tytułow nie pamiętam, ale jak kiedyś je jeszcze znajdę to tu je umieszcze.

Wyświetl post

Z tego co pamiętam (albo mi się tylko wydaje :P) to została wykorzystana równiez w Andromedzie (2x10 The Prince). Ale ręki nie dałbym sobie uciąć :)
  • 0
Zdravim
Kosiar

------------------------------------------------------------------
Na początku Pan Bóg stworzył niebo i ziemię.
Później stworzył MacGyvera i miał już problem z głowy...

#6 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 04.09.2005 - |17:45|

Nie bijcie za wykopywanie tego tematu, ale nowego nie ma sensu zakładać :P
Ostatnio oglądałem 8 sezon SG-1 i znalazłem tam jednego Cylona ;)

Kane z SG-1 8x05 Icon
TUTAJ

Możecie mnie nazwać spamerem :P
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.09.2005 - |08:03|

no nie będziemy, ale może mógłbyś przybliżyć historię postaci którą gra :) lub chociaż planety, bo już np nie paimętam wszystkich odcinków dokładnie (200 to jednak sporo, a jak do tego doliczyć BSG, B5, SeaQuest, 4400 ... to człowiek moze się gubić co gdzie widział ;))

Spam to nie jest ciekawosta owszem (w odróżnieniu od mojego posta :)

#8 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.09.2005 - |10:17|

TUTAJ opis odcinka ;)

Kane był drugim dowódcą bunkra, w którym na czas konfliktu ukryto wrota, po zajęciu bunkra przez fanatyków dowodził oddziałem rebeliantów, a jego celem było zakończenie tyranii Sorena. No i nie podobało mu się że Daniel się kręci koło jego żony ;) Więcej nie wiem co można o nim napisać, bo mało go w odcinku było...
  • 0

#9 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 07.09.2005 - |12:25|

Heh ciekawe co to jest za miejscowka, moze jesli cos w Kanadzie to moze jakies muzeum, albo budynki uniwersyteckie. Bo lokacja trzeba przyznac jest ciekawa.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych